Şimdi Ara

Boğaziçi Yönetim Bilişim Sistemleri/Bilkent Ctis

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
4 Misafir - 4 Masaüstü
5 sn
19
Cevap
1
Favori
1.760
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ygs1 sıralamam 8k, ygs6 sıralamam 10k. kısacası büyük ihtimalle ikisini de yazsam girebileceğim. fakat bu bölümler hakkında endişelerim var. öncelikle ikisinin de yüksekokul olması bir dezavantaj mı olur? uygulamanın ağırlıkta olması dışında fakülteden bi farkı var mı? bir diğer korkum da bu iki bölümden birisini seçmem odtü veya itüden ortalama bir mühendislik bölümü seçmememe pişman olmama neden olur mu? ve son olarak, hangisi daha iyi? yorumlarınız için teşekkürler...

• odtü veya itüde mühendislik okumanı tavsiye ederim.
  • Bu sıralamayla oralara gidersen arkandan söverler itü mühendislik iyidir
  • İTÜ de hangi mühendislikler tutuyor ?
  • yalnız şöyle bi durum var, eğer mühendislik yazarsam bu kimya, metalürji malzeme gibi pek de övülmeyen mühendislikler olacak, yorumlarınızı alabilir miyim?
  • quote:

Orijinalden alıntı: cristiano7

yalnız şöyle bi durum var, eğer mühendislik yazarsam bu kimya, metalürji malzeme gibi pek de övülmeyen mühendislikler olacak, yorumlarınızı alabilir miyim?

Boğaziçi yönetim bilişim sistemleri derim o zaman ...
  • nedenleriyle açıklayabilir misiniz
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • ctis daha iyi , ybs boğaziçide pekte önem verilmeyen bir bölüm.
  • yıldızda iyi bir mühendisliğe git derim..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • neden ybs değil de ctis nedenleriyle açıklarsanız sevinirim

şu anda ytü elektronik terkim zaten...
  • quote:

neden ybs değil de ctis nedenleriyle açıklarsanız sevinirim

şu anda ytü elektronik terkim zaten...

daha teknik konularda ilerlemek , yazılımcı ,veritabanı , sistem uzmanı falan olmak istiyorsan ctis , işletme ve yönetim ağırlıklı istiyorsan boğaziçi

Her ikisindede alıcağın diploma Bachelor's degree olucak bir araştır istersen

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Furkan* -- 28 Temmuz 2012; 21:02:37 >
  • teşekkürler. örneğin bi ctis mezunu olduğunda bilgisayar mühendisinden ne farkım olur (alacağım daha fazla uygulama dersi dışında)
  • konu güncel up up up
  • quote:

teşekkürler. örneğin bi ctis mezunu olduğunda bilgisayar mühendisinden ne farkım olur (alacağım daha fazla uygulama dersi dışında)

ben ctis bölümünde bir dönem okudum, şüphelerim vardı bilgisayar mühendisliğine geçtim. farkın şu olur: maaşın mühendislerden düşük olabilir. yükselmen daha zor olabilir. şirketler işe alırken direkt diplomana bakıp almayabilir, kendini ispatlaman lazım. bir de sana yazılım dillerini öğretiyorlar ctis'te. bilgisayar mühendisliğinde ise o dilleri nasıl oluşturacağını, mantığını öğretiyorlar daha çok. ctis daha işe dönük, mezun olur olmaz çalışabileceğin bir şekilde eğitim veriyor. ama risk şu ki bu yazılım dilleri outdated olduğu anda, yani yeni yazılım dillerine yönenildiği anda senin eğitim de yalan olabilir.

• quote:

Orijinalden alıntı: Chandler Bing

quote:

teşekkürler. örneğin bi ctis mezunu olduğunda bilgisayar mühendisinden ne farkım olur (alacağım daha fazla uygulama dersi dışında)

ben ctis bölümünde bir dönem okudum, şüphelerim vardı bilgisayar mühendisliğine geçtim. farkın şu olur: maaşın mühendislerden düşük olabilir. yükselmen daha zor olabilir. şirketler işe alırken direkt diplomana bakıp almayabilir, kendini ispatlaman lazım. bir de sana yazılım dillerini öğretiyorlar ctis'te. bilgisayar mühendisliğinde ise o dilleri nasıl oluşturacağını, mantığını öğretiyorlar daha çok. ctis daha işe dönük, mezun olur olmaz çalışabileceğin bir şekilde eğitim veriyor. ama risk şu ki bu yazılım dilleri outdated olduğu anda, yani yeni yazılım dillerine yönenildiği anda senin eğitim de yalan olabilir.

Aklım sürekli bu bölüme gidip geliyor 2 güne kadar ne yazcaz bakalım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -öglena- -- 31 Temmuz 2012; 22:41:50 >

• Ctis'i gezdim gördüm, uzun süre de araştırdım. Bence bilgisayar mühendisliğiyle kıyaslanacak kalitede değil. Buna nasıl karar verdim; öncelikle akademik kadrodan, sonra mezunlardan. Bunları zaten kendin de araştırabilirsin. Ama tabii buradan da çok iyi yerlere gidenler olmuş. Microsoft'ta giren biri var mesela. Bir de bu bölüm akademik ilerlemeye uygun değil, yani master filan düşünüyorsan kesinlikle mühendislik. Master düşünmüyorsan da buradan mezun olunca iyi bir işin olacağını düşünüyorum. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi o yazılım dili popülaritesini kaybedince nolur muamma.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Charm

Ctis'i gezdim gördüm, uzun süre de araştırdım. Bence bilgisayar mühendisliğiyle kıyaslanacak kalitede değil. Buna nasıl karar verdim; öncelikle akademik kadrodan, sonra mezunlardan. Bunları zaten kendin de araştırabilirsin. Ama tabii buradan da çok iyi yerlere gidenler olmuş. Microsoft'ta giren biri var mesela. Bir de bu bölüm akademik ilerlemeye uygun değil, yani master filan düşünüyorsan kesinlikle mühendislik. Master düşünmüyorsan da buradan mezun olunca iyi bir işin olacağını düşünüyorum. Ama yukarıdaki arkadaşın dediği gibi o yazılım dili popülaritesini kaybedince nolur muamma.

dostum yazılım öğrenirken sana direkt dili kullanmayı öğretmiyorlar yazılımın mantığını da öğreniyorsun.bunu şöyle düşün megane süren bir şöför audi de sürebilir sadece arabaya alışana kadar acemilik yaşar.bu olayın da bundan bir farkı yok.yani bu konuda endişeye kapılmak yersiz.iş sende bitiyor her zaman ki gibi.

• son olarak bu bölümün tanımında her zaman microsoft'a yazılım mühendisi olarak giden arkadaş tanıtılır. yalnız yıllarca herhalde bir kişi gitmiş microsoft'a ki her sene aynı kişi... bilkent bilgisayar mühendisliği'nin bir yılda microsoft'a gönderdiği adam sayısı diğer tüm üniversitelerin tüm bölümlerinin toplamından fazla. yurtdışında ctis ile mühendislik farketmiyor diyorlar ama etmiyor gibi bir tablo yok şu durumda.
  • Uppp neler yaptınız?

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.