Şimdi Ara

Boğaziçi'nde Mühendislik Okuyacağım LYS'ye Girmiyorum[YGS 6K] (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
266
Cevap
12
Favori
10.161
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
13 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • quote:

Orijinalden alıntı: HayaliEjderha

Kendini akıllı görme boşuna ülkede kü çoğu çocuk doğru yönlendirme ve "gece gündüz" çalışarak yaptıklarını yapabilir tek şansın etrafında seni yönlendiren birilerinin olması, he çok çalışmışsın helal olsun

Sizi de eklemeyi unutmuşum hocam, uzun mesajıma bakabilirsiniz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • "doğuştan gelen ve iyi amaçlar için kullanmak istediğim bir özellik" hajajsjjahha çoğunuzun everesti Google'da,İntel'de,Silikon Vadisi'nde çalışan,bir sürü patenti olan,üniden 4'e çok yakın ortalamalarla mezun olan müendislerin iq'larını ölçüyor çoğu araştırma şirketi.Sonuç ne sence?140'a yakın sadece birkaç kişi çoğu da ortalama popülasyon iq'sunda.Kendini özel sanmak istiyorsun,hepimiz istiyoruz ama yanlış şekilde yapıyorsun bunu.Dikkat et de 30'lu yaşların sonunda iyi amaçlar için kullanmak istediğin zekanı,patronunu zengin etmek kullandığını farkedip depresyonlara girme.

• Dostum niyeyse 2 hafta çalışmayla bu sıralamanın olacağına inanmıyorum. Ders temelim yok diyorsun sıfırdan feni 30 net yapıyorsun. Ygs fizik de zeka değil çalışma işidir biraz. Biyoloji de öyle. Kimya kolay zaten.

• quote:

Orijinalden alıntı: Samaritanx

"doğuştan gelen ve iyi amaçlar için kullanmak istediğim bir özellik" hajajsjjahha çoğunuzun everesti Google'da,İntel'de,Silikon Vadisi'nde çalışan,bir sürü patenti olan,üniden 4'e çok yakın ortalamalarla mezun olan müendislerin iq'larını ölçüyor çoğu araştırma şirketi.Sonuç ne sence?140'a yakın sadece birkaç kişi çoğu da ortalama popülasyon iq'sunda.Kendini özel sanmak istiyorsun,hepimiz istiyoruz ama yanlış şekilde yapıyorsun bunu.Dikkat et de 30'lu yaşların sonunda iyi amaçlar için kullanmak istediğin zekanı,patronunu zengin etmek kullandığını farkedip depresyonlara girme.

Hocam herkes mutlu olsun sorun yok benim için Zeki olduğumu da ispatlamak için sunmuyorum demek istediğim şu, ygs'de o dereceyi 2 haftada 6k videolarıyla yapmadım, ya da soruları çalmadım, belki sizin için basit bir başarıdır bu bilmiyorum, ama çoğu insan için kabul edilebilir değil o yüzden bi yerlere dayandırmak gerekiyor.

Ayrıca dediğiniz yerlere türkiye'den giden çok fazla insan tanıyorum emin olun sandığınızdan çok daha zekiler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi slovenya -- 4 Mayıs 2016; 0:07:38 >

• Hocam dediğim gibi biyoloji 0'dı son iki gün cep kitabı bitirdim 300 sayfalık, 7 doğru yaptım. Fizik çalışma işidir demişsiniz YGS fizik ne kadar boş farkındayız hocam, yine cep kitabından bakıp çok rahat halledilebilir duruyor yani 1-2 bir şey öğrenmek gerekiyor. Kimya'ya bir hafta falan çalıştım. Ama mesela fiziği ygs çalışmamın 50 katı kadar fazla çalışıp lys'ye girsem hiçbir şey yapamam farkındayım.

