Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (13. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.685
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Serious Cat

quote:

Orijinalden alıntı: WorkoutKing

Sıralama hakkında fikri olan var mı? Kaç sıralamayla kapatır?

3-4 bin diye tahmin ediyorum

O kadar yüksek olmaz 10-15 arası kapatır bence

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • işletme ve iktisatla kıyas yaparmısın hocam
  • Bu bölüm için 5 ay kala eşit ağırlığa geçmeyi bile düşündüm ama hesaplayınca baya zor olduğunu anladım. 20k falan olsa risk alayım dicemde 5-10k arası alır diyorsunuz. İmkansız gibi

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) -  ANA KONU

• Ben sabancı için eşit ağırlığa geçmiştim. Bu bölümden haberim bile yoktu. Yaptığım araştırmalar sonucu dört beş ay kala tm ye geçip başarıli olan kişilerin hiç de az olmadığını gördüm. Ama büyük bir risk tabi.

Yalnız bu bölümün varlığı iyi oldu. Sabancı gelmezse buraya gidilebilir.

• Hocam hesapladığım netler bile fazla. Ondan daha iyi sıralama gelmesi için matı ve tyt fen'i fullemem lazım gibi. Bunu yapacak olsam zaten iyi bi sayısal bölüme giderim Daha kolay olur diye düşünüyordum ama umduğum gibi olmadı.
  • Bana bunu yapmak Sayısalda iyi yapmaktan daha kolay geliyor

• Eşit ağırlıkta mat2 olmamalı bence Birde tyt için yine fene bakmak durumunda kalıyorsun. Üstüne de edeb, tarih, coğ.. Şuan sayısaldan daha zor geliyor
  • Hocam bir hafta olmadi eşit ağırlığa geçeli. İlk girdiğim sınavda ayt de 30 a yakın edebiyat falan yaptim. Feni çalıştığım halde bu kadar yapamıyorum

Bilemiyorum çok zor gibi değil Ayrıca bence mat2 olmali ekonomi bölümü falan eşit ağırlıkta çünkü. Fen konusunda ise haklısın. Ama Sayısalda da sosyale bakıyorduk

• Temel vardı sanırım hocam? 30 edebiyat ile başlamanız çok iyi.

Şuan baya kararsız kaldım. Benim hedefim aslında bilgisayar mühendisliğiydi. Ama pek istediğim gibi gitmiyor, fen öyle duruyor. Puanlar çok fazla. İstanbul içi kazanmak imkansız zaten. Boğaziçinin falan kapısından bile geçemezsin.

Sırf bu konuda boğaziçini gördüm diye ilgimi çekti. Hem bölüm benim alanıma da yakın. Ama burası tutmazsa ne yapacağım o var. 10k civarı yapmak gerekiyor. Puangodan hesaplamama göre matematikten 33 net falan istiyor. Gerçi fene bakmayacağım için 5 ay matematiğe yüklenebilirim. Yinede olur mu bilmiyorum. Büyük risk.
  • Sınavın kolay olmasının etkisi vardı sanırım. Zor bir sınavda 20 lerde kalırdim.

Tarihi çözdüm, coğrafyanın birazını, paragraf ve dil bilgisi sorularını, edebiyatta da liseden hatırladığım ve çalıştığım ilk konulardan soru geldi. O şekilde oldu yani

Ben dün sabancı için bir hesap yaptım. Kaynak yok atlas verileri. ( TM 2k sıralama yani)

Sınav zor olursa:

Türkçe: 30,9 AYT Sosyal - Edebiyat: 32,5

Sosyal: 14,9 AYT Matematik:24

Matematik: 30,7

Fen: 11,2

Sinav kolay olursa:

Türkçe: 34,8 AYT Edebiyat - sosyal: 34

Sosyal: 14,4 AYT matematik: 31,9

Matematik: 36,5

Fen 13,3

Bilmiyorum bana o kadar imkansiz gelmiyor. Ama dediğin gibi çok riskli. Boğaziçi olmazsa ozyegin yönetim ve Bilişim Sistemleri falan yazabilirsin. Ama artık Sayısalda bilgisayar Mühendisliği okumak daha iyi olur gibi.

