Şimdi Ara

Bmw X3 (e83) 2.0d xdrive Hakkında

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
2
Favori
4.120
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Bir süredir 75000-85000 lira dolaylarında dizel otomatik araç bakıyorum. Artık bakacak kalmadığını düşünürken, tesadüfen daha önceden pek dikkatimi çekmemiş olan X3 le karşılaştım.

Şu anda 2009 model dizel citroen c4 kullanıyorum. Fakat eşim manuel kullanmakta çok zorluk çektiği için dizel otomatik araçlara yöneldim. Şimdiye kadar peugeot 508, citroen c5, mondeo, superb gibi d sınıfı araçlara bakıyordum fakat X3 daha eski model olmasına rağmen bunlar kadar ilgimi çekti. Bu listeme kesinlikle X3 de girdi artık..

Mevcut piyasa koşulları ile, sıfır araç kesinlikle bakmam ve almam. İkinci el almayı çok daha mantıklı bulanlardanım. (tabi tertemiz bir araç bulabilmek koşuluyla)

Bmw X3 2.0d xdrive (makyajlı ve 177lik motorlu e83 kasa) hakkında bilgisi ve kullanım tecrübesi olan arkadaşlar bu aracı 2015 şartlarında ve 75-85bin arasında temiz bulmak kaydıyla tavsiye ederler mi?

Özellikle, X3 le ilgilenmeden önce bakmış olduğum d sınıfı o araçlardan model olarak eski olmasına rağmen bir eksisi olur mu?

Araçta konfor ararım ve şu anda kullandığım citroen den bu sebeple çok memnun da değilim açıkçası. Az yakmasını ve torkla beraber de güzel yürümesini istediğim için hep dizel bakarım. Jip olursa çok daha mutlu eder, yüksek araba seviyorum çünkü. Jip her zaman jiptir ve x3 ün kasayı da sevdim açıkçası. Çok maskülen ve güzel göründü gözüme, sert oturaklı bir araba.

Açıklamaya çalıştıkça uzattım sanırım, toparlayayım; 75-85 bin lira aralığında 2008 model dolaylarında BMW X3 almak bugün bu devir ve şartlar arasında mantıklı mıdır? Mantıklı yahut değilse de, neden?

İyi forumlar dilerim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Soru güncel arkadaşlar

• quote:

Orijinalden alıntı: chesteren

Soru güncel arkadaşlar

birincisi x3 pek tutulmayan bir model bu yüzden satarken satması zor olur ve değer kaybı olacaktır.
    ikincisi 7 yıllık bir araç, km si oldukça yüksek olacaktır bu da masraf demektir alacağınız araç 150.000 km veya yukarıda olacaktır
    ve oluşturacağı masraf da şu ana kadar kullanmış olduğunuz araçlardan kat kat fazla olacaktır bence
    ya bütçeyi arttırıp daha yeni modellere bakın veya x1 e göz atın
  • Merhaba Konu eski ama bmw x3 hakkında çok bilgi yok kullanıcı olarak araştıranlar için tecrube ve araştırmalarımı aktarayım ;

BMW X3 2008 model 340.000 km de bir araç kullanıyorum. Kullanıdıgım aracın dönem MTV si 590TL ye düşmüş durum da 4x4 bir araça binip bu mtv yi ödemek bence çok avantajlı,

Araç Motoru : Dogru ve bakımlı olarak kullanıldıgında 1milyon km yapılabilecek bir araç. Kullandıgım modeli serviste sorgulattım kronik bir arızası varmı diye EGR sogutucusu sadece dendi oda değişiyormuş. Bunun dışında N47 motorların bazıları zincir koparmayla ünlüler bu konudada su avar zincir sesi alana kadar pek bir sorun yoktur benimkinde henüz zincir sesi yok bu arada. Zincir sesi alınınca zinciri değiştirmek lazım. 177 HPlik canavar gibi bir motor var üzerinde bu motor sert karakteristikli bir motor biraz sert çalışıyor ve bunu kabin içinde hissedebilirsiniz. Ancak bir okadarda keyifli bir araç basınca gaza bmw nin tadını alıyorsnuz herdefasında benim aracım 340binde olmasına ragmen halen 0-100 hızlanması 9sn yi geçmiyor defalarca denedim. Ve rampalarda vs kasayı çok iyi taşıyor motor. Araçı kimse bilmiyor bilmediğinden şehir efsaneleride cok araç hakkında ama ben bu piyasada 90-100bin tl ye binilecek en konforlu ve güçlü 4x4 araç oldugunu düşünüyorum.

