Şimdi Ara

BMW X1 (2. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
322
Cevap
3
Favori
35.794
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • @gbriel: abi, iDrive'ın her yerini PDF'de inceledim demiştin ya, onun linkini bir atsana bana şu anda birine lazım.. acil cevap verirsen sevinirim
  • Az önce yanlış link atmışım. Doğrusu bu:http://pdfservicemanual.com/automotive/2010-bmw-3-series-owners-manual-sedan-and-sports-wagon-with-idrive Açılan sayfada Download linkinden ulaşabilirsin.
  • ok abi hallettim saol...
  • Techzone; Satış danışmanı az önce telefon açtı. Sonunda aracım gelmiş. Şu an gümrükteymiş. Ancak saçma bir prosedür söyledi. Bakiyeyi tamamlamamız gerekmekteymiş. 5.000 TL bir kapora vermiştik. Kalan tüm tutarı istiyorlar. Sebebi de güya aracın ötv si fln ödenecekmiş ve ancak öyle ithalattan çekilecekmiş. Ben şimdiye kadar birçok araç aldım. Aldığım arabayı görmeden de kapora dışında hiç bir zaman tüm parayı ödemedim. Bu saçma değil mi? Ya hatalı geldiyse veya bir yerinde bir problem varsa.. Aracı görmeden neden tüm parayı istiyorlar kafam almadı. Ne yapmamı önerirsin?
  • fatura kesimi aralık, MTV'den etkilenmemek için teslim Ocak diye konuşulduğu için böyle yapıyorlardır.. arabayı görüp görmemenizle alakası yok.. aracınız zaten konteynırların içinde geliyor.. yanlış gelme ya da hatalı gelme gibi bir durumu olamaz..

mesela ben Cumartesi günü 5.20d siparişi verdim ve 10.000€ kaparo ödedim.. sizin ödediğiniz tutar gerçekten az geldi bana... ama itiraz etme hakkına sahipsiniz.. arkadaş ben arabayı görmeden faturayı kestirmem diyin bakalım tepkileri ne olacak?
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone
    fatura kesimi aralık, MTV'den etkilenmemek için teslim Ocak diye konuşulduğu için böyle yapıyorlardır.. arabayı görüp görmemenizle alakası yok.. aracınız zaten konteynırların içinde geliyor.. yanlış gelme ya da hatalı gelme gibi bir durumu olamaz..

mesela ben Cumartesi günü 5.20d siparişi verdim ve 10.000€ kaparo ödedim.. sizin ödediğiniz tutar gerçekten az geldi bana... ama itiraz etme hakkına sahipsiniz.. arkadaş ben arabayı görmeden faturayı kestirmem diyin bakalım tepkileri ne olacak?

Satis muduruyle gorustum. Persembe araci getirtecek ve odemeyi yapicam. Ne sekilde gelirse gelsin gormeden tum parayi vermek icime sinmemisti. O acidan iyi oldu.
  • Istediginiz aracin dokumanini cikarirken arac satis sartlarimiz diye arkasinda yazili olan maddeler mevcuttur.
    Arac gumruge girmeden 3 is gunu icerisinde tum bakiyeyi kapamanizi isteriz, tarzinda bir yazi olup, vermesseniz temerruye girer seklinde devam eder.

Neyse sonucta halletmissiniz. Benimkide yoldaymis, Bulgar sınırına geldikten 7 gun sonra teslime hazir hale getirilecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi clubber -- 13 Aralık 2010; 22:43:52 >
  • Aslinda ben bugun bu olayin gelisimini anlatsam iyi olacak. Ogleden sonra borusandan telefon geldi. Satis danismaninin asistani aradi. Aracimin avcilar borusan da oldugunu ve yarin oglene kadar istinye subesine getirebilecegini ve odemeyi tamamlamami rica etti. Bende tamam dedim ve arac geldiginde bana haber vermesini akabinde de gelip odemeyi yapacagimi soyledim. 5 dk sonra satis danismani aradi. Ya iste asistanim proseduru yanlis biliyormus sizin arac aslinda ithalatta ve otv odemesi bekliyor dedi. Dolayisiyla tum odememi bir an once yapmami ve araci bunun uzerine istinye ye istetecegini soyledi. 2 farkli telefon ve tamamen farkli soylemler sinirimi bozdu.

