Şimdi Ara

Bogazici VS. Odtü, ITÜ.ALMANYA DA OKUYORUM, ERASMUS-TR, HANGI ÜNI?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
7.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam arkadaslar Almanya'dan yaziyorum ben , Bilgisayar Mühendisligi 3.Sinif ögrencisiyim, Erasmus ile bir dönem yurt disinda okumam gerek.
    Ben de Türkiye'de okumak istiyorum. Istedigim üniversite de okuyabilirim, yani Odtü de olur Bogazici de, Itü de..

Ben Bogazici ni düsünüyorum, Ankara da yapacak olursam tabii Odtü de yaparim, ama Istanbul da yapmak istiyorum. Mühendislikte Odtü veya Itü Bogazicinden daha iyi olabilir, ama Bogazici de cok iyi bir üni. yani Türkiye'nin en iyi üniversitesi..

Ama bölümüne göre degisiyor tabii, yani dedigim gibi mühendislik alaninda teknik üniversiteler daha iyidir mutlaka. . Yani hangi bölüm olursa olsun, Bogazici sonucta en iyi üni, bu yüzden orda okumayi düsünüyorum. Bu arada ben bi sene sonra Türkiye'ye dönecegim, orda calisacagim yani, bu yüzden zaten Erasmusu TR de yapmak istiyorum.. Türkiye de isverenler neye bakiyorlar, yani en iyi üni den mezun olup olmadigina mi bakiyorlar, yoksa bu okadar da önemli degilmi?

Hani bide Türkiyenin en iyi üni sinde okumak varken, baska bir yerde okumak istemiyorum, sonucta Türkiye de milyonlarca ögrenci bu üniversitelere girmek icin okadar ugrasiyorlar, ben böyle bir firsati kacirmak istemem dogrusu... Acaba Bogazici dururken ITÜ de okusam benim icin bir eksi mi olur??? Cok kararsizim, bu ayin sonuna kadar okuluma bildirmem gerekiyor.. Aranizda bogazici, itü veya odtü de bilgisayar müh. okuyan vardir mutlaka...

BU ARARDA MÜHENDISLIKTE ODTÜ IYIDIR DIYENLERE KATILIYORUM AMA BILGISAYAR MÜH. BOGAZICINDE DE COK IYIYMIS DIYE DUYDUM

LÜTFEN YARDIMCI OLUNNNN...................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

• üçüde Türkiye'nin en iyi okullarındandır. Aralarında çok fark olduğunu düşünmüyorum. İşe alımda bunlardan hangisinden mezun olduğundan çok farklı kendini ne kadar geliştirdiğin belirleyecektir. Odtü çok iyi olmasına rağmen Ankara'da olması dezvantaj olabilir. Benim şahsi fikrim İstanbul'dan bir yer seç. Erasmus için geliyorsan da ben olsam Boğaziçi'ni seçerdim.
  • bilgisayar mühendisliğimi

olum manyakmisin ne isin var burada
  • Ne yapican burayı?
  • Yahu millet Erasmus'a gezmek için gider, en fos adam bile saçma sapan yüksek ortalamalarla geri döner Hocalar hem yurtiçi hem yurtdışı çok rahat davranıyorlar Erasmus öğrencilerine not konularında. Çok büyütülecek bir tarafı yok yani. Ben olsam Boğaziçi'ne giderdim, manzara falan güzel, salla Ankara'yı Niye öyle çok önemli bir fırsatmış gibi değerlendirdin onu anlamadım, Almanya'da aldığın eğitim çok mu kötü? Bu üniversitelerden herhangi birine gidebilirsin, bir sıralama yapmak zor şu çok daha iyi bu ondan kötü diye. Boğaziçi iyidir genel olarak bir Erasmus öğrencisi için. Türkiye'ye dönmek istiyorsan özgeçmişinde de artı puan olur işverenin gözünde, bu kadar büyütmene pek gerek yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi aslan26 -- 10 Ocak 2011; 18:39:44 >

• Bence de buraya gelme burdaki üniversitelerin tanınırlığı pek yok
    İsviçre'de Avusturya'da vs yap daha iyi.
  • şu bir üsttekinin dediği saçma sapan şeylere inanma. ODTU yü seç. Eğer illa İst. istiyorsan o zaman Boğaziçi'ni seç.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Ceng İçin Sabancı vs İTÜ
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • ODTÜ veya İTÜ olsun bence büyük çoğunluk mühendis ve mühendisliğe,mühendislik araştırmalarına daha çok ağırlık veriyorlar.
  • Bence Türkiye den bir okul seçme bunu sana odtü bil da okuyan biri olarak söylüyorum. Ama illa Türkiye den seçicem diyorsan odtü iyidir. Ben zamanında araştırmalarım sonucunda bu kanıya vardım. Boğaziçi de iyidir ama itü yü bilemiyorum gezme görme şansım olmadı. Ama bilmiyorum bana söylenen doğru mu itü bilgisayarın kendine ait binası yok yeni yapılıyor elektroniğin içinde küçücük biyer denmişti bana var mı gerçeklik payı bilenler yardımcı olsun sana..
  • quote:

