Şimdi Ara

Bmw i4 kullanıcıları menzil sorunsalı.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
11
Cevap
1
Favori
554
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selam . Aralık başında bmw i4 ün makyajlı Msport
    donanımını aldım . Bmw turkiye nin sitesinde menzile 550-680 gibi bi memzil söylüyodu . Ben de dedim heralde en kötü bi 400 gider kışın bile ama şimdi %80 şarjla 270 km gibi saçma sapan menzilller veriyo . Bir ay önce aynı şarjla 350 filan veriyodu . Otoparkta sıcaklık 10 C civarı ortalama tüketimim 18 kmh diğer kullanıcıların %15 altında diyo . Facebooktaki bmw i4 gurubuna katılıp sordum ordaki avrupalı insanlarla menzilim 100 km üzeri farkediyo ve adamlar sıfır derrcede 450 km filan menzil görüyo . Borusan daki kardeşime anlattım normal filan dedi istersen gel bi pillere baksınlar ama bişey değişeceğini sanmam filan dedi . Şimdi ben bu aracı napim bu hatalı üretim filan olabilir mi ? Tr de makyajlı versiyon sahipleri varsa menzil konusunda sorun yaşamışlar mı bi sormak istedim . Gri araba benimki 80 şarjla 270 km veriyo . Mavi olan norveçli bi kadının sıfır derecede 100 şarjla 450 veriyo

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Sürekli dik yokuş inip çıkmıyorsanız kullanım biçiminizle alakalı bir durumdur. Daha sakin sürün, menzil verisi zaten dinamik olarak değişiyor. %80 pille 270 km menzil de görürsünüz 350 de. Camilla’nın ortalama hızı 20km/s’dir, sizinki 40’tır, Camilla her fırsatta pedala abanıp makas ata ata gitmiyordur vs. Çok değişken var yani. Camilla aynı sürüş stili ile örneğin İstanbul’da menzilinin yarısını kaybedebilir de.

• igorparker İ kullanıcısına yanıt
    Hocam inan o benden daha agresif sürüyodur . Sürekli eco pro da adaptif cruise açık çekilde 50-60 gidiyorum yani . Yazsığımı okuduysanız 18-19 kwsa harcıyorum . Burda asıl konu diğer araçlarda %100 şarjla 480 -500 km ekran görüntüsü varlen bende daha sıcak havada en fazla 380-400 görünmesi .

• ahmet saygın WNVBT A kullanıcısına yanıt

Hmm ekonomik sürüş yapıyorsanız o zaman bir gösterin aracı, belki bir yazılım güncellemesi falan vardır, enerji harcamayı optimize ediyordur falan. Araçta ya da pilde sorun olma ihtimali çok dusuk ama olabilir elbette.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • MErhaba bazı araçlarda kalibrasyon gerekebiliyor şarjınızı bir kere tamamen şarj etmeniz gerekebilir , Bunu denediniz mi hiç ? %100 şarj yapmayı deneyin + bmw de nasıldır bilmem ama araç sıfırlama yapıyorlar ekrandan yada çeşitli tuş kombinasyonları ile .

• fortingen F kullanıcısına yanıt
    Aldığımda borusan da fullenişlerdi sonra ben konuyu iletince onlar da aynısını söyledi . Ac şarjdan 11 kw fulledim . 100 den 20 pile kadar 315 km mesafe gitti . Düz matematikle 400 km gibi bir mesafe çıkıyo toplam menzil . Önceki makyajsız kasalarda bile tam dolu şarjla millet 500 + menzil görüyo anlamadım walla

• Son durum nedir acaba? Hala aynı problemi yaşıyor musunuz ? Menzil ne kadar oldu ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • smiles1999 S kullanıcısına yanıt
    Walla hava ısınınca kendi kendine arttı menzil . Bu bilinem bişey zaten de benim takıldığım norveç teki insanlar sıfır derecede 550 km menzil görürken ben 10 C de neden 400 görüyorum . Önceden yüzde seksende 280 km menzil verirken şimdi hava 16 dereceye çıkınca 320 km filan veriyo . Yüzde 15 gibi bi artış oldu şimdilik . Yazın sıcakta 500 kmlere çıkar belki .

• ahmet saygın WNVBT A kullanıcısına yanıt

Yaz aylarında daha fazla artacağını düşünmüyorum, bu aralar en ideal hava koşulları mevcut.

Geçen haftalarda, havalar oldukça soğukken %80 şarjda 250-260 km menzil gösteriyordu bende, havanın 24-25 dereceye ulaşmasıyla hafta sonu %80 ile 400 civarı bir menzil göreceğimi düşünmüştüm, ancak ne yazıkki beklediğim gibi olmadı.

Klima kapalı, sakin kullanımda bile ortalama tüketim 21-22 kWh'den aşağı inmedi, yani %100'de bile ancak 400km civarı diyebiliriz.

Yurtdışındaki testlerde ve forumlarda çok daha uzun menzillerden bahsedilmesi, motor gücünün vergi amacıyla düşürülürken bir optimizasyon sorunu yaşanmış olabileceğini düşündürüyor.

Sanki gücü düşürülen motor, 340 hp’lik versiyona kıyasla daha fazla tüketiyor gibi görünüyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Medelhavet -- 17 Mart 2025; 21:0:29 >
  • Medelhavet kullanıcısına yanıt
    Ewet hocam başka bi açıklaması yok sanki bunun . Millet i4 M50 de bile zorlanmadan 500 km kemiksiz görüyo Bmw i4 facebook gurubunda takip ediyorum . Heralde bi süre sonra sağlam bi stage 1 yazılım attırmak gerekicek .

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.