Zaten satis danismanindan hic memnun kalmamistim. Aracin siparisini verdikten 2 gun sonra gecerken borusan a ugradik. Bildigin uzere opsiyonlarla ilgili sikintilar vardi. Nav olacak olamayacak fln.. Esimle istinye borusan a girdigimizde satis danismaninin yanina gittik ve tepkisi cok garipti. Resmen niye geldiniz dedi. Telefonla halledebilirmisiz fln. Ya kardesim sen kimsin ki benim ne zaman nereye gidecegime yorum yapiyorsun. Ve de uslubu o kadar tersti ki ilk defa bmw arac alacagim ve borusan da diger firmalara nazaran daha ust kalitede hizmet beklerken boyle bir olay yasadik. Orada danismani sikintiya sokmamak icin birsey yapmadik ama eve donunce gercekten cok sinir bozucu bir durum oldugunu dusunerek telefon acip bu dekilde bir tavri asla bir daha gormek istemedigimizi soyledik. Ertesi gun mail atmis. Autoshow dolayisiyla cok yorgun olduklarini fln fln bahaneleri sayip ozur diliyor.. İyi dedik en azindan hatasini anlamis oldugunu dusunerek danismani degistirmedik. Ama bugunde boyle bir olay oldu. Arac gelmis hanimefendi aramaya tenezzul dahi etmiyor stajer asistanina telefon actiriyor. O da hatali bilgi veriyor. Bu kadar hata yapmisken bir telefon acip aracin geldigini bile kendisi haber vermiyor. Bunun uzerine satis mudurunu aradim ve kendisi satis danismanini degistirdi.

Borusan gibi bir firmada boyle insanlari nasil calistiriyorlar.. Bu kadar para kolay kazanilmiyor ve ozenerek guzel bir arac alirken insan biraz daha farkli hizmet bekliyor. Ama is markada bitmiyor insanda bitiyor iste. Bizim sansimiza olaylar boyle gelisti. Siz bu durumu nasil karsilardiniz?

• Oncelikle Ben, kendi satis danismanimdan cok memnun kaldim.
    Arabayi begenip alana kadar olan surecte sizinle telefonla kimse baglantiya gecmedi mi?
    Araci satin almasaniz bile sizden gosterilen ilgi alakaya ve bunun sonucu memnuniyetinizi puanlamanizi istiyorlar. Olmadıysa sorunlu bir surec sizi bulmus :)

Siz en guzelini yapmissiniz sikayet ederek, gercekten bu kadar yuksek meblaglar oderken, hakedecek bir ilgi istiyor.

Araciniz hayirli olsun.
    Gule gule kullanmayi nasip etsin Allah.
  • Puanlasam 10 üzerinden ancak 1 alır. Zaten siparişten önceki ilk gidişimizde ilgi sıfırdı. Belki autoshow zamanı aldık ondan kaynaklanıyor olabilir ama olmaması gerek. Biz beyaz almak istiyorduk ancak showroomda siyah vardı ve beyazı görememiştik. İkinci gidişimizde birden tüm kapılar açıldı alt katta depoya indirdi. Orada hangi aracı nerdeyse ne renk istersen bulabilirsin. Belliki ilk gün sipariş vereceğimize inanmamış olacak ki test sürüşü bile yapamadık. Araçlar autoshow da fln dediler ona da pek inanmadım. 2. gelişimizde test sürüşü de yaptık. Herhalde taktikleri böyle. Bir müşteri ikinci kez geliyorsa alma ihtimali yüksektir diye düşünüyorlar..

