Şimdi Ara

Boğaziçi'yi nasıl bilirsiniz ??? (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
56
Cevap
0
Favori
1.886
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: XRacer

bölümler çok iyi olsa ygsden almazdı, ya da gercekten bogazici sırası olurdu (ilk 2bin filan, gerci ygsde ilk 2bin adam burayı tercih etmiyor ama neyse)

şahsi kanaatim burayı tercih etmek biraz kumar oynamak olacaktır. Sırf bogazici diye yazmayın, arastırın. Bolumden birine sorun, ki bu konuda var.

Mezun kısmını okumadım ancak mezunlara takılmayın cok. Ceoluga hic takılmayın. Ona bakarsak cogu sirketin ceosu üniversite mezunu bile degil. Her bolumden mezun olan iyi bir is yapacak diye bir sey yok, eminim bu bolumden mezun issiz cok adam da vardır. Her bolum boyle. Kumar derken bunu kastediyorum. Is biraz da size kalıyor.

Bildiğim avantajları ise bogazici olması, yuksekokul olmasına ragmen lisansla eş diploma filan verilmesi (yanlış bilmiyorsam). Ancak muadileri lys ile alıyorken bogazici neden bu bolum icin ygs puan türünü kullanıyor anlamak mumkun degil.

Bolum myo'dan devşirme, ondan ygs ile alıyor olabilir.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Ismail Vilehand

quote:

bölümler çok iyi olsa ygsden almazdı, ya da gercekten bogazici sırası olurdu (ilk 2bin filan, gerci ygsde ilk 2bin adam burayı tercih etmiyor ama neyse)

şahsi kanaatim burayı tercih etmek biraz kumar oynamak olacaktır. Sırf bogazici diye yazmayın, arastırın. Bolumden birine sorun, ki bu konuda var.

Mezun kısmını okumadım ancak mezunlara takılmayın cok. Ceoluga hic takılmayın. Ona bakarsak cogu sirketin ceosu üniversite mezunu bile degil. Her bolumden mezun olan iyi bir is yapacak diye bir sey yok, eminim bu bolumden mezun issiz cok adam da vardır. Her bolum boyle. Kumar derken bunu kastediyorum. Is biraz da size kalıyor.

Bildiğim avantajları ise bogazici olması, yuksekokul olmasına ragmen lisansla eş diploma filan verilmesi (yanlış bilmiyorsam). Ancak muadileri lys ile alıyorken bogazici neden bu bolum icin ygs puan türünü kullanıyor anlamak mumkun degil.

Bolum myo'dan devşirme, ondan ygs ile alıyor olabilir.

Ondandır zaten.
    Ancak kaliteli olsa 2010da mf4e cevirirlerdi gibime geliyor. Ya da halen fakülte olamadıgı icin olabilir evet.

Ha sunu da soyleyeyim. Ben bunları tercih donemindeki kisi olarak yazıyorum, ongorulerim bunlar bolum hakkında. Dedigim gibi bolumle ilgili biriyle konusmak cok daha dogru.

• quote:

Orijinalden alıntı: gizemaltun

quote:

Orijinalden alıntı: AvantiLazio

şu dediğiniz bölümlerin Türkiyede pek etkili olacağını sanmıyorum,deli gibi ingilizcesi olan kuzenim bir şirkettin yurt dışı ticaret işlerini yürütüyor kendisi uludağ işletme mezunu 3 bin lira maaşı var,sırf boğaziçi adına bakarak tercih yapmayın derim özellikle de piyasası olmayan bölümler için.Yarın bir gün işe hayatına atılınca gel sen boğaziçi mezunusun seni yönetici yapalım demiyorlar,yukarıda biri demiş şirketin başına geçiyorsun diye kimin şirketi bu nereden duydun bunu microsoft,google falan fazla uçuk olmamış mı ?

şu anda bu meslekte olanların çalıştığı firmalara bakarsan durum hiç de dediğin gibi değil
    http://www.mis.boun.edu.tr/misweb2/index.asp?l=icerik/mezun/sektorstat.asp
    aksine mühendisliklere 10 basar.

tamam gizem hanım ileride sizi de microsoftun başında görmek isteriz

• quote:

quote:

quote:

şu dediğiniz bölümlerin Türkiyede pek etkili olacağını sanmıyorum,deli gibi ingilizcesi olan kuzenim bir şirkettin yurt dışı ticaret işlerini yürütüyor kendisi uludağ işletme mezunu 3 bin lira maaşı var,sırf boğaziçi adına bakarak tercih yapmayın derim özellikle de piyasası olmayan bölümler için.Yarın bir gün işe hayatına atılınca gel sen boğaziçi mezunusun seni yönetici yapalım demiyorlar,yukarıda biri demiş şirketin başına geçiyorsun diye kimin şirketi bu nereden duydun bunu microsoft,google falan fazla uçuk olmamış mı ?

