Şimdi Ara

Boks Hakkında Sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
0
Favori
3.055
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Merhaba, Pazartesi boksa başlayacağım. Öncesinde bazı konularda bilgiye ihtiyacım var.
    -
    25.07.2016 itibariyle başlamış bulunuyorum. Sorularımın cevabını veren arkadaşlara teşekkür ediyorum. Yeni bir konu açıp, bokstan 0dan itibaren başlayan sıradan bir gencin ağzından adım adım gelişimimi yazacağım.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shiranui -- 27 Temmuz 2016; 3:56:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: shiranui

Merhaba, Pazartesi boksa başlayacağım. Öncesinde bazı konularda bilgiye ihtiyacım var.

1-) 17 yaşındayım, boyum 1.75, kilom 63, buralarda bir sıkıntı var mı?
    2-) Ne kadar sürede verim alacağım? -3 ay gidip bırakmayacağım, sadece merak işte-
    3-) Başlangıçta hangi malzemeleri edinmem gerekecek?
    4-) Ayak hareketleri başlangıçtan itibaren var mı, yoksa ne kadar süre sonrasında adımlama numaralarına geçeceğim?
    5-) Boksun kendi içinde gard farklılıkları var diye biliyorum, Lewis garda özel bir ilgim var. Vücudum uygun mu?
    6-) Sigara kullanıyorum, bu performansımı çok etkileyecek mi?
    7-) Babam boksla uğraşmış gençliğinde, abim de aynı şekilde. İkisinin de burun kıkırdağı yok, ben de aldırmalı mıyım?
    8-) Bunların dışında gerekli bir şeyler var mı?

Şimdiden teşekkür ederim. Ve, olur da yazılırsa baştan şunları yazayım da; Evet alzheimer evet nöronlar ölüyor evet aptallaştırıyor evet salak evet boks mallık evet wing tsuna gitmeliyim evet bence de burnum kırılır evet bence de boks keko işi oha.

Ha son olarak, sokakta kullanMAmak için ne yapabilirim? Yani ruhu da yatıştırıp daha sakin biri olmamızı sağlıyor mu zamanla?

Tek soyleyebilecegim sigara kullaniyosan kondisyon idmaninda yeri opersin

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

Orijinalden alıntı: Bigben320

quote:

Merhaba, Pazartesi boksa başlayacağım. Öncesinde bazı konularda bilgiye ihtiyacım var.

1-) 17 yaşındayım, boyum 1.75, kilom 63, buralarda bir sıkıntı var mı?
    2-) Ne kadar sürede verim alacağım? -3 ay gidip bırakmayacağım, sadece merak işte-
    3-) Başlangıçta hangi malzemeleri edinmem gerekecek?
    4-) Ayak hareketleri başlangıçtan itibaren var mı, yoksa ne kadar süre sonrasında adımlama numaralarına geçeceğim?
    5-) Boksun kendi içinde gard farklılıkları var diye biliyorum, Lewis garda özel bir ilgim var. Vücudum uygun mu?
    6-) Sigara kullanıyorum, bu performansımı çok etkileyecek mi?
    7-) Babam boksla uğraşmış gençliğinde, abim de aynı şekilde. İkisinin de burun kıkırdağı yok, ben de aldırmalı mıyım?
    8-) Bunların dışında gerekli bir şeyler var mı?

Şimdiden teşekkür ederim. Ve, olur da yazılırsa baştan şunları yazayım da; Evet alzheimer evet nöronlar ölüyor evet aptallaştırıyor evet salak evet boks mallık evet wing tsuna gitmeliyim evet bence de burnum kırılır evet bence de boks keko işi oha.

Ha son olarak, sokakta kullanMAmak için ne yapabilirim? Yani ruhu da yatıştırıp daha sakin biri olmamızı sağlıyor mu zamanla?

Tek soyleyebilecegim sigara kullaniyosan kondisyon idmaninda yeri opersin

O halde sigarayı öpe öpe bırakacağız hocam, anlaşıldı

• 1-) Hayır yok.
    2-) Ben ilk haftalarda kum torbasını kız gibi dövüyordum. Çıplak elle dövüyordum ellerim acıdığı zaman 2. Yumruğu atamıyorum. 3. Ayımda yumruklar acısa bile vuruyorum. Utanmasa torba yere düşecek. Demek istediğim azmine bağlı. Ben 3 ayda kaptım sporu
    3) Do pantolon(hocan birşey demesse kısa şort al) kick boks üstü(hocan izin verirse atlet) el bandajı (3.5 metre giriş için iyidir ama fazla korumaz 5 metre öneririm) boks eldiveni(10OZ yeterli) ayak bandajı( bildiğimiz çorap şeklinde ayak parmaklarını ve tabanı gösteren bişey çok önemli değil). Eğer salonunuzda ring maçları oluyorsa dişlik, kaval koruyucu.
    4-) Salondan salona değişir.
    5-) Nasıl rahat ediyorsan öyle al gardını.
    6-) çok çok fazla etkileyecek.
    7-) Profesyonelleşmeyi düşünüyorsanız evet
    8) Eve bir kum torbası, ayna fena olmaz.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: hayrikoc61

