Şimdi Ara

Boks yapmanın avantajları - faydaları

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
6
Favori
16.368
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
4 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • arkadaşlar ara sıra görüyorum böyle kavga çıkacak ne yapmalıyım veyahut spora başlayacağım hangisine başlayayım gibisinden. tavsiyem kesinlikle boksa başlayın arkadaşlar. bir seneye yakın yaptım bu sporu ve bir çok yönden geliştiğimi hissediyorum. artıları sayacak olursak:

- ilk olarak özgüven. kesinlikle inanılmaz artıyor.
    - stres diye birşey kalmıyor antidepresan etkisi verir antremandan sonra leyla gibi gezersiniz.
    - vücut koordinasyonunuz gelişir, dengeniz artar, dik yürürsünüz.
    - omuzlar genişler
    - yeteri kadar verim alırsanız beton gibi yumruklarınız olur
    - hatrı sayılır derecede boksun cardio etkisi de vardır. çok etkili yağ yakabilirsiniz.
    - korku falan kalmaz Allahın izniyle
    - ruhsal olarak rahatlama oluyor

eksilerine gelirsek

- yumrukları yanlış attığınız takdirde az da olsa sakatlanma - zedelenme ihtimaliniz vardır
    - benim sağ el orta parmak kemiğim odun gibi şiştiğinden dolayı bırakmak zorunda kaldım doktor aşırı reaksiyondan olduğunu söyledi bende bıraktım ama hali hazırda evdeki kum torbamla antreman yapıyorum.

aklıma başka eksi gelmiyor. sizinde aklınıza herhangi bir düşünce gelirse yazın artı veya eksi yönünden. konuyu açma amacım gençleri boksa teşvik etmek ülkemizin genç sporculara ihtiyacı var pc başında bir nesil büyümesin biraz azim..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi AllsWell -- 25 Haziran 2015; 5:12:24 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Boks Yapmanın Sayısız Faydası

Boks, hem fiziksel hem de zihinsel sağlık için çok sayıda faydası olan popüler bir dövüş sporudur. Düzenli olarak boks yapmak, genel sağlığını ve zindeliğini iyileştirmek isteyenler için mükemmel bir aktivitedir. İşte boksun sunduğu faydalardan bazıları:

• Kardiyovasküler Sağlık: Boks, kalp atış hızını artıran ve kan dolaşımını iyileştiren yoğun bir kardiyovasküler egzersizdir. Düzenli boks antrenmanları, kalp krizi ve felç riskini azaltmaya yardımcı olabilir.

• Kas Gücü ve Dayanıklılığı: Boks, vücudun tüm kas gruplarını kullanan bir spordur. Antrenmanlar, yumruk atma, savunma ve ayak hareketleri yoluyla kas gücü ve dayanıklılığını geliştirir.

• Koordinasyon ve Denge: Boks, el-göz koordinasyonunu, dengeyi ve çevikliği önemli ölçüde geliştirir. Hareketler, vücudun farklı bölgelerini birleştirmeyi ve hızlı tepki vermeyi gerektirir.

• Stres Azaltma: Boks, stres atmak ve gerilimi serbest bırakmak için harika bir yoldur. Antrenmanlar sırasında salgılanan endorfinler, ruh halini iyileştirir ve kaygıyı azaltır.

• Özgüven Artışı: Boks, zorlukların üstesinden gelme ve fiziksel sınırları zorlama hissini verir. Başarılar, özgüveni artırır ve genel öz saygıyı geliştirir.

• Zihinsel Keskinlik: Boks, strateji, hız ve karar vermeyi gerektiren bir spordur. Antrenmanlar, bilişsel işlevleri geliştirir ve zihinsel keskinliği artırır.

Boksun Faydaları ve Zararları

Diğer tüm egzersiz biçimleri gibi boksun da potansiyel riskleri ve faydaları vardır. Boks yapmanın bazı potansiyel zararları şunlardır:

• Yaralanma riski
    • Beyin hasarı (uzun vadeli)
    • Görme sorunları

Ancak, uygun güvenlik önlemlerinin alınması ve deneyimli bir eğitmenle çalışma, bu riskleri önemli ölçüde azaltabilir. Boksun faydaları genellikle risklerinden daha ağır basar.

