Şimdi Ara

BMW Yeni 2.0 Litre Twinturbo (1 ve 3 serisi için resmi olarak doğrulandı) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
8.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

ama verimlilik ve motor ömrü ne olacak ?

büyük ihtimal bu motorla 8 ileri otm. vites kutusu kullanılır

esneklik başarılı olacağı kesin özellikle 3 serisinde ve 1 serisinde

ama kullanılabilirliği önemli bir soru bence ömrü yani...

zaten hep tartışma konusu düşük hacim yüksek güç ne kadar uzun ömürlü olabilir

bir önemli husus tüketim konusu 8 lt cok iddalı bir rakam böyle bir motor için

otm. vites arkadan itiş 1400kg üstü ağırlık

birde coğu forumda okuyorum motor güçü ve ömrü konusunda ;

LT. başına güç ne kadar yüksek olursa arac o kadar verimli ve hızlı olur ancak motor ömrü kısa olur

deniyor..

mantıklı geliyor bana hep bu düşünce bilgisi olan acıklarsa öğrenmiş oluruz tam konusu

• biraz dizginlenmiş gibi 2.0 litre 265 hp lik tek turbo motorlar varken twinturbo ile 300 hp beklerdim.
  • Ortalama yakıt tüketimi 7.9 mu yazıyor yoksa benimz gözlermi bozuldu
  • O değilde 0-100 manuel de 6.1 sn, otomatikte 6.5 sn nedir?
    40 50bin liraya satılan vw lerin DSG si manuel den hızlıyken bmw ye kocaman bir
  • 3 serisinde ciddi bir alternatif olur dizele
  • quote:

Orijinalden alıntı: insomnia__

O değilde 0-100 manuel de 6.1 sn, otomatikte 6.5 sn nedir?
    40 50bin liraya satılan vw lerin DSG si manuel den hızlıyken bmw ye kocaman bir

+1
    Bir bildikleri vardır diye umuyorum. Tam bir fikrim olmadan tahminde bulunmam gerekirse otomatik 8 ileri vitesin manuel ve otomatik vites arasındaki tüketim farkını azaltıyordur derim.
  • Bu motorla süper olacak anlaşılan F30 3 serisi.
  • quote:

Orijinalden alıntı: cemoki

BMW çirf turbolu yaptı diye illaki 300 hp olacak diye birşey yok emisyon kuralları ve düzgün bir çalışma karakteri için 245 hp uygun görülmüş ayrıca sıralı 4 silindirli bir motorda çift turbo varsa birisi büyük diğeri ise küçüktür amaç torku ve gücü devir bandına optimum şekilde yaymak.

Çok güzel bir noktaya değinmişsiniz.Bmw'nin bugüne kadar atmosferikte diretmesinin sebebi hiçbir turbo motorun atmosferik motor kadar düzgün tork ve güç eğrisi sunamaması idi.Demekki atmosferiğin hissiyatını sağlamayı çift turbo yönteminde buldular ve bu yoldan gidecekler.Zaten buna kanıt olarakta bu motorun 1250d/d(neredeyse rölanti) den itibaren yüksek torklu olması gösterilebilir.

• Bence geç bile kaldılar ama ülkemizde sonu 20d ile biten araçlar olduğu sürece bu motorun satışı fazla olacağını sanmam....
  • 3.30 - 5.30 killer.

ama sirali altinin homurtusunu ve verdigi hazzi verebilirmi orasi tartisilir...
  • Bu motor teknolojisinin sonu nereye gidecek çok merak ediyorum. 2.0 motorla 200+ değerler. Şaka gibi. daha dün 2.0 136 bg lik motorlar yokmuydu piyasada. Allah sonumuzu hayır etsin...
  • Değişik varyasyonları çıkacaktır ve 300hp'yi zorlayacaktır diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Değişik varyasyonları çıkacaktır ve 300hp'yi zorlayacaktır diye düşünüyorum.

zannetmiyorum,çünkü o güce ulaşırsa 335i lerin satısı felan baltalanır..kendi bindiği dalı kesmez bence bmw..
  • quote:

Orijinalden alıntı: HoLY.oNE

quote:

Orijinalden alıntı: joushkun

Değişik varyasyonları çıkacaktır ve 300hp'yi zorlayacaktır diye düşünüyorum.

zannetmiyorum,çünkü o güce ulaşırsa 335i lerin satısı felan baltalanır..kendi bindiği dalı kesmez bence bmw..

BMW bu ne yapacağı belli olmaz. 1.5 turbo da gelecek 3 serisiyle birlikte. 1.5, 2.0 ve 35'deki motorları güzel bir sıralamaya koyarlar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: NİTROUS666

LT. başına güç ne kadar yüksek olursa arac o kadar verimli ve hızlı olur ancak motor ömrü kısa olur

araç hızlı olabilir ancak tam aksine verimlilikten bayağ uzak olur.küçük hacimden yüksek güç çıkarmanın verimlilikle uzaktan yakından ilgisi yok.
  • YA SU KADAR BEYGİR BEKLERDİM FELAN ÇOK COCUKCA.....

ADAMLAR BİŞİ BİLİYORKİ O KADAR BEYGİRİ TORKU FELAN AYARLAMISLAR ....''''' DİKKAT CEKERIM BMW PATENLİ DİYOR''''....... su VW vs su kdar beygir cıkartıyor felan ezikce
  • 245HP 2.0 litre TT X1 kaputu altında...

BMW Yeni 2.0 Litre Twinturbo (1 ve 3 serisi için resmi olarak doğrulandı)

• quote:

Orijinalden alıntı: plantamax

DAHA O GÜN NE DEDİM ????? 2.0 TWİNTURBO LAZIM BMW 2.0 BENZİNDE DEDİM İŞTE HABER BUDUR BU MOTORU 3 SERİSİNE TAKACAKLAR DEĞİL Mİ ????????????

Daha fazla detay verilmemiş ama takmazlarsa ayıp olur zaten.
    Yakışır yeni 3 serisine.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: supremum

quote:

DAHA O GÜN NE DEDİM ????? 2.0 TWİNTURBO LAZIM BMW 2.0 BENZİNDE DEDİM İŞTE HABER BUDUR BU MOTORU 3 SERİSİNE TAKACAKLAR DEĞİL Mİ ????????????

Daha fazla detay verilmemiş ama takmazlarsa ayıp olur zaten.
    Yakışır yeni 3 serisine.

Umarım fiyatları 100 bin den başlatmazlar baz donanım versiyonda...Sanırım ben yeni aracımı buldum

Jettaya talibim o zaman. Satacağın zaman haberim olsun.
    Ciddiyim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Metalurjist -- 20 Ocak 2011; 0:58:10 >

• 320d ye 200 küsür hp bekliyoruz artık BMW'den.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.