Şimdi Ara

Bilkent Ü. İşletme Bilgi Yönetimi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
33
Cevap
0
Favori
1.663
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bu sene ygs kasıp İşletme Bilgi Yönetimi (tam burslu) ne olarak girmeyi hedefliyorum.Ama burayı kazanamama ihtimalini de göz önünde bulundurarak lys'ye de çalışmam gerekiyor mühendislikler için.Durum biraz karışık yani
    Önerir misiniz bölümü?Burayı okuyup iyi yerlere gelen kişileri gördüm(Tanıtım broşüründeydi sanırım).Biraz araştırma yaptım.Ve bölüm hakikaten iyiye benziyor.Ders içeriklerine de göz gezdirdim.Bana yatkın bir meslek gibi.
    Özellikle orada okuyanlardan, bölüm hakkında gerçekten bilgi sahibi olanlardan bilgi almak istiyorum.Yorumlarınız benim için çok önemli.Hedefi belirleyip ona göre çalışmam lazım.Sonuçta lys de var önümde.Yardım edecek arkadaşlara şimdiden teşekkürler.

Edit:Sayısal çıkışlıyım.Turizm ve Otel İşletmeciliği'ni araştırmadım ama bu bölümü de düşünebilirim.Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 11 Ekim 2011; 16:40:13 >

• işletme bilgi yönetimi gereksiz bir bölüm dostum boşver. Benim bölüm muhasebe bilgi sistemleri. Eğer bu bölümlere puanın yetiyorsa ya benim bölümü yada bankacılık finansı seçmeni öneririm. Bu arada ingilizceside çok ağır hazırlıklı ol buna
  • quote:

Orijinalden alıntı: aanil

işletme bilgi yönetimi gereksiz bir bölüm dostum boşver. Benim bölüm muhasebe bilgi sistemleri. Eğer bu bölümlere puanın yetiyorsa ya benim bölümü yada bankacılık finansı seçmeni öneririm. Bu arada ingilizceside çok ağır hazırlıklı ol buna

Bu bölümü okuyup iyi yere gelenler görmüştüm dostum.Neden gereksiz bir bölüm olduğunu düşünüyorsun?Aydınlatırsan sevinirim.
    Peki muhasebe mezunları ne yapar?İş imkanları nedir?
    Evet ingilizcesi baya ağırmış

• quote:

Orijinalden alıntı: ênigma

quote:

işletme bilgi yönetimi gereksiz bir bölüm dostum boşver. Benim bölüm muhasebe bilgi sistemleri. Eğer bu bölümlere puanın yetiyorsa ya benim bölümü yada bankacılık finansı seçmeni öneririm. Bu arada ingilizceside çok ağır hazırlıklı ol buna

Bu bölümü okuyup iyi yere gelenler görmüştüm dostum.Neden gereksiz bir bölüm olduğunu düşünüyorsun?Aydınlatırsan sevinirim.
    Peki muhasebe mezunları ne yapar?İş imkanları nedir?
    Evet ingilizcesi baya ağırmış

Muhasebe ve bankacılık finansta ekstradan fransızca var. İşletme bilgi yönetiminde bu yok diye biliyorum sırf bunun için işletme bilgi yönetimini seçen arkadaşlarım vardı. Muhasebe bilgi sistemlerini bitirince muhasebeci ve tercumanlık belgen oluyor hem ingilizce hem fransızca. Bildiklerim bu kadar

• Bana işletme bilgi daha uygun olur diye düşünüyorumÖnermez misin bu bölümü?Ayrıca bu bölümün İşletmeden farkı var mıdır?
    Tercümanlık belgesi iyiymiş.Bu mesleği de düşünmüştüm aslında ama dil puanı yapamam o kadar.Sen tercüman olarak mı yoksa muhasebeci olarak mı çalışmayı düşünüyorsun?
  • quote:

Bana işletme bilgi daha uygun olur diye düşünüyorumÖnermez misin bu bölümü?Ayrıca bu bölümün İşletmeden farkı var mıdır?
    Tercümanlık belgesi iyiymiş.Bu mesleği de düşünmüştüm aslında ama dil puanı yapamam o kadar.Sen tercüman olarak mı yoksa muhasebeci olarak mı çalışmayı düşünüyorsun?

Ben sadece diploması için gidiyorum elimde sağlam bi belge olsun yeter. Kendi işimde çalışıcam :)

İşletmeden farkını bilmiyorumda bilkentin en kötü bölümü puanıda en düşük zaten
  • quote:

quote:

Bana işletme bilgi daha uygun olur diye düşünüyorumÖnermez misin bu bölümü?Ayrıca bu bölümün İşletmeden farkı var mıdır?

