Şimdi Ara

BMW Yeni 2.0 Litre Twinturbo (1 ve 3 serisi için resmi olarak doğrulandı) (5. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
98
Cevap
0
Favori
8.413
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • kalkışda turbo destekli belki ama kısa sürede 6.50 uzar diye düşünüyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Donanımcı Aras
    kalkışda turbo destekli belki ama kısa sürede 6.50 uzar diye düşünüyorum.

Cipli 335i'yi 420 beygirlik atmosferik m3 top speed'e yakin gecebiliyor aynisi olur bunda da
  • ama m3deki şanzuman ve motor verimi 650den daha iyidir. o da var yani, o yüzden belki kalkışda twinturbo az fark atar sonra 650 uçar gider diye düşünüyodum
  • Forumun uzmanları beğenmemiş.Demekki bi halta yaramaz bu motor
  • Hala bir yanlış anlaşılma var.Motor twin turbo değil twin scroll turbo.

http://wiki.answers.com/Q/How_does_a_twin_scroll_turbocharger_work
  • quote:

Orijinalden alıntı: Mnr980

bu beygir gücü ve torkla düz yolda basamassın :D
    eniştemde 5.20d var ranpada gaz pedalına dokunuyorda :D

Öyle hocam geçen dayımın a6 3.0 tdı ıyla biraz turladık bizim biraderle beraber ve bize 2.0 tdı ın yeteceğine 3.0 tdı ın insanı fazlasıyla takrik edebilceğine kanaat getirdik
  • quote:

Orijinalden alıntı: L.J

Tüketimi düşürmek ve emisyonu azaltmak adına güç düşük kalmış olabilir.
    Muhtemelen 3.35i deki 3 lt twin turbo motor gibi bu da ECU ayarıyla ciddi bi şekilde güçlenebilir.

inşallah. burger tuning bunada chip çıkarır mı?
  • motor iyi kotu sorunlu sorunsuz olur onu bilemeyiz su an ancak kesin olan birsey var kimse 320i fiyatina bu motoru satin alabilecegini beklemesin.. 2.0 litrelik motora 2.8i model kodunu koyarak bunu belli etmis zaten, su anki 535 ve 740 politikasini devam ettiriyor bmw.. dusuk hacimli motor, dusuk emisyon, dusuk yakit tuketimi, yuksek beygir gucu..
  • N20 isimli motora ait bir video yayınlamış BMW.
  • Nedense Bmw'den daha güçlü motor beklerdim.Gözümmü doymuyo yoksa:)
    Ama böyle güclü ve verimli hallere gelmeleri güzel.

Birde ford'da 2lt 240hp var.Artık sol seritte 5.20 vs ford acık kasa pikap var:))
  • quote:

Orijinalden alıntı: shanke

quote:

Orijinalden alıntı: strify

320d ye 200 küsür hp bekliyoruz artık BMW'den.

Güncel motor 177ps zaten 200üde bulur , BMW işini bilir merak etmeyin

184 hp diye biliyorum

• "Sparkling" arkadaşımız doğru söylüyor. "TWIN SCROLL TURBO"yu bi-turbo ya da twin turbo'yla karıştırmamak lazım.

BMW'nin "Efficient Dynamics" yaklaşımı çerçevesinde 245 hp güç optimum tüketim/performans dengesi için tercih edilmiş bir güç düzeyidir.

Öte yandan gücün yere nasıl aktarıldığı önemlidir. Önden çekişli bir Ford Mondeo'nun 240 Hp'yi kullanmasıyla, BMW'nin Getrag düz vites veya ZF otomatik şanzımanla (bu iki Alman fiması da dünyanın en iyi şanzımanlarını üretenler arasındadır) arka tekerleklere veya X sistemli araçlarda dört tekerleğe güç aktarımı tabi ki aynı olmayacaktır.

İsterseniz, bu motordan 350hp+ güç alırsınız. O zaman 350 hp'yi durduracak fren, ona göre süspansiyon vs. de lazım. Seri üretimde karlılık, hedef kitle ve pazarlama planlaması ile olasılıklar arasındaki dengeyi tabiatıyla firmaların stratejistleri belirliyor.

BMW yarın öbür gün 6 silindirli motorlarından vazgeçmek durumunda kalırsa o zaman tabi ki bu motorun daha yüksek beygirli versiyonları da çıkacaktır.

Belli olmaz, belki de 2.0 litre üstü motorları satamadığı pazarlar için bu motorun daha güçlü versiyonunu da üretebilir.
    E30 kasa 320 si'ları hatırlayan var mı? O dönemin 2.3 litre M3 motorunun sadece İtalya pazarı için 2.0 litreye düşürülmüş versiyonudur.
    Türkiye Pist şampiyonasının başladığı ilk yıllarda (o yıllarda pist olmadığından abuk subuk yerlerde yarış yapılırdı) İskender Atakan Marlboro sponsorluğunda bu 320si'lardan biriyle yarışmıştı, Mahir Bayındır da arabanın homologasyonu yok diye itiraz etmişti...

SONUÇ: 245 hp de iyidir. Benzinin litresinin 4 TL'yi geçtiği memleketimizde bu motoru almak bile cesaret ve sağlam bir cüzdan isteyecektir. Merakı ve maddi imkanı olanlar bu araçları modifiye edip 350 hp'lere çıkaracaklardır.

• BMW'nin 23d isimli 2 litre dizel motorları Almanya'da 204 hp. Buraya getirseler var ya.
  • motorun tork-devir eşiği hakkaten epey düşürülmüş. devasa bentley veya RR motorlarını hatırlatan bir özellik.
  • Şu motoru X3'e koysalar dadından yenmez,
    X1'e koymayı planlayıp X3'ün zikredilmemesine de anlam veremedim,
    vardır bir sebebi ama...
    Acaba X3 yeni kasa değişikliğii yaptı, hemen motor yenilemek prestij kaybı olur diye mi düşündüler ki.
  • slm arkadaşlar
    bi soru sormak istiyorum.. şimdiye kadar bmw bayisdine gitmediğim için burda soruyorum. kusuruma bakmayın

güncel bmw fiyat listesinde üst motorlar bulunmuyor.
    mesela ben 3.30d 0km bayiden alabilirmiyim. bu arabayı getiriyorlarmı??

tşkler.
  • quote:

Orijinalden alıntı: scorpionkit76

slm arkadaşlar
    bi soru sormak istiyorum.. şimdiye kadar bmw bayisdine gitmediğim için burda soruyorum. kusuruma bakmayın

güncel bmw fiyat listesinde üst motorlar bulunmuyor.
    mesela ben 3.30d 0km bayiden alabilirmiyim. bu arabayı getiriyorlarmı??

tşkler.

alabilrisinz tabi siparişle geliyor diye biliyorum
  • para olacak paraaa
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.