Şimdi Ara

BMW F30 ROLANTİDE TİTREME (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
74
Cevap
1
Favori
43.882
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Motor yüklemede cevaplanacak iki soru vardır.

1-Isınan enjektor nasıl soğutulacak (Turbo yu hiç söylemiyorum)
    2-Isınan Manifold nasıl soğutulacak (Manifoldun aşırı basınç ve ısıdan yırtılması nasıl önlenecek)

bunlara cevap verebilen bir yazılımcıya yükleme yaptırılabilir.
  • Arkadaşlar hava sıcaklıklarının düştüğü bu günlerde aracında rolantide d modunda beklerken yada durmaya yakın aracın devrinin 1000 devirin altına düşmesinden sonra dizel araçın rolantide çıkardığı ses gibi ses duyanlar var mı ? Motor sıcak yada soğuk farketmiyor. Bazen oluyor bazen olmuyor.
  • WTF Viqqy kullanıcısına yanıt
    İyi günler arkadaşlar,

Bendede BMW 320 iED 2015 model araç var ve ilk sahibiyim. Aracım 40.yıl versiyonu. Ancak aracıma ne yazılım attırdım nede çok seri kullanıyorum. Gayet sakin ve genelde eco proda kullanan biriyim. Geçtiğimiz hafta aynı sorun benim başıma geldi ve araç titremeye başladı. Ancak araç hata mesajınıda vermedi önce. Daha sonra 2 3 km ilerde tahrik hatası verdi. Araç daha 28000km de ve garantisi bitmemiş.
    Önce sizin bahsettiğiniz gibi bobindedir arızası gideriririz dediler. Daha sonra iki saat sonra arayıp motor değişimine gidebiliriz dediler. Ben ne alaka diyince, motor içini açınca BMW servis prensipleri gereği motoru direk değiştirmemiz gerekiyor dediler. Sonraki gün aradılar ve subap kırılmış sadece onu değişeceğize döndü olay.

Ancak subap kırıldı ise bunlar zaten motoru açtı ve kendi bahsettiği prensiplere göre aracın motoru değişmesi gerekli. Gerçi ben aracın değişmesi gerektiğini düşünüyorum ama henüz kendileri yazılı dönüş yapmadığından bende kararımı kendilerine bilddirmedim.

Yani yazılımda falan değil bence bu motorda sorun var. Zaten motoru veren PST firması ile anlaşmalarıda bitti hatta o yüzden 1.5 3 silindirli modele ve 318 e döndüler. 320 de kullanılan motor peugeot üretimi ve sorunlu.

Konu biraz eski kalmış ama sonuçta bu problemi başka yaşayanlar varsa yazarlarsa tecrübelerini sevinirim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Angelhunter

İyi günler arkadaşlar,

Bendede BMW 320 iED 2015 model araç var ve ilk sahibiyim. Aracım 40.yıl versiyonu. Ancak aracıma ne yazılım attırdım nede çok seri kullanıyorum. Gayet sakin ve genelde eco proda kullanan biriyim. Geçtiğimiz hafta aynı sorun benim başıma geldi ve araç titremeye başladı. Ancak araç hata mesajınıda vermedi önce. Daha sonra 2 3 km ilerde tahrik hatası verdi. Araç daha 28000km de ve garantisi bitmemiş.
    Önce sizin bahsettiğiniz gibi bobindedir arızası gideriririz dediler. Daha sonra iki saat sonra arayıp motor değişimine gidebiliriz dediler. Ben ne alaka diyince, motor içini açınca BMW servis prensipleri gereği motoru direk değiştirmemiz gerekiyor dediler. Sonraki gün aradılar ve subap kırılmış sadece onu değişeceğize döndü olay.

Ancak subap kırıldı ise bunlar zaten motoru açtı ve kendi bahsettiği prensiplere göre aracın motoru değişmesi gerekli. Gerçi ben aracın değişmesi gerektiğini düşünüyorum ama henüz kendileri yazılı dönüş yapmadığından bende kararımı kendilerine bilddirmedim.

Yani yazılımda falan değil bence bu motorda sorun var. Zaten motoru veren PST firması ile anlaşmalarıda bitti hatta o yüzden 1.5 3 silindirli modele ve 318 e döndüler. 320 de kullanılan motor peugeot üretimi ve sorunlu.

Konu biraz eski kalmış ama sonuçta bu problemi başka yaşayanlar varsa yazarlarsa tecrübelerini sevinirim.

Motor Peugeot üretimi diyerek konudan sıyrılmak çok yanlış.

