Şimdi Ara

Boğaziçi'nde Mühendislik Okuyacağım LYS'ye Girmiyorum[YGS 6K] (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
12
Favori
10.166
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • helal olsun kardeşim umarım ilerde yollarımız kesişir bende bilgisayar istiyorum 5-6 yıldır webmaster 2-3 yıldırda Android ile uğraşıyorum olimpiyat sorularini inceledim böyle bir olayin varlığından haberim yoktu tam benlikmiş sana bi sorum olacak 12. sınıfım olimpiyata girme şansım varmı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: elonardo

helal olsun kardeşim umarım ilerde yollarımız kesişir bende bilgisayar istiyorum 5-6 yıldır webmaster 2-3 yıldırda Android ile uğraşıyorum olimpiyat sorularini inceledim böyle bir olayin varlığından haberim yoktu tam benlikmiş sana bi sorum olacak 12. sınıfım olimpiyata girme şansım varmı?

Maalesef tubitakin duzenledigi bilim olimpiyatlarina girme sansiniz yok :(

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Adam orada şimdiden maddi özgürlüğümü elime aldım demek istemiş hocam, arkadaş ne kadar kendini mütevazi olmaya zorlamış olsa da konuya öyle mesajlar gelmiş ki " zekiyim lan işte" moduna sokmayı başarmışlar.

• Hocam hem Tubitak hem de ygs için tebrik ederim. Takip etmiştim ygs öncesi de açtığın konuyu. Doğrusu ygs için bu dereceyi beklemiyordum senden. Helal olsun. Ne güzel ülkemizi temsil ediyorsun. Sana ve takımımıza başarılar dilerim olimpiyatlarda

• quote:

Orijinalden alıntı: slovenya

quote:

Orijinalden alıntı: DeepMind

Hangi programlama dillerini biliyorsun ? Olimpiyat disinda katildigin yarismalar var mi ?

Bu arada Bogazici Bilgisayardayim.Gerektiginden cok olimpiyatci var etrafimda.Geçen Fransaya gittiler.HashCode etkinligi olmustu Google ın duzenledigi.Dronelarla ilgili bir problem sormuslar.Ilk 50 ye girdiler dunya capinda.

C++ ile ilgilendim hocam. Az biraz Java, C# ama profesyonel seviyede bilmiyorum tabii ki. Baska yarismalar acikcasi Turkiye'de lise ogrencilere sunulan baska yarisma imkani yok ancak, CodeForces, Hackerrank, Google Code-Jam gibi platformlarda yarisiyorum. Dunya derecesi yapmiyorum tabii ki ama iste 7-8 olimpiyat tshirtum var. Olimpiyatcilari genel olarak taniyorum ordakileri hocam genel olarak. Ilginiz icin tesekkur ederim ayrica.

Merak ettiğim bir konu var.Code Jam mi daha zor olimpiyatlar mı ? Ben de seneye katılabilirim codejam e.Henuz yeterli gormuyorum kendimi.Gennady (tourist) diye belaruslu bi cocuk var.Silip supuruyormus valla biliyor musun onu ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• kardeşim tebrik ederim öncelikle helal olsun.
    şimdi asıl yorumuma gelirsek konularla alakalı hiçbir fikrim yok diyorsun 7. sınıfta ygs mat sorusu çözüyorum diyorsun , aradaki çelişkiyi belirtmeme gerek var mı?
    ayrıca buradaki insanlara gelipte hikayeni anlatıp bu işin çalışmayla değilde şansla alakalı olduğu kanısına vardırmaya çalışıyorsun ama uzaktan yakından alakası yok(ygs için bir miktar diyelim) bana kalırsa zeka muhabbeti yapılacak son sınavlardan bir tanesi, tut özel hocaları lys matta +45 yapmazsan namerdim, tut özel hocalar istediğini versin tabi senin tutup tutmadığını bilemem ,benim demem o ki bu işin çalışmayla alakası var , son bir hafta çalıştım ayakları yapma yani. ha yaptıysanda kendine yaptın bananea
  •  Boğaziçi'nde Mühendislik Okuyacağım LYS'ye Girmiyorum[YGS 6K]
  • hocam yazıyı okumadım ama neden lys girmeyeceksiniz ?
  • Bence trol bu kadar zeki bir insan tcsini kapatır bunu düşünemeyecek kadar salak olamaz

