Şimdi Ara

Boğaziçi 'İRREGULAR' olmak ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
13
Cevap
0
Favori
2.840
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Boğaziçi hazirligi bir donemde vererek irregular baslamak sikintili mi sizce felsefe bolumu ozelinde konusabiliriz birinci donem dersleri ikinci donem acilmiyor veya bazi dersler birbirini bagliyor diye alamamak gibi sikintilarla karsilasirmiyiz odtu ve bilkentte yokmus mesela irregular

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• up başka bölümler için de cevap lazım
  • bilkent’te de var irregular kendimden biliyorum :d

dersler açılsa da istediğin hoca senin döneminde ders vermeyebilir, önermem irregular olmanı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Bilkent felsefe hakkinda bilginiz var mi

• Boğaziçinde bir hazırlık dönemi geçirdim bu sene ve aslına bakarsam tavsiye etmem. Dondurma gibi bir şansın var, ama ingilizceyi unutma ihtimalin de olabilir. Derslere başlayabilirsin istersen, ya da direk geçmemeye çalış. Mesela benim bu sene EE'den bir arkadaşım istese geçerdi ama listening/reading geçmesine rağmen bir tane essay'i yazmadı, otomatik olarak geçemedi yani ocakta. Sen de öyle yapabilirsin. Kasmanın anlamı yok hocam ayrıca. Okulu 6-7 senede bitirenler bile var.
  • Kaç k ile felsefe düşünüyorsunuz

• 23.398 kararsizim gercih konusunda bogazici felsefe gelmeyebilir odtu kesin bilkent buyuk ihtimalle gelir ama odtunun de ders programi kolay deniyo bogazicine gore kafam iyice karisti

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    sözel bölüm öğrencisi olmak
    12 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • irregular bir öğrenci olarak asla tavsiye etmem

• irregular çap yaparken avantajlı oluyor onun dışında gerekli değil

• İngilizcen iyise, advanced ya da iyi bir intermediatesan Boun'da hazırlığın sana katacağı pek bir şey yok. Zaten İngilizce bildiğin varsayılıyor advanced kurda. Ders daha çok herhangi bir mevzu hakkında konuşarak, video izleyerek geçiyordu advanced kurda.
    Irregular olunca ders açılıp açılmama durumu bölümden bölüme değişir. Hangi dönemde hangi dersin açıldığına da öbikas-general services-schedule'dan üstten istediğiniz dönemi işaretleyerek bakabilirsin. Mesela ben seneye bölüm derslerimi alabilmek için yaz okuluyla bazı kilit dersleri alıyorum. Eğer irregular olunacaksa tavsiyem ikinci sene bölüm derslerini alabilecek şekilde eksikleri kapatmak. Buna gerek olmadan hep çaprazdan ders alarak nasıl olur bilmiyorum. Çaprazdan ders almanın avantajı curve'ün bazı derslerde düşük gelmesi. Mesela Math101'i 2.dönem almanın avantajını fazlasıyla gördüm diyebilirim.

• Bolumden değilim ama kesinlikle odtü düşünme bilkent veya boun yaz . Bilkent felsefenin kadrosunu vizyonunu odtü ile bir tutmak hele büyük hakaret bilkentin o bölüme verdiği emeğe. En son felsefede 10 hocadan 8 i yabancıydı diye hatırlıyorum bilkentte.

• Geçen sene gazide hazırlığı yarı dönemde bitirdim.Bahar döneminde bölümümden sadece 3 ders alarak önümüzdeki seneyi rahatlattım.İstesem hepsini alıp irregular olabilirdim.Fakat bu aldığım 3 ders bile zulüm geldi.Irreguları olmanı kesinlikle önermem.Özellikle arkadas anlamında çok sıkıntı oluyor.Sınıftaki adamlar taa hazırlıktan beri tanıyor birbirini sen kaynaşamıyosun sonradan.Bir dönem boyunca neredeyse sadece derse gidip geldim desem yeridir.Ama eğer tüm dersleri almak zorunlu değilse benim gibi kolay birkaç dersi alıp aradan çıkarabilirsin.Aldığım üç dersi de aa ile verdim ve önümüzdeki sene 8 ders yerine 5 dersim olacak 2.dönemde
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.