Şimdi Ara

Boks yapmanın avantajları - faydaları (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
6
Favori
16.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Hocam ben de düşünüyorum aslında. Tam olarak ilk gittiğimizde falan neler oluyor detaylı yazabilir misin?

Yani gittik biz hoca kum torbasına mı geç diyecek veya ne zaman birisiyle dövüşücez. İlk dövüşte çok tırsarım ben kesin :D

Bir de şınav mekik falan çektiriliyor mu. Kısacası detaylı yazabilir misin işte. :D

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Üniversite Adayı

Hocam ben de düşünüyorum aslında. Tam olarak ilk gittiğimizde falan neler oluyor detaylı yazabilir misin?

Yani gittik biz hoca kum torbasına mı geç diyecek veya ne zaman birisiyle dövüşücez. İlk dövüşte çok tırsarım ben kesin :D

Bir de şınav mekik falan çektiriliyor mu. Kısacası detaylı yazabilir misin işte. :D

dostum özet geçecek olursam ilk başta duruşunu gardını ve ilk yumruklarını atacaksın. yumruk atarak yürüyeceksin gard alarak yürüyeceksin. sonra ayak hareketleri yani ayak dansını öğreneceksin. karşına hoca bir eş verecek ve onunla hocanın dediği hareketi yapacaksın mesela sen sol direk atacaksın o fent yapacak o sol direk atacak sen fent yapacaksın gibi, temel şeyler. antreman maçına çıkman salondan salona değişir diye düşünüyorum ama 2.5 aydan önce çıkarmazlar heralde. Tırsmana gerek yok çünkü hoca başında izliyor ve Allah ne verdiyse dalmak yok öyle :) Ayrıyetten barfiks, mekik , şınav falan bolca var kondisyon için merak etme :)

• Hocam kilo gibi etkenler yumruk atarken önemli mi mesela ben zayıfım yumruk da zayıf mi olur?

• Başlamayı düşünüyorum. Bayanlar için ne derece uygun bir spor

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: AllsWell

quote:

Orijinalden alıntı: Üniversite Adayı

Hocam ben de düşünüyorum aslında. Tam olarak ilk gittiğimizde falan neler oluyor detaylı yazabilir misin?

dostum özet geçecek olursam ilk başta duruşunu gardını ve ilk yumruklarını atacaksın. yumruk atarak yürüyeceksin gard alarak yürüyeceksin. sonra ayak hareketleri yani ayak dansını öğreneceksin. karşına hoca bir eş verecek ve onunla hocanın dediği hareketi yapacaksın mesela sen sol direk atacaksın o fent yapacak o sol direk atacak sen fent yapacaksın gibi, temel şeyler. antreman maçına çıkman salondan salona değişir diye düşünüyorum ama 2.5 aydan önce çıkarmazlar heralde. Tırsmana gerek yok çünkü hoca başında izliyor ve Allah ne verdiyse dalmak yok öyle :) Ayrıyetten barfiks, mekik , şınav falan bolca var kondisyon için merak etme :)

hocam peki yumruk yedik diyelim ilk maça çıktığımızda, çok acıtır mı? Sonra onun etkisiyle kafa göz girme gibi bir şey olabilir mi karşıya? Bir de karşıma çıkan adam da benim gibi mi olacak yani o da 2.5 aylık ve siklet olarak aynı yani dimi?

Yaş 18 bu arada.Spor ve yukarıda yazdığın avantajlar için yapmak istiyorum.Öyle lisanslı sporcu olayım gibi bir düşüncem yok.Bunu hocaya belirtirsem daha az maç daha çok taktik kum torbası gibi durum söz konusu olabilir mi?

Bir de ben ramazandan sonra fitness'a gitmeyi düşünüyorum.Yani temmuz-ağustos-eylül.Temmuz eylülü yarım sayarsak 2 ay.Önce biraz vücut yapıp gitmek daha faydalı olur diye düşünüyorum.Üniversitede de boksa başlamak saçma olmaz inşallah.Bir de hocam yaş 18 de 15 gibi gösteriyorum.

Antrenmanlar haftada kaç gün oluyor ve kaç saat sürüyor? Bittiğinde çok yorgun olunuyor mu? Beslenme düzeni çok önemli mi fitnesstaki gibi? Yani protein ağırlıklı beslenmek mi gerekir?

İlginiz için teşekkürler bu arada.Güzel konu

• Vucut gelistirme ile boks ayni anda gider mi?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Hocam ben 81 kilo 173 boyunda 19 yasinda bir bireyim sıkıntı olurmu kilodan veya yastan dolayi

• yakın yerlerde hiç boks salonu yok, bende başlamayı istiyorum ama önce yer bulmak lazım :)
  • onerebilecegin yerler var mi

• Dostum sana şöyle diyeyim, elinde eldivenler olduğundan dolayı karşı tarafın canını çok yakamassın ilk antreman maçlarında yumruğun tam güclenmediği için. Kimse öyle kafa göz dalmaz merak etme :))) Karşına çıkan adam senin gibi olacak evet siklet ve tecrübene uygun adam varsa koyar hoca zaten direk karşına.