• beyler tc ile şimdiden şirket kurdum :D boğaziçi yerine silivriye girecek
  • tc nin önemi mi kaldı la ?
    50 milyon vatandaşın tcsi kimlik bilgileri internette geziyor yeni türkiye de herşey şeffaf gizlimuz saklımız yok

• Hocam dediginiz kim tanimiyorum az da unlu bir insansa degildir, ama bir arkadasiniz falansa belki bir akrabam olabilir
    @RabbeGidenYolcu

Hocam acikcasi genele vurarsak Code-Jam'de dunyada ilk 25'e girmek IOI'da ilk 25'e girmekten cok daha zor. Cunku universite ve sonrasindaki dunyanin en seckinleri katiliyor. Ama Code-Jam'e girenlerin cogu ilk 25 hayaliyle girmiyolardir bence, iste is teklifi ihtimali, t-shirt kazanma sansi bu sebeplerle bulunuyorlardir diye dusunuyorum. Mesela benim amacim round2'de ilk 1000'e girip tshirt almak
    @DeepMind

Hocam bu mesajiniz icin cok tesekkurler biri de beni anlayacak mi diye merak ediyordum. Konumun amaci birilerine hava atmak degildi zaten, su YGS muhabbetinden bahsetmek istemistim ama herkes oraya cekti konuyu Tekrar tesekkur ederim :)
    @EvoRoncatto

Hock size de cok tesekkurler umarim basaririz ulke olarak :)
    @kordon68

Hocam zaten son 1-2 hafta calisarak nasil 450+ puan yapilir isimli bi konu degil bu. Evet konulari bilmiyordum diger derslerde ama matematik hakkinda olimpiyat yapmistim kucukken. Bunu belirtme geregi duymadim anlasilmadiysa affola. Zeka muhabbeti yapilacak son sinav demissiniz soyle olabilir, derece bekleyen tanidiklarim yani ilk 100 civarinda, birkacinin 5000'lerde yaptigini duydum. Yani evet sansa bakiyor. Ama mesela ben hic YGS kitabi bitirmedim simdiye kadar. Yani yapabiliyordum sadece ekstra bir efor sarfetmedim. Sans konusunda bence cogu kisi YGS'nin sansa, stres'e dayali bir sinav oldugunu dusunuyor, ben de o moddayim. Yani sinavdan once 110 yaparken sinav gunu 130 yaptiysam zaten 3 secenek kaliyor, ya cok zeki olmam lazim ki boyle bir sey yapabilecek seviyede degilim, ya cok sansli olmam lazim, ya da cok rahat girmis olmam lazim. Bu 3'unden birini kabul etmemiz gerekiyor en azindan ama 3'unu de begenmediniz :( Tebrik etmissiniz size de cok tesekkur ederim :)
    @KNO3

LYS'ye girmiycem cunku sinavsiz gecis hakkim var hocam. Yani tam olarak yok ama Turkiye olimpiyatlarda gercekten basarili bir ulke onceki senelerde gidenler madalyayla donduler nerdeyse hep, ben de yapabilecegimi dusunuyorum ama belli olmaz tabii ki.
    @Aziz Sancar

Hocam dusuncesiz bir davranis degil telefondaydim kapatmaya cok usendim, yine de TC bu kadar ise yariyorsa elimde tum olimpiyatcilarin TC'lerinin bulundugu arsiv var beraber calisabiliriz
    @Dennis Ritchie

Hocam csb degil ispat icin ne sunabilirim bilmiyorum, Tubitak'tan madalya listelerini inceleyebilirsiniz,
    Codeforces hesabimhttp://www.codeforces.com/profile/ErdemKirez
    Hackerrank hesabimhttps://www.hackerrank.com/erdemkiraz
    Bir iki tik ile de facebook, twitter'ima ulasabilirsiniz :)
    @Notrius Monster

