Şimdi Ara

BMW NEDEN TİCARİ ARAC ÜRETMİYORDUR

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
63
Cevap
0
Favori
9.303
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaslar biraz önce mercedes sprinter ve vitolara bakıyordum aklıma bmw geldi acaba neden ticari arac üretmiyordur. mercedes gibi otobüs,cekici minivan .. bu konuda bilgisi olan varmıdır yada fikri olan

• Yapay Zekanın Yanıtı

BMW Neden Ticari Araç Üretmiyor?

BMW, üst düzey otomobiller, spor arabalar ve motosikletler üreten lüks bir otomotiv markasıdır. Ticari araçlar üretmemesinin birkaç nedeni vardır:

• Marka İmajına Uygun Değil: BMW'nin imajı performans, lüks ve prestij ile eş anlamlıdır. Ticari araçlar ise genellikle işlevsellik ve dayanıklılık ile ilişkilendirilir ve bu, BMW'nin hedef kitlesiyle uyumsuzdur.
    • Rekabet Gücü: Ticari araç pazarı son derece rekabetçidir ve BMW gibi üst düzey bir markanın pazara girmesi zor olacaktır. Mevcut oyuncular geniş ürün yelpazeleri, yerleşik dağıtım ağları ve güçlü marka bağlılığına sahiptir.
    • Tasarım ve Mühendislik Farklılıkları: Ticari araçlar, yolcu arabalarına kıyasla farklı tasarım ve mühendislik gereksinimlerine sahiptir. BMW'nin uzmanlığı yolcu araçlarında yatmaktadır ve ticari araçlar üretmek önemli yatırımlar ve yeniden yapılanma gerektirecektir.
    • Karlılık: Ticari araçlar genellikle yolcu araçlarından daha düşük kar marjlarına sahiptir. BMW, mevcut ürün yelpazesinde daha yüksek kar elde etmeye odaklanmıştır.
    • Dağıtım Ağı Eksikliği: BMW'nin, ticari araçlar için özel olarak tasarlanmış bir dağıtım ağı yoktur. Bu, dağıtım ve servis maliyetlerini artıracaktır.

BMW, çeşitliliği artırmak için farklı alanları keşfetmiş olsa da, şimdilik ticari araç pazarına girmeyi planlamamaktadır. Bunun yerine, mevcut ürün yelpazesini geliştirmeye ve yeni teknolojiler üzerinde çalışmaya odaklanmaktadır.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Premium ticari araç, arkadan itiş keyfi, % 50 ön % 50 arka ağırlık dağılımı, cargo carrying pleasure...
  • Eksiklik gibi görülebilir ama bence değil ayrıca sorunun cevabınıda bilmiyorum '' üzümü ye bağını sorma '' misali bmw'ye bineriz ( olursa ) gerisini merak etmeyiz..
  • BMW'nin prensipleriyle ilgili bir durum bu

mesaj alınmıştır sanıyorum
  • :))) aynen arkadasım mesaj fazlasıyla alındı foto sorumun cevabını verdi tesekkr ederim
  • quote:

Orijinalden alıntı: arabaci_58

BMW'nin prensipleriyle ilgili bir durum bu

O alttaki yazıyı translate'de çevirdiğimde Ayrıca mercedes sürüş keyfi getirebilir olarak çevirdi.Mesajı anladım da,o yazıyı anlayamadım

• O broşürdeki reklam sloganını çevirebilecek var mı acaba merak ettim de?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Renault twingo neden alınmaz ?
    16 yıl önce açıldı
    Renault motorlu c180 gerçek mi?
    8 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Bu reklam hayli çelişkili.Ben ilk gördüğümde Mercedes reklamı sanıp,mesajıda "sizin ürettiğiniz araçları bile biz taşırız" olarak algılamıştım.Sağ alttaki Bmw amblemini görünce şaşırmıştım

