Şimdi Ara

Boks yapmanın avantajları - faydaları (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
6
Favori
16.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • AllsWell kullanıcısına yanıt
    hocam
    1.68 boyundayım ort. 68-70 kilo dayım kalıplı bir vucuda sahibim kick box baslamayı düşünüyorum.boyum uzarmı 3-4 santim kadar.bu arada 18 yaşındayım vucudumu şekle sokabilirmiyim fit bir vucuda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: oksemus

hocam
    1.68 boyundayım ort. 68-70 kilo dayım kalıplı bir vucuda sahibim kick box baslamayı düşünüyorum.boyum uzarmı 3-4 santim kadar.bu arada 18 yaşındayım vucudumu şekle sokabilirmiyim fit bir vucuda.

merhaba dostum.

boyun uzarmı bilmiyorum genetiğine göre değişir fakat büyük ihtimalle uzayabilir de. vücudunu seri bir şekilde fit hale getirebilirsin antremanları kacırmassan. 3 ay gibi.
  • Boks Mu, Kick Boks Mu?
  • ben sadece gidip boks yapmak istiyorum antrenman falan sadece yani maça çıkmak istemiyorum dövüşmek istemiyorum bu mümkün mü ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

Dayak yerim ben diye korkup gitmemezlik yapmayin.hic sandiginiz gibi degil.ben de boksu tavsiye ederim.
    arkadasin eklemeyi unuttugu bir arti var o da boksun cok yorucu bir spor oldugu nabiz 120-130 lara kadar cikiyor,nefes nefese kaliyorsunuz.yani sizin sinirlarinizi gelistirip sizi daha saglikli yapiyor.tum sporlqrda oldugu gibi ilerde olusabilecek kalp krizi gibi hastaliklarin olma ihtimalini azaltiyor,yasam kalitenizi artiriyor

İlerde epilepsi hastalığı da cabası. Yaşlanınca da alzheimer

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • tam istediğim şey
  • quote:

Orijinalden alıntı: AllsWell

İstanbuldayım dostum. @Üniversite Adayı

İzmiri hiç bilmem hocam :) İnternetten araştırabilir veyahut herhangi bir spor salonuna gidip sorabilirsin bilebilirler :) @atacani

istanbulda nerelerı tavsıye edersın bızım eve yakın murat kazgan dovus merkezı var ama sanırım o kıckboks yapıyor pahalıdır da herhalde ne dersın. mma yapıyomus bakm smdı

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kassady -- 1 Temmuz 2015; 13:33:54 >
    < Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 1-2 hafta içinde ben de başlayacağım. Hatta bir arkadaşımla birlikte başlayacağız.

Gittiğimiz salondaki hoca "Boks öğrencilerimize fitness salonumuz da her zaman açık" dedi. Boks & Fitness birlikte götürmeyi düşünüyoruz ama gider mi, giderse ne kadar gider, hiçbir fikrim yok açıkçası.

Boyum 1.87 cm kilom ise 115-120 kg arası oynuyor, bir sabit duramadı sağolsun :p

En büyük sıkıntım ise, kol ve göğüs kaslarım aşırı derecede güçsüz. 2-3 şınav ya çekerim ya çekemem, o derece, antrenmanlarda ne halt edeceğim hiç bilmiyorum. :)

Boksa başlamamdaki temel gerekçe ise, bu güçsüzlükten ziyade korkaklık. Ömrü boyunca kavgaya dövüşe hemen hemen hiç karışmamış birisiyim. Bundan sonra da öyle gideceğim Allah'ın izniyle ama bazen öyle bir an geliyor ki, kavga seni gelip buluyor. Öyle zamanlarda az da olsa kendimi koruyabileyim istiyorum. Kavgadan kaçmak yerine kaçınayım istiyorum.

Yaşım 30 olduğu için profesyonel olmak, maçlara çıkmak gibi bir amacım yok. Sadece kendimi savunma amaçlı öğrenmek istiyorum. Hocayla konuştuğum takdirde bir sıkıntı olmaz sanırım. Hocanın "Gözlüklerim sorun olur mu?" soruma hayır cevabı vermesi de böyle düşünmeme etki etti açıkçası.

Velhasılı kelam, biraz çalakalem yazdım kusura bakmayın, mümkün olduğu müddetçe boksa devam etmeyi düşünüyorum, inşallah her şey istediğim gibi gider.

•  Boks yapmanın avantajları - faydaları
  • quote:

Orijinalden alıntı: cagatayuca

1-2 hafta içinde ben de başlayacağım. Hatta bir arkadaşımla birlikte başlayacağız.

Gittiğimiz salondaki hoca "Boks öğrencilerimize fitness salonumuz da her zaman açık" dedi. Boks & Fitness birlikte götürmeyi düşünüyoruz ama gider mi, giderse ne kadar gider, hiçbir fikrim yok açıkçası.

