Şimdi Ara

Boğaziçi - Yönetim Bilişim Sistemleri(MIS) - ANA KONU (23. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir - 5 Masaüstü
5 sn
945
Cevap
41
Favori
108.472
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
10 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: Ox-LAD Chamberlain

kanka gece. sene 21.800 yaziyor tabana bu sene daha net ama merak ettigim konu tyt den mi esit agirliktan mi alacak
    TM'den alıyor uzun yıllar 10 binden aldı bölüm geçen sene sürpriz bir şekilde 20k'ya düştü zaten yerleşenlerin ortalamasına bakarsan sanırım 11k'ydı yine
  • quote:

Orijinalden alıntı: waitforit_123

TM'den alıyor uzun yıllar 10 binden aldı bölüm geçen sene sürpriz bir şekilde 20k'ya düştü zaten yerleşenlerin ortalamasına bakarsan sanırım 11k'ydı yine

Alıntıları Göster
    TM den alacak bu sene. O durumu şöyle açıklayayım bölüm ÖSS zamanı 1.700-2.000 civarlarında alıyordu. YGS sistemine geçince dolayısıyla düştü. Son 3 senedir yükseliyordu 17k dan 15k ya oradan 10k ya yükseldi. Geçen sene düşmesinin sebebi olarak şöyle düşünüyoruz, büyük ihtimalle 10k altındaki insanlar zaten gelmeyecek kafasıyla bölümü yazmadı, yazdıysa da altlara yazdılar her sene oynama vardı çünkü ileriye doğru. konuştuğum bazı insanlar da gelmez diye yazmadıklarını söylemişti.

edit: mesela geçen sene bölümün tavan sıralaması 1.900 ondan önceki seneler de aşağı yukarı burada

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 6 Ağustos 2018; 0:8:41 >

• iDenis kullanıcısına yanıt
    gecen sene 22 bin tm den almis yani hocam yanlis anlama lutfen ben sadece sansimi deneyecegim

verdigin ornekte tercih sirasinda alta yazinca gelmedigini mi kastettin mesela benim birinci tercihim daha mi degerli olacak baskasinin 20. tercihinden

son 4 yil baya dalgali 11-16-22 bu sene sistem ortaya karisik oldugu icin ben girebilecegimi dusunuyorum ama

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Ox-LAD Chamberlain

gecen sene 22 bin tm den almis yani hocam yanlis anlama lutfen ben sadece sansimi deneyecegim

verdigin ornekte tercih sirasinda alta yazinca gelmedigini mi kastettin mesela benim birinci tercihim daha mi degerli olacak baskasinin 20. tercihinden

son 4 yil baya dalgali 11-16-22 bu sene sistem ortaya karisik oldugu icin ben girebilecegimi dusunuyorum ama
    Yanlış anlama olur mu hocam yardımcı olmaya çalışıyorum. Geçen sene TM'den almadı YGS6'dan aldı, bu sene TM alacak. Verdiğim örnekte şey demek istedim mesela 10k yım ben gelmez diye tercih listeme eklemiyorum başka bir şey yazıyorum ama aslında yazsam gelecek.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 6 Ağustos 2018; 0:27:37 >
  • Hocam selam şu anda çok kararsızım özel ünilerde %50 %25 yada ücretli bilgisayar mühendisliği yazabilirim yada bu bölümü ikisini kıyaslarsak hangisi baskın gelir.İşletme tarafıyla pek işim yok.
    Bu bölümdeki yazılım derslerine yetersiz diyenler var okuyanlar arasında ve bölümden en fazla 10 15 kişi ciddi anlamda yazılımla uğraşıyormuş ve mezun olunca bm kadar yetkin olmamız zormuş. Kampüs hakkında da yetersiz diyorlar o da ciddi bir dezavantaj benim için.Benim durumumda kalsanız ne yapardınız.

diğer alıntı yaptığım hocalarımın da yorumunu beklerim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Kissinger -- 6 Ağustos 2018; 5:7:5 >

• < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Henry Kissinger -- 6 Ağustos 2018; 4:37:19 >

• bu yorumlar da kafamı karıştırdı

• Up

• Keldani İmam K kullanıcısına yanıt
    Henry Kissinger kullanıcısına yanıt
    Öncelikle ss lerden başlayayım DAMBILDOOR ybs okuduğunu söylemiş ama Boğaziçinde okumuyor. Uludağ ya da Sakarya diye hatırlıyorum yanlışsa düzeltsin. Ben de zaten Boğaziçi dışında ybs okunmasını önermiyorum çünkü eğitim kalitesi ve akademik kadro çok yetersiz. O konuda haklı.

Diğer arkadaş hakkında da bölümü YÖK'ün açtığını söylemiş ama bu da maalesef bilgisizlikten atıp tutmak oluyor. Prof. Birgül Kutlu Amerikada bir süre çalıştıktan sonra MIS'in çok popüler ve iş dünyasında ihtiyaç duyulan bir alan olduğunu görüp bölümü açmak için Türkiye'ye geliyor. Yurt dışında özellikle Amerika, Kanada ve Almanya'da insanlar MIS'e (Almanyada ismi İşletme Enformatiği)girmek için çok uğraşıyorlar. BM mezunu yazılım ekibinde çalışıp ürünü yapar, MIS mezunu ürünün müşterinin isteklerini karşılayıp karşılamadığını kontrol eder, gerekli düzenlemeleri yapar gerekli iletişimi sağlar ve müşteriye sunar. Bu yüzden yönetici düzeyinde ilerlemek daha kolay olur bir yazılımcıya göre. Bu yüzden hem işletme hem bilişim eğitimi alınır. Tabi ki söylediğim çalışma alanlarından sadece bir örnek.

