Şimdi Ara

Body sonrasi kas ağrılari (ölüyorum) (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
66
Cevap
3
Favori
60.696
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • La olm body ye gidiyosun ağrı var diyosun ağrı olmadan kas mı gelişir ayrıca senin ki tamamen hamlıktan.
  • Valla ben bodye falan gitmem. Ama geçenlerde arkadaşın gittiği bi salona gittim. Beraber çalıştık. Çift kol dumbell çalıştım 7.5 7.5 kilo, 35 kilo o oturarak kaldırıyosun hani yukarda askılıkları var onunla 5-10 dakka falan çalıştım , sırt üstü ağırlık kaldırma var ona da 15 kilo taktırdım onunla çalıştım. Mekik şu bu derken bayagı bir kaldık. Sadece o akşam kas ağrısı oldu o kadar. Sabah aç karnına süt ve çiğ yumurta çok iyi geliyor. Ağrı sızı kalmıyor. ( Bu arada kilom 60 yaş 19)

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinali1

Valla ben bodye falan gitmem. Ama geçenlerde arkadaşın gittiği bi salona gittim. Beraber çalıştık. Çift kol dumbell çalıştım 7.5 7.5 kilo, 35 kilo o oturarak kaldırıyosun hani yukarda askılıkları var onunla 5-10 dakka falan çalıştım , sırt üstü ağırlık kaldırma var ona da 15 kilo taktırdım onunla çalıştım. Mekik şu bu derken bayagı bir kaldık. Sadece o akşam kas ağrısı oldu o kadar. Sabah aç karnına süt ve çiğ yumurta çok iyi geliyor. Ağrı sızı kalmıyor. ( Bu arada kilom 60 yaş 19)
    efsane mide programı olan paylaşabilirmii
  • quote:

Orijinalden alıntı: jr.Steve

quote:

Orijinalden alıntı: bi elini ayağını indirbe

20kg bar mi?

Bar galiba uçlarına ağırlık takıp da kaldırılan şey. Onda uçlara ağırlık takmadan boş demiri kaldırdım. Boş demirin ağırlığıda 20 kg'mış. Hoca öyle dedi.

Bide ben hayatımda hiç body yapmamışım şimdi kaçla başlamam gerekir onuda tam bilmiyorum hoca da biraz ilgisiz bir şey önümüzdeki ay başka yere kaldolacağım. Bide bana gün sonunda dedi ki "Bu ağırlıklarda çalışırsan gelişemezsin yarın yine gel 5 kilo daha arttır ağırlıkları". Ben kolumu kaldıramıyorum adam ertesi gün gel ağırlıkları arttır diyor. Bugünde gitmicem spora. Belki yarın iyi olursan giderim ama sadece koşu ve bisiklet sürer geri gelirim. İnş. hemen geçer bu ağrılar. Evde robot gibi geziyorum. Göğüslerim bile ağrıyor

Bence değiştir salonunu o nasıl hoca öyle ilk günü bırak , ben başladığımda daha öncedende spor yapıyor olmama rağmen ilk 2 hafta o kilolara elimi sürdürmedi hocam+zaten yeni bile başlamış olsan gün aşırı yapılır yarın yine gel ne demek.
    ben 1-1.5 hafta 5-8-10-12.5 dumbellarla çalışmıştım tabi hareketten harekete değişiyor tam bişey söylenemez ama hareketi nizami yaparak bütün setleri hangi ağırlıkta bitirebiliyorsan onla çalışmalısın
    Çok yüklenmişsin ağrı normal geçer ama alış bu kadar olmasada her antremandan sonra illaki ağrır zaten ağrımıyorsa sakat

Edit: çiğ yumurta denmiş çiğ yumurta sağlık açısından zararlı haşlayıp yiyin

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Cheerub -- 1 Mayıs 2013; 12:32:08 >

• quote:

Orijinalden alıntı: UmutO35

Anladım sözümü geri alıyorum ilerde bu ağrılarla uyanınca mutlu olucaksın vücudun birden zorlandığı için ağrılar doğal ilaç kullanmana gerek yok alışırsın

:(((((( Olm beni tarif ettin lan 6 7 aydan sonra diceksin neden yanmıyor bu kaslar niye hiç ağrımıyor :((
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cheerub

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: bi elini ayağını indirbe

20kg bar mi?

