Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi Turizm İşletmeciliği bölümünü düşünenler için soruları alabilirim.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
41
Cevap
5
Favori
2.954
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, geçen sene 25k ile bu bölüme yerleştim. Neden yerleştiğimi, bölümün, hocaların ve genel olarak boğaziçi üniversitesi hakkında sorulan soruları cevaplayabilirim. herkese tercih sürecinde başarılar.

• Merhaba, genel olarak türkiyenin diğer üniversitelerinden daha anlayışlı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ortam var. Okulun şu anki rektörü kayyum olsa da istanbul üni. vs gibi üniversitelere nazaran halen daha eski imajını kaybetmedi. Kulüp çok fazla var. LGBTI kulübünden tut İşletme Kulübüne, Dağcılık kulübüne kadar ilgi alanın içinde olan her kulübe girebilirsin.
  • Merhaba tekrar, konuyu açan hesap benim hesabım. ana hesabımı bulduğum için bu account ile cevaplayacağım.
  • Merhabalar hocam. Bölüm ile ilgili olarak değil de, okul, kulüpler ve ortam nasıl biraz bahsedebilir misiniz? sayısaldan eşit ağırlığa geçtim ve boğaziçi için hazırlanacağım bu sene.
  • quote:

Orijinalden alıntı: yhk18

Merhabalar hocam. Bölüm ile ilgili olarak değil de, okul, kulüpler ve ortam nasıl biraz bahsedebilir misiniz? sayısaldan eşit ağırlığa geçtim ve boğaziçi için hazırlanacağım bu sene.
    Merhaba, genel olarak türkiyenin diğer üniversitelerinden daha anlayışlı, eşitlikçi ve özgürlükçü bir ortam var. Okulun şu anki rektörü kayyum olsa da istanbul üni. vs gibi üniversitelere nazaran halen daha eski imajını kaybetmedi. Kulüp çok fazla var. LGBTI kulübünden tut İşletme Kulübüne, Dağcılık kulübüne kadar ilgi alanın içinde olan her kulübe girebilirsin.
  • Merhaba güzel konu eline sağlık. Ben de buraya Boğaziçi MIS hakkındaki konumu ekleyeyim;

https://forum.donanimhaber.com/bogazici-yonetim-bilisim-sistemleri-mis-esit-agirlik--120341286

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: iDenis

Merhaba güzel konu eline sağlık. Ben de buraya Boğaziçi MIS hakkındaki konumu ekleyeyim;

https://forum.donanimhaber.com/bogazici-yonetim-bilisim-sistemleri-mis-esit-agirlik--120341286
    sanırım kimse Boğaziçi istemiyor
  • ICreativee kullanıcısına yanıt
    iş imkanları hakkında ne düşünüyorsunuz gelecek vaad eden bir bölüm mü? siz mezun olduktan sonra ne yapmak istiyorsunuz?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: kullanıcıadımıunuttum

iş imkanları hakkında ne düşünüyorsunuz gelecek vaad eden bir bölüm mü? siz mezun olduktan sonra ne yapmak istiyorsunuz?
    Türkiyenin en iyi turizm ile alakalı bölümü olduğundan dolayı iş imkanları oldukça geniş. Genel olarak 3. veya 4. sınıfta(tam hatırlamıyorum her ikisi de olabilir) staj imkanı sunuyor ve öğrenciler genel olarak staj yaptıkları otellerde, bu oteller istanbuldaki en lüks ve popüler oteller oluyor genellikle, çalışıyor mezun olduktan sonra. Eğer onu istemezse havayollarında, turizm acentelerinde iş bulabiliyor. Soracaksın ki iş buluyor ancak nasıl iş? Garanti verebilirim ki yönetim kurulundan aşağı yerlerde çalışmıyor kimse, boğaziçi mezunu olduğundan çalışmak da istemiyor zaten. Tüm bu iş olanaklarını geçtim, eğer isterse işletme'ye yoğunlaşarak işletme yükseği yapabiliyor diye biliyorum yanlışsam biri uyarabilir.

