Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.856
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Teşekkür ederim hocam ama görmüştüm zaten

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Serious Cat

quote:

Orijinalden alıntı: management inf systems

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WorkoutKing

Sıralama hakkında fikri olan var mı? Kaç sıralamayla kapatır?

3-4 bin diye tahmin ediyorum

O kadar yüksek olmaz 10-15 arası kapatır bence

zaten gecen sene ygs siralamasi 22 bindi. ondan onceki sene 11 bindi. 5 binin altina duserse surpriz olur

Hocam 5bin fazla değil mi ya? bu kadar yükselir mi? 10 bin için yine umudum vardı.

• quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

quote:

quote:

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: WorkoutKing

Sıralama hakkında fikri olan var mı? Kaç sıralamayla kapatır?

3-4 bin diye tahmin ediyorum

O kadar yüksek olmaz 10-15 arası kapatır bence

zaten gecen sene ygs siralamasi 22 bindi. ondan onceki sene 11 bindi. 5 binin altina duserse surpriz olur

Hocam 5bin fazla değil mi ya? bu kadar yükselir mi? 10 bin için yine umudum vardı.

yukselme degil gecen sene ygs siralamasi 22 bindi. ygs herkesin girdigi ortak bi sinav. bu sene tm ile alacak. ygsye girenlerin sadece bir kismi tm sinavlarina giriyor. ona gore hesap edin.

• Konuyu açtığın için öncelikle tebrik ederim. Bende yönetim bilişim sistemlrri okuyorum .Öncelikle şunları bilerek bölüme gelmenizi tavsiye ederim . Devlette herhangi bir atama söz konusu değildir.

Abi insanlarla iletişimin yoksa GELME..! bölüm gerçejten sosyal olman gereken bi bölüm ki öyle her sosyal insanda bölümde tutnamıyor onuda söyleyelim . Amerikada ve avrupa ülkelerinde iş görür ama Türkiye baya bi geriden geldiğinden daha çook yolu var . Bide mezun olduktan sonra Holfinglerde çalışmayı falan pek düşünmeyin çünkü önümüzde ENDÜSTRİ MÜHENDİSLERİ,BİLGİSAYAR MÜHENDİSLERİ ,MATEMATİK MÜHENDİSLERİ, İŞLETME , bölümleri var yani Ben bölümde okuyan bi öğrenci olarak GERÇEKTEN tavsiye etmem 30 yıllık prof bile ne olacagımız hakkında açıklama yaparken geçiştiryorsa ve sadece aranızdan %5 lik kısım iyi biyerlere gelicek diyorsa ??? Dahada söylenecek bişey yoktur . EĞER HAYATINIZ HAKKINDA Bİ KARAR VERİRKEN BİR DÜŞÜNÜYORSANIZ BU BÖLÜM HAKKINDA 1000 düşünün .(şimdi yav herkes bölümü övüyor sen kimsin diyecek olanlar olabilir GERÇEKLER ACIDIR ARKADAŞLAR BEN PİŞMAN OLDUM SİZ PİŞMAN OLMAYIN DİYE YAZIYORUM )

• Hangi üniversitede okuyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi management inf systems -- 4 Şubat 2018; 15:10:29 >
  • Hangi bölümün garantisi var ki? Hukuk daha mi garanti veya psikoloji? Hiçbir meslegin garantisi yok. Bilgisayar ve işletme bilgisine sahip olarak mezun olmak büyük avantaj.

Not: ybs düşünmüyorum.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Sabanci sistemi nasil? Tmden bir bölüm kazandiginda mf deki bir bölüme geçebiliyor musun

• coreturk4 C kullanıcısına yanıt
    Aynen. Nereden girmiş olursan ol birinci sınıftaki ortak derslerin sonunda okulda bulunan istediğin bölüme girebiliyorsun.

• neinname kullanıcısına yanıt
    Peki tmdeki nolumleri kaç binle kapatiyor ( tam burslu) bilgisayar muhendisligi var mi?

Hocam şöyle

Yönetim Bilimleri tm 1k falan herhalde tam emin değilim

Sanat ve sosyal bilimler tm 2k

Mühendislik ve doğa Bilimleri mf 1,5k

Hangisinden girersen gir istediğin bölümü okuyabiliyorsun. Tabi bölümün sabancı da olması gerekiyor mesela tip okuyamazsin

• Teşekkürler hocam, ama dediklerinize katılmıyorum özellikle MIS bölümünde üniversiteye göre çok büyük değişiklikler var.

