Şimdi Ara

Bogazici VS. Odtü, ITÜ.ALMANYA DA OKUYORUM, ERASMUS-TR, HANGI ÜNI? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
7.866
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: esracik

Abituru nu kullan diyosun, ben tam olarak anlayamadim neyi kastettigini. Abituru mu yaptim, isteseydim Abitur diplomamla Türkiye de bir üniversiteye girebilirdim, YÖS ve YCS ye hic girmeden, ama ben üniversiteye burda basladim, yani simdi Abituru mu nasil kullanabilirim, ne gibi bir faydasi olur ki bana? Konuya asinasin anlasilan, Abitur dan etc. bahsettigine göre..

Türkiye nin üniversiteleri kötü, Avrupa üniversiteleri iyi demiyorum, ama en azindan burda bir üniden mezun olsan, yani dünyanin hemen her yerinde diploman gecerli oluyor.
    Benim arkadaslarim var, bogazicin den ve odtü den mezun olan, ama burda is bulamiyorlar, burda tekrar okudular, öyle bir seyler basardilar, yani nerdeyse imkansiz gibi birsey ordan aldigin diplomayla burda ise baslaman, yani yanlis anlama sakin, ama ben burda yasiyorum, dogal olarak buranin sartlarini daha iyi biliyorum ve cevrem de de böyle insanlar cok var...
    Biraz da egitim sistemi farkli Türkiye de, yani Türkiye den gelenler de cogu kez ayni seyi söylüyorlar, oranin ünileri daha cok okul gibi, dersler olsun sinavlar olsun, burda cok daha farkli üni ler, bizde kampüs falan yoktur mesela, yani böyle seylere pek önem verilmiyor, bide oranin kampüslerine bakiyorum yani sirf kampüsü icin bile Türkiye de okumaya deger :):) Türkiye de eglenmeye gidiyorduk, burda calismaya geliyoruz üni ye diyen cok kisi duydum, ve bunu söyleyen insanlar, Türkiyenin iyi ünilerinden gelmis insanlar... Neyse bu konu uzadikca uzuyor, bu kadar yeter herhalde

Ama su Abitur konusunu gercekten cok merak ettim

Ben mi yanlış anlıyorum bilemiyorum fakat liseden sonra Almanya'ya gidip, ünversite eğitimini orada mı aldınız? Ne zamandan beri oradasınız?
    Türkiye'ye gelme, burada çalışma isteğinizi pek anlayamadım.

Türkiye'de iyi üniversitelerimizin yüksek puanlı bölümlerini bitiren bir çok kişi, yurtdışında (özellikle de akademik bir kariyer yapmak isteyenler) çok iyi koşullarda Amerika'da iş bulabilmektedirler. Akademik kariyer anlamında Almanya'da iş bulup bulamama konusunu bilemeyeceğim fakat Amerika'da iyi bir ortalama ve diplomaya sahipseniz bir çok kapı size kolaylıkla açılır.

• quote:

Abituru nu kullan diyosun, ben tam olarak anlayamadim neyi kastettigini. Abituru mu yaptim, isteseydim Abitur diplomamla Türkiye de bir üniversiteye girebilirdim, YÖS ve YCS ye hic girmeden, ama ben üniversiteye burda basladim, yani simdi Abituru mu nasil kullanabilirim, ne gibi bir faydasi olur ki bana? Konuya asinasin anlasilan, Abitur dan etc. bahsettigine göre..