• quote:

Orijinalden alıntı: management inf systems

quote:

Orijinalden alıntı: Serious Cat

quote:

Orijinalden alıntı: WorkoutKing

Sıralama hakkında fikri olan var mı? Kaç sıralamayla kapatır?

3-4 bin diye tahmin ediyorum

O kadar yüksek olmaz 10-15 arası kapatır bence

zaten gecen sene ygs siralamasi 22 bindi. ondan onceki sene 11 bindi. 5 binin altina duserse surpriz olur

• Arkadaşlar yorumları okudum biraz 10 bin olmak için 33 net yapmak gerekiyor gibi şeyler gördüm, öyle bir değerlendirme şu an yapmak imkansız. Sınavın kolaylık-zorluk derecesini bilmeden şu sıralama için şu net gerekiyor diye bir yorum yapamayız.

Edit: herkes netlerden konuşmuş ama bölüm hakkında neredeyse hiç soru yok iyice sorup araştırmadan seçim yapmayın

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 3 Şubat 2018; 12:52:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: neinname

Ben sabancı için eşit ağırlığa geçmiştim. Bu bölümden haberim bile yoktu. Yaptığım araştırmalar sonucu dört beş ay kala tm ye geçip başarıli olan kişilerin hiç de az olmadığını gördüm. Ama büyük bir risk tabi.

Yalnız bu bölümün varlığı iyi oldu. Sabancı gelmezse buraya gidilebilir.

Sabancıda hangi bölüm hocam

• iDenis kullanıcısına yanıt
    Daha çok bana yazılmış bir yazı gibi geldi. Ben sadece yok atlastaki ortalama netleri yeni sisteme uyarladim

Sanat ve sosyal bilimler. Amacım oraya gidip bilgisayar mühendisliğine geçmek.

• quote:

Sanat ve sosyal bilimler. Amacım oraya gidip bilgisayar mühendisliğine geçmek.

Önceki senelerin sonuçlarına göre tahmin yapmayın hocam. Tam hatırlamıyorum ama bizim senede, önceki seneyle aynı puan 10k daha yüksek sıralamadaydı sınav kolay olduğu için.

Bir de bölüm değiştirmeye çok güvenmeyin kesinlikle kolay bir şey değil. Buna güvenerek bölüm seçen çok kişi var sonra istedikleri gibi olmayınca büyük hayal kırıklığı oluyor. O yüzden bölüm değiştiremeseniz de sevebileceğiniz bir bölüm seçin.

Önceki senelerin sıralamaları üzerinden hesap yapmanın çok mantıklı olmadığını biliyorum ama en azından bir fikir verebiliyor.

Hocam sabancının durumu biraz farklı. Hangi puan türünden gelmiş olursan ol ilk senenin sonunda istediğin bölüme geçebiliyorsun. Epey araştırdım bunu daha sıkıntı yaşayan olmamış.

• quote:

Önceki senelerin sıralamaları üzerinden hesap yapmanın çok mantıklı olmadığını biliyorum ama en azından bir fikir verebiliyor.

Hocam sabancının durumu biraz farklı. Hangi puan türünden gelmiş olursan ol ilk senenin sonunda istediğin bölüme geçebiliyorsun. Epey araştırdım bunu daha sıkıntı yaşayan olmamış.

Orda değişik bir sistem olduğunu duymuştum ama herkes geçebilse düşük puanlı bölümlerde insan kalmaz. Ama araştırdım diyorsunuz herhalde bir yolu var. Kolay gelsin

Burslu en düşük bölümü tm de 2k zaten. Yani pek düşük puanlı bölümü yok

• bir bak hocam tm'ye geçmiştin sen.

• 
Sayfa: önceki 1112131415
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.