Ben sadece diploması için gidiyorum elimde sağlam bi belge olsun yeter. Kendi işimde çalışıcam :)

Yok Turizm ve Muhasebeden sonra en düşük bölüm
    Bu dediğin kötü oldu ya ben bu bölüme giderim diye düşünüyordum.Biraz daha araştırma yapsam iyi olacak..
    Peki muhasebe bölümünü bitirirsem, Sağlam bir ingilizce ve Fransızca eğitimi alacağım.Tercümanlıkla da işi götürürüm sanırım değil mi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 11 Ekim 2011; 23:27:40 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Boğaziçi işletme ve ekonomi
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

quote:

Bu dediğin kötü oldu ya ben bu bölüme giderim diye düşünüyordum.Biraz daha araştırma yapsam iyi olacak..
    Peki muhasebe bölümünü bitirirsem, Sağlam bir ingilizce ve Fransızca eğitimi alacağım.Tercümanlıkla da işi götürürüm sanırım değil mi

Muhasebe zaten meslegin olcak tercumanlıkta ek gelir bide özel ders verdinmi aylık 10 lira yeter heralde sana

• quote:

quote:

quote:

quote:

Muhasebe zaten meslegin olcak tercumanlıkta ek gelir bide özel ders verdinmi aylık 10 lira yeter heralde sana

Özel dersi kime vereceğimBu arada 10 000 mi demek istedinBen tercümanlıktan freelance filan yaparım diye düşünüyordum.Ama tabi özel de iyi olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 11 Ekim 2011; 23:34:23 >

• 10.000 tabi :) yetmez diyorsan başka bölüme
  • Dostum özel dersi tercümanlık için dedin sanırım.Hiç ingilizce özel ders alan duymamıştım.Sanırım onlar da yüklü ücret alırlar.Tabi Fransızca da var.. İyi paralar kazanılabilir dediğin gibi...Bakalım hayırlısı.
    İşletme bilgiye gitsek oradan da farklı yabancı diller seçebilme imkanımız var mı?
  • quote:

Dostum özel dersi tercümanlık için dedin sanırım.Hiç ingilizce özel ders alan duymamıştım.Sanırım onlar da yüklü ücret alırlar.Tabi Fransızca da var.. İyi paralar kazanılabilir dediğin gibi...Bakalım hayırlısı.
    İşletme bilgiye gitsek oradan da farklı yabancı diller seçebilme imkanımız var mı?

Onu bilmiyorum. Ama 1-2 tane bilkent mezunu olupta bilkent hazırlık öğrencilerine ders veren kişi tanıyorum haftada 3 gün 4 kişiye günde 2 saat ders veriyorlar. saati 50 tl alıyorlar sen hesap et
  • quote:

quote:

Dostum özel dersi tercümanlık için dedin sanırım.Hiç ingilizce özel ders alan duymamıştım.Sanırım onlar da yüklü ücret alırlar.Tabi Fransızca da var.. İyi paralar kazanılabilir dediğin gibi...Bakalım hayırlısı.

Onu bilmiyorum. Ama 1-2 tane bilkent mezunu olupta bilkent hazırlık öğrencilerine ders veren kişi tanıyorum haftada 3 gün 4 kişiye günde 2 saat ders veriyorlar. saati 50 tl alıyorlar sen hesap et

Fr dil eğitimi eğitimi hazırlıktan sonraki ilk sene mi verilmeye başlanıyor?

• İşletme bil yön kötü bir bölüm değil direk olarak özel sektör için hazırlanmış bir bölüm bilkentde bunun gibi birde CTIS var
    Ders programında görmüşsündür ne bir işletmeci gibi pazarlama nede bir iktisatçı gibi iktisat ekonomi dersleri alıyorsun fakat programdaki çeşitllik çok fazla
    Gördüğün iletişim iktisat işletme finans bilgisayar dersleri ileriki iş yaşamında büyük yarar sağlayacaktır fakat herhangi bir alanda uzmanlaşman iş hayatında pozisyonun konusunda üst sıraları hedeflemeni sağlar

muhasebeciler bu sene fransızcanın ders olmasıyla yırttı bana göre :) ikiside iyi bölüm ama işletmenin alanı çok daha geniş

muhasebe ders programı
    http://www.bilkent.edu.tr/~sal/acc/tr/newcurriculum.htm
    bil yönetimi
    http://www.bim.bilkent.edu.tr/bim_curriculum_future.php
    işletme
    http://www.man.bilkent.edu.tr/index.php/page,8,curriculum

aklıma gelmişken normal işletmenin tam ücretlisini kazanan fakat yüzde 50 işletme bil yön yazan arkadaşlarım vardı senelik 19 100 az değil :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jurado13 -- 12 Ekim 2011; 0:03:45 >