Orijinalden alıntı: Necessa®i
    şu bir üsttekinin dediği saçma sapan şeylere inanma. ODTU yü seç. Eğer illa İst. istiyorsan o zaman Boğaziçi'ni seç.

sakamisin esas sen
  • Itu almanyanin tum udur, ulkenin en yetkin muhendislerini yetistiriyor, egitim olarak. Bogazici ortam yeri, cevre kasarsin falan. Ancak erasmus yapacagin icin egitim daha on plandadir diye dusunuyorum. Bu arada okudugun bolum nedir tam olarak? Wissenschaftsinformatik mi komputeringeniurwesen gibi biseyler mi? Abitur notun 2 den yuksekse sabanci universitesinde burslu da okuyabilirsin.
  • Mühendislik için ITU iyidir derim
  • quote:

Orijinalden alıntı: fatality94

Bence de buraya gelme burdaki üniversitelerin tanınırlığı pek yok
    İsviçre'de Avusturya'da vs yap daha iyi.

tanınırlılıktan kastın nedir bilmiyorum ama üç üniversiteninde bilgisayar mühendisliğinin abet eşliği vardır, yani diplomaları amerika'da ki bir üniversiteninki ile eşdeğerdir.
  • Boğaziçi

Burdakiler saçmalamış, arkadaş sadece misafir olarak gelcek boğaziçiye, diploma filan almayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Çağrı

Itu almanyanin tum udur, ulkenin en yetkin muhendislerini yetistiriyor, egitim olarak. Bogazici ortam yeri, cevre kasarsin falan. Ancak erasmus yapacagin icin egitim daha on plandadir diye dusunuyorum. Bu arada okudugun bolum nedir tam olarak? Wissenschaftsinformatik mi komputeringeniurwesen gibi biseyler mi? Abitur notun 2 den yuksekse sabanci universitesinde burslu da okuyabilirsin.

odtü yada boğaziçini seç ingilizce eğitim gör itüyü napıcan..
  • otdüyü, itüyü falan filan boşver git boğaziçine. bilgisayarsa boğaziçinin bilgisayarı da iyidir de bu erasmus zaten. şehir kısmına bak istanbul gibi var mı ya, gez eğlen.
  • Arkadaş konuyla tüm ilişiğini kesti anlaşılan.

Beyler, her kafadan bir ses çıkıyor, ancak adam Türkiye'de çalışacağını söylemiş. Zaten buraya gelecek yani. Almanya'da Mühendislik okuyor ise (Okuduğun bölüm "Wissenschaftsinformatik" değil de harbici mühendislik ise) zaten bir Gymnasium (Fen lisesi denebilir) dan mezun olmuş, ABITUR (Öss) yi geçmiş ve bundan da iyi kötü bi 2.5 tan daha yüksek bir not almış olması gerekir (1.0 en iyi, 6.0 en kötü, baraj 4.0). Türkiye'de, Sabancı Üniversitesi yanılmıyorsam 2.0 dan daha iyi yapan öğrencilere tam burs vermekte. Yani yurt ve kitap masraflarına kadar vakıf karşılıyor olması lazım. E adam zaten Türkiye'de kalacaksa, Erasmus'u boşverip ABITUR notuyla Sabancı'ya geçip burada öğrenimini tamamlar, hem 2 diploma sahibi olur hem de güzel bir çevre edinmiş olur.

Ha yok illa Erasmus yapılacaksa, yada Sabancı benim dediğim bursu vermiyorsa İTÜ'yü seçerdim ben. Zaten İstanbul'da olunacak, eğlence ve gezme tozma maksimum olur, bunun yanında da iyi de bir eğitim alınmış olur. Ha seçim arkadaşın tabii, ancak ABITUR un Türkiye'de güzel bir forsu var, kullanmayı bilirse rahat eder.

• Kusura bakmayin arkadaslar ya cvp yazamadigim icin, bu aralar biraz yogunum da :)

@Cagri
    Ben Informatik okuyorum, yani harbi mühendislik. Abitur dan mezun olali bir 3 yil oluyor, yani benim amacim Erasmus yapmak, Türkiye deki bir üniversiteden diploma almak degil.