Bar galiba uçlarına ağırlık takıp da kaldırılan şey. Onda uçlara ağırlık takmadan boş demiri kaldırdım. Boş demirin ağırlığıda 20 kg'mış. Hoca öyle dedi.

Bide ben hayatımda hiç body yapmamışım şimdi kaçla başlamam gerekir onuda tam bilmiyorum hoca da biraz ilgisiz bir şey önümüzdeki ay başka yere kaldolacağım. Bide bana gün sonunda dedi ki "Bu ağırlıklarda çalışırsan gelişemezsin yarın yine gel 5 kilo daha arttır ağırlıkları". Ben kolumu kaldıramıyorum adam ertesi gün gel ağırlıkları arttır diyor. Bugünde gitmicem spora. Belki yarın iyi olursan giderim ama sadece koşu ve bisiklet sürer geri gelirim. İnş. hemen geçer bu ağrılar. Evde robot gibi geziyorum. Göğüslerim bile ağrıyor

Bence değiştir salonunu o nasıl hoca öyle ilk günü bırak , ben başladığımda daha öncedende spor yapıyor olmama rağmen ilk 2 hafta o kilolara elimi sürdürmedi hocam+zaten yeni bile başlamış olsan gün aşırı yapılır yarın yine gel ne demek.
    ben 1-1.5 hafta 5-8-10-12.5 dumbellarla çalışmıştım tabi hareketten harekete değişiyor tam bişey söylenemez ama hareketi nizami yaparak bütün setleri hangi ağırlıkta bitirebiliyorsan onla çalışmalısın
    Çok yüklenmişsin ağrı normal geçer ama alış bu kadar olmasada her antremandan sonra illaki ağrır zaten ağrımıyorsa sakat

Edit: çiğ yumurta denmiş çiğ yumurta sağlık açısından zararlı haşlayıp yiyin

Alıntıları Göster
    İlk defa başlayınca 20kiloyla başlarsan öyle olur çok iyi protein almaya bakki vücut kasları onarsın.

• quote:

Orijinalden alıntı: atilla-R

quote:

Anladım sözümü geri alıyorum ilerde bu ağrılarla uyanınca mutlu olucaksın vücudun birden zorlandığı için ağrılar doğal ilaç kullanmana gerek yok alışırsın

:(((((( Olm beni tarif ettin lan 6 7 aydan sonra diceksin neden yanmıyor bu kaslar niye hiç ağrımıyor :((

Alıntıları Göster
    forumda ne kadar çok bodyci varmış

• quote:

Orijinalden alıntı: Bestanden

forumda ne kadar çok bodyci varmış

Alıntıları Göster
    Normal birşey ağrı kesici krem varsa kullan 1 haftaya kalmaz geçer.
  • quote:

Orijinalden alıntı: strato026

Normal birşey ağrı kesici krem varsa kullan 1 haftaya kalmaz geçer.

Alıntıları Göster
    yeni konu açmaya gerek görmedim 6 aydır evde dumbell ile çalışıyordum yaz okulu sınavlşarı v.s derken yaklaşık 2 hafta ara verdim dün her zamanki ağırlıklarla aynı hareketleri yapmaya çalıştım tıkandım kaldım şimdi ise özellikle kol ve göğüs kısımlara ağrılar giriyor 2 haftada bu kadar hamlık olur mu sanki ilk günlerde çalıştıgım gibi
  • quote:

Orijinalden alıntı: DARK KING

yeni konu açmaya gerek görmedim 6 aydır evde dumbell ile çalışıyordum yaz okulu sınavlşarı v.s derken yaklaşık 2 hafta ara verdim dün her zamanki ağırlıklarla aynı hareketleri yapmaya çalıştım tıkandım kaldım şimdi ise özellikle kol ve göğüs kısımlara ağrılar giriyor 2 haftada bu kadar hamlık olur mu sanki ilk günlerde çalıştıgım gibi

Alıntıları Göster
    Hamlıktan Başka birşeyden değil 1.5 aydır gidiyorum bende spor olsun diye bırakıcam 1-2 hafta sonra.İlk başladığımda pztesi ydi 2 gün ağrıdı göğüs ve biceps dışında ağrıyan bölgem yoktu onlar da şiddetli değildi çarşamba gittim sporumu yaptım Arka kolum ağrımıştı sadece ama oda şiddetli değildi
    Kas gevşetici falan alabilirsin.Ama gerek yok geçer 1-2 ay ham programı verecekler zaten sana tüm bölgeleri çalıştırıran vücudun güçlenince geliştirmeye başlayacaksın

• Ağrıması geliştiğini gösteriyor bi de bu açıdan bak

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sniper1.6

beyler ben de ilk başladığımda ağrı olmuştu sonra geçti şuan 20 gün ara verdim

cumartesi yeniden başlıcam tekrar ağrı olur mu ?

Aynı ağrıyı gene çekeceksin.hamlıktan oluyor o ağrı 20 gün gene çalışmamışsın Aynısını çekeceksin mecburen bak söyle yap evde şınav barfiks falan çalış yada dumbell varsa ama bugün çalış 2 gün sonra tekrra çalış ama ağır çalışma vücut hamlıktan yavaş yavaş çıkar cumartesi salonda çalıştıktan sonra bu sefer vücut o kadar ham olmadığı için çok ağrımaz
  • quote:

Orijinalden alıntı: JanBaV

Hamlıktan Başka birşeyden değil 1.5 aydır gidiyorum bende spor olsun diye bırakıcam 1-2 hafta sonra.İlk başladığımda pztesi ydi 2 gün ağrıdı göğüs ve biceps dışında ağrıyan bölgem yoktu onlar da şiddetli değildi çarşamba gittim sporumu yaptım Arka kolum ağrımıştı sadece ama oda şiddetli değildi
    Kas gevşetici falan alabilirsin.Ama gerek yok geçer 1-2 ay ham programı verecekler zaten sana tüm bölgeleri çalıştırıran vücudun güçlenince geliştirmeye başlayacaksın

Alıntıları Göster
    herkes böyle diyor ama spor geçmişim yoktu ve bende başladığımda hafif ağrı dışında birşey olmadı bende.

• quote:

İlk antrenmanda 25 kg kol mu yav he he

+1

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

herkes böyle diyor ama spor geçmişim yoktu ve bende başladığımda hafif ağrı dışında birşey olmadı bende.

Alıntıları Göster
    soğuk bir duş al küvete doldur soğuk suyu buz koy biraz gir içine dinlen biraz bu sayede kasların dinlecek ve gelişmesine yardımcı olacak
  • quote:

Orijinalden alıntı: hardcrss

Alıntıları Göster
    Adam doğru kilolarla çalışmış Ne fazla ne eksik Yaptığın programda bir yanlış yok kiloyu 1 hafta sonra arttırabilirsin ufak ufak hamlığı attıktan sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: Coco.Jambo

quote:

+1

Alıntıları Göster
    Beyler direk 25 kg kol diye atlamayın. Adam yazmış işte. Normal yeni başlayan için uygun hafif kilolarla başlamış, hatta biraz daha ağır bile girebilirmiş belki, tabii fiziğine bağlı. O ağrılara DOMS ağrıları deniyor, geçmesini bekleyeceksin. Şimdi spora gittiğinde daha ilk gün yaptığın hareketlerin bir kısmını yapamayacaksın bile. O yüzden ilk 2 hafta felan idare etme zamanıdır. Sonra da bölge bölge çalıştığında o bölge biraz ağrır diğer güne ama işine engel olmaz.