Bu motor PSA-BMW ortak üretim.Bmw'nin 320i ed yerine getirdiği 318i'nin bu motordan ses dışında her konuda daha kötü olduğu bir gerçek.Ayrıca unutmamak gerekir ki PSA üretimi motorlar her daim çok sağlam ve verimli olmuşlardır.

2014 model 320i ed sahibiyim ben de.Aracım yetkili servis bakımlı ve 49 binde.Düzgün kullanımda nedense sorun yaşanmıyor.Konu içeriğinde sorun yaşayan araç sahiplerine bakarsanız hepsi yazılımlı kullanmış araçları.

Ayrıca,hemen sizin paşa gönlünüz istedi diye koskoca aracı değiştirmezler.Borusandan tamir edildikten sonra aracınızı alın,sorun yaşamaya devam etmiyorsanız keyifle kullanmaya devam edin.Pire için yorganı yakmaya değmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• kartalus kullanıcısına yanıt
    Sevgili Kartalus,

Ben zaten peugeout üretimi diye motor kötü demedim. Bende motordan gayet memnundum. Ben diğer arkadaşlar gibi yazılım attırıp, aracıda performans amaçlı kullanıp bu sorunu yaşamadım. Ben daha bu araçla 180 200 km hıza bile çıkmadım. Ankara giderken 100 120 km hızla düz yolda bu sorunu yaşadım. O yüzden diğerleriyle durumum aynı değil.

İkinci konu ise, 2015 yılında son hali yayınlanan Tüketici yasası çerçevesinde tüketicinin ayıplı mallar için garanti süresi içinde seçimlik 4 hakkı var. Bu haklardan biri ise aracın aynısı ile değişimi. aynı şekilde bu 4 haktan bir diğeri ise ücretsiz tamiri.

Allah hata kaza vermesin ama sizin aracınızın başına benzer durum geldiğinde sizde eğer motoru değiştirin diyebilecek ve bunun ikinci eldeki değer düşümüne katlanabilecek rahatlıkla bir maddi durumunuz olursa sizde o gün ücretsiz tamir seçeneğinizi seçersiniz. Bunun benim olduğu kadar sizin gibi bir tüketicininde paşa gönlü karar verir. Aslında bu konuda servisler tüketiciyi sizinde bahsettiğiniz gibi "koskoca araç mı değişir" gibi sözlerle sanki buna haklarının olmadığı algısını yaratıp işlerine geldiği gibi yönlerdiklerini hiç düşünmezsiniz.

Ayrıcabenim bu konuyu bu şekilde ele almama sebep olan ve diğer mağdurlardan ayıran ince bir çizgi var, oda subabın döküm hatasından dolayı kırılmış olma ihtimali (servisin söylediği bilgi) vede dolayısıyla aracın gizli ayıplı mal sınıfına girmesi.

Umarım yeterince açıklayıcı olmuştur. Sizede kazasız arızasız günler dilerim.

• Angelhunter A kullanıcısına yanıt
    Aracın garantisinin olması zaten fabrikasyon hataların o süre içinde telafi edilmesi demek.Dolayısıyla zaten servis size aracın tamirini yapacağını bildirmiş.Daha fazla hak talep etmeye çalışmak bence art niyetli bir hareket.Subapları değiştirin,sorun devam eder de illa motoru değiştireceğiz derlerse benimle özelden iletişime geçin.F30 konusunda bilgim hatrı sayılır düzeyde.Benimle iletişime geçin,çözüm arayalım.

Ayrıca bahsi geçen servis hangisi?

Zaten benim sorunum kendilerinin bana daha resmi hiçbirşey söylememiş olması. Telefonda veya yüz yüze farklı farklı çıkarımlarda bulunup farklı çözümler olabileceğini söylemeleri. Şuan resmi sebep ve çözüm konusunda Almanyadan cevap bekliyorlar. Ben yeni arabayı isterim diye kimseye demedim henüz. Ancak önce zaten bana kendileri motor değiştireceğiz diyince ben buna tepki gösterince olay birden subap kırıldıya döndü. Neyse henüz olay sebebi anlama aşamasında. Bakalım yaşayıp göreceğiz ama kimse özene bezene para biriktirip hayal kurarak aldığı bu denli pahalı bi aracı 2. yaşını doldurmadan motoru değişsin istemez değilmi?

Tepkinizden anladığım kadarıyla siz muhtemelen BMW çalışanısınız :) o yüzden servis ismini vermek istemiyorum ama istanbuldaki yetkili servislerden biri. Ayrıca dediğim gibi bende art niyet yok. Ama yarış atınızın bileği kırılmış ve doktor diyorki iyileşir yürür merak etmeyin:)

Neyse, yinede çok teşekkürler ilgilendiğiniz için. Eğer karar o şekilde olursa sizede yazarım.