1-) Hayır yok.
    2-) Ben ilk haftalarda kum torbasını kız gibi dövüyordum. Çıplak elle dövüyordum ellerim acıdığı zaman 2. Yumruğu atamıyorum. 3. Ayımda yumruklar acısa bile vuruyorum. Utanmasa torba yere düşecek. Demek istediğim azmine bağlı. Ben 3 ayda kaptım sporu
    3) Do pantolon(hocan birşey demesse kısa şort al) kick boks üstü(hocan izin verirse atlet) el bandajı (3.5 metre giriş için iyidir ama fazla korumaz 5 metre öneririm) boks eldiveni(10OZ yeterli) ayak bandajı( bildiğimiz çorap şeklinde ayak parmaklarını ve tabanı gösteren bişey çok önemli değil). Eğer salonunuzda ring maçları oluyorsa dişlik, kaval koruyucu.
    4-) Salondan salona değişir.
    5-) Nasıl rahat ediyorsan öyle al gardını.
    6-) çok çok fazla etkileyecek.
    7-) Profesyonelleşmeyi düşünüyorsanız evet
    8) Eve bir kum torbası, ayna fena olmaz.

Oo hocam, biraz geç kaldınız ama yine de teşekkürler :D Gelişmeleri yazayım: Gideceğim salonda hoca müsabakada olduğu için yardımcısıyla konuştum. Boks yokmuş, kickboks varmış. Şu an hala salon arama aşamasındayım, kekosuz temiz bir yer arıyorum, yönlendirebileceğiniz bir yer varsa ÖM alırım.

Şimdi diğer konuya gelelim. Abim benim daha başlamadan azimli olduğumu gördü ve binanın bodrumunda bir kısma ses yalıtımlı sünger çekip, ayna, kum torbası ve basit bir ses sistemi koyma sözü verdi. Yani 3 gün idman varsa 4 gün orada çalışacağım demek oluyor bu.

Bir başka husus, boks tecrübeniz ne kadardır var acaba, hala aktif olarak devam ediyor musunuz? Şunu soracağım; sparringe alışmam tahmini ne kadar sürer? Biraz çıtkırıldım bir yapım var, aslında yok da, çok söyleniyorum hasar aldıktan sonra. Yumruk yemeye alışmam ne kadar sürecek? Abime sorduğumda "Alışamayabilirsin de, boşuna out boksörler yok" gibi bir yanıt aldım ve bu ürküttü. Ne kadar doğrudur bu?

Ea, ben kick boks ile uğraşmayacağım yalnız, kaval korumalıkları falan tam olarak ne için?

• lewis gard ne oluyor ?
    lennox lewisin aldığı gard stilinden mi bahsettin

• Evet evet, ta kendisi. Tabii elleri ters tutuyorum ben, yukarıda olan eli önde tutuyorum genelde. Alışması zor bir gard mı?
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Yarın başlıyorum. Burayı artık bir tür kişisel gelişimimi yazıya döktüğüm bir yer olarak kullanmayı düşünüyorum, neden ben de bilmiyorum. Zafer Kaya adlı bir hocanın yanında başlayacağım Zeytinburnu/İstanbul'da. Hoca epey samimi geldi, bakalım nasıl bir deneyim olacak.
  • quote:

Yarın başlıyorum. Burayı artık bir tür kişisel gelişimimi yazıya döktüğüm bir yer olarak kullanmayı düşünüyorum, neden ben de bilmiyorum. Zafer Kaya adlı bir hocanın yanında başlayacağım Zeytinburnu/İstanbul'da. Hoca epey samimi geldi, bakalım nasıl bir deneyim olacak.

Hocam mesaj bırakmışsınız bana konulara tekrar bakarken geldi aklıma. Mesajı uykudan yeni uyandığımda görmüştüm. Cevap veririm diyip uyumuştum. Sonrada hatırlayamadım.

Merak ettiğiniz her şeyi özel mesaj veya alıntı yaparak sorabilirsiniz

• Başladıysanız yorum alabilir miyim

• quote:

Orijinalden alıntı: AdamBaliKokusu

Başladıysanız yorum alabilir miyim

Bugün ücreti verdim, pazartesi başlayacağım. Ama bir antrenmanın tamamını izledim. Şimdi, hoca herkesle teker teker ilgileniyor. Biraz babacan, hafiften de asabi bir tip. Mırın kırın eden, benim gibi çıtkırıldım birini eline alsa 3 ayda adam eder, o da maksimum.

Antrenmanlar yoğun geçiyor, bugün sparringler vardı, izledim. Benim yaş grubumun sparringleri normal hızda olsa da, büyüklerinki biraz sert geçiyor. Hoca iki tarafa da taktik veriyor, sparringden çıkanların ne sanıldığı gibi burnu kırıldı, ne bir yeri morardı. Sapasağlam terli terli çıktılar oradan :D

Sigara kullanan benim için biraz yoğun geçecek gibi ileri etapta. Şimdilik duruşu oturtmaya çalışıyor hocamız yeni başlayanlarda. Duruşu oturtana kadar aynada, sonra torbada, en son da ringde çalışıyorsun.