şu anda bu meslekte olanların çalıştığı firmalara bakarsan durum hiç de dediğin gibi değil

kafam iyice karıştı mühendislikle bu bölüm arasında
    Bir yanda boğaziçi gibi bir ekol bir yanda itü de mühendislik

• quote:

quote:

quote:

quote:

itüde mühendislik elbette daha mantıklı ancak ne muhendisligi olduguna da bagli, cevre muhendisligi filan ise, elbette daha iyidir yonetim bilisim sistemleri. Ancak, ben halen sırf bogazici diye yazılmaması gorusundeyim.

Bu konuda bolumde okudugunu soyleyen arkadasla iletisime gec bence, o daha iyi yardım edecektir

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

itüde mühendislik elbette daha mantıklı ancak ne muhendisligi olduguna da bagli, cevre muhendisligi filan ise, elbette daha iyidir yonetim bilisim sistemleri. Ancak, ben halen sırf bogazici diye yazılmaması gorusundeyim.

Bu konuda bolumde okudugunu soyleyen arkadasla iletisime gec bence, o daha iyi yardım edecektir

yok itü de endüstri vs. gelir
    şu videoda da baya övülüyor ybs :http://vimeo.com/27906016

• up
  • itü endüstri gelirken boğaziçi ybs mi yazacaksın :D birisi mf4 7bin öbürü ygs6 15bin mi ne. Sahsen ybsnin endustriden avantajlı oldugunu dusunmuyorum. Ama endustri pek istemiyorsan isletme muhendisligine de bakabilirsin, ustelik endustri tutuyorsa isl. Muh. ingilizcesi de oluyor. Ybs ile pek yakın degil ancak mezunların ne is yaptıgını vs. Incelersen belki kafana yatar.
    Ama kafanda ybs varsa, yaz tabii, sen bilirsin. Sahsen ben o kadar yaptigin lys mat,feni harcamaman taraftarıyım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi XRacer -- 25 Temmuz 2012; 10:19:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: lşlş

Yurtlar kiz erkek karisikmis dogru mu?

ilk 2 kat erkek onun üstü kız şeklinde bu sistem karışıksa evet karışık. bu kuzey yurtları için geçerli güneyde 1 erkek 1 de kız yurdu var ayrı binalar.
  • 3 bina varmis biri kiz biri erkek digeri karisik.seni istedigij yurda veriyorlar mi peki?

• quote:

Orijinalden alıntı: John

quote:

ilk 2 kat erkek onun üstü kız şeklinde bu sistem karışıksa evet karışık. bu kuzey yurtları için geçerli güneyde 1 erkek 1 de kız yurdu var ayrı binalar.

itü endüstri - itü bilgisayar - boğaziçi ybs
    hangisi daha mantıklı
  • İlk başta soruları PM ile istememin sebebi herkesin aklındaki ortak sruları belirlemekti şöyle başlayayım.(Şunu belirtmek istiyorum bölümde sadece 1 sene okudum ve yazacaklarım tamamen kendi yorumlarımdır.)

Mezun olunca iş olanakları ve maaşları ne durumda ? (bölüme girmek isteyen herkesin aklında genel olarak böyle bir soru vardır)

Şuan bölümdeki ilk senemi bitirdiğim için aslında bu konu hakkında çok fazla bilgim yok ancak şöyle yorum yapabilirim MIS bölümü birçok alandan ders aldığı için(işletme ekonomi finans vs. ve bunların yanında java, C sharp, database gibi programlama dersleri var) öğrenciler son senelere doğru istedikleri bölüme ağırlık verebilme şansına sahipler ve bu da mezun olduktan sonra girebilecek iş yelpazesinin oldukça genişletiyor.

Maaşlara gelirsek öncelikle şunu söyleyeyim herkes mezun olduğu gibi cio olmuyor bu durum kendinizi bir alanda ve ya bir şirkette çok geliştirmenize bağlı ve gerçekten uzun süreler istiyordur, bu bölüm ancak altyapıyı hazırlar gerisi size kalmış. Maaş durumunda benim düşüncem şöyle çok fazla maaş alıp sevmediğiniz bir işi yapmaktansa daha az maaş alıp gerçekten gönlünüzü verdiğiniz bir işi yapmak daha mantıklı çünkü hayatınız bununla geçecek. MIS bölümünün derslerine bakın eğer gerçekten uğraşmayı sevdiğiniz konularsa ve aklınızda bu bölüme girmek varsa kaçırmayın eğer ben programlamadan anlamam hiç de sevmem diyorsanız daha başka bölümlere kayabilirsiniz.

Yüksek okul olmasınız bir avantajı dezavantajı var mıdır?

Bölüm tanıtımında şöyle söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam "Bölümümüz daha yeni olduğu için lisans bölümü adını alamadı anca alacağınız diplomalar herhangi bir boğaziçi öğrencisiyle aynı diplomadır bu konuda bir endişeniz olmasın."

• quote:

İlk başta soruları PM ile istememin sebebi herkesin aklındaki ortak sruları belirlemekti şöyle başlayayım.(Şunu belirtmek istiyorum bölümde sadece 1 sene okudum ve yazacaklarım tamamen kendi yorumlarımdır.)

