Şimdi Ara

Boğaziçi üniversitesi düşünenlere yardımcı olabilirim (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
288
Cevap
20
Favori
18.769
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    ben de endüstri istiyordum ama 80 okul puanı yüzünden gelmeyecek orası kesin
    inşaat seçip çap denemek istiyorum
    endüstriye geçiş yapmak için neler gerekir dönem sıralamasına göre mi olur
  • Çeviribilim öğrenciye çok şey katan bir bölüm. İngilizcenin yanında bir dil daha seçiyorsun ikisi üzerine çalışıyorsun.
    İngilizce öğretmenliği eğitim dersleri, ingiliz edebiyatı dersleri alıyor. Birçok seçmelisi var bu bölümün. Genelde öğrenciler bu seçmelileri dil derslerinde kullanıyorlar.
    Çeviribilim mezunu bildiğim birkaç kişi var. Biri çevirmenlik yapıyor. Bir tanesi politika ğzerine yüksek lisans yapıyor. Öbürü de Fulbright bursunu kazanıp Amerika'da doktora yapmış. Şu an yardımcı doçent Bahçeşehir'de.
    İngilizce öğretmenliği mezunları turizm, uluslararası ticaret alanlarında çalışıyorlar. Freelance çevirmenlik yapan özel ders verenler var.
  • Magdur12 M kullanıcısına yanıt
    Turizm okuması çok kolay bir bölüm. Ama Derslerinin çoğunun hisar kampüste olması can sıkıcı. Mezunları bildiğim kadarıyla ilk senelerinde sürünüyorlar ama sonunda güzel konumlara geliyorlar turistik tesislerde.
  • Magdur12 M kullanıcısına yanıt
    Sosyal bilimler arasında çap rahat. Mühendislik ve fen hakkında bilgim yok.
  • BloodOnMyName B kullanıcısına yanıt
    Not ortalamana bağlı. Bazı bölümler ekstradan mülakat yapabiliyor veya motivasyon mektubu isteyebiliyor.
    Endüstri-inşaat çapı zor mu bilmiyorum. Çap hayaliyle inşaat yazmak daha sonra seni üzebilir. Ben olsam odtü-itü düşünürdüm. Oralardan da buraya yatay geçiş imkanın var.
  • dukagjini D kullanıcısına yanıt
    Hocam sosyoloji bölümü ile ilgili bir bilginiz var mı? Okuyan arkadaşınız vs. Ne düşünüyorlar bölüm hakkında, genel olarak memnunlar mı? Özel sektör de çalışma olanakları nasıl, iyi yerlere gelebiliyorlar mı? Teşekkürler şimdiden.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Fizik bölümü ile ilgili bilginiz varmı ? Bitirince ne olunabilir akademisyenlik memurluk hocalık dışında ?Aç kalma korkusu yüzünden yazmamayı düşüneceğim yakında bu bölümü...
  • Dil bölümleri hakkında bilgi alabilir miyim?

Bir de IELTS sınavıyla hazırlık atlanıyor diye biliyorum, bilginiz var mı?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İngilizce bilmiyorum ( elemantary seviyem ) boun kazanabilirim belki

Hazırlıkta öğrenebilir miyim? Şimdiden çalışmaya başlayayım mı

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kimya mühendisliği nasıl

• Hocam eksik gördüğünüz ve artı olarak gördüğünüz yanları yazar mısınız ?

Birde Sosyal bilimler için rakip üni olan Bilkent ile genel bir kıyaslama yapmanız mümkün mü?
  • dukagjini D kullanıcısına yanıt
    hocam yatay geçiş dediğiniz nasıl oluyor tam olarak aynı bölümde mi yapılıyor dönemde en yüksek not ortalaması ile bitirilerek mi yapılıyor bi fikriniz var mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: dukagjini

Çeviribilim öğrenciye çok şey katan bir bölüm. İngilizcenin yanında bir dil daha seçiyorsun ikisi üzerine çalışıyorsun.
    İngilizce öğretmenliği eğitim dersleri, ingiliz edebiyatı dersleri alıyor. Birçok seçmelisi var bu bölümün. Genelde öğrenciler bu seçmelileri dil derslerinde kullanıyorlar.
    Çeviribilim mezunu bildiğim birkaç kişi var. Biri çevirmenlik yapıyor. Bir tanesi politika ğzerine yüksek lisans yapıyor. Öbürü de Fulbright bursunu kazanıp Amerika'da doktora yapmış. Şu an yardımcı doçent Bahçeşehir'de.
    İngilizce öğretmenliği mezunları turizm, uluslararası ticaret alanlarında çalışıyorlar. Freelance çevirmenlik yapan özel ders verenler var.

Hocam peki yeni acilan dilbilim bolumuyle ilgili bir fikriniz, duyumunuz var mi? Cok ilgimi ceken bir alan ve ben de akademik dusunuyorum, uygun olur mu sizce? Tesekkur ederim.

• bilkent bilgisayat istiyorum hocam ama belki boun cs de tutabilir lakin babam istanbul pahali sehir zor olur diyor malum anne baba emekli. ankara istanbul karsilastirma yada istanbuldaki tum bir yilin masraflarini bana kaba bi sekilde soyleyebilir misin?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • iktisat hakkında ki görüşleriniz nelerdir?
  • Bogazici ts puan turlerinde ilk 10a girenlere burs veriyor ama bu ilk 10 ham puanla mi yerlesme puaniyla mi ilk 10? Bilginiz var mi hocam?

• sabanci universitesi icin yardim edebilirim bende.

tamami sabanci universitelilerden olusan soru cevap whatsapp grubumuzun linki
    whatsapp.com
    SU 2017 :) 🦑🗳🦑
    https://chat.whatsapp.com/4HlLZzWNyxaE7aI95Z0s2S

• Matematik bölümü hakkında düşünceleriniz?
    Abartı derecede zor mu gerçekten?
    Bitirince nasıl bi yol izlemeliyiz? yazılıma yönelmek için uygun mudur?
    Mühendisliğe geçiş gibi birşey var mı?
    Genel bilgi lütfen.
  • merhabalar. boğaziçinde edebiyat veya tarih okurken ingilizce öğretmenliğine veya edebiyatına geçebilir miyiz? birde hocalar genel anlamda nasıllar iyi üniversitelerdeki bazı hocalar çok kaprisli oluyormuş. birde bölümler ingilizce olduğu için derslerde yüzde yüz ingilizce mi konuşuluyor ve ders anlatılıyor?

• 99darkbow kullanıcısına yanıt
    yadyok.boun.edu.tr
    YADYOK Öğrenci El kitabı
    http://yadyok.boun.edu.tr/birim/ogrenci-el-kitabi.htm

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.