Şimdi Ara

Bogazici VS. Odtü, ITÜ.ALMANYA DA OKUYORUM, ERASMUS-TR, HANGI ÜNI? (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
64
Cevap
0
Favori
7.860
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ReaLGz

quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Evil Dead

Hayır kardeşim, puanlarla bölümün iyiliği yok. Arz-talep meselesi bu. Ona bakarsan Van tıp' a bak, puanı daha yüksek ama imkanları bakımından EGE bilgisayar' dan daha mı iyi? Değil. Sen sanmaya devam et, bir gün aldığın puanın hiçbir önemi kalmayacak. EN iyisi Boğaziçi tikiler-conconlar gidiyor.

karşılaştırdığın bölümler harika Van tıp daha iyi arkadaşım çünkü tıp yüksek olması doğal. İnsanlar tıp yazarken üniversiteye bakmıyo.. Bir doktorun hangi üniversiteden mezun olduğu önemli değildir TUS'u geçer ve iş biter. Mühendisliklerde öyle değil...

İyi dereceli bir EGE bilg. müh. mezunu yutdışında iyi üniversitelerden, şirketlerden vs kabul görürken, Van tıp mezunu sadece TÜRKİYE' de DEVLETTE çalışabilir. Bilmem anlatabildim mi...

dalga geçiyosun galiba? TUS'u geçen uzmanlık okur ve gayette özele de gider. her türlü EGE bilgisayar mühendisinden fazla maaş alır Bu arada ben İstanbul Üniversitesi bilgisayar mühendisliğinde okuyorum şuan tamamen tarafsız yorum yapıyorum İTÜ benim üniversitemden iyidir ama ODTÜ ve Boğaziçinin altındadır. herhangi bir üniversitedeki tıp bölümü benim bölümümden kat kat iyidir

Van' ın TUS derecesini biliyor musun sen. Tıp mı mühendislik mi diye seçecek olursak, benim abim de tıp' ta ve hastalıkları kesinlikle makina yağına tercih ederim. Neyse ben de İTÜ' deyim, hepsi bizim üniversitemiz ama her ilçeye bir üniversite açılmaya devam edilirse ne TUS kalır ne mühendislik. Bu yüzden Türkiye' de düşük maaşla çalışmak bana biraz saçma gelmeye başladı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Havenless -- 28 Ocak 2011; 14:47:10 >

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Temel Mühendis

sen öyle san...

tekstil sektörü o zamanlar çok canlıydı..diğer ülkelere satış vs.. konusunda Türkiye çok iyiydi..diğer ülkeler çinden falan almaya başlayınca tekstil sektörü söndü.. puanın düşmesinin sebebi budur...

ne yani daha yüksek puandan öğrenci alıyor diye en iyisi boğaziçi mi oluyor?

fatih üniv. tıp(burslu) puanı hacettepe'den yüksek,fatih daha mı iyi yani hacettepeden?

bu arada geçen sene mf4 2.si itü elektronik haberleşeme'de..

evet boğaziçi türkiyenin en iyi üniversitesidir piyasaya bakarsan yöneticiler hep boğaziçili olur. Boğaziçi yönetici yetiştirir itü ve odtü eleman... arkadaşım ben özelleri işe soktum mu? Koç İTÜ'den yüksek ama bu insanların tercihi çünkü özelde daha iyi imkan olduğunu düşnüyolar
    Fatih tam burslu tıp 560 puanla kapatmış aldığı kişi sayısı 10
    Hacettepe tıp 556 ile kapatmış aldığı kşi sayısı 144
    farkı sen anlamışsındır herhalde?

aynı şey boğaziçi içinde geçerli,adamlar puan çok çok yüksek gözüksün diye neredeyse 20-30 alacak..

• Van' ın TUS derecesini biliyor musun sen. Tıp mı mühendislik mi diye seçecek olursak, benim abim de tıp' ta ve hastalıkları kesinlikle makina yağına tercih ederim. Neyse ben de İTÜ' deyim, hepsi bizim üniversitemiz ama her ilçeye bir üniversite açılmaya devam edilirse ne TUS kalır ne mühendislik.