- yol tutuşu : bu kesinlikle mükemmel tam bir bmw 200kmh ile virajlarda bile ayagınızı gazdan kesme geregi duymuyosunuz cok güven veriyor. Ve direksiyonu hassasiyeti keyif vericidir.

- yakıt: bu konu biraz karısık altınızda bir bmw var basarsanız keyif verir ve yakar basmassanız 1750kg lık bir araç için makul tüketimleri yakalarsınız ama ben kullanırken yakıtı cok az düşündüm aldıgım keyife karsılık.

- 340bin km deki bir aracı kullanıyorum ama çalışmayan bozuk olan tek aksamı yok hersey aktif yani kolay dökülen bir araçta değil.

Dikkat edilmesi gerekenler: DPF filtresi ve EGR temizliği önemli arada kontrol ettirmek lazım . Zincir sesi konusu cok konusuluyor bazılarında motor yenileme yapılmıs ben rastlamadım ama zincir sesi varmıyı arada dinliyorum . Bunlara dikkat ettiğinizde uzun süre sorunsuz kullanacagınız bir 4X4 e çok uygun fiyata keyifle binersiniz. Sıfırı 500bin tl yi asmış bir araç kendisi ben begeniyorum ve sürüşünden zevk alıyorum prestijli bir araç modeli eskisede çok iyi araç..

Bence jeep kullanmak isteyenler için harika bir alternatif piyasadaki 4x2 fransızlar ve japonlara göre cok daha sürüş zevki olan güçlü bir araç .. E83 kasa bakımlı bir araçsa kolay sorun cıkaracagını sanmam BMW performansa ve sürüş keyfine önem veren br marka onun için arabalarının saglıgına sahipleri dikkat etmeli bakımları zamanında ve eksiksiz yapılmalı tüm modelleri için bu gecerli o performansın bir bedeli var sonucta.

Fiyat performans olarak cok makul bir araç düşünenler için ancak alırken mutlaka aracın bakımlı olmasına dikkat edilmelidir.. Bakımlı ise uzun süre sorunsuz binilebileceğini düşünüyorum...

• Konu eski ama yeri gelmişken ben de deneyimimi paylaşayım. 2010 x3 xdrive kullanıyorum, araç şu an 205000km civarında. Arabadan çok memnunum. Nedense piyasada pek bulunmayan genellikle Türkiyede tercih edilmeyen bir araç, 2.0d 178 hp 350 NM tork perfomansı ve sürmesi çok keyifli bir araba. Yalnız bakımı masraflı bir araç. Aracın 170binde trigger zincirini ses gelmediği halde değiştirttim. 190bin civarında da araçta çekiş problemleri yaşadım tork konverter değişti, şanzıman revizyonu yapıldı, solenoid değişti. Şu sıralar turbosu hafiften ıslık sesi çıkartmaya başladı ona baktıracam, direksiyon açı sensörü bozuk, far seviye sensörleri bozuk. Egr açılıp temizlik yapılacak. Şu an döviz kurlarındaki artış göz önünde bulundurulursa doğrudan euro üzerinden gelen parçaların ne kadar pahalandığını tahmin edersiniz. Aslında bunu satıp yine X3 almak istiyordum ama artık alınması mantıksız hale gelen sıfır araç fiyatlarıyla karşılaştırınca buna bakım yapıp binmek daha mantıklı geliyor.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    BMW Z4 2.3i sDrive alınır mı?
    5 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.