Clubber; Teşekkürler darısı başına.. Gerçi Ocak MTV si ödememek için 2-3 hafta daha araç bayide kalacak :\
  • aralarında ne yazık ki nasıl davranması gerektiğini tam bilmeyenler mevcut.. önemli olan iyisine denk gelmek ya da sorup soruşturup danışman isim tavsiyesi almak..

ve sanırım sizinle ilgilenen kişi özlem kılıç...

yarın sabah işiniz var mı yok mu bilmiyorum ama gidin Borusan Avcılar'a adeta baskın yapar gibi girin içeri... boşta danışman kestirin gözünüze ve direk yanına gidin danışmayla fln uğraşmayın.. uğraştırırlarsa ki sanmıyorum oturun BMW danışmanının odasına... şu anda çok sinirliyim dün böyle böyle bir olay gelişti 2 tane birbirinden alakası şey duydum bu kdr kepazelik olmaz, aracım buradaymış ama kim ne dediğini bilmiyor ne yazık ki diyerek ciddiyetinizi belirtin.. elinizdeki sipariş kodunu söyleyin ve onların bilgisayar kaydına beraber bakmayı teklif edin... aracın nerede olduğunu görürsünüz.. aracınız gerçekten gümrükteyse ona göre düşüncenizi belirtirsiniz, yok aracınız avcılar borusan'daysa aracınızı yerinde görün ve ödemeyi gönül rahatlığıyla yapın..

afedersiniz ama bir araba almak için yıllarca g.tümüzden terler akıyor.. bu tip bir oyun oynamaya (eğer oyun oynuyorlarsa) hakları yok... eğer saçmalayıp cozuturlarsa arabayı almaktan vazgeçtiğinizi, verdiğiniz kaparo olan 5.000TL'yi yarım saat içerisinde hesabınızda görmek istediğinizi söyleyin bakın nasıl değişiyor işler...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 13 Aralık 2010; 23:21:53 >

• abi gümrüğü kontrol edecek halin yok.. araç hangi limanda hangi konteynırda vs bilemezsin.. eğer aracı yrn Avcılar'da göremezsen hangi gümrükte olduğunu hangi limanda olduğunu hangi gemiden indiğini ya da indirileceğini sor... işi ne kdr ciddiye bindirirsen o kdr geri vites yaparlar...

söylediğiniz satış danışmanını tanımıyorum ilk kez duydum sanırsam yeni bir arkadaş.. benim İstinye'de favori satış danışmanım Nurettin Bey'dir.. hala BMW satış danışmanlığı yapıyor mu bilmiyorum ancak çok ilgilidir...
  • Sibel Hanım oldu yeni danışman.. Perşembe tanışacağım. Nurettin Bey'i bilmiyorum ama almadan önce keşke sana danışsaymışım. Neyse hayırlısı artık. Herşey her zaman tam istediğin gibi gitmiyor
  • ama gitmeli.. ona göre davransınlar... yaptıkları ayıp..

neyse danışmanı değiştirmeleri yeterli, zaten bu durum içinde tembihlenmiştir...
  • Benimkide Avcılar Borusan'dan Birim Erboga.

Autoshow olayini mazur gormek lazim aslinda birbirinden alakasiz o kadar cok tip varki kimin alip almayacagini bilemez ve herkese standart ayni ilgiyi imkani yok gosteremezler.
  • 23d derken?
  • İLK MESAJA RESİM VE VİDEOLAR EKLENDİ...
  • BMW X1 xDrive20d (2009) CAR review
    By Ben Pulman

First Drives

25 September 2009 23:00

The new BMW X1 is the German car giant’s fourth addition to its 4x4 range, so although the original X5 might have been beaten to market by Mercedes’ M-class, since then the company has always been one SUV step ahead of its homeland rivals. The X3 was launched in 2004, but Mercedes and Audi have only recently launched the GLK and Q5, and as yet there’s no sign (and perhaps there never will be) of either producing a rival for the oddball X6.

Now BMW has the new X1, a compact SUV that won’t have a direct premium adversary until the new Range Rover LRX and Audi Q3 are launched in 2011. CAR has just driven the new BMW X1, so read on for our full verdict on this baby BMW 4x4.

I presume the BMW X1 has the usual array of four- and six-cylinder petrol and diesel engines?
    Not in the UK. BMW customers throughout the rest of the world can pick petrol power – there’s a choice of unleaded-supping 2.0-litre four-pot or a 3.0-litre straight-six – but only diesel engines will be available here in Blighty.