Türkiye şartlarında doktorluk en iyi meslek. İstanbul tıptan çıkıp TUS'u geçemeyip pratisyenlik yapanda var bu iş kişide bitiyor. Her ile bir üniversite konusunda haklısın Erzurum Teknik Üniversitesi açılıcakmış sanırım ben böyle saçma bişey duymadım Üniversiteleri karşılaştırmakta çok doğru değil bu sene öğretim görevlisi başına düşen makale sayısı sıralası vardı hacettepe 1. gelmiş ama puanı odtü'den düşük. karışık konular

• quote:

quote:

quote:

sen öyle san...

tekstil sektörü o zamanlar çok canlıydı..diğer ülkelere satış vs.. konusunda Türkiye çok iyiydi..diğer ülkeler çinden falan almaya başlayınca tekstil sektörü söndü.. puanın düşmesinin sebebi budur...

ne yani daha yüksek puandan öğrenci alıyor diye en iyisi boğaziçi mi oluyor?

fatih üniv. tıp(burslu) puanı hacettepe'den yüksek,fatih daha mı iyi yani hacettepeden?

bu arada geçen sene mf4 2.si itü elektronik haberleşeme'de..

evet boğaziçi türkiyenin en iyi üniversitesidir piyasaya bakarsan yöneticiler hep boğaziçili olur. Boğaziçi yönetici yetiştirir itü ve odtü eleman... arkadaşım ben özelleri işe soktum mu? Koç İTÜ'den yüksek ama bu insanların tercihi çünkü özelde daha iyi imkan olduğunu düşnüyolar
    Fatih tam burslu tıp 560 puanla kapatmış aldığı kişi sayısı 10
    Hacettepe tıp 556 ile kapatmış aldığı kşi sayısı 144
    farkı sen anlamışsındır herhalde?

aynı şey boğaziçi içinde geçerli,adamlar puan çok çok yüksek gözüksün diye neredeyse 20-30 alacak..

Bilgisayar Mühendisliği -72- 72 542,565 563,425
    Elektrik-Elektronik Mühendisliği -72- 552,384 592,820
    Endüstri Mühendisliği -57- 550,784 569,307
    İnşaat Mühendisliği -57- 523,993 562,273
    Kimya Mühendisliği -57- 517,522 547,642
    Makine Mühendisliği -57-538,801 558,362

Bişey söylemek istiyorum normal olanı 50-60 arası bence.. hani diyosunuz ya İTÜ'de çok iyi laboratuvarlar var işte 120-200 kişi alırsan bi anlamı kalmıyo. Lab derslerinde hoca bişey anlatıcam derken 120 kişiyle uğraşıyo böylece ne konu anlaşılıyo ne de öğrenci anlıyo.. Laboratuvarın bi önemi olmuyo o zaman

NOT: yaşıyorum ve bliyorum laboratuvara bizde 93 kişi giriyoruz ve inan bilgisayarda hiç bişey anlamıyorum gelip evde çalışyorum

• öyle birşey var ki sanki boğaziçini bitiren kişi işe yönetici olarak başlıyor.Yok arkadaşım öle bir dünya yok gayette 3-5 sene şantiyelerde sürünüyor bunu kabul edin mühendislik böle birşey okulla falan alakası yok.....
  • Arkadaslar siz baya kaptirmissiniz kendinizi baska konulara :) Tabii öyle hemen mezun olup da yönetici olarak ise girmek kolay degil, yani öyle birseyin olmasi icin ya cok torpilli olmak gerek yada ne bileyim iste baska birsey olacak :) kolay degil yani... Torpil diyince akla hep Türkiye geliyor ama burda da cok var torpille ise baslayan, ama cok fazla bilinmiyor tabii, daha dogrusu Türkiye deki gibi reklami yapilmiyor..
  • dostum ben olsam odtü ceng i seçerdim.tanıdığım 2 tane abim şu anda japonyada yapay zeka üzerine master yapıyorlar.tabi çok çalıstılar ve önleride oldukça açık.
  • Şuan ki lab.hocalar bakımından en üst düzeyde olan.ODTÜ'dür.
    ODTÜ,İTÜ,BOĞAZİÇİ öncelikli hedefin odtü,boğaziçi olmalıdır yazılımda uzmanlaşmak istiyorsan itüde yazılımda uzmanlaşmayı bekleme zaten onun yerine elektronik haberleşme okuman daha mantıklı.Türkiye gibi yerde iş zor bulunuyor kalifiyeli eleman denilen bir şey var o tipten olursan iş bulmada zorluk çekmezsin , itü çok abartılıyor ama okuyanların ve bilgisi olanların söyledikleri bunlar ben İTÜ'yü kötülemiyorum.
    İTÜ yerine tercih listen EGE,YTÜ yazman daha mantıklıdır.(YTÜ de gerektiği kadar donanım dersi var yazılımda uzmanlaşmak isteyenlerin öncelikli hedeflerinde biri olmalı EGE ye gelince geçmişteki en iyi fakülteydi ama değerli hocaları kaybetsede akademik kadrosu çok sağlam + buradan çıkanca işsiz kalma diye bir şey olmaz + iyi yerlere yerleşirsin ODTÜ ve BOĞAZİÇİ ne puanı tutmayanların gidebileceği en iyi yerdir.)
    +Bizim millette isim ve puan takınsı vardır allah bilir laf söyletmezler bu tür şeylere.