Türkiye nin üniversiteleri kötü, Avrupa üniversiteleri iyi demiyorum, ama en azindan burda bir üniden mezun olsan, yani dünyanin hemen her yerinde diploman gecerli oluyor.
    Benim arkadaslarim var, bogazicin den ve odtü den mezun olan, ama burda is bulamiyorlar, burda tekrar okudular, öyle bir seyler basardilar, yani nerdeyse imkansiz gibi birsey ordan aldigin diplomayla burda ise baslaman, yani yanlis anlama sakin, ama ben burda yasiyorum, dogal olarak buranin sartlarini daha iyi biliyorum ve cevrem de de böyle insanlar cok var...
    Biraz da egitim sistemi farkli Türkiye de, yani Türkiye den gelenler de cogu kez ayni seyi söylüyorlar, oranin ünileri daha cok okul gibi, dersler olsun sinavlar olsun, burda cok daha farkli üni ler, bizde kampüs falan yoktur mesela, yani böyle seylere pek önem verilmiyor, bide oranin kampüslerine bakiyorum yani sirf kampüsü icin bile Türkiye de okumaya deger :):) Türkiye de eglenmeye gidiyorduk, burda calismaya geliyoruz üni ye diyen cok kisi duydum, ve bunu söyleyen insanlar, Türkiyenin iyi ünilerinden gelmis insanlar... Neyse bu konu uzadikca uzuyor, bu kadar yeter herhalde

İş mi bulamadı? Yapma be benim Türkiyeden elektronik mühendisi mezunu bir tanıdığım ki pamukkale üniversitesinden mezun , almanyada kendi alanında bir firmada staj yapıyor şuan.

• Hayir ben Almanya da dogdum, büyüdüm, liseyi de burda okudum, yani ben Türkiye de hic okula gitmedim :)) Seneye evleniyorum, nisanlim Türkiye de ve bu yüzden Türkiye de yasayacagim.

Is konusuna gelince, Amerika yi bilmiyorum ama gercekten benim de tanidiklarim var is bulamayan, hatta akrabalarim var, burda diplomalari tam olarak taninmiyor maalesef, maalesef diyorum cünkü bu durumdan bende cok rahatsizim, yani insanlar o kadar yil okuyorlar, diploma aliyorlar, sonra biri cikiyo karsina ben bu diplomayi tanimiyorum diyor, benim enistelerim var ikisi de Türkiye de okumus, buraya geldiklerinde bir 2-3 yil daha okudular, anca ozaman bir is bulabildiler...Ben kafamdan uydurmuyorum bunlari, yasananlari anlatiyorum sadece. Mühendislik te belki biraz daha farkli olabilir, ama diger bölümden mezun olanlarin nerdeyse hic sanslari yok.. Neyse konumuz bu degil de zaten, ben sizi daha fazla sinirlendirmeyeyim :))
  • quote:

Hayir ben Almanya da dogdum, büyüdüm, liseyi de burda okudum, yani ben Türkiye de hic okula gitmedim :)) Seneye evleniyorum, nisanlim Türkiye de ve bu yüzden Türkiye de yasayacagim.

Is konusuna gelince, Amerika yi bilmiyorum ama gercekten benim de tanidiklarim var is bulamayan, hatta akrabalarim var, burda diplomalari tam olarak taninmiyor maalesef, maalesef diyorum cünkü bu durumdan bende cok rahatsizim, yani insanlar o kadar yil okuyorlar, diploma aliyorlar, sonra biri cikiyo karsina ben bu diplomayi tanimiyorum diyor, benim enistelerim var ikisi de Türkiye de okumus, buraya geldiklerinde bir 2-3 yil daha okudular, anca ozaman bir is bulabildiler...Ben kafamdan uydurmuyorum bunlari, yasananlari anlatiyorum sadece. Mühendislik te belki biraz daha farkli olabilir, ama diger bölümden mezun olanlarin nerdeyse hic sanslari yok.. Neyse konumuz bu degil de zaten, ben sizi daha fazla sinirlendirmeyeyim :))

Şimdi anlaşıldı Türkiye sevdası.

Geçmiş dönem de mezun olanlar için bir sıkıntı olabilir belki ama (kabaca yuvarlayayım) son 5 senedir akredite edilmiş üniversitelerden mezun olan kişilerin diplomaları özellikle de Avrupa'da geçerli oluyor.
    MÜDEK sayesinde (Mühendislik Eğitim Programları Değerlendirme ve Akreditasyon Derneği) EUR-ACE Akredite belgesi alabiliyorlar.

• İTÜ bilgisayarın hocaları çok kıl, ODTÜ' ye git, Boğaziçi' ne de conconlar gidiyor.

• quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

İTÜ bilgisayarın hocaları çok kıl, ODTÜ' ye git, Boğaziçi' ne de conconlar gidiyor.

Kedi uzanamadığı ciğere
  • quote:

Orijinalden alıntı: LiLySeveruS

quote:

İTÜ bilgisayarın hocaları çok kıl, ODTÜ' ye git, Boğaziçi' ne de conconlar gidiyor.

Kedi uzanamadığı ciğere

Hala uzanabilirim, ortalamam fena değil, 2. döneme bakarız.

• quote:

Hocam Türkiye'de okumama rağmen okuduğum okul bir Alman Gymnasium'u ile eşdeğer. Bir devlet okulu, ancak hocaların çoğu alman ve doğru tabir ile "Naturwissenschaft" ve dil derslerine Alman hocalar giriyor ve bunlar Alman Hükümeti tarafından atanmış ve Almanya'dan maaş alıyor oluyorlar. Dolayısı ile burada Abitur da yapıyorum, hatta 2 hafta sonra sınavlarım başlayacak. Bu nedenle bu konular ile çok iç içeyim, Abitur da alacağım için (inşaallah tabi) Almanya'da ve açıkcası tüm dünyadaki üniversitelerde çok büyük sorun çıkmadan okuma durumum var, o yüzden bilgiliyim bu konularda birazcık.

Öncelikle o Boğaziçi, ODTÜ vs mezunu arkadaşların Almanya'da iş bulamıyorlarsa sebep sadece ve sadece kendileridir. Okudukları okul onlara isim vermiş zaten, başka da birşey yapamaz. Zaten belirttiğim üzere, Almanya'da okuma imkanım var ancak gene de Türkiye'de okuyacağım, zira bir TUM, bir Karlsruhe Universitaet ya da bir Heidelberg te okumadığım sürece Almanya'da okumanın hiç bir anlamı olduğunu düşünmüyorum. 168 kişiyiz okulda dönem olarak ve bizim dönemden 10 kişi falan Almanya'da okuyacak, onların da yarısı Alman Hükümeti tarafından burslu olarak ve en seçkin üniversitelerde.

Abitur diplomasını çoğu kişi bilmiyor haliyle Türkiye'de, ancak sanılandan daha fazla öneme sahip. Benim sana önerim zaten en başta o olmuştu. Türkiye'de yaşayacağına göre, eğer sınavdan iyi bir not aldıysan gelir burada Sabancı Üniversitesi gibi abitur diplomasını da kabul eden üniversitelerde öğrenimini tamamlar, hem Türkiye'den hem Almanya'dan diploma almış olur ve buraya yerleşmeni daha erkene alırdın. Türkiye'de gerçekten böyle bir takım üniversiteler var ve burs ta veriyorlar nota göre.

Türkiye'de abitur veren lise sayısı 5 tane kadar. Aslında size tüm dünyada okuma imkanı sunan bu diploma, Türkiye'de Abiturient ler tarafından iş başvurusu sırasında Almanca bildiğini gösterecek belge gibi gözüküyor ancak devlet bu muameleyi yapmıyor bu diplomaya. Mesela, hazırlık atlama sınavına girmeden, üniversitelerde Abitur diplomanızdaki ingilizce notunuzu referans gösterip hazırlığı geçebiliyorsunuz.

Çok dağınık konulardan bahsettim ancak demek istediğim, Erasmus yapmak istiyorsanız yapın ancak abitur un Türkiye'de de kullanılabileceğini bilin ve bu konuyu araştırın. Ben gene çok fazla birşey bilmiyorum, bakarsınız çok güzel bir fırsat çıkar önünüze.

