Şimdi Ara

Boks yapmanın avantajları - faydaları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
6
Favori
16.570
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Peki boksun vucut gelisimine bir etkisi oluyor mu? Celimsiz degilim ama vucudu daha da yapilandirmak istiyorum. 6pack vb gibi estetikten degil de kuvvetten yanayim. Sizce istedigim verimi alabilir miyim?

@arslanbenzer
    @AllsWell

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: ieyegosubu

Eksi olarak beyine zararli onu yaz,günlük hayatta verim düşer,ve nankördür,kullanilirsin.Milli olamazsanda bi mok olamazsin.

Hahaha. Ne diyosun sen. uzun süre yapınca profosyonel olduktan sonra beyne zararı başlar, ona eyvallah. boksa gitmeden konuşuyorsun öyle her idmanda yumruğa kafa atmıyorsun kardeşim. herşey sistemli insan yapıyor bu sporu yaşlı teyzeler gibi yaygara koparmayın kulaktan dolmayla. nankörde değildir, uzun süre yapılmadığında refleksler bi nebze gider ama yumrukların hep sağlam kalır o gard, o duruş her daim aklındadır. Kullanılmak ve milli olamazsak birşey olamayız mantığı ne onu anlamadım ?
  • quote:

Orijinalden alıntı: uclupriz

Peki boksun vucut gelisimine bir etkisi oluyor mu? Celimsiz degilim ama vucudu daha da yapilandirmak istiyorum. 6pack vb gibi estetikten degil de kuvvetten yanayim. Sizce istedigim verimi alabilir miyim?

@arslanbenzer
    @AllsWell

Tabii ki alırsın dostum. İnce kasların güçleneceği için baya bi kuvvetlenirsin. Bileklerin kuvvetlenir. Kalıp kazanırsın, omuzlar kanatlar göğüsler vb.
  • Hocam bu iş cidden sağlam irade istiyor yalnız.Bu zamana kadar çok spor denedim küçüklüğümden beri,özgüven eksikliğinden falan olacak heralde pek dirayetli olamadım 1 ay gidip bıraktım.Boks da öyle olur mu acaba ya hocanın yaklaşımı samimi olmazsa fazla kalamam gibi geliyor.

İlk aylar falan zorlandım mı? Küfür ede ede mi gittin yoksa seve seve mi?
  • Hocam bende profosyonel olmak istiyorum. 15 yaşındayım 172 boyum 66 kilom var. Eylülde iyi bir klübe gireceğim. Siz istanbulda hangi salondasınız? Ve ev için kum torbası önerebilir misiniz?

Pendik civarı salon tavsiyesi olan var mı? Kadıköyde olabilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-0DA554927 -- 26 Haziran 2015; 4:37:54 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bakırköy, Bahçelievler, Eyüp, Bayrampaşa, Fatih civarı uygun, nezih salon bilen varsa yazabilir mi?

• quote:

Orijinalden alıntı: AllsWell

quote:

Orijinalden alıntı: Instant Crush

hocam kickbox ile kıyasladığında ne dersin belki? çok az 1-2 ay kb ile ilgilenmiştim bu sene tekrar başlamayı düşünüyorum ama?

dostum senin zevkine ve görüşüne kalmış. hangisi daha etkili dersen boks daha etkilidir bence çünkü sadece yumruk üzerine. bitirici hamle anlayacağın. onlar 5 vururusa sen 1. ben tekme sevmediğim için boksa gitmiştim he tekmede etkilidir ama yumruk kadar seri değildir fikrimce.