Salonla ilgili sorularını özelden alabilirim. Başlamayı düşünüyorsan birlikte başlayabiliriz, bir sparring partneri benim için epey güzel olur, zira en çekindiğim konu bu.

• quote:

quote:

Bugün ücreti verdim, pazartesi başlayacağım. Ama bir antrenmanın tamamını izledim. Şimdi, hoca herkesle teker teker ilgileniyor. Biraz babacan, hafiften de asabi bir tip. Mırın kırın eden, benim gibi çıtkırıldım birini eline alsa 3 ayda adam eder, o da maksimum.

Antrenmanlar yoğun geçiyor, bugün sparringler vardı, izledim. Benim yaş grubumun sparringleri normal hızda olsa da, büyüklerinki biraz sert geçiyor. Hoca iki tarafa da taktik veriyor, sparringden çıkanların ne sanıldığı gibi burnu kırıldı, ne bir yeri morardı. Sapasağlam terli terli çıktılar oradan :D

Sigara kullanan benim için biraz yoğun geçecek gibi ileri etapta. Şimdilik duruşu oturtmaya çalışıyor hocamız yeni başlayanlarda. Duruşu oturtana kadar aynada, sonra torbada, en son da ringde çalışıyorsun.

Salonla ilgili sorularını özelden alabilirim. Başlamayı düşünüyorsan birlikte başlayabiliriz, bir sparring partneri benim için epey güzel olur, zira en çekindiğim konu bu.

Hangi il

• quote:

Orijinalden alıntı: Mentollü Kurşun

quote:

quote:

Hangi il

İstanbul, Avrupa Yakası.

• Ha bu arada, salon içerisinde Eldiven, dişlik, atlama ipi ve bandajdan oluşan bir set 100 TL'ye satılıyor. İyi mi bu fiyat, yoksa dışarıdan kendim temin etsem daha mı iyi olur?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shiranui -- 24 Temmuz 2016; 2:00:13 >
  • .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shiranui -- 27 Temmuz 2016; 3:51:26 >
  • quote:

Evet evet, ta kendisi. Tabii elleri ters tutuyorum ben, yukarıda olan eli önde tutuyorum genelde. Alışması zor bir gard mı?

lennoz lewisin reach avantajı vardı
    senin de öyle fiziksel olarak üstünlüğün varsa alabilirsin
    diğer türlü pek işe yaramaz gbi

• quote:

Orijinalden alıntı: Torneol

quote:

Evet evet, ta kendisi. Tabii elleri ters tutuyorum ben, yukarıda olan eli önde tutuyorum genelde. Alışması zor bir gard mı?

Daha çok Roy Jones'a sardım bu aralar. Gard almamayı planlıyorum, çünkü gardım cidden zayıf.
  • quote:

quote:

quote:

Daha çok Roy Jones'a sardım bu aralar. Gard almamayı planlıyorum, çünkü gardım cidden zayıf.

bol bol muhammed aliyi izlemen lazım o zaman
    reflekslerinin ve tekniğinin mükemmele yakın olması lazım çok zor bi stil

• quote:

quote:

quote:

quote:

Muhammed Ali'yi şovmen olarak görüyorum, o adamın Parkinson hastalığına yakalanması da şovmenliğinin bir örneğiydi. Bilerek darbe yiyen birini ne kadar sportmen görebilirim bilmiyorum. Roy Jones iyidir bu noktada ya :D Her ne kadar yaşlanıp çökmüş olsa da.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Muhammed Ali'yi şovmen olarak görüyorum, o adamın Parkinson hastalığına yakalanması da şovmenliğinin bir örneğiydi. Bilerek darbe yiyen birini ne kadar sportmen görebilirim bilmiyorum. Roy Jones iyidir bu noktada ya :D Her ne kadar yaşlanıp çökmüş olsa da.

senin anlaşılan biraz aklın karışmış, bugün örnek olarak aldığın roy jonesin stillinin mucidi alidir
    şovmen filan demişsin de profesyonel boks da şov hep vardı her zaman da olucak ki daha çok kitlelere hitap edip daha çok cirolar dönsün boks daha çok izlensin.

alinin bilerek yumruk yediğinden bahsedip olayı parkisyona bağlamışsın
    ali hiç bir zaman bilerek yumruk yemedi tarzı gereği tam tersi ilk dönemlerinde yüzünü yumruk değdiribilen boksör sayısı azdır
    sonny liston gibi üst düzey bi boksör bile aliye yumruk atamamıştır adam akıllı
    parkisyon hastalığıda boksla, darbe pek bi ilgisi yok
    bana aliden başka parkisyon olmuş kaç tane boksör gösterebilirsin

gelmiş geçmiş en iyi sporcu diye gösterilen, bu sporun üstadı bi adama sovmen demen biraz saçma kaçmış

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.