+ODTÜ'nün dezavantajı ankarada olması nedense kimse beğenmiyor +kampüs farkı var o yüzden istanbul ve izmir çok farklı hem güzel hemde kampüs yaşamı süper.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 19 Şubat 2011; 19:50:18 >

• quote:

Orijinalden alıntı: cr7_35

Şuan ki lab.hocalar bakımından en üst düzeyde olan.ODTÜ'dür.
    ODTÜ,İTÜ,BOĞAZİÇİ öncelikli hedefin odtü,boğaziçi olmalıdır yazılımda uzmanlaşmak istiyorsan itüde yazılımda uzmanlaşmayı bekleme zaten onun yerine elektronik haberleşme okuman daha mantıklı.Türkiye gibi yerde iş zor bulunuyor kalifiyeli eleman denilen bir şey var o tipten olursan iş bulmada zorluk çekmezsin , itü çok abartılıyor ama okuyanların ve bilgisi olanların söyledikleri bunlar ben İTÜ'yü kötülemiyorum.
    İTÜ yerine tercih listen EGE,YTÜ yazman daha mantıklıdır.
    +Bizim millette isim ve puan takınsı vardır allah bilir laf söyletmezler bu tür şeylere.

+ODTÜ'nün dezavantajı ankarada olması nedense kimse beğenmiyor +kampüs farkı var o yüzden istanbul ve izmir çok farklı hem güzel hemde kampüs yaşamı süper.

şu kısım komik olmuş..

bence bilgin olmadığı konularda fazla konuşma

• Bir konu hakkında bilgin yoksa vaaz verme.
    +Teknik ve yüksek teknoloji enstitüsü arasında ki farkı bilmeyen birisisin.
    Millete cahil deyip küçümsüyorsun bunların yapılması kişi sensin.
    +Senin gibi bi yorumdan aa bak itü iyi miş odtü şöylemiş deyip yorum atmıyoruz.Google gençliği takip etmeni öneririm ,detaylı bir araştırmada neyin ne olduğu anlarsın.
    Zamanın bende senin gibiydim ama bilgili olmanın faydalı bir şey ve atıp tutmamayı öğrendim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 19 Şubat 2011; 20:07:59 >
  • quote:

Bir konu hakkında bilgin yoksa vaaz verme.
    +Teknik ve yüksek teknoloji enstitüsü arasında ki farkı bilmeyen birisisin.
    Millete cahil deyip küçümsüyorsun bunların yapılması kişi sensin.
    +Senin gibi bi yorumdan aa bak itü iyi miş odtü şöylemiş deyip yorum atmıyoruz.Google gençliği takip etmeni öneririm ,detaylı bir araştırmada neyin ne olduğu anlarsın.
    Zamanın bende senin gibiydim ama bilgili olmanın faydalı bir şey ve atıp tutmamayı öğrendim.

ilk cümle:bunu nerden çıkardın?
    2.cümle:bu cümleden hiç bişey anlamadım,gerizekalıyım heralde..
    3.cümle:google'da araştırmak faydalı bişey ama senin gibi yalan yanlış şeyleri okuyup burada biliyomuş tavırları yapmamak lazım,aranacak şeyi doğru düzgün yerlerde aramak lazım..
    4.cümle:ne yazık ki hala öğrenememişsin..

