Şimdi Ara

Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret Bölümü hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
17
Cevap
0
Favori
1.934
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Evet arkadaşlar lise 4 öğrencisiyim ve sınavda hedeflediğim yer Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü.
    Bu üniversitede bu bölümü okuyan arkadaşlardan geniş bir bilgilendirme almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: -hukukcu-

Evet arkadaşlar lise 4 öğrencisiyim ve sınavda hedeflediğim yer Boğaziçi Üniversitesi Uluslararası Ticaret bölümü.
    Bu üniversitede bu bölümü okuyan arkadaşlardan geniş bir bilgilendirme almak istiyorum yardımcı olursanız çok sevinirim.

dostum kısa özet olarak 3 yıl itü kimya okuyup tekrar össye hazırlanarak bu bölüme girdim ve istediğim bu bölümdü. Bundan sonrası senin sorularına kalmış
  • jazziszaz J kullanıcısına yanıt
    Dostum öncelikle ilgilendiğin için teşekkür ederim bölümü ayrıntılarıyla anlatmanı rica ediyorum sonra da birkaç sorum olacak umarım seni sıkmam

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Estağfurullah sıkmak ne kelime. Aslına bakarsan geçen sene ve 2011 de ilk öss ye girdiğimde hep direk bölümden birilerini aramıştım bende soru sormak için o yüzden seni ve senin durumundaki arkadaşları çok iyi anlayabiliyorum :)

Evet arkadaşlar bölümümüz Uygulamalı Meslek Yüksekokulu çatısı altındaki ( emin olun tek can sıkıcı duran kısım bu fakülte adı hiç havalı değil ) turizm işletmeciliği ve yönetim bilişim sistemleriyle birlikte okutulan üç bölümden biri. Hazırlığı geçtikten sonra 4 sene boyunca öteki bölümlerin aksine dersleriniz bir orda bir burda görmezsiniz tabii güney kampüsteki 2. yabancı dil dersleri hariç ( Evet bölümün ilk artısı: dönemde 3 krediden olmak üzere 2. sınıfta başlayarak mezun olana kadar her dönem bir adet ikinci yabancı dil almak zorundasınız ki bu sadece uluslararası ticarete özgü bir özellik. Hazırlığı geçmek içinde ciddi bir ingilizce gerektiğini düşünürsek ikinci yabancı dile özen gösteren biri okuldan iki dil ile mezun olabilir.)

Bölüm dediğim gibi hisar kampüsünde ki biraz izole gözükse de bence güneyden çokta büyük bir farkı yok. He yok ben güneye gider takılırım arada diyenler için güney kampüsü yürüyerek 6-7 dakika.

Proje ve sunum. Sizin müstakbel belalarınız bu ikili olacak. Bela dediğime bakmayın projelerle öğrenciyken uğraşan biri emin olun iş hayatına misli misli önde başlayacaktır. Ayrıca yine bölümün artısı olarak söyleyebilirim ki zorunlu staj diğer bölümlere göre daha uzun süre.( tam sayıları şuan hatırlamıyorum isteyen arkadaşlar için bakabilirim.) Yine olumsuz gibi duran ancak çok olumlu bir özellik. Bir çok arkadaş stajları çay getirip götürme olarak yorumlayabilir ama stajda siz birşeyler kapmaya bakarsanız birşeyler öğrenirsiniz başka türlü olmaz.

Bu saatte bu kadarlık bir özet geçebildim umarım biraz da olsa tatmin edici olur. İyi çalışmalar

Anlattıkların icin tesekkur ederim simdi biraz detaya inip sorular sorayım
    Bölümün işletmeye göre cezbedici özellikleri ve yurtdışı-yurtiçi iş olanakları hakkında bilgi verebilir misin?
    Dil egitiminin olanakları okul içinde yapılan programlar,sosyal hayat,öğrenci değişimleri,okulun dil eğitimi,verilen genel egitimin ve okul isminin iş hayatında getirileri hakkında da bilgilendirme yapabilirsen çok sevinirim kafamda çok soru işareti var

• Bölümün işletmeye göre iş hayatında gözlemlerime ve duyumlarıma dayanarak söyleyebilirim ki bir farkı yok. Hatta geçen sene iki arkadaşım bu bölümlerden aynı zamanda mezun olup Türkiye'nin telekom devlerinden birinde aynı maaşla işe girdi.

Dil eğitimi olarak diyebilirim ki Türkiye de yabancı dil öğretimini en iyi veren bir kaç okuldan biri boğaziçi üniversitesi. Ama dikkatini çekerim Türkiye de yani iş yine sana kalmış. Sosyal akitive, değişim programları vb konularda istemediğin kadar fırsat bulabilirsin bu tip konular senin isteğine ve çabalamana bağlı kısacası yapamayacağın şey yok.