• Amac ne anlamadim.Iq ölcüp sunu desen tamam da ben olimpiyatciyim cok zekiyim yhea diye burada konu acip soyle sevgilim arkadasim var deme bari.5 6 saat bio calistim demissin sonra 2 gün cep kitabi okudum demissin tutarsizliklar hat safhada dostum.Ben 3 senedir unideydim biraktim hic calismadan sinavi bir cozeyim dedim puanim senden yuksek.Ben super über zekimiyim simdi ?Zeki olmayi zaten 2 hafta calisip bir yaptigin bir seyi BASARI olarak önümüze koymandan cok yanlis anladigin belli oluyor yanlis anlama basarisizsin demiyorum ama ortaya koydugun seyler seni siyiran seyler degil.Benim bir suru üstün zekali arkadaslarim var hepsi ayri özel liselerde okuyorlar hicbirinin özellikleri senin ile uyusmuyor kusura bakma.Oturup 1 puzzle cöz satranc oynasan anlarim da Pc takildim ustelik calistim diyorsun hani belirli yerlere de gelmissin basarilarin devamini dilerim ama ego kasmaktan baska bir gaye goremedim ortaliklarda.Elestrilerimi kisisel algilama lütfen basarilar dilerim

• slovenya S kullanıcısına yanıt
    Zeka-başarı ilişkisi konusunda senden çok daha fazla araştırma,gözlem yaptığıma eminim.Tanıdıklarım var,daha zekiler diyorsun ben de sana problem çözme,kavrama yeteneklerinde zekanın etkisi olsa olsa %20 dir diyorum bak net sayı da verdim hajajsjjd.Ygs başarın için de,ilkokulda kasmış herkes en kötü 10k yapıyor bir terslik olmazsa.Herkes mutlu olsun tabi,sen de ol ama şu yazıyı okuyup da kendini yetersiz gören,üzülen bir kişi bile varsa onun için öfkelendin biraz

• Egoist olduguna inanmadigim icin yazinin sonrasini okumadim, biri ozet gecebilir mi? Bogazicine lys siz nasil giriliyormus?
    ayrica muhendislik demissin ygs1 siralamani yazman gerekmez mi? Algi manipulasyonu olmus.

• quote:

Orijinalden alıntı: yinesacmaladim

Egoist olduguna inanmadigim icin yazinin sonrasini okumadim, biri ozet gecebilir mi? Bogazicine lys siz nasil giriliyormus?
    ayrica muhendislik demissin ygs1 siralamani yazman gerekmez mi? Algi manipulasyonu olmus.

İlk cümlede yazdığım gibi algı manipülasyondan ibaret zaten Neyse benim amacım YGS için bir iki kişinin görmesiydi, onun yerine insanların zeki değilsin dediği bir yere dönüştü.

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Lokman

Amac ne anlamadim.Iq ölcüp sunu desen tamam da ben olimpiyatciyim cok zekiyim yhea diye burada konu acip soyle sevgilim arkadasim var deme bari.5 6 saat bio calistim demissin sonra 2 gün cep kitabi okudum demissin tutarsizliklar hat safhada dostum.Ben 3 senedir unideydim biraktim hic calismadan sinavi bir cozeyim dedim puanim senden yuksek.Ben super über zekimiyim simdi ?Zeki olmayi zaten 2 hafta calisip bir yaptigin bir seyi BASARI olarak önümüze koymandan cok yanlis anladigin belli oluyor yanlis anlama basarisizsin demiyorum ama ortaya koydugun seyler seni siyiran seyler degil.Benim bir suru üstün zekali arkadaslarim var hepsi ayri özel liselerde okuyorlar hicbirinin özellikleri senin ile uyusmuyor kusura bakma.Oturup 1 puzzle cöz satranc oynasan anlarim da Pc takildim ustelik calistim diyorsun hani belirli yerlere de gelmissin basarilarin devamini dilerim ama ego kasmaktan baska bir gaye goremedim ortaliklarda.Elestrilerimi kisisel algilama lütfen basarilar dilerim