Hocaya o şekilde birşey deme neden dersen üstüne vereceği emek azalabilir. Sen tüm azminle hocanın gözüne girmeye çalış ve gelişebildiğin kadar geliş, darbeden korkma senin karın olur.

Önce biraz vücut yapıpda gidebilirsin dediğin gibi tercih meselesi. Ünide başlamak neden saçma olsun ki tam tersine havan olur ;) Bence sen direk başla vg yi boşver üni açılana kadar temelin oturur biraz.

Antremanlar haftada 3 gün olur çoğu salonda. Zaten tavsiye edilen 3 gündür fazlası bünyeyi çok yorar günlük hayattan performans alamazsın. İdmanlar aşırı yorucu, ilk bir ay donuna kadar terleyeceksin :) Beslenme elbet önemli ama fitness gibi değil. Çok fazla yağlı olmayacak şekilde kafana göre beslen :)

• En fazla kac para verelim sence aylik

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi atacani -- 26 Haziran 2015; 4:10:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sjsj9212

Hocam kilo gibi etkenler yumruk atarken önemli mi mesela ben zayıfım yumruk da zayıf mi olur?

Onlar çok etkili etkenler değil. Önemli olan tüm vücudunu kullanarak yumruk atabilmek bacaklardan bele belden omuza omuzdan yumruğa iletilen basınç.
  • Açıkcası vucudum şekilsiz ve son aralarda göbek yaptım, önce 2-3 ay spor salonuna gidip ardından boksa başlamayı düşünüyorum, yoksa direkt boksa başlasam farkeder mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: uclupriz

Vucut gelistirme ile boks ayni anda gider mi?

Vücut geliştirme savaş sanatlarına çok zararlıdır yapmaman gerekir
  • Gayet uygundur. Benim salonda 4 tane boksör bayan var :)
  • Gitmez dostum. Perişan olur çok yorulursun. @uclupriz
    -----------------------------------------------------------------

Hiç sıkıntı olmaz dostum. 30 yaşında başlayan adamlar bile var benim salonda 55 yaşında emniyet amiri bile vardır. Kilo idmanlar sayesinde kısa sürede eriyecektir, inan bana. @Kaiken
    -----------------------------------------------------

En fazla 80 lira ver dostum. @atacani
    ----------------------------------------------------------------

Direk boksa başla. Body de erittiğinden iki kat hızlı eriteceksin göbeği :) ve vücudun fit şekle girecek. @Abyss
  • quote:

Orijinalden alıntı: AllsWell

Dostum sana şöyle diyeyim, elinde eldivenler olduğundan dolayı karşı tarafın canını çok yakamassın ilk antreman maçlarında yumruğun tam güclenmediği için. Kimse öyle kafa göz dalmaz merak etme :))) Karşına çıkan adam senin gibi olacak evet siklet ve tecrübene uygun adam varsa koyar hoca zaten direk karşına.

Hocaya o şekilde birşey deme neden dersen üstüne vereceği emek azalabilir. Sen tüm azminle hocanın gözüne girmeye çalış ve gelişebildiğin kadar geliş, darbeden korkma senin karın olur.

Önce biraz vücut yapıpda gidebilirsin dediğin gibi tercih meselesi. Ünide başlamak neden saçma olsun ki tam tersine havan olur ;) Bence sen direk başla vg yi boşver üni açılana kadar temelin oturur biraz.

Antremanlar haftada 3 gün olur çoğu salonda. Zaten tavsiye edilen 3 gündür fazlası bünyeyi çok yorar günlük hayattan performans alamazsın. İdmanlar aşırı yorucu, ilk bir ay donuna kadar terleyeceksin :) Beslenme elbet önemli ama fitness gibi değil. Çok fazla yağlı olmayacak şekilde kafana göre beslen :)

Hocam hangi şehirdesin?

• Tesekkur ederim , izmirde bilindik boks yeri var mi ya acaba :) kum torbam var asicak yer yok o sikinti

• Eksi olarak beyine zararli onu yaz,günlük hayatta verim düşer,ve nankördür,kullanilirsin.Milli olamazsanda bi mok olamazsin.

• İstanbuldayım dostum. @Üniversite Adayı

İzmiri hiç bilmem hocam :) İnternetten araştırabilir veyahut herhangi bir spor salonuna gidip sorabilirsin bilebilirler :) @atacani
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.