Hocam oncelikle kendinizi cok guzel savunmussunuz tebrik ederim. Kimseyi gucendirme amacim yok olduysa affola, kotu, egoist falan bir insan da degilimdir. Hani cok egoist olunacak bir seyimde yok dediginiz gibi zaten, 1-2 derste basariliyim, bi sportif faaliyetim, caldigim muzik aleti falan yok.
    Kendimi tabii ki mukemmel bir insan yapmiyor yazdiklarim, boyle bir sey itham etmedim zaten hocam, sadece karsi savunma yaptim. Yani hayatimda cok kotu igrenc olan bir sey yok onu belirttim. Dogdugundan beri calismak kismina soyle diyim hocam ilkogretim'de 6. sinifa kadar tek bir test bile cozmedim, odevleri falan yaptim sadece. Hep iyi cocuktum hocanin gozunde, 6. sinifta isler degisti, sosyal hocasi ablam olmadigi halde senin ablan bu kadar kotu degildi falan dedi bana. Ilk 5 sinifta notlari 90'un uzerinde olan cok ogrenci vardir bunu da egoistlige sokmayalim lutfen, oyleydi notlarim, 6. sinifta hic calismadigim icin patladi biraz 70'lerde aldigim oldu. Bu hep iyi diye bakilan cocuk icin uzucu bi olay bence. Sonra o sene bi matematik olimpiyatinda istanbul geneli 5. oldum ve bir ozel okula gecis yaptim. Sosyal iliskilerim sizden yuksek olmayabilirim bunu da itham etmedim hocam :) Her insanin yetenekli oldugu bir seyler vardir saygi duyarim. iPhone ve para konusunda anlatmak istedigim su, ben pek insan tanimiyorum lise'de ailesinden bagimsiz kazanc elde edebilen. Yani cog daha iyileri de vardir belki ama tanidiklarim bi magazada, burger gibi yerlerde calisip 1000 liraya yakin ucret alabiliyorlar en fazla. Kimseyi gucendirmek degil amacim onlarin da emegi buyuk. Ama tubitak bana madalya parasi veriyor, burs veriyor, otellerde calisma imkani sunuyor.www.hackerrank.com isimli sitede problem setter olarak calisiyorum. Maasli bir is degil ancak yaklasik 3-4 saatte yazdigim bir sorudan aldigim para 250$.
    Size de herhangi kirici uzucu bir sey dediysem ozur dilerim, bu yasima kadar ogrendigim en onemli sey ofkeyle hicbir sey cozulmuyor. El bebek gul bebek konsuna gelirsek ailem zengin falan degil, gercekten kotu bi devlet okulunda okudum 5 sene. Yani oyle mukemmel imkanlarim olmadi. Iste sans, belki biraz imkan bir yerlere geldik sonrasini da kendim tasidim. Su an cevremden mutluyum, iyi bir universite okuyacagim icin mutluyum, maddi durumumdan mutluyum, imkanlarimdan mutluyum, olimpiyatla tanistigim icin mutluyum, olimpiyatta tanisip facebook'ta google'da microsoft'da calisan insanlarla arkadas olabildigim icin mutluyum. Tekrar, gucendirdiysem affola :)
    @Lawnate

Hocam YGS/LYS hakkinda dediginiz dogru olabilir ama okuluma SBS Turkiye birincisi olarak gelip olimpiyati beceremeyip atilan arkadaslarim oldu o yuzden cok mantiki gelmedi. Gece gunduz calisma dediginiz sey lise3'te 2+3 ay bu sene de 2+1 ay'dan olusan bir sey. 4 senedir durmadan kod yaziyorum sanmayin. Tebrik etmissiniz siz de sagolun. :)
    @HayaliEjderha

• quote:

Orijinalden alıntı: elonardo

tc nin önemi mi kaldı la ?
    50 milyon vatandaşın tcsi kimlik bilgileri internette geziyor yeni türkiye de herşey şeffaf gizlimuz saklımız yok

Sagolun hocam ben de boyle dusunmustum
  • Sanirim bir mesajda 5 kisi eklenebiliyormus sizi ekleyememisim.
  • tebrik ederim olimpiyat konusunda. zaten ygs-2 derecesi çok iyi değil yani ben de 20k oldum onu tebrik edemeyeceğim büyük ihtimal temelin vardır matematik senin işin zaten...başarılarının devamını dilerim
  • slovenya S kullanıcısına yanıt
    Ben seni tanıyorum fatih çobançeşmede mi okuyordun sen

• quote:

Orijinalden alıntı: furkan199815

Ben seni tanıyorum fatih çobançeşmede mi okuyordun sen

Evet hocam, ben sizi tanıyor muyum peki?

• Kardeş TC Kimlik numaranı yayınladığın için teşekkürler. Adına kredi kartı açıp behzattan tüm videoları satın aldım. Eğer kazanırsam emeğin çok yüksek. LOL
  • Inandiniz demi egoist olmadigima

• ne zekiyim ne zenginim ne birşeye yeteneğim var keşke ölsem
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.