• Bak birisini rezil ya da madara etmek için konuşmuyorum düzgünce bilgi vermeye çalıştık.
    +Burası münazara yeri değil.
    +Bu konu hakkında konuşuluyorsa her türlü bilgiyi edinmek zorundasın.
    +Birinlerine cahil ya da bilgisi yok diye küçümseme.Dalga geçmek hoş bir şey değildir.

Bu yoruma gülerim demişsin eğer ki doğru düzgün araştırırsan bu bilgilere elbet ulaşacaksındır.
    Bakın bir arkadaşın dediği cümleyi aktarıyorum:Yalnız siz zaten bilişmciyim modundasınız.. Google gençliği, biraz araştırıp okumayı da öğrenmelisiniz. Self-bilgi ile birşeyler öğrenenler gelecekte hiçbir şekilde gelişemezler.

Önemli olan saygınlık korumaktır.Altta üstte kalmak değildir.
  • quote:

Bak birisini rezil ya da madara etmek için konuşmuyorum düzgünce bilgi vermeye çalıştık.
    +Burası münazara yeri değil.
    +Bu konu hakkında konuşuluyorsa her türlü bilgiyi edinmek zorundasın.
    +Birinlerine cahil ya da bilgisi yok diye küçümseme.Dalga geçmek hoş bir şey değildir.

Bu yoruma gülerim demişsin eğer ki doğru düzgün araştırırsan bu bilgilere elbet ulaşacaksındır.
    Bakın bir arkadaşın dediği cümleyi aktarıyorum:Yalnız siz zaten bilişmciyim modundasınız.. Google gençliği, biraz araştırıp okumayı da öğrenmelisiniz. Self-bilgi ile birşeyler öğrenenler gelecekte hiçbir şekilde gelişemezler.

Önemli olan saygınlık korumaktır.Altta üstte kalmak değildir.

meslek lisesi öğrencisi olarak çok biliyon demi her üni.yi bilg.müh.ü falan..

daha fazla tartışmayacağım,tartışacak başka birilerini bul

• Ulennnnn kendin laf atıyorsun kendini haklı çıkarmaya çalışıyorsun.
    İşte konu madara gelince söylenecek söz bulamayıp farklı şeyler gösteriyorsun.
    Bence teknik ve yüksek teknoloji enstüsünde ki farkı öğren derim.
    Olayın fen,anadolu,teknik ve meslek... liseli gibi olmasıyla ne alakası var acaba anadolu fene giden mi bilgi biliyor daha kavramlar hakkında bilgileri yok.

Google gençliği takip edip millete cahil deme buradan anlaşılıyor kimin cahil olduğu.

Çok biliyorsun demişsin dedim ya birazcık araştır bunlar karşına çıkacaktır.

Tabi zaten en iyi üniversiteler istanbul üniversiteleri diğerleriyle aynı cümlede bile kullanılmamalı dimi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi CR7_35 -- 19 Şubat 2011; 20:58:40 >

• Merhaba ,
    Ben Almanyada okuyorum ve Wirtschaftsgymnasium'dayım. Uni.ye direk türkiyede baslamak istiyorum fakat tam bir bilgiye sahip degilim . Abitur yaptıktaan sonra hic sınava girmeden , tr de herhangi bir Uni.de başlıyabilirmiyim ?? Tıp Fakültesini istiyorum . Kimileri bazı sınavlara girmem gerektigini söylüyor, kimisi sınava hic gerek duymadan direk tercih ettigim uni.de baslayabilecegimi söylüyor . KAfam cok karışık . Yardımcı olursanız cok sevinirim .

Ayrıca Alman vatandası olmanın faydaları var mı yoksa TC vatandası olarak kalmak mı daha iyi ??

Saygılarımla ..
  • TC Uyruklu olduğun için, yani kökenin Türkiye'ye dayandığı için yabancı öğrenciler gibi sınava giremezsin. Eğer girebiliyor olsaydın 80 soruluk ve ölümüne kolay bir sınavda derece yapar ve tıp fakültesine rahatça yerleşebilirdin. Ben de Türkiye'de resmi olarak "Deutsche Schule im Ausland" statüsünde bir devlet okulundan mezun oldum -ki kendisi Türkiye'de en iyi lisedir- bu sayede de Abitur yapma şansım oldu. (3,1 aldım) TC vatandaşı olduğum ve burada doğup büyüdüğüm için Abitur un faydası yok denecek kadar az. Sadece birkaç üniversite ingilizce hazırlık sınıfını atlamada abituru kabul ediyor, en iyi özel üniversiteler (Koç ve Sabancı üniversiteleri) 2,0 üzeri yapman durumunda %25 burs veriyorlar. Bunların arasından tıp bir tek Koç'ta var. O da çok pahalı. Abitur ile de devlet üniversitelerinde tıp okuyabileceğini hiç sanmıyorum.

