Şimdi Ara

elektrikli battaniye kullanan var mı?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
25
Cevap
0
Favori
9.589
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • bunun rezistansı varmıdır? yani hep aynı ısıda mı kalıyor yoksa ısıtıp bizim fişi çekmemiz mi gerekiyor?

sabaha kadar aynı ısıda kalması daha uygun olur bana malum sobalı ev.. sobasız olan odada idare etsin hesabı..

• Üzerinde ayarı var ona göre sıcaklık değişiyor,rezistans ısıyı veren parça yani ısıyı sabit tutmak için termostat gerekir , benim bildiğim elektrikli battaniyelerde yok termostat.Zaten belli bir ayara ayarlıyorsun dışarıya ısı kaybıda sürekli olduğu için yaklaşık olarak aynı ısıda duruyor zaten.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sarikanarya567 -- 15 Ocak 2010; 12:28:19 >
  • Çok kullandım.Yatmadan 20 dakika evvel açıp sıcacık yatağa girersin.Benim zamanımdakilerde öyle sıcaklık ayarlı falan yoktu.Bi yakarsın hep yanar.Korkardım bir sey olur diye kapatırdım.

Özledim be onun keyfi bir başka olur..
  • Sobalı evlerde çok iyi oluyor amcamın çocuklarıda kullanıyordu Bende kullanıyorum kışın o olmadan yatamam. Arkadaşın dediği gibi üzerinde ısı ayarı var. En düşük ayara getirip yatabilirsin ama ben geceleri ateşlerin içinde yanıyormuş gibi hissettim bir gece yattığımda Babam gelip uyandırdı battaniyeyi kapattı Ya zaten 30dk ısıtırsan, onun sıcaklığı kolay kolay geçmiyor. Malum, vücut ısısı da var.

• amman açık uyumayın bir yaşlı kadın açık bırakıp yatmış gece idrarını tutamamış ve elektrik çarpmasındanölmüş
  • daha önceden yurtta kalırken bende kullanıyordum.yalnız bizim yurtta ketıl,elektrikli battaniye falan yasaktı.biz gizli kullanıyorduk.neyse

doğru olan şudur.uyumadan 20-25 dk önceden açıp,yatarken kapatmaktır.aksi takdirde çarpılma ihtimali var.açık bırakıp yattıgınızda zaten terletiyor.uyuyamıyorsunuz

edit:benim battaniyemde şöyle bi kumanda vardı.anladıgım kadarıyla sizinkinde yok
    1 ve 2 sıcaklık kademesi vardı bizimkinin

elektrikli battaniye kullanan var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 15 Ocak 2010; 14:17:33 >

• ben henüz almadım. araştırıyorum internetten ama verilen bilgilerde böyle sabaha kadar aynı ısıda tutar vs gibi bişey yok. O yüzden soruyorum. Isınınca içine girip yatmak iyi de sabaha kadar oda soğuk olacağı için (malum; kış ayları ve sobalı ev şartları ve soba diğer odada) sabaha kadar fırın gbi aynı ısısda tutsun istiyorum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MartNisan

ben henüz almadım. araştırıyorum internetten ama verilen bilgilerde böyle sabaha kadar aynı ısıda tutar vs gibi bişey yok. O yüzden soruyorum. Isınınca içine girip yatmak iyi de sabaha kadar oda soğuk olacağı için (malum; kış ayları ve sobalı ev şartları ve soba diğer odada) sabaha kadar fırın gbi aynı ısısda tutsun istiyorum.

günümüzdeki çoğu battaniyede ısı kademesi var.1 ve 2 bazılarında 3 de var.
    1 ılık tutuyor.sen 1 e alırsın sabaha kadar idare eder seni.ama olduda altına kaçırdıgını farz et.kurtuluşun yok ölürsün.yinede sen bilirsin.

http://urun.gittigidiyor.com/DTD-Nuans-Cift-Kisilik-Elektrikli-Battaniye_W0QQidZZ23196029

* Ebat: 120x150cm.
    * 100% Pamukludur.
    * Güç:80 W.,Gerilimi:220 V.
    * İki kademeli kumanda,
    * Neme dayanıklı,
    * Çarşaf altına serilerek kullanılır,
    * Sanayi bakanlığı onaylı.
    * 2 yıl garantilidir

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi speedman -- 15 Ocak 2010; 14:43:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: speedman

quote:

ben henüz almadım. araştırıyorum internetten ama verilen bilgilerde böyle sabaha kadar aynı ısıda tutar vs gibi bişey yok. O yüzden soruyorum. Isınınca içine girip yatmak iyi de sabaha kadar oda soğuk olacağı için (malum; kış ayları ve sobalı ev şartları ve soba diğer odada) sabaha kadar fırın gbi aynı ısısda tutsun istiyorum.

günümüzdeki çoğu battaniyede ısı kademesi var.1 ve 2 bazılarında 3 de var.
    1 ılık tutuyor.sen 1 e alırsın sabaha kadar idare eder seni.ama olduda altına kaçırdıgını farz et.kurtuluşun yok ölürsün.yinede sen bilirsin.

olur mu öyle şey battanyedeki teller zaten yalıtımlı. o dediğin şehir efsanesi.
    peki 1. kademede az ısıda sabaha kadar devam mı ediyor yoksa az az az artıyorda ondan mı 1. kademe?

• Onu bilmem de benim dedemin bi taktiği vardı.Önceden soba varken sobanın üstüne bir kaba su koyup ısıtırdı sonra 2.5 litrelik kola şişelerine yatmadan 1 saat önce doldurup yatağın içine koyardı.Yatak sıcacık olurdu.