Genel olarak, boks yapmak fiziksel sağlığı, zihinsel keskinliği ve genel zindeliği iyileştirmenin mükemmel bir yoludur. Düzenli antrenmanlar, kardiyovasküler sağlıktan stresi azaltmaya ve öz güveni artırmaya kadar çok çeşitli faydalar sunar.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aklına nası başka eksi gelmiyor.Adamın ağzını yüzünü dağıtırlar boks tehlikeli
  • quote:

Orijinalden alıntı: ulpi

Aklına nası başka eksi gelmiyor.Adamın ağzını yüzünü dağıtırlar boks tehlikeli
    ondan da bahsedecektim iyi oldu söylediğin. öyle sanıldığı gibi ağız burun kırılmalı - kanamalı değil. antremanlard hiçbirşey olmaz sadece bir kere knockout olmuştum karşımdakinin darbesi sert kaçtı diye oda. burun kırılma olayı falan müsabakalarda olur olursa oda uzun zamanlar sonra
  • quote:

Orijinalden alıntı: AllsWell

ondan da bahsedecektim iyi oldu söylediğin. öyle sanıldığı gibi ağız burun kırılmalı - kanamalı değil. antremanlard hiçbirşey olmaz sadece bir kere knockout olmuştum karşımdakinin darbesi sert kaçtı diye oda. burun kırılma olayı falan müsabakalarda olur olursa oda uzun zamanlar sonra

Alıntıları Göster
    Head movement nasıl yapılmalıdır?Head movement kusursuz bir şekilde veya kusursuza yakın yapılabilir mi?
  • Dayak yerim ben diye korkup gitmemezlik yapmayin.hic sandiginiz gibi degil.ben de boksu tavsiye ederim.
    arkadasin eklemeyi unuttugu bir arti var o da boksun cok yorucu bir spor oldugu nabiz 120-130 lara kadar cikiyor,nefes nefese kaliyorsunuz.yani sizin sinirlarinizi gelistirip sizi daha saglikli yapiyor.tum sporlqrda oldugu gibi ilerde olusabilecek kalp krizi gibi hastaliklarin olma ihtimalini azaltiyor,yasam kalitenizi artiriyor
  • quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Head movement nasıl yapılmalıdır?Head movement kusursuz bir şekilde veya kusursuza yakın yapılabilir mi?

head movement dediğiniz olay ikiye ayrılıyor. eskivler ve fent. fent yapmak genelde daha basittir. eskiv genelde kontra atağa geçmek amacıyla kullanılır. eskivde genelde kroşeden kaçarsın fent te ise direk yumruklardan. kusursuz bir şekilde yapılması çok zor fakat kusursuza yakın yapılabilir tabii ki tecrübeyle birlikte. nasıl yapılacağına gelirsek rakip ile mesafe önemlidir ne çok yakın olacak nede çok uzak. rakibin hamlesini önceden tahmin edebilmeli ve hamlelerini dikkatle izleyip ona göre davranılmalıdır. dediğim gibi boks sadece kas gücü değil daha çok teknik ve zeka işidir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

Dayak yerim ben diye korkup gitmemezlik yapmayin.hic sandiginiz gibi degil.ben de boksu tavsiye ederim.
    arkadasin eklemeyi unuttugu bir arti var o da boksun cok yorucu bir spor oldugu nabiz 120-130 lara kadar cikiyor,nefes nefese kaliyorsunuz.yani sizin sinirlarinizi gelistirip sizi daha saglikli yapiyor.tum sporlqrda oldugu gibi ilerde olusabilecek kalp krizi gibi hastaliklarin olma ihtimalini azaltiyor,yasam kalitenizi artiriyor

aynen öyle arkadaşın dediğini unutmuşum antremandan sonra insan donuna kadar terler. teşekkürler dostum
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Cinéma

Dayak yerim ben diye korkup gitmemezlik yapmayin.hic sandiginiz gibi degil.ben de boksu tavsiye ederim.

aynen öyle arkadaşın dediğini unutmuşum antremandan sonra insan donuna kadar terler. teşekkürler dostum
    hocam kickbox ile kıyasladığında ne dersin belki? çok az 1-2 ay kb ile ilgilenmiştim bu sene tekrar başlamayı düşünüyorum ama?