Hocam sert bir tekmenin yerini hiçbir yumruk tutmaz yapmayın ama yapılması daha kısıtlıdır

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • 6-7 ay kadar yaptım bende fırsat ve vakit bulursam yine yapmayı düşünüyorum. İmkanınız varsa gidin. Vücutta yaparsınız kendinize güveniniz de gelir. Gerçek yumruk nasıl atılırmış onu öğrenirsiniz. Her şeyin bi tekniği var güçten çok teknik önemlidir ki bunu da zaten orda öğretirler. Ayrıca hiçbir şeyden korkmayın kimse sizi ilk günden dövüşe çıkarmaz ağır bişey yaptırmaz

• quote:

Orijinalden alıntı: Abyss

Bakırköy, Bahçelievler, Eyüp, Bayrampaşa, Fatih civarı uygun, nezih salon bilen varsa yazabilir mi?

dostum fatihte yaygınlar spor klubü var. on numaradır. aksaray tarafında kalıyor biraz tavsiye ederim orayı gökhan hoca vardı orada gitmediyse çok iyi hocadır.
    eyüpte sultan centerın yanında yeni klup acıldı merakımdan gidip izledim antremanlarını fena değildi ama fatihteki beş basar. fatihteki 80 tl eyüpteki 50 tl.
  • İlk aylar elbette zorlandım ancak spora sevdalı olduğum için güle güle gittim :) @Üniversite Adayı
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

Kum torbası alacaksan ilk başta sporu öğren dostum. sonra en az 1 metre olması şartıyla internetten temin edebilirsin 80-100 tl arasında başlıyor fiyatlar. @uçansony

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AllsWell -- 26 Haziran 2015; 4:46:26 >
  • quote:

İlk aylar elbette zorlandım ancak spora sevdalı olduğum için güle güle gittim :) @Üniversite Adayı
    ----------------------------------------------------------------------------------------------

Kum torbası alacaksan ilk başta sporu öğren dostum. sonra en az 1 metre olması şartıyla internetten temin edebilirsin 80-100 tl arasında başlıyor fiyatlar. @uçansony

Elbette ilk önce sporu öğreneceğim hocam biraz sabırsızım da şimdiden sorayım bir fikir alayım diye dedim

Anadolu yakası tarafı önerebileceğiniz bir spor salonu var mıdır?

• quote:

İlk aylar elbette zorlandım ancak spora sevdalı olduğum için güle güle gittim :) @Üniversite Adayı

hocam çok yazıyorum mazur gör :D

Ben de zamanında spor salonunda dambıl falan kaldırırken köşede bir kum torbası vardı arkadaşla gidiyorduk,yumrukluyorduk falan.Parmaklarım kan topluyordu,bileklerim falan ağrıyordu,kar eldiveniyle dövüyorduk bir de ondan sanırım Gerçi daha sonra eldiven aldık ama yine acıyordu,tekniği bilmiyorduk ondandı heralde.Sonra patladı zaten vuramadık daha

• Anadolu yakası tarafını pek bilmem dostum. İnternetten araştırabilirsin ama ümraniye taraflarında vardır diye düşünüyorum, kadıköy falan. @uçansony

Estağfirullah hocam yeter ki başla spora :) Tekniği bilmediğindendir o kan toplaması bilek ağrıması falan ayriyetten kar eldiveniyle vurulurmu hocam :)) @Üniversite Adayı
  • Antreman dövüşlerinde yüze darbe çok aliyor musunuz? Ben su an lisansli kickboxcuyum 1 yili aşkın tecrubem var. Boksa yazilsam sizce ikisini harmanlayabilir miyim yoksa kafa karisikligindan baska birşey yapmaz mi? Gzde lens var sorun cikartir mi bide? Kickbox ta darbe aliyorum ama bilirsin box maçındaki kadar darbr almam imkansız

• quote:

Orijinalden alıntı: Fight Club

Antreman dövüşlerinde yüze darbe çok aliyor musunuz? Ben su an lisansli kickboxcuyum 1 yili aşkın tecrubem var. Boksa yazilsam sizce ikisini harmanlayabilir miyim yoksa kafa karisikligindan baska birşey yapmaz mi? Gzde lens var sorun cikartir mi bide? Kickbox ta darbe aliyorum ama bilirsin box maçındaki kadar darbr almam imkansız

