Şimdi Ara

Bobini Yanmış Kesintisiz Güç Kaynağı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
0
Favori
601
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Elimde kullanamadığım bir kesintisiz güç kaynağı var. Ürüne elektrik girişi var ancak çıkış yok. Elektirik kesilince oda 2-3 dk içinde kapanıyor. İçini açtım kartın üzerinde iki bobin gördüm. Biri sarı renkte iken diğeri kapkara ve deforme olmuş. Bu sorunu nasıl çözebilirim onun yerine kalın bir tel sarsam aynı işlevi görür mü?

• Kartın fotosunu yükleyin, usta üyeler yardımcı olacaklardır.
    Bulunabilen bir parçaysa satın alır değiştirirsiniz. Basit bir bobin ise tel sararsınız.
  • Sarmak ile olmaz bobinin mikro henri (mH) değerini bilmek gerekir.
    Sağlam sarı olanın nüve üzerindeki sargı sayısı ve kalınlığı aynı ise bir lcr metre ile ölçüm al.yenisini lehimleyip deneme yap.tam anlamıyla çalışması kısmetine kalmış çünkü bobin ve trafo gibi malzemelerin bozulması Hayra alamet değildir. Kart üzerinde bozulan fakat kendini göstermeyen parça, parçalar olabilir
  • Bobini Yanmış Kesintisiz Güç KaynağıBobini Yanmış Kesintisiz Güç Kaynağı

• 42patriot42 4 kullanıcısına yanıt
    Çok fena yanmış cidden. Anlamıyorsanız onu siz yapamazsınız. Diğer arkadaşın dediği gibi sıkıntı sadece bobinde olmayabilir. Astarı yüzünden pahalıya gelecekse yenisini almak zorunda kalabilirsiniz.
  • Aynı değerde bobin bulmak gerekir. Sarma ile olabileceğini pek zannetmiyorum. Aynı değerde bobinide eğer devre şemasını bulabilirseniz tam olarak bilebilirsiniz. Yada çıkma arızalı güç kaynaklarından o boyutta o sarım sayısında kalınlığında olanı bulmak gerekiyor oda zor bir ihtimal.Yukarıdaki arkadaşın yazdığı gibi bobin normalde bu tip devrelerde pek yanmaz. Muhtemelen başka bir yerde başka bir sıkıntı vardır kapsamlı bakmak lazım. Şu an sigorta atmış ve varistörlerden birkaçı kısa devre olmuş olabilr sadece Bobin değişimi ile de çalışmayabilir.
  • 2-3 dakka çalıştırması aküden dolayıdır kararmış bobine takılmayın cihazın daha geniş fotosunu yükleyin bu haliyle bilgisayar powerı gibi duruyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kadircitak -- 4 Aralık 2019; 6:34:51 >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.