Bazi arkadaslar benim Erasmusu neden Türkiye de yapmak istedigime pek anlam verememisler sanirim, ya dedigim gibi ben sadece "ERASMUS" yapacagim yani ben diplomami yine Almanya daki okulumdan alacagim, dünya nin her yerinden gecerli olan bir diplomadan bahsediyorum..

Maalesef Türk üniversiteleri dünya siralamasina bile girmeyi basaramamislar, bazilari haric, Türkiye de cok reklami yapiliyor bu üniversitelerin, yani almanya da birine ODTÜ, BOGAZICI desen bilmez... Üzücü bir durum ama gercek bu ...

Amkerika veya Ingiltere ye de gidebilirim, ama ben kendi ülkemde yapmak istiyorum. Yani senede bir kere, yada iki sene de bir gidiyorum Türkiye ye, sadece tatil amacli, yani biraz olsun ordaki hayat sartlari ni da ögrenmek istiyorum, hem benim acimdan bir arti olur diye düsünüyorum, cünkü seneye Türkiye ye dönecegim, calisma hayatima orda baslayacagim.

Önemli olan hangi üniversiteye, hangi ülkeye gittigin degildir, sadece yurt disi egitim görmüs olmandir. Yani sizin acisnizdan farkli olur tabii, ama bende ne kadar Türk olsam da sonucta bir alman vatandasi olarak Türkiye de bulunacagim.

Yardimci oldugunuz icin de ayrica cok tesekkürlerrrrrrrrrrrrrrrrrr

YAZMAYI UNUTUYORDUM, BOGAZICI NE KARAR VERDIM...

• Gene de abituru bi kullan derim burda. Almanya'da da o saydığın üniversiteleri kimsenin bilmemesinin sebebi Almanya'daki üniversitelerin daha iyi olması değil, oradaki insanların daha iyisini merak etmemeleri. Sonuçta hepsi iyi kötü biryere giriyor ve akabinde iş bulabiliyorlar. Burada ise çok köklü üniversitelerden mezun olduğunda iş arayışında öne geçiyorsun. Oysa bi İTÜ, bir ODTÜ bence TU München klasında üniversitelerdir, ortam çok farklıdır belki ama, eğitimleri, uluslararası eşdeğerlikleri ve sayısal olarak başarı verileri çok benzerdir diye düşünüyorum.

Tabii çok daha iyi yerler de yok değil, bir Karlsruhe üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde dünya çapında isim olmuş bir kurum, keza Heidelberg de tıpta fenomen gibi birşey. Ancak her erasmus öğrencisi gibi gezmeye tozmaya geldiğini düşünüyorum, boğaziçi o yönden iyi bir seçim, ama ben olsam itü derdim, çünkü erasmus a farklı bakıyoruz galiba.

• Abituru nu kullan diyosun, ben tam olarak anlayamadim neyi kastettigini. Abituru mu yaptim, isteseydim Abitur diplomamla Türkiye de bir üniversiteye girebilirdim, YÖS ve YCS ye hic girmeden, ama ben üniversiteye burda basladim, yani simdi Abituru mu nasil kullanabilirim, ne gibi bir faydasi olur ki bana? Konuya asinasin anlasilan, Abitur dan etc. bahsettigine göre..

Türkiye nin üniversiteleri kötü, Avrupa üniversiteleri iyi demiyorum, ama en azindan burda bir üniden mezun olsan, yani dünyanin hemen her yerinde diploman gecerli oluyor.
    Benim arkadaslarim var, bogazicin den ve odtü den mezun olan, ama burda is bulamiyorlar, burda tekrar okudular, öyle bir seyler basardilar, yani nerdeyse imkansiz gibi birsey ordan aldigin diplomayla burda ise baslaman, yani yanlis anlama sakin, ama ben burda yasiyorum, dogal olarak buranin sartlarini daha iyi biliyorum ve cevrem de de böyle insanlar cok var...
    Biraz da egitim sistemi farkli Türkiye de, yani Türkiye den gelenler de cogu kez ayni seyi söylüyorlar, oranin ünileri daha cok okul gibi, dersler olsun sinavlar olsun, burda cok daha farkli üni ler, bizde kampüs falan yoktur mesela, yani böyle seylere pek önem verilmiyor, bide oranin kampüslerine bakiyorum yani sirf kampüsü icin bile Türkiye de okumaya deger :):) Türkiye de eglenmeye gidiyorduk, burda calismaya geliyoruz üni ye diyen cok kisi duydum, ve bunu söyleyen insanlar, Türkiyenin iyi ünilerinden gelmis insanlar... Neyse bu konu uzadikca uzuyor, bu kadar yeter herhalde

Ama su Abitur konusunu gercekten cok merak ettim

• 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.