Şimdi Ara

Bodrum / Marmaris / Fethiye Tur Önerileri

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8
Cevap
2
Favori
934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Eşimle arabayla çıkıp 10 günlük Bodrum Marmaris Fethiye turu yapmak istiyoruz. Gitmemiz gereken yerleri yazarsaniz çok sevinirim.
    -Plajlar
    -Görülmesi gereken yerler
    -Yapilmadan dönülmemesi gereken şeyler tercih sebebidir.
    Şimdiden çok tesekkurler. :)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Bildiğim kadarıyla söyleyeyim hocam.

Marmaris'te gezilebilecek yerler;
    -Aşıklar Tepesi (Bir esprisi yok aslında ama manzarası harikadır)
    -İçmeler Bölgesi(Marmaris'in ilerisinde. Daha sessiz sakin bir yer. Özellikle köyleri ve ara sokakları çok güzeldir)
    -Blueport (Marmaris'te AVM)
    -Marmaris Kalesi, Barlar Sokağı, Kapalı Çarşı
    -Tekne turları

Diğer bölgeler hakkında bir bilgim yok.
  • Kız kumu, Turgut şelale si, Marmaris'e gelmeden saklı göl de kahvaltı yapılabilir.selimiye ye gidilebilir.köyceğizde iztuzu plajına gidilebilir , yuvarlak çay a gidilebilir.tekne ile çamur banyosu na gidilebilir.fethiyede saklı vadi ye gidilebilir.çok güzel yerler.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Razer kullanıcısına yanıt
    tavsiyeler için çok teşekkür ederim, marmaris tatilin önemli bir kısmı olacakzaten notlarımın arasına alıyorum hepsini :)
  • clio 1.2 16 v C kullanıcısına yanıt
    Selimiye için çok iyi övgüler almıştım bende, plajlarıda inceledim şimdi, çok teşekkür ediyorum.
  • geçen sene biz fethiye > marmaris > bodrum şeklinde yapmıştık.

fethiyede kaldıgımız otel pek lüks değildi fakat kahvaltı dahil ama tam donanımlı bir oteldi.
    açıkçası ölü deniz haric pek bir yer yok fethiyede yani en azından 25-30 yaş arası için.
    ölü deniz zaten ekmek kapısı olmuş herkesin. eskiden balıklar falan ellerinizle yakalıyordunuz tertemizdi biraz kalabalıktı biz gittiğimizde memnun kalmadım. onun haricinde dragon diye bir tekne var. kesinlikle memnun kalırsınız diğerlerinden farklı rota ve gercekten güzel hizmet var. koylara gelecek olursak o kadar koy gezdik bi tek akvaryum koyunu ve en son bi kilisenin orada durmuştuk orada su sporlarını falan yaptık onları sevdim.
    arabanızla cinbal diye bir yer var navigasyondan bulabilirsiniz. kendin pişir kendin ye hesabı bi yer ama on numara bes yıldız.
    fethiye biraz rüzgarlı oluyor çalış a falan gitmenize gerek yok bence yani pek bişey yok.
    marmaris e gelince marmaris efsane diyebilirim. zaten merkeze inerken bile sizi büyülüyor. biz tam donanımlı herşey dahil bir otelde kalmıştık. oda deniz manzaralı fakat herşey dahil olmasına ragmen otelde sadece kahvaltı yaptık. çevrede bir çok restoran var hepside neredeyse temalı. öglen cafe restaurant aksam canlı müzikli veya başka ülkelerin mutfagı olan yerlerde yemek yedik. marina da balık çeşitleri son derece ucuz. antik bir çarşısı var ama merter ile aynı bence bişey almanıza gerek yok biz bir kaç magnet aldık. su sporları fethiyeye göre pahalı ama süresi ucuz. fethiyede 5 dk mesela parasailing burada 10 dk arada 30 tl oynuyor ve değer. pazarlık yapmanızı tavsiye ederim. dalış için erkenden gitmeniz gerek. marinada bol bol mevcut.
    sahilde içeride zaten bir avm var ben laptopumu aldım işim ile ilgili gerekenleri hafif tatlı rüzgarda kahve dünyasında oturup yaptım gayet huzur verici güzel bir dere ye bakıyor.
    eğlence için aarena var zaten yeterince büyük ve doyurucu. rezervasyon gerekli.
    bodrum içinde merkezi zaten biliyordum. merkezde anfi tiyatro vb kapalıydı biz gittiğimizde d marin de yemek yedik biraz şehir içini turladık sonra önce yalıkavak a gittik. orası muhteşem gerçekten bodrumda lüks yaşam :) hemen yanında güvercinlik vb var oralarda da ünlülerin mekanları falan var kafa dinlemelik yüzmek için harika. güzel bir pansiyon tarzı otelde kaldık sinekler çok ama memnun ayrıldık.
    daha sonra iasos diye bir koy var antik oraya geçtik. gidiş biraz zahmetli ama son derece kafa dinlendirici. zaten güzel ve kaliteli pansiyonlar kendi evimizde gibi hissettik son derece ilgililerdi. arzu ederseniz yer de tavsiye verebilirim.

finalde bizim tatilimiz fethiyede az dinlenip marmariste eğlenip bodrumda tekrar eğlenip istanbul a geri dönmekti. totalde 1900 km yol yaptık. marmaris dönüşü biraz fazla virajlı sürücüyü yoruyor ama bizim arabamızda spor du sert araba o yollara gelmiyor aklınızda bulunsun.

4 kişi iki çift gittik biz
    2 kişi için ortalama not tutmuştum
    fethiye 3 gün otel 290, ölüdeniz ve tekne gezisi 200, su sporları 100 iki kez dışarıda hafif yemek 150, cinbal 200 tl tuttu
    marmaris 3 gün otel 1100, öglen yemekler 220 akşam yemekler 300, dalış 200, su sporları 120, eğlence 500 tuttu
    bodrum 4 gün otel 2 gün yalıkavakta 300 yemekler 300, eğlence 150 iasos ta 2 gün otel 200 yemek 100 antik gezi 50 tl tuttu.
    totalde 10 gün için sadece otel masrafları 1890 artı kendinize göre harcamanız tutuyor. yakıtımızda 800 tl tuttu.

alternatif verebilirim :) yine aynı sene de 1300 euro ile 2 kişi belgrad a gittik. 9 gün kaldık fazla bile geldi. otel için 9 gün 490 tl para verdik son derece memnun kaldık tam donanımlı ev kiraladık. ulaşım zaten son derece kolay. uçak bileti iki kişi git gel 1100 tl di.

tüm bunlardan sonra elimizde 850 euro muz kaldı. 9 günde herşeyi yapmamıza ragmen 300 euro da para ile geri döndük.

tabi ki bir ege değil ama alternatif :)

• marmaris ve fethiyede nerede neler yemek lazım?özellikle balık mekanları.keseyi fazla sarsmayan şirin mekanların isimleri ve yerleri :)
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Adana - Alanya hangi rota?
    9 ay önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • tolgahandevrim kullanıcısına yanıt
    Hocam ellerine sağlık çok detaylı ve kapsamlı bir şekilde yazmışssın, çok teşekkür ediyorum öncelikle bunun için. Eğer isimlerini hatırlıyorsan kaldığınız otelleri de paylaşırsan çok sevinirim.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.