Benim okulumun statüsünün normal bir Gymnasium olduğu söylendi bize hep, bu nedenle normal Matematik-Almanca-İngilizce-Fizik-Kimya-Biyoloji den (hepsi Grundkurs seviyesinde) abitur yaptık. Wirtschaftsgymnasium da durum muhtemelen farklıdır, ekonomi ağırlıklı dersler vardır diye düşünüyorum. Bu durumda Abitur diplomanı Türkiye'de tıp için kullanman biraz sıkıntı olabilir. Kaldı ki Wirtschaftsgymnasium seçiminde ekonomi sevgin bir etken olmuştur diye düşünüyorum, zira yanılmıyorsam ilkoğretim sonunda alman öğrencilere rehberlik hizmeti verilip uygun okul seçmeleri sağlanıyor. Bu durumda sana almanyada Betriebswirtschaftslehre okumanı da önerebilirim. Güzel bölüm olduğunu duydum.

• Cağrı teşekkür ederim yardımın icin .

Kimisi TC vatandası olmanın daha iyi oldugunu ve önceliklerinin cok oldugunu söyledikleri icin Alman vatandaşlıgına gecmedim. HEnüz gec kalmış degilim eger şimdi başvuruda bulunursam en gec 1 sene icerisinde Alman Vatandaşlıgına gecerim . Peki o zaman sınava girip Tıp Fakültesini okuma şansına sahip olur muyum ?
    Ayrıca bu nasıl bir sınav ? Kendimiz evde mi hazırlanıyoruz yoksa kurs tarzı dersler mi var ? Bide ben 7 senedir Almanyadayım bu yüzden sınavın benım icin kolay olacagını düsünüyorum .
  • Yardimci olabilecek kimse var mi ? Detayli bilgiye ihtiyacim var :(
  • ne muhabbetler dönmüş ya İTÜ ile Egeyi mi karşılaştıranlar mı dersin tavan taban puan karşılaştıranlar mı
  • quote:

Orijinalden alıntı: Elvan..

Cağrı teşekkür ederim yardımın icin .

Kimisi TC vatandası olmanın daha iyi oldugunu ve önceliklerinin cok oldugunu söyledikleri icin Alman vatandaşlıgına gecmedim. HEnüz gec kalmış degilim eger şimdi başvuruda bulunursam en gec 1 sene icerisinde Alman Vatandaşlıgına gecerim . Peki o zaman sınava girip Tıp Fakültesini okuma şansına sahip olur muyum ?
    Ayrıca bu nasıl bir sınav ? Kendimiz evde mi hazırlanıyoruz yoksa kurs tarzı dersler mi var ? Bide ben 7 senedir Almanyadayım bu yüzden sınavın benım icin kolay olacagını düsünüyorum .

Bana pm atsaymışın daha rahat çözüme ulaşırdık. Böyle olunca yazdığını görememişim. Senin için şu an o sınava girme şansı yok. O sınav hiç Türk vatandaşı olmamış öğrenciler için. Almanya'da, alman vatandaşlığı ile doğmuş ve hiç Türk vatandaşlığına geçmemiş olsaydın o sınava girebilirdin, ancak şu an için umut yok.

Benim mezun olduğum okulda üst dönemde japon bi çocuk vardı. Türk vatandaşı değildi japon vatandaşıydı, yani kimliği falan yoktu. Polis çevirmesine denk gelse sıkıntı falan yaşayabilirdi, yada burada yaşamak için oturma izni alması gerekiyordu. Ancak o çocuk bahsettiğim sınavda Türkiye 1. si oldu ve tıp okuyor. Zaten o sınav baya baya kolay. Ancak sınava girme şansın olmadığı için bunları bilmen çok da önemli olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Zummet -- 4 Eylül 2011; 11:19:59 >

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.