• ODTÜ veya Boğaziçi arasında seçim yap bu üniversitelerin puanları aşağı yukarı denktir. İTÜ boğaziçinin tabanını bile alamaz... Türkiye'de boğaziçili olmak başlı başın bir ayrıcalıktır ama teknik isterim dersen ODTÜ'ye git ciddi farkları yok Boğaziçi ile
  • quote:

Orijinalden alıntı: ReaLGz

ODTÜ veya Boğaziçi arasında seçim yap bu üniversitelerin puanları aşağı yukarı denktir. İTÜ boğaziçinin tabanını bile alamaz... Türkiye'de boğaziçili olmak başlı başın bir ayrıcalıktır ama teknik isterim dersen ODTÜ'ye git ciddi farkları yok Boğaziçi ile

Taban puanı düşük olsa da, İTÜ' nün tavanı ODTÜ' nün tabanından daha yüksek bilgisayar müh. ' te.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 28 Ocak 2011; 14:33:17 >
  • quote:

ODTÜ veya Boğaziçi arasında seçim yap bu üniversitelerin puanları aşağı yukarı denktir. İTÜ boğaziçinin tabanını bile alamaz... Türkiye'de boğaziçili olmak başlı başın bir ayrıcalıktır ama teknik isterim dersen ODTÜ'ye git ciddi farkları yok Boğaziçi ile

puanlar konuşacaksa 90larda falan itü tekstil müh.e bi bak derim ne kadar derece yapılarak giriliyormuş?
  • çünkü herkes çok iyi bir bölüm olduğunu sandı ve girdi şimdiki puanına bakarsak bunu anlıyoruz... Odtü ve Boğaziçi'de olmayan bölümleri söyleyerek nereye varmaya çalışıyosun? İTÜ'de imalat mühendisliği var ODTÜ ve Boğaziçi'de yok o zaman İTÜ daha iyi mi oluyor? Bu işler puanla oluyor arkadaşım.. Boğaziçinin mühendisliklerinin hepsinin taban puanı İTÜ'nünkilerin tavanından yüksek sanırım bu insanlar aptal?
  • quote:

çünkü herkes çok iyi bir bölüm olduğunu sandı ve girdi şimdiki puanına bakarsak bunu anlıyoruz... Odtü ve Boğaziçi'de olmayan bölümleri söyleyerek nereye varmaya çalışıyosun? İTÜ'de imalat mühendisliği var ODTÜ ve Boğaziçi'de yok o zaman İTÜ daha iyi mi oluyor? Bu işler puanla oluyor arkadaşım.. Boğaziçinin mühendisliklerinin hepsinin taban puanı İTÜ'nünkilerin tavanından yüksek sanırım bu insanlar aptal?

Hayır kardeşim, puanlarla bölümün iyiliği yok. Arz-talep meselesi bu. Ona bakarsan Van tıp' a bak, puanı daha yüksek ama imkanları bakımından EGE bilgisayar' dan daha mı iyi? Değil. Sen sanmaya devam et, bir gün aldığın puanın hiçbir önemi kalmayacak. EN iyisi Boğaziçi tikiler-conconlar gidiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 28 Ocak 2011; 14:31:24 >

• quote:

Taban puanı düşük olsa da, İTÜ' nün tavanı ODTÜ' nün tavanından daha yüksek bilgisayar müh. ' te.

lütfen araştıralım bilmeden yazmayalım
    İTÜ bilgisayar müh tavan 542.056
    ODTÜ bilgisayar müh tavan 567.885
  • quote:

quote:

Taban puanı düşük olsa da, İTÜ' nün tavanı ODTÜ' nün tavanından daha yüksek bilgisayar müh. ' te.

lütfen araştıralım bilmeden yazmayalım
    İTÜ bilgisayar müh tavan 542.056
    ODTÜ bilgisayar müh tavan 567.885

İTÜ bilgisayar ing.' ye bak kardeşim.
  • quote:

çünkü herkes çok iyi bir bölüm olduğunu sandı ve girdi şimdiki puanına bakarsak bunu anlıyoruz... Odtü ve Boğaziçi'de olmayan bölümleri söyleyerek nereye varmaya çalışıyosun? İTÜ'de imalat mühendisliği var ODTÜ ve Boğaziçi'de yok o zaman İTÜ daha iyi mi oluyor? Bu işler puanla oluyor arkadaşım.. Boğaziçinin mühendisliklerinin hepsinin taban puanı İTÜ'nünkilerin tavanından yüksek sanırım bu insanlar aptal?