There are three variants on other, all 2.0-litre lumps, but various tweaks and a different number of turbochargers spirit up different power outputs. The range starts with the single-turbo 141bhp/236lb ft 18d, a more powerful 20d variant offers 174bhp and 258lb ft, and the top-dog twin-turbo 23d engine – previously the reserve of the sportier 1-series – has 201bhp and a fulsome 295lb ft.

Just diesel power for the new X1? I suppose you’ll tell me next that you can have this 4x4 with rear-wheel drive?
    Yes, we will. The 18d and 20d come as standard in sDrive guise, BMW-speak for rear-wheel drive. Four-wheel drive (xDrive) costs £1280 more on the former, £1305 on the latter, and on both adds several tenths to the 0-62mph times, 14g/km to the CO2 figures and worsens the official figures by nearly 5mpg. The 23d comes as standard with four-wheel drive.

So all the bits and pieces you don’t see are fairly familiar, but what about the bits and bobs that you can see on the new X1?
    Visually, the BMW X1 looks pretty much identical to the Concept X1 unveiled at the Paris motor show in 2008, which means an upright kidney grille, a heavily contoured bonnet, oddly shaped wheelarches and 5-series GT-aping rear lights.

Inside it’s the expected mix of buttons, dials and switches from the 1-series, but the dashboard design isn’t so upright and formal. It’s reasonably spacious front and rear, with enough room for four lanky fellows to squeeze in. But it’ll be tight for a fifth, the driving position is slightly offset to the left (or at least it was in our left-hand drive test car), the boot is a smaller than that in a 3-series Touring, and there isn’t the split tailgate you’d expect in an SUV.

How does the X1 fair on the road?
    Very well. As 4x4s in this sector go, it’s definitely up there with the class leaders, sharply turning in with very little body roll, and backed up by a helm that has no slop or slack. And at speed it’s quiet too, with only a faint rustle from the enormous door mirrors.

The engine is also a peach, spinning smoothly and sweetly, but it’s more audible in the X1 than the equivalent Three. Blame the extra kerbweight, and our test car’s six-speed automatic, which does its best to restrain an otherwise fine engine.

We’ll reserve our judgment on the X1's ride until we try one in the UK though; over some (rare) rough German tarmac there was enough of a hint that the X1 might be too stiff for our roads.

Verdict
    Some of you will hate this car because it’s a BMW, some of you will hate it because it appears to be a 4x4. But spec the X1 with a manual transmission and rear-drive chassis, and we reckon it’ll come close to being as great as a 3-series Touring. The official figures won’t be far off either.

But in four-wheel drive and auto ‘box guise it’s not quite as good. Our bones of contention are relatively minor – the new BMW X1 is still more fun to drive, faster, cleaner and more efficient than any other rival we can think of. It’s basically as big as a 3-series Touring, yet costs a few grand less. What’s not to like?

• hocam ingilizce paylaşımlar yapıosunda anlayan kaç kişi var???
  • quote:

Orijinalden alıntı: uc031031

14000 kmde oldu aracım 23d
    sehır ıcı normal sürüş 10 lt dıkkatlı surus 8.5 lt
    sehır dısı 7 lt
    0-100 sprint booster kırmızı mode kullanılarak 7 sn
    son sürat limitli 228 km
    aracta sprint booster var kesinlikle tavsiye edilir
    racechip.de den alınma kutu chip var kesinlikle tavsiye edilir sorunsuz calısan tek kutu chip ve cok komık rakamlara ..
    Eğer aracınızda ek muzık sıstemı yok ıse kesınlıkle Speakerlar degısmelı
    bende onlerde dsl arkalar alpine mukemmel ses veriyor

su ana kadar sorun kesınlıkle yok
    spor araba gıbı kullanıyorum makaslarda sorun yok virajlar harika
    10 numara bir arac

Normalde senede bir arac değiştiririm
    bunuda satarsam istediğim fiyata yenı 5 kasa hosuma gıttı alırım . satılmaz isede yeni land rover tek kapılıyı beklerim ( eylül 2011) o zaman bu aracı benden biri cok uygun fiyata alır :-)

Speaker ların değişmesi garantiye zarar vermiyor mu?

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.