Eğer puanıyla Boğaziçine giremeyen biri bana bölümü sorarsa ben de kesinlikle bir mühendislik seçmesini tavsiye ediyorum maalesef diğer üniversitelerde bu konuda yazdıklarımız geçerli değil.

Hatta bu yüzden konu genel Yönetim Bilişim Sistemleri konusu değil, sadece Boğaziçi için bilgiler var. Başka üniversiteler hakkında yorum/tavsiye pek doğru olmuyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 5 Şubat 2018; 17:33:22 >
  • iDenis kullanıcısına yanıt
    Anlıyorum boğaziçi üniversitesi elbette iyi bi üniversite ama dünyanın 1 NUMARASI OLSA BİLE ben gördüklerimi yazıyorum kişisel yatkınlığın yoksa boğaziçine gelsen bile kurtarmaz.Bide MİS e gelemeyen birine mühendislik önermen ne kadar doğru sonuçta biri say8salın dibi biri TM bölüm

Geçen sene bende senin gibi düşünerek geldim inanki hiçbirşey dışardan göründüğü gibi değil . üniversiteye geldikten sonra HAYALLER VS HAYATLAR OLUYOR

• Hocam sen bu bölümü niye yerin dibine soktun ki şimdi bu kadar? Belki bu bölüm senin yeteneklerine uygun değildir. Ayrıca bu bölümden mezun olan birçok kişiyle konuştum Sakarya dahil hiç senin dediğin gibi bahseden duymadım. Bence sen 4 yıl yattın o yüzden böyle konuşuyorsun ya da yanlış bir alana yöneldin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi management inf systems -- 7 Şubat 2018; 20:33:56 >
  • quote:

Hocam sen bu bölümü niye yerin dibine soktun ki şimdi bu kadar? Belki bu bölüm senin yeteneklerine uygun değildir. Ayrıca bu bölümden mezun olan birçok kişiyle konuştum Sakarya dahil hiç senin dediğin gibi bahseden duymadım. Bence sen 4 yıl yattın o yüzden böyle konuşuyorsun ya da yanlış bir alana yöneldin.

Arkadaş aslında kişide yatkınlık yoksa olmaz demiş, her bölüm için geçerli bu kötülemiş sayılmaz.

Şu an 2. Sınıfta Microsoftta staj yapan tanıdığım da var, 6 senedir mezun olamayan da. Tabi ki iş kişide bitiyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 8 Şubat 2018; 9:13:21 >
  • Sizce yazılımla ilgilenen birisinin bu bölümü tercih etmesi mantıklı mı? İyi bir ortam olması benim için bölümden daha önemli diyebilirim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 8 Şubat 2018; 16:51:36 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ted Bundy

Sizce yazılımla ilgilenen birisinin bu bölümü tercih etmesi mantıklı mı? İyi bir ortam olması benim için bölümden daha önemli diyebilirim.

Yazılımla ne kadar ilgilendiğine bağlı diyebilirim. Eğer sadece programcı olmak istiyorsan tavsiye etmem. Bir de ortamdan beklentilerin neler mesela? Ona göre de yardımcı olurum.

• iDenis kullanıcısına yanıt
    karı kız ister hocam ne ister başka
  • quote:

Orijinalden alıntı: PhiLum

karı kız ister hocam ne ister başka

Güldüm ya Ortam da kişiye bağlı ya 10.000 kişi var okulda illa bulursun ararsan.

• Çocukluktan beri programlamayla uğraşıyorum hocam. İş tecrübelerim oldu. İstanbulda okursam okulun yanında iş bulmam daha rahat olacaktır. Bu yüzden il dışında bilgisayar mühendisliği okumaktansa istanbulda alanıma yakın bir bölüm mü okusam diye düşündüm. Amacım zaten bu ülkede klasik mühendis olmak değil. Geliştirmeyi hedeflediğim projeler var. Bunun için kaliteli bir okulda/ortamda bulunmak istiyorum diyebilirim. O yüzden boğaziçi olması ilgimi çekiyor. Birde yurtdışı hedefim var. Bölümde bu imkanlar nasıldır bilmiyorum. Tabi tutturabilecek miyim o da var. 5kdan alacak diyorlar. Edebiyata, tarihe hiç bakmadım. Sadece hedef koymam gerekiyor, kararsızken çalışamıyorum.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-ACB5B9068 -- 8 Şubat 2018; 20:26:43 >
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.