Şimdi Ara

Böbrek bölgem sabah kalktığımda ve sırt üstü yattığımda aşırı ağrıyor

Bu Konudaki Kullanıcılar:
4 Misafir (2 Mobil) - 2 Masaüstü2 Mobil
5 sn
8
Cevap
0
Favori
59.498
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar sırt üstü yattığımda böbreklerim olduğu kısım , (kasıkların üst bölgesi) ağrıyor, sabahları kalktığımda da aynı şekilde ... çokça araştırdım google dan , ama net bir şey bulamadım, doktora da gitmeye korkuyorum çünkü daha önce birşeyin yok diyip gönderdiler.
    2 haftadır sıkıntıdayım, aşırı yoğun tempoda çalışıyorum şu sıralar, nefes almaya vaktim yok desem abartmamış olurum. üşütme olduğunu sanmıyorum
    acaba taş mı avr dedim ama belirtilier farklı. sağolun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CrySystem -- 30 Ocak 2012; 8:57:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Sabahları Sırt Üstü Yattığınızda Böbrek Ağrısı: Nedenleri ve Çözümleri

Sabahları uyandığınızda veya sırt üstü yattığınızda böbrek bölgenizde aşırı ağrı hissedebilirsiniz. Bu ağrı, günlük yaşamınızı önemli ölçüde etkileyebilecek yaygın bir sorundur.

Sabahları Sırt Üstü Yatarak Böbrek Ağrısına Neden Olan Etkenler

Sabahları sırt üstü yatarak böbrek ağrısının birkaç olası nedeni vardır:

• Böbrek Taşları: Böbrek taşları, böbreklerde oluşan ve idrar yollarını tıkayabilen sert birikintilerdir. Bu tıkanıklık ağrıya neden olabilir, özellikle sırt üstü yattığınızda böbrekler üzerindeki baskı arttığında.
    • Hidronefroz: İdrarın böbrekten mesaneye akışının engellenmesi sonucu böbrekte idrar birikmesidir. Bu birikim böbreklerde şişmeye ve ağrıya neden olabilir.
    • Polikistik Böbrek Hastalığı: Polikistik böbrek hastalığı, böbreklerde çok sayıda kistin oluştuğu bir durumdur. Bu kistler böbreklere baskı yaparak ağrıya neden olabilir.
    • Böbrek Enfeksiyonları: Böbrek enfeksiyonları, böbreklerde bakterilerin neden olduğu enfeksiyonlardır. Bu enfeksiyonlar ağrı, ateş ve idrar yaparken yanma gibi semptomlara neden olabilir.

Çözüm Önerileri

Sabahları sırt üstü yatarak böbrek ağrısı yaşıyorsanız, altta yatan nedeni belirlemek için doktora başvurmanız önemlidir. Doktorunuz, fizik muayene, idrar testi ve görüntüleme testleri gibi çeşitli tanı yöntemleri kullanarak nedeni teşhis edebilir.

Tedavi, altta yatan nedene bağlı olarak değişecektir:

• Böbrek Taşları: Küçük böbrek taşları kendi kendine geçebilir. Daha büyük taşlar için litotripsi (şok dalgalarıyla parçalama) veya cerrahi gerekebilir.
    • Hidronefroz: Hidronefroza neden olan tıkanıklık tedavi edilerek idrar akışı sağlanır. Bu tedavi ilaçlar, cerrahi veya üreteroskopi (idrar yoluna kamera yerleştirilerek yapılan bir işlem) ile yapılabilir.
    • Polikistik Böbrek Hastalığı: Polikistik böbrek hastalığının tedavisi yoktur, ancak ağrı yönetimi ve böbrek fonksiyonlarını korumaya yönelik önlemler alınabilir.
    • Böbrek Enfeksiyonları: Böbrek enfeksiyonları antibiyotiklerle tedavi edilir.

Önemli Not: Böbrek ağrısı ciddi bir tıbbi durumun belirtisi olabilir. Ağrı şiddetliyse, ateşiniz varsa veya idrar yaparken yanma hissediyorsanız, derhal tıbbi yardım almalısınız.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Oncelikle ic hastaliklari doktoruna muayene ol.Ciddi bir durumun habercisi olabilir. Bobreklerinde tas var ise sivi olarak gilaburu tuket. Bobrek agrisina , tasa, iltihaba iyi gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CodeX -- 30 Ocak 2012; 11:02:25 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: CrySystem

Arkadaşlar sırt üstü yattığımda böbreklerim olduğu kısım , (kasıkların üst bölgesi) ağrıyor, sabahları kalktığımda da aynı şekilde ... çokça araştırdım google dan , ama net bir şey bulamadım, doktora da gitmeye korkuyorum çünkü daha önce birşeyin yok diyip gönderdiler.
    2 haftadır sıkıntıdayım, aşırı yoğun tempoda çalışıyorum şu sıralar, nefes almaya vaktim yok desem abartmamış olurum. üşütme olduğunu sanmıyorum
    acaba taş mı avr dedim ama belirtilier farklı. sağolun

Kum agrısı olabılır.Sızlama tarzı ınsana sıkıntı veren nezaman tutacagı bellı olmıyan bır agrıdır.İs temponuz yogunsa acil 'e gidip bir idrar tahlılı yaptırabılırsınız.Tabi kum olsada herzaman idrar tahlılınde bellı olmaz.Genelde kum bellı olmaz ve bırseyın yok dıyıp gonderırler.Bagırsaklarda duzensızlık varsada sol ve sag kasık ustunde agrı yapabılır.
    Oncelıkle ıc hastalıkları yada kum ıcın urolojıye gorunmenızde fayda var tabi.Buyuk ıhtımal bır ultrason ıster tabı kac gun sonraya ultrason gunu verırler oda hastanenın yogunluguna baglı.Ozele gıdersenız hemen yapıyorlar fakat devlet hastanelerınde 10 gunu askın zaman verebılıyorlar.Gecmıs olsun ...

• İlla ki devlet hastanesine gidecekseniz de akşam acile gidin. Hemen bir böbrek ultrasonu çekerler, kum olup olmadığı belli olur ama çok yüksek ihtimalle kum sancısı çekiyorsunuzdur.
  • burada yazılacak konu değil mutlaka doktor tavsiyesin alman gerektiğini sen de çok iyi biliyorsundur...acillik bir durumun yok acile gittiğinde büyük ihtimalle yüzeysel bir muayene yaparlar bir ağrı kesici yapıp yarın polikliniğe randevu alın derler(özellikle acil yoğunsa)...bulunduğun yerde en yakın devlet hastanesini telefonla arayıp AKŞAM POLİKLİNİĞİ uygulamasını sorabilirsin artık çoğu hastanede akşam 20:30a kadar hizmet veriliyor.acilleri lütfen işgal etmeyelim
  • Hocam bu ağrının nasıl bir ağrı olduğunu biliyorum, aslında arkadaşın durumu cidden acillik ama kendisi farkında değil sanırım. Ayrıca acillerde durum sıralaması var, yani kimse kimsenin yerini işgal emiyor, merak etmeyin.
  • Bende de aynı ağrı var (affedersiniz) sabah ilk wc ye çıkınca geçiyor kısa süre sonra. Acaba sorun ne olabilir
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Sürekli Göğüs Ağrısı
    2 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: robotica

Bende de aynı ağrı var (affedersiniz) sabah ilk wc ye çıkınca geçiyor kısa süre sonra. Acaba sorun ne olabilir

böbrek.avi ye gelmişsin kardeş
    şaka makada direk hastaneye git sağlığın önemsizi olmaz
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.