• quote:

Orijinalden alıntı: jurado13

İşletme bil yön kötü bir bölüm değil direk olarak özel sektör için hazırlanmış bir bölüm bilkentde bunun gibi birde CTIS var
    Ders programında görmüşsündür ne bir işletmeci gibi pazarlama nede bir iktisatçı gibi iktisat ekonomi dersleri alıyorsun fakat programdaki çeşitllik çok fazla
    Gördüğün iletişim iktisat işletme finans bilgisayar dersleri ileriki iş yaşamında büyük yarar sağlayacaktır fakat herhangi bir alanda uzmanlaşman iş hayatında pozisyonun konusunda üst sıraları hedeflemeni sağlar

muhasebeciler bu sene fransızcanın ders olmasıyla yırttı bana göre :) ikiside iyi bölüm ama işletmenin alanı çok daha geniş

muhasebe ders programı
    bil yönetimi
    işletme

aklıma gelmişken normal işletmenin tam ücretlisini kazanan fakat yüzde 50 işletme bil yön yazan arkadaşlarım vardı senelik 19 100 az değil :)

Yorum yazdığın için çok teşekkürler dostum.Ben işletme bilgi yönetimi okuyup daha çok işletme alanında kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.Peki muhasebecilerin aldığı gibi fransızca eğitim alamıyor muyuz?Veya ing. in yanında başka bir dil de olabilir.Dil öğrenme isteği var bende

Edit:Bu bölümü okursam devletin yüksek öğretim kadrolarına atanabilir miyim?Yani devlette de çalışma olanaklarımız olur sanırım.(devlette çalışmayı düşünmüyorum ama yine de sorayım dedim)
    Sen de Bilkentte misin dostum?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 12 Ekim 2011; 0:19:51 >

• Bilkent Fizik bölümünün puanı dikkatimi çekti.Geçen sene 450.Bu sene 350'ye kadar inmiş!(tam burslu) nasıl olmuş anlayamadım...
  • up..
  • Fizik okumak zordur ve fizik çoğu üniversitede zaten düşük genel ortalamalarına göre
    istersen osmanlıca bile öğrenebilirsin önemli olan sınıf çoğunluğunu sağlayabilmek
    ayrıca hazırlık zordur bölümde ingilizce okumak çok daha zordur
    hedefler güzel ama zoru görünce korkma :)
  • quote:

quote:

İşletme bil yön kötü bir bölüm değil direk olarak özel sektör için hazırlanmış bir bölüm bilkentde bunun gibi birde CTIS var

muhasebe ders programı
    bil yönetimi
    işletme

Yorum yazdığın için çok teşekkürler dostum.Ben işletme bilgi yönetimi okuyup daha çok işletme alanında kendimi geliştirmeyi düşünüyorum.Peki muhasebecilerin aldığı gibi fransızca eğitim alamıyor muyuz?Veya ing. in yanında başka bir dil de olabilir.Dil öğrenme isteği var bende

Edit:Bu bölümü okursam devletin yüksek öğretim kadrolarına atanabilir miyim?Yani devlette de çalışma olanaklarımız olur sanırım.(devlette çalışmayı düşünmüyorum ama yine de sorayım dedim)
    Sen de Bilkentte misin dostum?

Devletdeki pozisyondan net emin değilim aslında
    burdan özel sektorde nerelerde çalışabilceğin konusunda fikir edinebilirsin
    http://www.bim.bilkent.edu.tr/bim_sector_career.php

• quote:

Fizik okumak zordur ve fizik çoğu üniversitede zaten düşük genel ortalamalarına göre
    istersen osmanlıca bile öğrenebilirsin önemli olan sınıf çoğunluğunu sağlayabilmek
    ayrıca hazırlık zordur bölümde ingilizce okumak çok daha zordur
    hedefler güzel ama zoru görünce korkma :)

Yok Bilkent'in ne kadar zor olduğunun farkındayım.Gidenlerin yazılarından belli oluyorHazırım yani.İnşallah kazanırsam seneye Bilkentteyim

Edit:Dostum seninki hangi bölüm?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ênigma -- 12 Ekim 2011; 23:54:08 >

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.