Son iki gün günde 5-6 saat biyoloji çalıştım. Çok tutarsız değil sanki hocam. Hocam zeka olayı açıklamak için bir şeydi sadece, amacım bunu birilerinin gözüne sokmak değil. Başarı olarak YGS derecemi sunmadım, ama bunun için çalışan çok fazla insan var yani 6K'nın altında yapan herkesi eziklemişsiniz buna gerek yok bence. Bence de iyi bir sonuç değil çevremde ilk 100'e giren çok insan var ben de böyle gelince üzüldüm sonuç. Ama bunları yazmam kimseye bir artı sağlamaz. Özelliklerimi bilmeden senle uyuşmuyor demişsiniz, böyle kıyaslıycaksan ben de özel bir lisede tam burslu okudum. Ego olayına gelirsek hocam cidden böyle bir amacım yok, yani forumda takılmam etmem, tanıdığım insanlar yok, profilimde sahip olduğum elektronik eşyaları falan yazmıyorum, amacım gelip ego kasmak değil. Bunu nasıl açıklarım bilmiyorum ama egoist bir insan değilim ve öyle olsam bile burası geleceğim son yer. Sevgilim var konuda bile yazmıyor hocam onu yazan arkadaşa ithafen yazdım, yani dizi-film izliyorum desem asosyalsin diycek, kitap okuyorum desem inek diycek, yüzme madalyam var desem güldürdün diycek, asosyal olmadığıma karşı belirtebileceğim tek şey sevgilim olmasıydı. Yani o çok zekiyim hem de kız buldum isimli bir yazı değildi. Öyle anlaşıldıysa özür dilerim. Tekrar belirtiyorum kimseyi gücendirme amacım yok, forumun ygs bölümünün güzel bir ortam olduğunu görmüştüm, bi yardımım olursa diye bi post bırakıyım dedim hepsi bu. Beğenilmeyen ygs puanımı burada verilen tavsiyelerle elde ettim açıkçası, cep kitabı konular dersler vs. YGS'm iyi değil tekrar söylüyorum derece falan yapmadım ama forumda 40k tarzı konular varken genelde, o puanı eziklemeniz kırıcı olmuş olabilir.

Dostum egoist olup olmadığını senden başka kimse bilemez zaten.Ama yazılar bunları bize yansıtıyor.Zaten çalışmadan 220 Iq adam da olsan başarılı olamazsın bu sınavda.Biolojide hücreyi bilmiyorsan yapamazsın yani istediğin kadar zeki ol.Sadece hani hic bilgim yok okula gitmedim izinliydim diyorsun ama o sosyalden 25 üstünde netin var mesela.Bunlar biraz ego göstergesi gibi görünüyor dışarıdan.O kadar ego kasmıyorum demene rağmen böyle bir şey yazmamın sebebi konuda bir amaç yok.Olimpiyatçı adam gelip bu forumdan öğrenmez yani böyle bir fırsatın olduğunu.Doğal olarak bütüne bakıyoruz ve ego diye bağırıyor.

Ortalamanın üstü bir zekaya sahip olabilirsin.Bunda seni desteklerim de arkandayım da.Özellikle tek bir özelliğe sahip olmayan bir sürü insancıkşar varken genç nüfusumuzda.Üslubun bu tepkiyi yaratıyor.Sen orada dünyanın en güzel işini de anlatsan o paragraftaki ben bu Zekamı ileride iyi şeylere kullanmaya kendimi zorunlu hissediyorum gibi über bir şey yazınca,metnin geri kalanının çoğu kişi için bir önemi kalmıyor.

Kısacası bu yazdıkların insanların motivasyonlarını kırabilir.7.sınıfta ygs çözüyordum veya 5 saat bio çalıştım 7 net yaptım vs.800k'daki adam da okuyup bu ne ya diyebilir.Her yönünden ele almanı bekleyemeyiz metnini ben sadece düşüncelerimi belirtiyorum.Başarılar dilerim

• quote:

Orijinalden alıntı: Dr.Lokman

Dostum egoist olup olmadığını senden başka kimse bilemez zaten.Ama yazılar bunları bize yansıtıyor.Zaten çalışmadan 220 Iq adam da olsan başarılı olamazsın bu sınavda.Biolojide hücreyi bilmiyorsan yapamazsın yani istediğin kadar zeki ol.Sadece hani hic bilgim yok okula gitmedim izinliydim diyorsun ama o sosyalden 25 üstünde netin var mesela.Bunlar biraz ego göstergesi gibi görünüyor dışarıdan.O kadar ego kasmıyorum demene rağmen böyle bir şey yazmamın sebebi konuda bir amaç yok.Olimpiyatçı adam gelip bu forumdan öğrenmez yani böyle bir fırsatın olduğunu.Doğal olarak bütüne bakıyoruz ve ego diye bağırıyor.