Mezun olunca iş olanakları ve maaşları ne durumda ? (bölüme girmek isteyen herkesin aklında genel olarak böyle bir soru vardır)

Şuan bölümdeki ilk senemi bitirdiğim için aslında bu konu hakkında çok fazla bilgim yok ancak şöyle yorum yapabilirim MIS bölümü birçok alandan ders aldığı için(işletme ekonomi finans vs. ve bunların yanında java, C sharp, database gibi programlama dersleri var) öğrenciler son senelere doğru istedikleri bölüme ağırlık verebilme şansına sahipler ve bu da mezun olduktan sonra girebilecek iş yelpazesinin oldukça genişletiyor.

Maaşlara gelirsek öncelikle şunu söyleyeyim herkes mezun olduğu gibi cio olmuyor bu durum kendinizi bir alanda ve ya bir şirkette çok geliştirmenize bağlı ve gerçekten uzun süreler istiyordur, bu bölüm ancak altyapıyı hazırlar gerisi size kalmış. Maaş durumunda benim düşüncem şöyle çok fazla maaş alıp sevmediğiniz bir işi yapmaktansa daha az maaş alıp gerçekten gönlünüzü verdiğiniz bir işi yapmak daha mantıklı çünkü hayatınız bununla geçecek. MIS bölümünün derslerine bakın eğer gerçekten uğraşmayı sevdiğiniz konularsa ve aklınızda bu bölüme girmek varsa kaçırmayın eğer ben programlamadan anlamam hiç de sevmem diyorsanız daha başka bölümlere kayabilirsiniz.

Yüksek okul olmasınız bir avantajı dezavantajı var mıdır?

Bölüm tanıtımında şöyle söylemişlerdi yanlış hatırlamıyorsam "Bölümümüz daha yeni olduğu için lisans bölümü adını alamadı anca alacağınız diplomalar herhangi bir boğaziçi öğrencisiyle aynı diplomadır bu konuda bir endişeniz olmasın."

Bu bölüm bildiğim kadarıyla 1995 yılında kuruldu. O zamandan bu zamana fakülte olamamasının nedenini çok merak ediyorum.
    Bölümden mezun veya son sınıfta öğrencilerin görüşleri nasıl ?

• quote:

Orijinalden alıntı: DeBroglie

quote:

quote:

itü endüstri - itü bilgisayar - boğaziçi ybs
    hangisi daha mantıklı

Açıkçası burada sadece insanların MIS bölümü hakkında biraz bilgisi olsun diye bildiklerimi yazıyorum. Bu soruyu artık dershanendeki danışman hocana falan sor ya da kendi kararını kendin ver.

• quote:

_constript_ abinize sorun onun notları yüksek ben sürünüyorum yaz okulunda. PM atın o cevaplar.

hocam bölüme gitmeden önce yabancı dil durumun nasıldı hangi seviyedeydin? boğaziçinin hazırlığı çok zor diye biliyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: SerhatC.

quote:

_constript_ abinize sorun onun notları yüksek ben sürünüyorum yaz okulunda. PM atın o cevaplar.

hocam bölüme gitmeden önce yabancı dil durumun nasıldı hangi seviyedeydin? boğaziçinin hazırlığı çok zor diye biliyorum.

Hazırlık çok zor diye kafanıza koymayın hazırlıkta hocanızı dinleyip ödevleri düzgün yaparsanız biraz da hazırlığı geçme isteğiniz varsa rahat rahat geçersiniz. Benim ingilizcem iyi gibiydi ama o da ingilizce altyazılı anime izlemekten gelen bir iyilikti bir şekilde geçtim

• Arkadaşlar Boğaziçi Ybs hazırlık okudum bu yıl henüz geçemedim.

YBS yi fakülteye bağlamazlar gibime geliyor. Çünkü düşünceme göre İktisadi İdari Bilimler fakültesi bunu kabul etmeyecektir.

Fakülte takıntısı olan arkadaşlar birçok üniversitede fakülte altında kurulu bu bölüm oralar düşünebilirsiniz
  • Ah be abicim ya boğaziçi ya haftaiçi die bi terim var artık :D Gerisini sen düşün ...
  • gençler selamlar.kız kardeşim belki boğaziçine gidecek bu yıl.ua ilişkiler falan
    yukarda okudum şimdi.yurtlar kız erkek karışık mı?o nasıl iş yaa?
    herhangi bir sorun falan olmuyor mu?düzen tam olarak nasıl?
  • quote:

Orijinalden alıntı: kaanbenim

gençler selamlar.kız kardeşim belki boğaziçine gidecek bu yıl.ua ilişkiler falan
    yukarda okudum şimdi.yurtlar kız erkek karışık mı?o nasıl iş yaa?
    herhangi bir sorun falan olmuyor mu?düzen tam olarak nasıl?

Acaba ua.iliskileri araştırdınız mı
    İs imkanı falan nasıl diye?

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.