Şimdi Ara

BMW X1 (3. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
322
Cevap
3
Favori
35.767
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: uc031031

bmw x1 xdrive 23d

TR'de 23d satışı ne zaman yapıldı???
  • Google translator kullanın. Çok iyi çevirmese de genel olarak ne dedikleri anlaşılıyor.
    Genelde güzel şeyler yazıyorlar.
    Özetle BMW 3 serisinin %75 maliyetine %90'ını satın alıyorusunuz diyorlar.
  • keşke araba yerden biraz daha yüksek olsa
  • onur abi garantiye zarar veriyor ewt.. eğer orjinal olmayan ve sonradan takılan ekipman, parça ya da her ne ise bağlı bulunduğu sisteme zarar verirse o sistem garantiden çıkıyor komple.. kaliteli ürünler alınırsa bu sorunlar ortaya çıkmaz ancak kaliteli ürünün arıza çıkartmayacağı diye bir kural da yok..

@top gear: biliyorum ben anladım ne yazdığını da herkes için konuştum ama yinede sağol..

@dark1271: daha ne olacaaaadı??
  • Türkiye'de otomobil dergilerinde test yapan arkadaşların kalemleri maalesef çok iyi değil.
    Otomobilin sürüşü, sürücüyle irtibatını vs. güzel yazamıyorlar.
    Bu İngiliz kefereleri daha güzel ifade ediyorlar :) O yüzden paylaşayım dedim.
    Haklısınız, Türkçe paylaşım daha iyi. İlginç bir şeye denk gelirsem Türkçe özetlerim.

Top Gear programının sunucusu Jeremy Clarkson da X1'i denemiş ama o kötü şeyler yazmış.
    O yüzden buraya koymadım :)
    Motor sesi "kanal gezi teknesi" gibi, 4x4+otomatik vites kombinasyonu iyi değil vs. yazmış.
    İngilizler tabi kendi yollarına göre değerlendiriyor. "B Roads" dedikleri, taşrada yerleşim olmayan yerlerdeki virajlı yolları seviyorlar.
    O tip yollarda da tabi GT tarzı, sportif arabalar keyifli. O yüzden tercihleri farklı.

BMW'de ve Audi'de, özellikle Rusya ve Afrika için sunulan, yerden daha yüksek daha farklı süspansiyon seçeneği var diye biliyorum.
    Ancak bunun için gereken parçaları katalogdan tek tek tespit edip ısmarlamak gerek.
    Bir abimiz Rusya'da satın aldığı Audi A6 2.5 TDI Quattro getirmişti zamanında. O araç bariz biçimde bizdeki A6'lardan daha yüksekti.

Hoparlörlerden ben de memnun değilim. Önceki Volvo S40'ımın, hatta Fiat 500'ümün ses sistemi daha iyiydi.
    Benim araçta BMW Professional radyo-CD ve 6 hoparlör var.
    Sonradan BMW orijinal Hi-fi hoparlör seti serviste takılır mı acaba?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi topgear -- 16 Aralık 2010; 12:07:40 >

• http://www.bmw.de/de/de/owners/accessories/accessoryfinder/finder.html

Arkadaşlar yukarıdaki adresten BMW x1 için orijinal aksesuarları görmek mümkün.
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uc031031 -- 15 Aralık 2011; 23:20:55 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uc031031 -- 15 Aralık 2011; 23:20:36 >
  • aslında şaka değil doğru.. neden diyecek olursanız;

1) her zaman diyorum yine belirteceğim... lütfen BMW'nizi almadan önce tüm opsiyonları sorun soruşturun, hepsine karar verin, daha sonra her opsiyon araca entegre edilemeyebiliyor...

2) fabrika çıkışı ilk üretimde bunları direk tek seferde gömülü olarak taktırmak başka, sonradan serviste ustanında becerisiyle sök - bağla - tak gibi işlemlerle uğraşmak başka.. sonradan ilave edilebilen opsiyon ne olursa olsun;

a) daha uzun süre serviste beklemek gerekiyor

b) daha büyük emek istiyor

c) daha büyük emek istediği için haliyle daha pahalıya geliyor

atıyorum aracınızda Arka Park Sensörü var.. sonradan ön tarafada taktırmak istediniz... X1 üstünden gidelim... şu anda Arka park sensörü istediğinizde fiyat 771€, ön arka istediğinizde 1285€... aradaki fark 551€.. sadece ön tarafa bir park sensörü ekletmek istediğinizde 551€'nun belkide 2 katını isteyeceklerdir.. neden???

aracınız eğer fabrika çıkışında hem ön hem arka sensörlü gelseydi, elektrik sistemi ona göre, şanzıman sistemi ona göre, çekilecek kablo düzeni ve uzunluğu ona göre, kabloların ordan buradan geçirilmesi ona göre, iDrive sistemindeki yazılım ona göre değişik olacaktı... e şimdi siz verdiniz aracı Borusan'a takın kardeşim ön tarafa park sensörü... tamam abi dediler aldılar..

1) ellerinde park sensörleri takılmış sizin aracınızın renginde tampon var mı? yoksa hali hazırdaki tamponunuz delinerek mi işlem uygulanacak?