• Angelhunter A kullanıcısına yanıt
    Yok Bmw çalışanı değilim,forumda tanıyan tanıyor beni zaten.

Ben aracımı İzmit bayisinde bakıma sokuyorum da acaba dedim İzmit bayisi mi.

Dediğim gibi,sizden haber bekliyorum.

• Borusan hata yapmaz, bmw arabalarında hata olmaz, hatayı doğuş yapar, bmw kullanıcısı yapar....

ne de olsa peremiyom.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: trust06

Borusan hata yapmaz, bmw arabalarında hata olmaz, hatayı doğuş yapar, bmw kullanıcısı yapar....

ne de olsa peremiyom.

Bilinçli ve mantıklı bir insan olarak bu mesajı dalga amacıyla yazdığınızı düşünüyorum.Eğer gerçekse başta saydığım 2 kriterin sizde mevcut olmadığını düşünmek gerekir.

• Araç 3.20ied sanırım bu motor kesinlikle yazılıma cok uygun bir motor değil.Tahrik hatası vs kafa ağrıtıyor sürekli.
    Sevgili Kartalus;

Değerli alman ekip açıklamayı yaptı ve tüm subaplar,tüm enjektörler, tüm bobinler, tüm bujiler ve üst kapağın değişmesini öngörüyorlar. Hadi buyrun burdan yakın şimdi.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Daha onceleri benim aracimdada tahrik en yakin servise goturun hatasi vermisti bakim zamani gelmisti az biside gecmisti hatta bakimi yaptirdik gecti. Uzun bir aradan sonra bugun tekrar oldu ama bu defaki beni korkuttu cunku arac gitmiyor calisiyor n bosa aldinda gaz yiyiyor ancak d aldigimizda arac titreyip gitmemeye calisiyor hatta biraz gaza basili tutup yaklasik 500 m felan goturdum ama bisi olur die devam etmedim yarin goturucem servise bakalim ins buyuk sikinti yoktur. Ayrica aracimda yazilim yok bence bu olaylarin yazilimlada alakasi yok gibi

• Konuyu açmamın üzerinden bayağı geçmiş..
    Birkaç kardeşte benzer arızları problemleri yaşamışlar..

Arkadaşlar öncelikle yazılımlı araçlarda çok sıkıştırınca bu türden problemler olabiliyor,ben de biraz tecrübelendim artık :)

2. olarak ifade edeceğim nokta ilk problemde turbo diyaframında yırtık oluşmuştu,benim usta servisin ayıptır söylemesi kol böreği çıkardığı fiyatı çok cüzi bir miktarla halletti sağolsun..

Sonraki araç titreme problemimde ( Sahil yolunda birkaç dakika sıkıştırarak kulandığım zaman) buradaki arkadaşlarında bahsettiği gibi çok basit bir arıza ateşleme bujilerinden biri arızalanmış..Değiştirdik hepsinni düzeldi..

Özellikle vurgulayacağım nokta altını çizerek söylüyorum yazılımlı araç kullanıyorsanız muhakkak özel serviste olsa bakımlarını aksatmayın.

Bir de canı yanmayan bilmez kimse kimseye dalga geçer gibi akıl vermesin.

O psikoloji içerisinde insan olmayacal tepkiler verebiliyor.

Her sürücü arabasını yıpratarak kullanmıyor sonuçta,kimisi de benim gibi BMW aldıysam sert kullanayım diyor..

Herkesin sürüş şekli farklı yani,kimse kimsenin yaşadığını bilmediği için ahkam kesmesin.

Son olarak 2 senelik aracında bukadar problemle karşılaşan arkadaşa geçmiş olsun diyorum.

Çok yakın bir arkadaşımın başına geldi

1 yıllık aracında motor arıza ışığı yanıyor,adam servisi arıyor serviste buraya getirin diyor

-Nasıl getireyim motor arızası verdi araç çekişten düştü diyor..

Servis problem olmaz yakınsanız getirin diyor..

500 metre sonra arac tamamen motor kilitliyor.

Konuşma kayıtları vs. incelendi BMW 4 kasa motor değişimini öncelikle müşteriye kilitlemeye kalktılar

Sonra yarıyarıya üstlendi servis..

Bunlara lütfen azami dikkat edin..

Sıkıntı varsa riske girmeyin..

İzmir'de olanlara yardımcı olurum problem olmasın inşallah.

Keyifli sürüşler dostlar.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.