Ortalamanın üstü bir zekaya sahip olabilirsin.Bunda seni desteklerim de arkandayım da.Özellikle tek bir özelliğe sahip olmayan bir sürü insancıkşar varken genç nüfusumuzda.Üslubun bu tepkiyi yaratıyor.Sen orada dünyanın en güzel işini de anlatsan o paragraftaki ben bu Zekamı ileride iyi şeylere kullanmaya kendimi zorunlu hissediyorum gibi über bir şey yazınca,metnin geri kalanının çoğu kişi için bir önemi kalmıyor.

Kısacası bu yazdıkların insanların motivasyonlarını kırabilir.7.sınıfta ygs çözüyordum veya 5 saat bio çalıştım 7 net yaptım vs.800k'daki adam da okuyup bu ne ya diyebilir.Her yönünden ele almanı bekleyemeyiz metnini ben sadece düşüncelerimi belirtiyorum.Başarılar dilerim

Hocam evet kusursuz bir konu olmadı ama iyi yorumlar yazanlar oldu, güzel mesajlar aldım, yardım isteyenler tebrik edenler oldu pm üzerinden bu benim için yeterli. Tanıdığım insanlar okulumdakiler sosyalden 3-4 yanlış yaptığı için kendiminkini iyi görmemiştim hocam. Mesajınız çelişiyor bunu vurgulamak istemiyorum ama, üstte demişsiniz zeki değilsin bu başarı yeterli değil daha iyisini yapabiliyorum diye bu mesajınızda ise 800k gücenebilir demişsiniz. İkisi arasında denge kurmaya çalıştım ama biraz ağır geldi sanırım bu ikisini dengelemek :(

Sosyal konusunda çevremdekiler 20+ yapıyordu daha çalışmaya başlamamışken, genel kültür yorum derken yapılabiliyor bence. Sınavda biraz şansım yaver gitti, dikkat hatası falan yapmadım, yorum sorularını düzgün okudum falan 20 yerine 27,5 yaptım. Kötü derseniz kabul ederim çok daha iyileri var, bu egoistlik derseniz onu da kabul ederim çok daha kötüleri var.

Dostum ben onu örneklendirme amaçlı söyledim.Konu açıp ben çalışmadım vs ama şu kadar yaptım desem haklısın.Zeki değilsin derken de yanlış anlama sadece yaptığın işler seni zeka olarak 800k daki adamdan ayıracak işler değil o manada söyledim.Aklın başındadır bakış açın farklıdır veya çok daha önceden farkına varmışsındır hayatın işleyişini ama zeka konusu çook farkşı bir dünya bunlar asla bir ölçüt olamaz kimse kâle almaz.7. sınıfta ygs çözdüysen zaten biz ne olduğunun farkında değilken vardır bir şeyler seni ayıran ama zeka değil işte onun adı çünkü tek yönlü ölçülebilecek bir iey değil her sistemde her yönden bakılır buna.
    Dipnot;
    Ben arkadaşlarım uymuyor derken onlar bizim müfredatımızı bile görmüyorlar demek istemiştim farklı liselere falan gidiyorlar derken.

Ben sadece baslik tamamen doğru yazisini goruyorum. Bak yine anlam veremedim.

Cok dogal bu tepkiyi gormen sen tavsiye verince insanlar bir anda 7ye donup olimpiyata hazirlanacak diye beklemedin umarim.

• Sosyal çalışmadım diyor nete bak

Tabi tabi o coğrafyalar felsefeler dinler bilgi değildi zaten

• Anaaaaaaa bu adam benim ortaokuldan arkadasim ya.Sabah sabah nasi sasirdim hic beklemezdim dh'de bi tanidga bu kadar random rastlamayi.Erkam falan napti haberin var mi knk

• yav bu forumda ne çok özgüven eksiği olan zavallı insan var. tamam siz konu sahibinden daha zekisiniz, daha sosyalsiniz, o burada yalan söylüyor aylarca çalıştı. ilginç insanlar

• Haters bebeler kalabalik olduklari icin hakli olduklarini sandigindan yorum yapiyorum. Uslubun da gerceklestirdiklerin de hosuma gitti. Basarili genclere karsi eziklerin tek savunmasi ben sosyalim yeaaa oluyor ezelden beri boyledir . Cumle dahi kuramayan adamla ne tartismaya gireceksin degil mi ? Hepsi cok yakisikli zeki gencler zaten.takmamak lazim.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Helal olsun kardeşim saygı duydum adamsın dinleneme sen bunları yolun açık olsun.
  • 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.