Şimdi Ara

Bölgesel Olarak Sadece Göbek Eritmek Mümkün müdür ?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
337
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar herkese merhaba, genel olarak zayıf bir yapım var ancak son 3 ayda 10 kilo aldım. Bunu çok fazla yiyerek yaptığım için özellikle göbek bölgemde yağlanma oldu. Kilo alırken bacaklarımda da hacimlenme oldu ve bu durum gerçekten hoşuma gitti çünkü bacaklarım zayıf olduğu için giydiğim pantolonlar hiç yakışmıyordu. 1 Hafta içerisinde spora başlamayı ve göbeğimi eritmeyi düşünüyorum fakat bunun sadece mekikle olmayacağını, yanında kardiyo da yapmam gerektiğini biliyorum. Kardiyo yaparsam da tekrardan tüm vücut olarak zayıflamaktan korkuyorum. Vücudumun diğer bölgelerini koruyup sadece göbeği eritmek mümkün müdür ? Şimdiden teşekkürler.

• Merhaba dostum, maalesef bölgesel zayıflama mümkün değildir. Spor dediğin Fitness ise ağırlık çalışmak vücuttaki suyu atacak ve yağı yakacaktır. Yani istersen 30 saat koş genede göbeğini eritemessin, bunun yerine düzenli beslenme ile güzel bir ağırlık programıyla çalışırsan göbek sıkıntın olmaktan çıkacaktır.
  • maalesef bölgesel zayıflama diye birşey yok şans gibi birşey. benim ilk önce bacaktaki yağlar gidiyor genelde.
  • Genel olarak ilk önce yüz zayıflar, ancak genetiğe ve vücut tipine göre değişmektedir örneğin Ahmet'in çalışmaları sonucu ilk olarak bacaklarında olan yağ yakımı aynı çalışmalar sonucu Mehmet'te ilk olarak yüz bölgesinde yağ yakımı oluyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: sralphad

Merhaba dostum, maalesef bölgesel zayıflama mümkün değildir. Spor dediğin Fitness ise ağırlık çalışmak vücuttaki suyu atacak ve yağı yakacaktır. Yani istersen 30 saat koş genede göbeğini eritemessin, bunun yerine düzenli beslenme ile güzel bir ağırlık programıyla çalışırsan göbek sıkıntın olmaktan çıkacaktır.

hocam peki nasıl bir çalışma yapıcaz? Bende de sadece göbek var. Skinny fat vucüt tipi.

Sporda ilk önce kardiyo daha sonra ağırlık mı çalışmalıyız? Spordan önce ve spordan sonra nasıl beslenmeliyiz?
    Bilgileriniz rica olunur.
  • Ellemon kullanıcısına yanıt
    Skinnyfat bir vücuda sahipsen fazla kilolu değilsindir dostum, benim naçizane tavsiyem kas kütleni arttırman olacak kardiyoyu olabildiğince aza indirmen ya da hiç yapmaman gerek, enerji kaybı olmaması için. Beslenmeye gelirsek protein ağırlıklı beslenmeye çalış ancak unutma karbonhidratı kes demiyorum çoğu kişinin yaptığı yanlıştır bu. Öncelikle iyi ve kötü karbonhidratı ayırman gerek Google'da aradığında bu bilgiyi çok kolay anlatan siteler var.

Bir önceki yorumumda yazdığım gibi kas kütleni arttırmak gerek yağları parçalayabilmek için, sabah kahvaltısından başlayıp akşam yemeğine kadar beslenmenin çok güzel olması gerek, örneğin yumurta, yulaf, bakliyatlar ve eti (Her zaman beyaz et ucuzdur sağlam protein kaynağıdır ama kırmızı etle kıyaslamamız pekte mümküm olamaz) hayatına adepte etmen gerekir. Fitness'a başladıktan sonra gelişimlerini görünce bırakmayacağını bildiğim için herhangi bir sorun olursa yazman ya da mesaj atman yeterli dostum.

Ağırlık programına maalesef bir şey diyemem :) . Bunun sebebi ise vücut tipini bilmediğim için ve maalesef antrenör değilim her bilgi +1 katkıdır ancak spor ve sağlık işin içindeyse her bilgiyi kendi vücuduna ve yaşamında uygulaman doğru olmaz. Spor salonundaki antrenörün yardımcı olacağına eminim. DH Forum'da pek fazla paylaşım olmadığı için diğer bodybuilding forumlarınada göz atmanı öneririm. Eklemeden yapamayacağım, başladığın salonda antrenör ilgisiz ve verdiği bilgilerden emin değilsen spor salonunu değiştirmeni öneririm ve ilk aylardan supplement satmaya çalışırlarsa koşarak uzaklaş :)

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.