sen öyle san...

tekstil sektörü o zamanlar çok canlıydı..diğer ülkelere satış vs.. konusunda Türkiye çok iyiydi..diğer ülkeler çinden falan almaya başlayınca tekstil sektörü söndü.. puanın düşmesinin sebebi budur...

ne yani daha yüksek puandan öğrenci alıyor diye en iyisi boğaziçi mi oluyor?

fatih üniv. tıp(burslu) puanı hacettepe'den yüksek,fatih daha mı iyi yani hacettepeden?

bu arada geçen sene mf4 2.si itü elektronik haberleşeme'de..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Temel Mühendis -- 28 Ocak 2011; 14:34:13 >

• quote:

Hayır kardeşim, puanlarla bölümün iyiliği yok. Arz-talep meselesi bu. Ona bakarsan Van tıp' a bak, puanı daha yüksek ama imkanları bakımından EGE bilgisayar' dan daha mı iyi? Değil. Sen sanmaya devam et, bir gün aldığın puanın hiçbir önemi kalmayacak. EN iyisi Boğaziçi tikiler-conconlar gidiyor.

karşılaştırdığın bölümler harika Van tıp daha iyi arkadaşım çünkü tıp yüksek olması doğal. İnsanlar tıp yazarken üniversiteye bakmıyo.. Bir doktorun hangi üniversiteden mezun olduğu önemli değildir TUS'u geçer ve iş biter. Mühendisliklerde öyle değil...

• quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

sen öyle san...

tekstil sektörü o zamanlar çok canlıydı..diğer ülkelere satış vs.. konusunda Türkiye çok iyiydi..diğer ülkeler çinden falan almaya başlayınca tekstil sektörü söndü.. puanın düşmesinin sebebi budur...

ne yani daha yüksek puandan öğrenci alıyor diye en iyisi boğaziçi mi oluyor?

fatih üniv. tıp(burslu) puanı hacettepe'den yüksek,fatih daha mı iyi yani hacettepeden?

bu arada geçen sene mf4 2.si itü elektronik haberleşeme'de..

evet boğaziçi türkiyenin en iyi üniversitesidir piyasaya bakarsan yöneticiler hep boğaziçili olur. Boğaziçi yönetici yetiştirir itü ve odtü eleman... arkadaşım ben özelleri işe soktum mu? Koç İTÜ'den yüksek ama bu insanların tercihi çünkü özelde daha iyi imkan olduğunu düşnüyolar
    Fatih tam burslu tıp 560 puanla kapatmış aldığı kişi sayısı 10
    Hacettepe tıp 556 ile kapatmış aldığı kşi sayısı 144
    farkı sen anlamışsındır herhalde?

• quote:

quote:

karşılaştırdığın bölümler harika Van tıp daha iyi arkadaşım çünkü tıp yüksek olması doğal. İnsanlar tıp yazarken üniversiteye bakmıyo.. Bir doktorun hangi üniversiteden mezun olduğu önemli değildir TUS'u geçer ve iş biter. Mühendisliklerde öyle değil...

İyi dereceli bir EGE bilg. müh. mezunu yutdışında iyi üniversitelerden, şirketlerden vs kabul görürken, Van tıp mezunu sadece TÜRKİYE' de DEVLETTE çalışabilir. Bilmem anlatabildim mi...

• quote:

quote:

quote:

İyi dereceli bir EGE bilg. müh. mezunu yutdışında iyi üniversitelerden, şirketlerden vs kabul görürken, Van tıp mezunu sadece TÜRKİYE' de DEVLETTE çalışabilir. Bilmem anlatabildim mi...

dalga geçiyosun galiba? TUS'u geçen uzmanlık okur ve gayette özele de gider. her türlü EGE bilgisayar mühendisinden fazla maaş alır Bu arada ben İstanbul Üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde okuyorum şuan tamamen tarafsız yorum yapıyorum İTÜ benim üniversitemden iyidir ama ODTÜ ve Boğaziçinin altındadır. herhangi bir üniversitedeki tıp bölümü benim bölümümden kat kat iyidir

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.