Okulun ismi iş hayatında seni bir adım öne geçirir. İTÜ-ODTÜ-BOUN-BİLKENT-KOÇ-SABANCI altılısının iş hayatında yeri genel olarak farklı. Ama senin istediğin pozisyonlardaki rakiplerinde bu okullardan mezun olduğu için rekabet öss den sonra artarak devam edecek emin olabilirsin.

Yabancı dile tekrar dönersek: Yanlış hatırlamıyorsam Ermeniceden Finceye çok geniş bir yelpaze mevcut. Okul seçmeli ders konusunda bir çok üniversiteye nazarsan sana serbestlik sağladığı için neredeyse istediğin dili öğrenmen imkan dahilinde. İyi çalışmalar başka sorun varsa beklerim :)

Dostum peki staj konusunu da biraz açar mısın eğer gelirsem yurtdışı staj yapmayı düşünüyorum bu konuda biraz bilgilendirme yapabilir misin ? Ayrıca eğer staj yaptıysan biraz bahsedebilir misin? Teşekkür ederim şimdiden.

• quote:

Orijinalden alıntı: jazziszaz

Bölümün işletmeye göre iş hayatında gözlemlerime ve duyumlarıma dayanarak söyleyebilirim ki bir farkı yok. Hatta geçen sene iki arkadaşım bu bölümlerden aynı zamanda mezun olup Türkiye'nin telekom devlerinden birinde aynı maaşla işe girdi.

Dil eğitimi olarak diyebilirim ki Türkiye de yabancı dil öğretimini en iyi veren bir kaç okuldan biri boğaziçi üniversitesi. Ama dikkatini çekerim Türkiye de yani iş yine sana kalmış. Sosyal akitive, değişim programları vb konularda istemediğin kadar fırsat bulabilirsin bu tip konular senin isteğine ve çabalamana bağlı kısacası yapamayacağın şey yok.

Okulun ismi iş hayatında seni bir adım öne geçirir. İTÜ-ODTÜ-BOUN-BİLKENT-KOÇ-SABANCI altılısının iş hayatında yeri genel olarak farklı. Ama senin istediğin pozisyonlardaki rakiplerinde bu okullardan mezun olduğu için rekabet öss den sonra artarak devam edecek emin olabilirsin.

Yabancı dile tekrar dönersek: Yanlış hatırlamıyorsam Ermeniceden Finceye çok geniş bir yelpaze mevcut. Okul seçmeli ders konusunda bir çok üniversiteye nazarsan sana serbestlik sağladığı için neredeyse istediğin dili öğrenmen imkan dahilinde. İyi çalışmalar başka sorun varsa beklerim :)

Hazırlık nasıl o konuda bilginiz varmı, gerçi lisans hakkında bu kadar bilginiz olduğuna göre siz kesin hazırlığı atlamışsınızdır

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Jan!ssaRy -- 30 Ocak 2015; 22:06:32 >

• Up

• Up

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Merhaba ben burada okuyorum benim girdigim sene bölüm 15 bin kapattı TM 1500 deydim YGS 8000 den bu bölümü yazdım. Gecen sene tercihlerde bi sacmalik oldugu icin butun bolumlere 5-6 kisi dusuk puanlarla girdi.Ama ben 2017 girisli 50 binden kimseyi gormedim genelde 10 binlerden girmisler 5000-6000 ile yazanlarda var 50 binden giren 1 kisi filandır o da kurban kesmistir filan Allah yardîm etmistir :) .Bölüm kaliteli ,hocalar desen baya kaliteli (bir hocamiz haberturkte programi var London Business School bitirmis ,Business Schoollarda dunya sîralaması 2 olan bir okul.)Bu bölümün internet sayfasında da ders programına bak 2018 tanıtım videosunu incele ne kadar kaliteli oldugunu anlarsın.
    internet sitesi :http://www.intt.boun.edu.tr/tr?q=en
    2018 Tanıtım videosu:https://m.youtube.com/watch?v=PV65YlvipRE&t=2291s

.Bölümün 2018 tanıtımında ki çocuk Boston Consulting Gruba girmis.

https://www.kariyer.net/ik-blog/calismak-icin-can-atacaginiz-10-sirket/

• polm P kullanıcısına yanıt
    sıralamam 28k...sizce gelme şansı var mıdır? bence bu geçiş senesinde bir sürpriz olabilir...

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up

• Up

• 15binle kapattı 2019da sıralaması yükselir mi acaba
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.