2) diyelim ki var; bununla birlikte aküden elektrik için kablolar çekecekler sensörlerin çalışması için..

3) siz vitesi R'ye getirdiğinizde ön park sensörüne elektrik gitmesi için park sensörlerinin ona göre şanzımandan, ön konsolda ya da yeni serilerde vitesin solunda bulunan sensör düğmesi (P)'den emir alması gerekiyor... bunun için ekstra kablo, soket vs gerekiyor..

BMW X1

4) tüm bunlardan sonra fabrikadaki üretim sırasında yapılan en iyi kablo düzeneğini el ile daha zor yerlerden geçirmek gerekiyor, bazı modellerde soket hazırlıkları olduğu gibi ne yazık ki ara kabloların eksikliğinde sıkıntı oluyor..

5) we siz geri vitese takınca küçük ya da büyük ekran olsun farketmez, ekranda sadece arka tarafı görebiliyorken şimdi ön taraf içinde sensör uygulaması ve yazılımının yüklenip şu hale gelmesini sağlayacaklar:

BMW X1

şimdi söyleyin hangisi daha pahalıya gelir??

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uc031031 -- 15 Aralık 2011; 23:20:06 >
  • Ön kol dayama benim arabada da yok.
    Taktırmak istiyorum.
    Bu okuduklarım bayağı masraflı olduğunu gösteriyor.
    Sadece kol dayamayı mevcut orta konsola entegre edemiyorlar mı?

Bende tavan rayları da yok. Gümüş rengi olanlardan taktıracağım.
    İnşallah onu takmak da çok zor değildir.
  • Markalar (özellikle lüks olanları) arabayla değil donanımlarla insanları soyuyor. bmw, audi, mercedes alan bir insana park sensörü, ön kol dayama, otomatik klima opsiyon olarak sunulmamalı. araba kadar parayı donanımlara veriyoruz, o kadar edeceklerini de sanmıyorum
  • arkadaşlar ön kol dayama opsiyonunu eklettirmezseniz "ön kol dayamanız yok" diye bir şey yok...

ön kol dayaması opsiyonu ile kol dayama yeri raylı bir sistemle öne ve arkaya doğru gidip gelmekte.. yani sistemi değişik.. özellikle boyu 1.75'in altındaki kişilere öneriyorum ben bu opsiyonu çünkü koltuk ne kdr öne gelirse ön kol dayama opsiyonu almazsanız kol dayama arkada kalıyor..

bardaklıkla kol dayamanın arasındaki bağlantıyı da çözemedim
  • Techzone selam. Aracımı aldım en sonunda :) iDrive gerçekten dehşet. Ekran çözünürlüğünden, grafik arabirime kadar herşey muhteşem. Tabi navigation professional olmasa böyle olmayacaktı. Showroom'a 250.000 TL fiyatlı yeni 5 serisi bir araç gelmişti. Mat açık gri renkte. (Buz mavisi gibi çok hoş bir renk). Çok komik. Bu fiyata araca navigation prof. koymamışlar. Dolayısıyla idrive küçük ekran. Bu Borusan'ın kendi oluşturduğu opsiyonlarda bazen gerçekten çok mantıksız oluyor. 125.000 EURO luk araca navgation prof. koymuyorlar.

Arabadan da çok memnunum. Gerek sürüş olsun gerek çekişi olsun gerçekten verilen parayı hakediyor. Tabi daha 15 dk kullandım ilerleyen günlerde gördüğüm negatif ve pozitif yanlarını yazacağım.

Seçim esnasındaki önerilerin için tekrar teşekkürler.
  • bende bugün yazacaktım "ulan arabayı alan kayboluyor" diye

rica ederim onur abi güle güle kullan, kazasız belasız sürüşler

1) navigasyonu aktifleştirdiler mi abi?

2) yakıtta da benim tavsiyem Shell V-Power Dizel abi..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AlkanExclusive -- 23 Aralık 2010; 15:30:23 >
  • X1 kullanan arkadaşlar aracı yeni aldıklarında ki ve 5000km den sonrasında ki yakıt tüketimlerini yazabilirler mi?

• .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi uc031031 -- 15 Aralık 2011; 23:17:53 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: TechZone

bende bugün yazacaktım "ulan arabayı alan kayboluyor" diye

rica ederim onur abi güle güle kullan, kazasız belasız sürüşler

1) navigasyonu aktifleştirdiler mi abi?

2) yakıtta da benim tavsiyem Shell V-Power Dizel abi..

Navigasyonu aktifleştirdiler. Araç ilk geldiğinde aktif değildi ve bir kod istiyordu. Teslim alırken o işi halletmişlerdi.

Yakıt olarakta Shell V-Power Dizel aldım. OPET'i bıraktım

• quote:

Orijinalden alıntı: gbriel
    Navigasyonu aktifleştirdiler. Araç ilk geldiğinde aktif değildi ve bir kod istiyordu. Teslim alırken o işi halletmişlerdi.

Yakıt olarakta Shell V-Power Dizel aldım. OPET'i bıraktım

wallahi tadından yenmez artık
  • Yakıt tüketimleri fabrika değerlerinin oldukça üstünde o zaman.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.