geçme dostum bence gard karışıklığı yaşayabilirsin gardın uzun süre yerine oturmaz sonra maçlarda verirler eline öyle bi hata yapma kickboxtan devam et bence :)
    lens sıkıntı olmaz bu arada.
  • Hocam boks yaparsam gerçekten sorun çıkaran arkadaşlara karşı daha sorun çıkartmamalarını sağlayabilir miyim :) biraz da bundan istiyorum aslında.birde zayıfım boyum uzun ama kilomla çok orantısız orada yemek düzeni filan veriyorlar mı kilo alır mıyım ? Boyum 1.80 kilom 50 çok sıkıntı çıkar mı zayifliyigim.
    Bu arada gerçekten ben hangi sporu yapacağıma karar veremedim, basketbol,tekvando,boks sizce hangisi en yararlı olur gerçekten karar veremedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-6B9EFA7FE -- 26 Haziran 2015; 5:33:17 >
  • quote:

quote:

Antreman dövüşlerinde yüze darbe çok aliyor musunuz? Ben su an lisansli kickboxcuyum 1 yili aşkın tecrubem var. Boksa yazilsam sizce ikisini harmanlayabilir miyim yoksa kafa karisikligindan baska birşey yapmaz mi? Gzde lens var sorun cikartir mi bide? Kickbox ta darbe aliyorum ama bilirsin box maçındaki kadar darbr almam imkansız

geçme dostum bence gard karışıklığı yaşayabilirsin gardın uzun süre yerine oturmaz sonra maçlarda verirler eline öyle bi hata yapma kickboxtan devam et bence :)

Hocam gard sorunu kafami karistiriyordu ama hallederim diye düşünüyorum bir sekilde. Maçlarda eskiden gelen alışkanlık olarak low kick falan çıkarsam istemeden ama hocanin tepkisi sert olur mu sizce. Low kick atmaktan nevrimiz döndü.

• quote:

quote:

quote:

Hocam gard sorunu kafami karistiriyordu ama hallederim diye düşünüyorum bir sekilde. Maçlarda eskiden gelen alışkanlık olarak low kick falan çıkarsam istemeden ama hocanin tepkisi sert olur mu sizce. Low kick atmaktan nevrimiz döndü.

İstemsiz güldüm hocam :)) uyarır hoca sıkıntı olmaz sende dikkat edersin :) ısrarlıyım diyorsan boksa yap geçişini, azimli bir şekilde çok güzel yerlere gelebilirsin fakat ekstradan çalışman gerek gardını oturtmak için gölge boksu antremanlarıyla..

• quote:

quote:

quote:

quote:

İstemsiz güldüm hocam :)) uyarır hoca sıkıntı olmaz sende dikkat edersin :) ısrarlıyım diyorsan boksa yap geçişini, azimli bir şekilde çok güzel yerlere gelebilirsin fakat ekstradan çalışman gerek gardını oturtmak için gölge boksu antremanlarıyla..

O sekilde yapacagim mecbur hocam. Bir salona gidip bunlari konussam diye dusunuyordum ama vaktim olmuyordu. Tesekkur ederim yardımıniz icin.

• quote:

Orijinalden alıntı: mayolupoğaça

Hocam boks yaparsam gerçekten sorun çıkaran arkadaşlara karşı daha sorun çıkartmamalarını sağlayabilir miyim :) biraz da bundan istiyorum aslında.birde zayıfım boyum uzun ama kilomla çok orantısız orada yemek düzeni filan veriyorlar mı kilo alır mıyım ? Boyum 1.80 kilom 50 çok sıkıntı çıkar mı zayifliyigim.
    Bu arada gerçekten ben hangi sporu yapacağıma karar veremedim, basketbol,tekvando,boks sizce hangisi en yararlı olur gerçekten karar veremedim.

öyle bir sorunu ortadan kaldırırsın. şakayla karışık diyaframlarına yumruk çıkardın mı iki dakika sağlıklı nefes alamazlar :) beslenme prgoramı değilde hocaya sorarsın genelde nasıl beslenmeliyim diye. bana sorarsan ne bulursan ye, ama antremandan sonra eti lif var marketlerde satılıyor yulaf var içinde onu ye kilo almanda etkili olacaktır.. hangi spor diye soracak olursan tabii ki boks basketbol zaten yapma boyun uzunmuş.. taekvando zaten tırışka..

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.