• quote:

Orijinalden alıntı: Instant Crush

hocam kickbox ile kıyasladığında ne dersin belki? çok az 1-2 ay kb ile ilgilenmiştim bu sene tekrar başlamayı düşünüyorum ama?

dostum senin zevkine ve görüşüne kalmış. hangisi daha etkili dersen boks daha etkilidir bence çünkü sadece yumruk üzerine. bitirici hamle anlayacağın. onlar 5 vururusa sen 1. ben tekme sevmediğim için boksa gitmiştim he tekmede etkilidir ama yumruk kadar seri değildir fikrimce.
  • Eve kum torbası alıp evde çalışarak gelişme sağlanabilirmi
  • quote:

Orijinalden alıntı: ^^FeNeRBaHÇe^^

Eve kum torbası alıp evde çalışarak gelişme sağlanabilirmi

yumruk atmayı bilgili birisinden öğrenmeden olmaz. ancak kendini sakatlarsın bileğin, parmakların sakatlanır sakın diyim. şu anki bildiğin yumruk atma stili hiçbirşey değil sana o kadar diyim.
  • Kaşta bırakmıyor emekli boksörlere bakıyorumda.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonacoDoom

Kaşta bırakmıyor emekli boksörlere bakıyorumda.
    ramazan sebebiyle 1 ay bırakmıştım ramazan bitince tekrar başlıcam 1 ay gibi yapmıştım ondan önce de o gittiğim 1 ay boşa gittiğim anlamına mı gelir hocam sence
  • quote:

Kaşta bırakmıyor emekli boksörlere bakıyorumda.

muhammed alide duruyor hocam
  • quote:

Orijinalden alıntı: demaNer

ramazan sebebiyle 1 ay bırakmıştım ramazan bitince tekrar başlıcam 1 ay gibi yapmıştım ondan önce de o gittiğim 1 ay boşa gittiğim anlamına mı gelir hocam sence

hayır tabii ki dostum. o 1 ay senin adaptasyon sürecindir. tekrar başlayınca yabancılık çekmeyeceksin hemen ayak uydurabileceksin bir ay artı süre kazanmışsın yani :)
  • Bu arada bende başlamayı düşünüyorum özgüven eksikliğinden dolayı, kaç ayda tam anlamıyla olayı kavrayabilirim?
  • quote:

Bu arada bende başlamayı düşünüyorum özgüven eksikliğinden dolayı, kaç ayda tam anlamıyla olayı kavrayabilirim?

3 ayda temelin oturur dostum ondan sonrada gerisi gelir zaten bırakmak istemezsin :)
  • quote:

quote:

Bu arada bende başlamayı düşünüyorum özgüven eksikliğinden dolayı, kaç ayda tam anlamıyla olayı kavrayabilirim?

3 ayda temelin oturur dostum ondan sonrada gerisi gelir zaten bırakmak istemezsin :)

Alıntıları Göster
    Dayağa alıştık mı bırakması zor atıcazda yiyicezde diyosun yani Sağol bilgi için.

• quote:

Orijinalden alıntı: Save The Day

Aklına nası başka eksi gelmiyor.Adamın ağzını yüzünü dağıtırlar boks tehlikeli

Kardeşim adam sana maça çıkan demiyorki antreman yap sadece kum torbasını döv
  • quote:

Dayağa alıştık mı bırakması zor atıcazda yiyicezde diyosun yani Sağol bilgi için.

aynen öyle rica ederim :)
  • 
Sayfa: 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.