• BMW nin prensipleri ile alakalı bir durum adamların prof olduğu iş otomobil ve motosiklet üretmek ve bunu en iyi şekilde yapıyor yıllardır.
  • rakibi Mercedes olacağı için bir alanda daha yenik duruma düşmek istemez..
  • quote:

Bu ne kadar bir BMW reklamı olsada bence Mercedes'in bmw'yi biz taşıyoruz demesi gibi olmuş

birde
    afişin üzerindeki sloganın tercümesi :''bir mercedes sürüş keyfi getirebilir'' şeklindeköşesindeki logoyu farketmeyen biri mesajın mecazi anlamını değil de gerçek anlamını düşünür

edit:imla

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hamza_007 -- 13 Ocak 2011; 0:15:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: maestro_34

rakibi Mercedes olacağı için bir alanda daha yenik duruma düşmek istemez..

Keşke BMW'nin de Caddy gibi ama arkadan itişli bir arabası olsaydı. Yükler yükler yanlardım!
  • Yaklaşık olarak "Bir Mercedes de size sürüş zevkini getirebilir." Buradaki 'getirebilir' olasılıktan ziyade o özelliğe/yetiye sahip olma anlamında kullanılmış. Tabi afişte Mercedes sürüş zevkini ancak bu özelliğe sahip Bmw'lerin hamallığını/kargosunu yaparak size ulaştırabilir deniliyor.

Bmw'nin ticari araç üretimine girmemesi doğaldır çünkü Bmw odaklanmış mühendislikle ve Mercedes'in yapamadıklarını yaparak buralara geldi; geçmişi mass-production üzerine kurulu değil. Hazır imkanlarıyla dünyanın hemen her yerinde iyi bir şekilde ilerliyorken sermayesini ve dikkatini paylaştırması mantıklı değil. Motorsiklet te zaten başarılılar ama ticari işi farklı.
  • bir ara 3,30'un pick-up modeli çıkacak denmişti nitekim internette fotolarıda var

dipnot: araç orjinal mi yoksa dengesizin biri arkasını kestirip mi yaptırdı bilmiyorum.

• bmw artık bitti zaten dayanıksızdı arabaları o yüzdendir. bu gidişle de batar zaten ama bakın mesela kia eskiden panelvan üretirdi şimdi çok kral araba yapıyor zaten çok kaliteli şekil arabalar yapmaya başladılar bmw nin tahtını sallarlar bu gidişle bende ceed var bmw laeri kovalıyorum bana mısın demiyor. bmw aşamadı kendini
  • quote:

Orijinalden alıntı: rotational intertia

bmw artık bitti zaten dayanıksızdı arabaları o yüzdendir. bu gidişle de batar zaten ama bakın mesela kia eskiden panelvan üretirdi şimdi çok kral araba yapıyor zaten çok kaliteli şekil arabalar yapmaya başladılar bmw nin tahtını sallarlar bu gidişle bende ceed var bmw laeri kovalıyorum bana mısın demiyor. bmw aşamadı kendini

kusura bakmayın ama şakamısınz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: hamza_007

quote:

Bu ne kadar bir BMW reklamı olsada bence Mercedes'in bmw'yi biz taşıyoruz demesi gibi olmuş

birde
    afişin üzerindeki sloganın tercümesi :''bir mercedes sürüş keyfi getirebilir'' şeklindeköşesindeki logoyu farketmeyen biri bu logoun mejazi anlamını değil de gerçek anlamını düşünür

edit:imla

Ben de, sen amelelik yapar bizi taşırsın mesajını aldım

• diyor ki Mercedes size sürüş dostu da getirebilir.. bu manaya geliyor ama hafiif iğneleme de var
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ayktcan

bir ara 3,30'un pick-up modeli çıkacak denmişti nitekim internette fotolarıda var

dipnot: araç orjinal mi yoksa dengesizin biri arkasını kestirip mi yaptırdı bilmiyorum.

bunu yapanın allah belasını versin.nasıl bi mallıktır bu

• quote:

Auch ein Mercedes kann Fahrfreude bringen.

mesajınız alındı Houston

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.