• quote:

Orijinalden alıntı: barman

Beyler direk 25 kg kol diye atlamayın. Adam yazmış işte. Normal yeni başlayan için uygun hafif kilolarla başlamış, hatta biraz daha ağır bile girebilirmiş belki, tabii fiziğine bağlı. O ağrılara DOMS ağrıları deniyor, geçmesini bekleyeceksin. Şimdi spora gittiğinde daha ilk gün yaptığın hareketlerin bir kısmını yapamayacaksın bile. O yüzden ilk 2 hafta felan idare etme zamanıdır. Sonra da bölge bölge çalıştığında o bölge biraz ağrır diğer güne ama işine engel olmaz.

Alıntıları Göster
    konunun coşması için benim mesaj atmam gerekiyormuş
    yani normal diyorsunuz demi? 12 günlük aradan sonra tekrar başlayınca ağrımasına

• quote:

Orijinalden alıntı: Heisenberg01

konunun coşması için benim mesaj atmam gerekiyormuş
    yani normal diyorsunuz demi? 12 günlük aradan sonra tekrar başlayınca ağrımasına

evet çok normal istersen 1 yıl spor yap 10 gün bırak gene ağırır başladıgın gibi
  • quote:

quote:

Herseyde 25 kilo ile calismadim. Mesela kelebek diye birsey varmis onda 10 kiloya taktim. Dambilda 2.5 kilo ile sirt 5 kilo ile pazi calistim. Yatarak kaldirdigimiz agirlikta bos demiri kaldirdim. 20 kiloymus o sekilde. Diger aletlerde de 10-20 arasi agirliklara taktim. Evde ilaclari karistirirken Flexo diye bi kas gevsetici buldum bol bol surdum biraz iyi gelir gibi oldu. Bide vermidon ictim. Bugun tum gun evde yatacam

Hocam hangi antremanı uyguluyorsun bilmiyorum ama yaptığın bazı hataları söyleyeyim sana.
    Cüssen kilon ağırlığın nedir bilmiyorum ancak dambilda 5 kilo ile biceps yani pazı çalışıyorsan sırtı kesinlikle 2,5 kilo çalışmamalısın.
    Biceps senin ufak kas grubundaki bir kastır. Sırt ise vücudun bacaktan sonraki en büyük kas grubudur.
    Kas gelişimi büyük kas gruplarında küçük kas gruplarına göre çok daha ağır girilerek yapılır.
    5 Kg Biceps yanına sırt çalışıyorsan öncelikle sırt çalışmasını yaparsın ve 8-12 hypertrofide kalacak şekilde ağırlığı arttırabildiğin kadar arttırırsın.
    Mesela 5 kg biceps ise min 10 kilo ve üstü sırt çalışman gerekir. (Tek kol tabii.) Eğer kürek hareketi yada cable down yapıyor isen 2 omuz da çalışacağından 20 kg civarında çalışma gerekir. Eğer ağır ve cüsseli bir adamsan bu kilo dahada artmalıdır.
    Şu anda ben 64 kg olmama rağmen 70 kg sırt çalışıyorum düşün.
    Bu arada kas gevşetici ilaçları özellikle kremleri büyük çapta bölgeler için kullanmamalısın. Yanı sırtının tümü, gögsünün tümü v.b.küçük çapta ve mümkün olduğunca deriye yedirecek şekilde az miktarda kullanmalısın. Kas gevşeticilerin gerek krem gerekse hap olsun çok ciddi yan etkileri vardır.
    Sana tavsiyem spor salonuna gidiyor isen hocanın söylediği doğru bir programı uygulamak olmalıdır.
    Senin sırt kasın biceps kasının minimum 2 katı ağırlık kaldırma kapasitesine sahiptir :).(Tek kol dumbell için diyorum.)

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.