Şimdi Ara

Boğaziçi üniversitesi düşünenlere yardımcı olabilirim (12. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
20
Favori
18.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayar okuyan bir arkadasim bogazici diyor ama net bir sebep soylemiyor. Bir de soyle dedi bolum cok agir iki kez dusunulmesi lazim diyor. Eger gidebiliyorsa endustri yazsin dedi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • teressss T kullanıcısına yanıt
    Bolum zevkli. Is imkanlari olarak da uce ayirabiliriz alternatifleri kamu ozel sektor akademi. Bu konuda da sikinti yok yani. Okulda kucumsenen bir bolum degil. Ayrica ek olarak kizlari oldukca güzeldir.

• ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Kesinlikle gelir.

• quote:

Orijinalden alıntı: ChildOfMen

Hocam birkaç gün sonra sonuçlar açıklanacak ve ben boğaziçi tarih istiyorum. Hayalim akademik kariyer yapmak üzerine.Boğaziçi tarih konusunda fikirlerin ne yöndedir acaba ?

Tercihlerinizi yapmadan önce bölümlerin ders programlarına göz atın kesinlikle. Mesela tarih bölümlerinin çoğu eskiçağ-ortaçağ-yeniçağ-yakınçağ-genel türk tarihi gibi bölümlere ayrılmışken Boğaziçi'nde böyle bir sistem yok. Tarihçi'nin açtığı bir konu vardı bölümleri tanıtan bulamadım ama, orda kendisi de belirtmişti Boğaziçi tarihten ziyade nasıl tarihçilik yapılacağını öğreten bir okul diye yanılmıyorsam.

edit. Buldum bahsettiğim mesajı

quote:

Orijinalden alıntı: @Tarihçi
    Aslında Eskiçağ için ben olsam gider Ankara'da okurdum. Ankara DTCF'de lisans, Gazi'de Yüksek Lisans ve Doktora yapardım. Gazi'nin lisansüstü eğitimi Eskiçağ açısından çok zengin. Dönem dillerini falan öğretiyorlar.

İstanbul'da da bu konuda İstanbul Üniversitesi önde. Marmara daha çok Osmanlı ve Genel Türk Tarihi üzerine iyi. Erhan Afyoncu, Ahmet Kanlıdere falan var, kadrosu sağlam. Boğaziçi zaten hiçbir alanda uzman bulundurmuyor. Onlar ders değil de, tarihi araştırmanın yöntemlerini öğretiyorlar. Garip bir müfredatları var.

İstanbul ve Marmara bu iş için çok önemli kabul. Ama bence tarih için en iyi eğimi Ankara üniversiteleri veriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Sirkadyen -- 23 Temmuz 2016; 15:11:28 >

• quote:

Orijinalden alıntı: dukagjini

Bolum zevkli. Is imkanlari olarak da uce ayirabiliriz alternatifleri kamu ozel sektor akademi. Bu konuda da sikinti yok yani. Okulda kucumsenen bir bolum degil. Ayrica ek olarak kizlari oldukca güzeldir.

Özel sektörde işletme ve iktisat mezunlarının çalıştığı şirketlerde mi çalışıyorlar yoksa başka alternatiflerde var mı?
    Okulun burs verme şartları nelerdir ?Mesela bana yurt bursu verir mi veya nakdi burs?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Sirkadyen

quote:

Orijinalden alıntı: ChildOfMen

Hocam birkaç gün sonra sonuçlar açıklanacak ve ben boğaziçi tarih istiyorum. Hayalim akademik kariyer yapmak üzerine.Boğaziçi tarih konusunda fikirlerin ne yöndedir acaba ?

Tercihlerinizi yapmadan önce bölümlerin ders programlarına göz atın kesinlikle. Mesela tarih bölümlerinin çoğu eskiçağ-ortaçağ-yeniçağ-yakınçağ-genel türk tarihi gibi bölümlere ayrılmışken Boğaziçi'nde böyle bir sistem yok. Tarihçi'nin açtığı bir konu vardı bölümleri tanıtan bulamadım ama, orda kendisi de belirtmişti Boğaziçi tarihten ziyade nasıl tarihçilik yapılacağını öğreten bir okul diye yanılmıyorsam.

edit. Buldum bahsettiğim mesajı

quote:

Orijinalden alıntı: @Tarihçi
    Aslında Eskiçağ için ben olsam gider Ankara'da okurdum. Ankara DTCF'de lisans, Gazi'de Yüksek Lisans ve Doktora yapardım. Gazi'nin lisansüstü eğitimi Eskiçağ açısından çok zengin. Dönem dillerini falan öğretiyorlar.

İstanbul'da da bu konuda İstanbul Üniversitesi önde. Marmara daha çok Osmanlı ve Genel Türk Tarihi üzerine iyi. Erhan Afyoncu, Ahmet Kanlıdere falan var, kadrosu sağlam. Boğaziçi zaten hiçbir alanda uzman bulundurmuyor. Onlar ders değil de, tarihi araştırmanın yöntemlerini öğretiyorlar. Garip bir müfredatları var.

İstanbul ve Marmara bu iş için çok önemli kabul. Ama bence tarih için en iyi eğimi Ankara üniversiteleri veriyor.

Öncelikle bilgilendirmeniz için çok teşekkür ederim hocam. Dediğiniz gibi ders programına göz atmak çok önemli. Boğaziçi, koç, odtü gibi birçok üniversitenin programlarını inceledim. Bilginiz var mıdır bilmiyorum ama olduğunu varsayarak sormam gerekirse, ODTU tarih sizce nasıl ?

• Bogazici ybs hakkinda bilgin var mi ?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Arkadaşlar merhaba.
    Android oyunumuzu verdiğim linkten indiribelirsiniz. Keyif alacağınızı umuyorum

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.oe.destroyplanets
  • dukagjini D kullanıcısına yanıt
    Geçen sene bir düşüş oldu kesin olan bir şey yok 1000 le de kapatabilir

• boğaziçi uluslararası ticaret düşünüyorum.Nasıl bir bölümdür?İş bulma durumu nedir?Maaşlar ortalama kaçtır? Birde ygs-6 puanıyla alıyor ve fakülte değil yüksekokul olarak geçiyor.Bunun bir dezavantajı var mıdır? Teşekkürler...

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • ChildOfMen C kullanıcısına yanıt
    Geldi mi hocam @ChildOfMen

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • hocam superdorm yurtlarından bıraz bahsetsenız odalar banyo wc .
  • Düşünüyorum böyle bi okul hayalimde ama kazanamadım napalım tıp yoktu bize gelmedi..

• İmza kodu olan var mı

• Boğaziçi'nden çok uzağım da şu an ama merak ediyorum. İngilizcesi kötü olan biri dersleri anlayacak düzeye geliyor mu ?

Mesela psikoloji diyelim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-4AE1C562F -- 18 Ağustos 2016; 17:41:36 >
  • Boun mat nasıl hocam ?
  • Hezarfen1453 kullanıcısına yanıt
    Geldi hocam geldi, çok da güzel geldi

• Up
  • Turizm işletmeciliği bölümü nasıl hocam mezunları iyi yerlerde iş bulabiliyormu

• Hocam birde çap imkanlarını sorcaktım yapmak kolaymı yoksa hayalmi

• 
Sayfa: önceki 1011121314
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.