Hocam yonetim kurullarindan asgai yerlerde calismiyor falan sanki biraz abarti olmus gibi geldi

• ben dusunmuyorum ama guzel bir anakonu yaparsan kalici ve faydali olur hocam. bu bolumle ilgili bilgi bulmak cok kolay degil internette.

• quote:

Orijinalden alıntı: ICreativee

sanırım kimse Boğaziçi istemiyor

Alıntıları Göster
    Niye hocam, benim ana konu popüler baya 50k tıklanmaya ulaştık

• Yere düşen turistleri ne yapıyorsunuz?

• quote:

Orijinalden alıntı: Dişhekimiolurmu

Hocam yonetim kurullarindan asgai yerlerde calismiyor falan sanki biraz abarti olmus gibi geldi
    Kastettiğim şey direk yönetici olarak başladıkları değil. Basic turizm ve otelcilik mezunu gibi çok aşağı kademelerden başlayıp asgari maaş ile başlamadıkları. Girdikleri pozisyon genelde yükselmeye açık pozisyonlar oluyor.
  • Üniversiteyle ilgili bir şey sormak istiyorum. :)

-Hazırlık sınavının zorluğu nedir? Geçme oranı ne kadar?
    -Hazırlığı geçersem ilk sene arkadaş bulmakta zorlanır mıyım? Sonuçta hazırlık okuyan çoğunluk kendi ortamını hazırlık senesinde oluşturmuş olacak.

• quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Üniversiteyle ilgili bir şey sormak istiyorum. :)

-Hazırlık sınavının zorluğu nedir? Geçme oranı ne kadar?
    -Hazırlığı geçersem ilk sene arkadaş bulmakta zorlanır mıyım? Sonuçta hazırlık okuyan çoğunluk kendi ortamını hazırlık senesinde oluşturmuş olacak.
    Merhaba, hazırlık sınavını ben de halen geçemedim :) 27 Temmuz'da gireceğim ama geçme oranının düşük olduğunu ve çoğu öğrencinin remedial'a kaldığını(eğitim alamaz, sadece sınava girebilir diğer yıl) biliyorum. Zorlanacağını sanmıyorum bu okulda herkes herkesle arkadaş gibi bir şey zaten, kulüplerden, öğrencilerin düzenlediği partilerden, etkinliklerden vs. çok çok rahat bulursun
    Teşekkür ederim cevap için. İçimden bir ses hazırlığı tek seferde geçemeyeceğim diyor gerçi. :)

• Ah keşke puanımız tutsaydı da girebilseydik. Neyse, deu turizmden selamlar.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Oradaki genç arkadaşlarımız mütevazı mı? Mesela ciddi derecelerle yerleşenler ve görece daha düşük sıralamalarla yerleşenler arasında nasıl bir ilişki oluyor? (Örneğin say 20. olup cmpe yerleşen ve 75k ile öğretmenliğe yerleşen biri)
  • quote:

Orijinalden alıntı: golder1942

Oradaki genç arkadaşlarımız mütevazı mı? Mesela ciddi derecelerle yerleşenler ve görece daha düşük sıralamalarla yerleşenler arasında nasıl bir ilişki oluyor? (Örneğin say 20. olup cmpe yerleşen ve 75k ile öğretmenliğe yerleşen biri)
    Selam, gönül isterdi ki herkes aynı derecede iyi kalpli olsun. Benim bölümümün içinde olduğu Uygulamalı Bilimler Yüksekokuluna henüz laf atanı görmedim ancak özellikle Eğitim fakültesinden rahatsız olup laf atanlar oluyor. Atanlar dediğime de bakma, 50 kişiden 1'i atıyordur bu lafı. Çok ciddi bir ayrımcılık söz konusu değil ama nadir de olsa dediğim gibi özellikle eğitim fakültesi bundan nasibini alıyor.

Eğitim fakültesi düşünüyorsan yazmanı öneririm. 1,2 mühendis seni kötü görüyor diye kötü olmuyorsun. Dediğim gibi, okulda 15k öğrenci varsa bu saçma ayrımcılığı yapan insanlar 500'ü geçmez.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ICreativee -- 12 Temmuz 2019; 14:25:22 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.