• quote:

Orijinalden alıntı: NuTeRX

Onu bilmem de benim dedemin bi taktiği vardı.Önceden soba varken sobanın üstüne bir kaba su koyup ısıtırdı sonra 2.5 litrelik kola şişelerine yatmadan 1 saat önce doldurup yatağın içine koyardı.Yatak sıcacık olurdu.

senin deden nereli
    ben de 1 aydır aynı taktiğiyapıyorum. tek fark kettılda ısıtıp dolduruyorum cola şişesine
  • bende kullanıyordum taki yatak yanana kadar açık unutmuşuz allahtan içinde yoktum bir baktık yatak yanıyor o gündür kullanmam
  • quote:

quote:

Onu bilmem de benim dedemin bi taktiği vardı.Önceden soba varken sobanın üstüne bir kaba su koyup ısıtırdı sonra 2.5 litrelik kola şişelerine yatmadan 1 saat önce doldurup yatağın içine koyardı.Yatak sıcacık olurdu.

senin deden nereli
    ben de 1 aydır aynı taktiğiyapıyorum. tek fark kettılda ısıtıp dolduruyorum cola şişesine

şişe erimiyor mu yahu?

• çok kaynamadan alıyorum suyu.
    buna rağmen şişe eciş bücüş oldu
  • quote:

quote:

senin deden nereli

Tokatlıyız.

Bu arada arkadaşlarda demiş zaten elektrikli battaniyenin ayarı var.1,2,3 diye.1'e alırsan eh işte ısıtır ama az.2'ye alırsan iyice ısınırsız.3'e alırsan çok terletir seni.Bir de elektri faturası gibi bir sorunun var mı bilmiyorum ama faturaya bayağı yansıyabilir.Ayrıca bir ıslaklık olursa direk çarpar.

• kış itibariyle kullanmaya basladım benimkinde 2 kademe var ılık ve sıcak diye 1 saat önceden sıcaga alıyorum yatak süper oluyor
  • Bu carparmı carpmazmı?

Bana saçma geliyo hiç bi güvenlik önlemi olmadan mal gibi bildigin yorgana birdiğin direnci yalıtımsız geçirmek : )

Sıcaklık ayarı ve zaman ayarı olan bişey bul .

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi girmiyor -- 15 Ocak 2010; 15:10:05 >
  • Bende bu battaniyeden kullanıyorum ve aynı zamanda biyoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim. Sizi bir konuda uyarmak istiyorum. Battaniye açıkken, yatağı kullanmayın. Saç kurutma makinası, elektrikli battaniye vb. aletler çalıştıklarında elektromagnetik alan oluşturuyorlar. Elektrikli battaniyeler sürekli açık kullanımda kanser riskini artırırken, saç kurutma makinaları da hergün kullanılırsa beyinde hasara neden oluyor. Aslında bunları cep telefonu ile aynı sınıfa koyabiliriz. Bilginize...

Ben 30dk önce yatağı ısıtıp ondan sonra fişten çekip öyle yatıyorum. Fişten mutlaka çıkarılması gerekli!
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

Bende bu battaniyeden kullanıyorum ve aynı zamanda biyoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim. Sizi bir konuda uyarmak istiyorum. Battaniye açıkken, yatağı kullanmayın. Saç kurutma makinası, elektrikli battaniye vb. aletler çalıştıklarında elektromagnetik alan oluşturuyorlar. Elektrikli battaniyeler sürekli açık kullanımda kanser riskini artırırken, saç kurutma makinaları da hergün kullanılırsa beyinde hasara neden oluyor. Aslında bunları cep telefonu ile aynı sınıfa koyabiliriz. Bilginize...

Ben 30dk önce yatağı ısıtıp ondan sonra fişten çekip öyle yatıyorum. Fişten mutlaka çıkarılması gerekli!

Komik kaçıyo bu uyarılar artık . Dogrumudur yanlişmidir hiç kasmıyorum direk dogru kabul ediyorum.
    Şimdi
    Bakıyorum adamin sol cebinde telefon,sag cebinde telefon , bide otlakçı elinde de arkadaşın telefon konusuyo.Sagın solun sobe değil baz istasyonu zaten hemide 3g baz istasyonu. Yahu bu adamın bide altına farzedelimki saglıga zararlı battaniye koysan nolur koymasan nolur. Bırak kıçımı her tarafımla gülerim ben bu adama battaniye saglıga zararlıymış, mikrodalga zararlıymış diyipte kullanmazsa.

• quote:

Orijinalden alıntı: girmiyor

quote:

Orijinalden alıntı: osmanyasar

Bende bu battaniyeden kullanıyorum ve aynı zamanda biyoloji bölümü son sınıf öğrencisiyim. Sizi bir konuda uyarmak istiyorum. Battaniye açıkken, yatağı kullanmayın. Saç kurutma makinası, elektrikli battaniye vb. aletler çalıştıklarında elektromagnetik alan oluşturuyorlar. Elektrikli battaniyeler sürekli açık kullanımda kanser riskini artırırken, saç kurutma makinaları da hergün kullanılırsa beyinde hasara neden oluyor. Aslında bunları cep telefonu ile aynı sınıfa koyabiliriz. Bilginize...

Komik kaçıyo bu uyarılar artık . Dogrumudur yanlişmidir hiç kasmıyorum direk dogru kabul ediyorum.
    Şimdi
    Bakıyorum adamin sol cebinde telefon,sag cebinde telefon , bide otlakçı elinde de arkadaşın telefon konusuyo.Sagın solun sobe değil baz istasyonu zaten hemide 3g baz istasyonu. Yahu bu adamın bide altına farzedelimki saglıga zararlı battaniye koysan nolur koymasan nolur. Bırak kıçımı her tarafımla gülerim ben bu adama battaniye saglıga zararlıymış, mikrodalga zararlıymış diyipte kullanmazsa.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.