Boyum 1.87 cm kilom ise 115-120 kg arası oynuyor, bir sabit duramadı sağolsun :p

En büyük sıkıntım ise, kol ve göğüs kaslarım aşırı derecede güçsüz. 2-3 şınav ya çekerim ya çekemem, o derece, antrenmanlarda ne halt edeceğim hiç bilmiyorum. :)

Boksa başlamamdaki temel gerekçe ise, bu güçsüzlükten ziyade korkaklık. Ömrü boyunca kavgaya dövüşe hemen hemen hiç karışmamış birisiyim. Bundan sonra da öyle gideceğim Allah'ın izniyle ama bazen öyle bir an geliyor ki, kavga seni gelip buluyor. Öyle zamanlarda az da olsa kendimi koruyabileyim istiyorum. Kavgadan kaçmak yerine kaçınayım istiyorum.

Yaşım 30 olduğu için profesyonel olmak, maçlara çıkmak gibi bir amacım yok. Sadece kendimi savunma amaçlı öğrenmek istiyorum. Hocayla konuştuğum takdirde bir sıkıntı olmaz sanırım. Hocanın "Gözlüklerim sorun olur mu?" soruma hayır cevabı vermesi de böyle düşünmeme etki etti açıkçası.

Velhasılı kelam, biraz çalakalem yazdım kusura bakmayın, mümkün olduğu müddetçe boksa devam etmeyi düşünüyorum, inşallah her şey istediğim gibi gider.

hocam sende o cüsse varken seninle kimse kavgaya girmez heralde :)

ben de 30 yaşında 5-6 ay boksla uğraştım, gençlikte çok da kavgaya girmiştim ama meğerse ben yumruk atmayı bilmiyormuşum. patala kütele etmişiz kavgaları. açıkçası benim vücutta çok bir değişiklik yapmadı boks. 184 boy, 80.kiloydum. her insanda farklılık göstermiyor, senin kilon biraz var, ikisini bir arada yapman iyi olabilir. yorurulursun ama seneye yaza emeklerinin karşılığını görürsün hocam

muhabbetleri okuyunca tekrar başlayasım geldi :D

• ben de eylül başında trabzona dönücence başlamayı düşünüyorum muay thai ye zaten boks kick boks ve muay thai var enerjimi atar rahatlarım artık ağız burun dağılması da yokmuş en azından antrenmanlarda orda sormuştum da adam bana kim uyduruyo bunları böyle insan anan baban da olsa uzak durucaksın bilmeden konuşuyolar demişti
  • Burnu büyük ve kemerli birisi boks yapabilir mi? Dezavantajı var mı
  • Sokakta her an kavga cıkıcak gibimi oluyor yazık gerçekten biraz olgun olun.

• quote:

Orijinalden alıntı: Şagop

quote:

Orijinalden alıntı: cagatayuca

1-2 hafta içinde ben de başlayacağım. Hatta bir arkadaşımla birlikte başlayacağız.

hocam sende o cüsse varken seninle kimse kavgaya girmez heralde :)

ben de 30 yaşında 5-6 ay boksla uğraştım, gençlikte çok da kavgaya girmiştim ama meğerse ben yumruk atmayı bilmiyormuşum. patala kütele etmişiz kavgaları. açıkçası benim vücutta çok bir değişiklik yapmadı boks. 184 boy, 80.kiloydum. her insanda farklılık göstermiyor, senin kilon biraz var, ikisini bir arada yapman iyi olabilir. yorurulursun ama seneye yaza emeklerinin karşılığını görürsün hocam

muhabbetleri okuyunca tekrar başlayasım geldi :D

Sen beni güldürdün, Allah da seni güldürsün hocam :D

Eh evet, sataşan olmuyor ama ortalık da deliden geçilmiyor. :)

Açıkçası öyle aşırı kaslı, üçgen vücüdum olsun gibi bir sıkıntım yok. Fazla kilolarımı atıp fit olayım, yeter bana. Bir de dediğim gibi, kendimi koruma ihtiyacı da hissediyorum. Boksu tercih etmemdeki temel gerekçe bu. :)

Eğer tekrar başlarsan sparring yaparız :p

• quote:

Orijinalden alıntı: Legiopatrianostra

Sokakta her an kavga cıkıcak gibimi oluyor yazık gerçekten biraz olgun olun.

Sadece senin olgun olman, bazen yetmeyebiliyor maalesef.
  • Bunlar sadece boksun değil yapılan tüm sporun getirdiği artılar hocam sadece boksa gelirsek yumruk geliştirir oda her farklı sporda olduğu gibi ayrı bir özellik olur.

• Ben de başlamayı düşünüyorum ama judo çok aklımı çeliyor bakalım.

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.