Burada zaten mezunların hangi alanlarda çalıştığı var.

edit: Yakın branşlarla farklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 7 Ağustos 2018; 14:37:50 >

• Arkadaşlar çok soru geliyor. 2016’da Tercih listenizi onayladıktan sonra süre bitimine kadar değiştirebiliyordunuz. Sistemi değiştirdiklerini sanmıyorum. Bir de öneri olarak tam olarak karar verdikten sonra şifrenizi değiştirin.

• Merhabalar hocam 3.2k oldum hedefim zaten bu bölüme girebilmekti sizce rahatlıkla girebilir miyim bir sıkıntı olur mu? Ayrıca verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum aklımda bölüm hakkında hiçbir tereddüt kalmadı

• quote:

Orijinalden alıntı: LilMonster

Merhabalar hocam 3.2k oldum hedefim zaten bu bölüme girebilmekti sizce rahatlıkla girebilir miyim bir sıkıntı olur mu? Ayrıca verdiğiniz bilgiler için çok teşekkür ediyorum aklımda bölüm hakkında hiçbir tereddüt kalmadı
    Rica ederim başka sorun olursa da sorabilirsin :) Evet rahatça gireceğini düşünüyorum.

• merhaba iyi günler...ben de boun uluslararası ticaret düşünüyorum...sıralalam 28k...geçen sene 54k ile almış ygs6dan...sizce gelme şansı var mıdır? salim ünsal mytercih'de 32.400 ile kapatır demiş...zaten bölümün hakkı daha ilerilerde ama ben bu geçiş senesi sürpriz olabilir diyorum...o yüzden tercihlerimde mutlaka yazacağım...

• quote:

Orijinalden alıntı: yuhyiv

merhaba iyi günler...ben de boun uluslararası ticaret düşünüyorum...sıralalam 28k...geçen sene 54k ile almış ygs6dan...sizce gelme şansı var mıdır? salim ünsal mytercih'de 32.400 ile kapatır demiş...zaten bölümün hakkı daha ilerilerde ama ben bu geçiş senesi sürpriz olabilir diyorum...o yüzden tercihlerimde mutlaka yazacağım...
    Merhaba bu konuda bir uzmanlığım yok o yüzden sadece kendi fikrimi söyleyebilirim, bu sene puan türü değişen bölümler tahmin etmesi en zor olanlar. O yüzden mutlaka şansını dene birkaç tane de alternatif kesinlikle bul. Ne olacağı belli olmaz

• iDenis kullanıcısına yanıt

• Merhaba. Öncelikle çok teşekkür ediyorum gerçekten 2 yıl boyunca bu konuda bizi bilgilendirdiğin için. Abi ben 4 yıldır bilgisayar kullanmıyorum ama bilgisayara ilgim var ve bu konuda ilerlemek istiyorum. Derslerde düzenli çalıştığımda çok zorluk çeker miyim?
    (TM sıralamam 4802)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Teookill -- 4 Eylül 2018; 18:08:01 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Teookill

Merhaba. Öncelikle çok teşekkür ediyorum gerçekten 2 yıl boyunca bu konuda bizi bilgilendirdiğin için. Abi ben 4 yıldır bilgisayar kullanmıyorum ama bilgisayara ilgim var ve bu konuda ilerlemek istiyorum. Derslerde düzenli çalıştığımda çok zorluk çeker miyim?
    (TM sıralamam 4802)
    Merhabalar, rica ederim. Bölüme başlamadan önce herhangi bir altyapın olması gerekmiyor hocalarımız her şeyi sıfırdan anlatıyorlar uygulamalı olarak. Eğer çok tereddüt ediyorsan hazırlık senesinde COMPEC(Bilişim Kulübü) Java eğitimlerine katılabilirsin. Güzel bir altyapı olur dersler çok daha detaylı ve zor ama en azından fikir sahibi olursun. Ben de Compec’te Yönetimdeyim yardımcı olurum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 8 Ağustos 2018; 14:50:25 >
  • Arkadaşlar hep bana soruyordunuz bölüm kaçla kapatır diye ben tahmini olarak 8-13 arası diyordum.

Salim Ünsal sanırım ekibiyle bir simülasyon yapmış bütün bölüm ve okullar için. Boğaziçi MIS 7.790 ile kapatır demişler. Tabi ki bu da sadece bir tahmin

Edit: arkadaşlar çok fazla soru geliyor, çoğu sorunun cevabı ilk mesajda mevcut. İlk mesajı okumanızı tavsiye ederim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi iDenis -- 8 Ağustos 2018; 15:14:26 >

• Hocam sıralamam 13.100 sence gelme ihtimali var mı?

• quote:

Orijinalden alıntı: Helium

Hocam sıralamam 13.100 sence gelme ihtimali var mı?
    Tabi ki var ama görünüşe göre zor gibi

• 
Sayfa: önceki 2122232425
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.