Şimdi Ara

Bölücü caniler ya bir an önce silahlarını gömecekler ya da silahlarıyla birlikte toprağa gömülecek!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
35
Cevap
0
Favori
295
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Bugün Ordu ve Samsun'da konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan.

"Bölücü caniler ya bir an önce silahlarını gömecekler ya da silahlarıyla birlikte toprağa gömülecekler. Bunun dışında üçüncü bir yol yok. Silahın, şiddetin, terörün devri artık sona ermiştir." dedi.

Bölücü caniler ya bir an önce silahlarını gömecekler ya da silahlarıyla birlikte toprağa gömülecek!

Bölücü caniler ya bir an önce silahlarını gömecekler ya da silahlarıyla birlikte toprağa gömülecek!www.aa.com.tr
    Cumhurbaşkanı Erdoğan: Silahın, şiddetin, terörün devri artık sona ermiştir
    https://www.aa.com.tr/tr/politika/cumhurbaskani-erdogan-silahin-siddetin-terorun-devri-artik-sona-ermistir/3441652

• Nedense 22 sene sonra gelmiş aklına cumhurbaşkanımızın böyle bir şey yapmak. Bölücü caniler ya bir an önce silahlarını gömecekler ya da silahlarıyla birlikte toprağa gömülecek! 

• BJK kullanıcısına yanıt

Daha önce aynı şeyi denedi. Böyle şeyler yaşandı:

• captain_turkiye kullanıcısına yanıt

O zaten tam rezalet, ipin ucunu iyice kaçırmışlardı da şimdi güya sıkı tutacaklarmış, zaten amaçları anayasa değiştirmek başka bir şey değil.

• PKK terörünü bitirirse RTE bitirir başka kimse bitiremez demiştim.
    Bitiyor az kaldı..ama bu ülkede PKK'yı RTE değil PKK kendi kendini bitirdi diyecek %25'lik bir kitle biliyorum bilin bakalım hangi kitle?

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

Bu nasıl bir mantık :D Olaylara veya hayata böyle bakamazsın ki.

Bu mantıkla Atatürk neden Cumhuriyeti 1923'te ilan etti ( Meclisi 1920 de açtığı halde ! ) Veya Harf İnkilabını 1928 de getirdi. Yok neden laiklik 1934'te anayasaya girdi veya Hatay'ı neden sağ iken almadı da 1939 a kaldır flan bir sürü sey saçmalanabilir.

Şartlar ve zamanın ruhu diye bir şey vardır.

Not: Bu arada anayasa bildiğin gibi sadece mecliste değişiyor ya ! Hedef terörü bitirmek PKK'yı bitirmek flan değil sadece anayasa olsun diyelim sizin mantıkla bakalım. Nasıl değişecek anayasa ? Gizli kapaklı olacak hali yok 360 vekil ve Referandum lazım. Halka açıklanan bir referandum.

AKP+MHP desteği yüzde 30 lara düştüğünü iddia ediyor ya muhalefet nasıl 360 vekil bulunacak nasıl referandumdan geçecek kimsenin kabul etmediği bir anayasa ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 4 Ocak 2025; 23:11:51 >

Bu özkan gibilere göre bu durum bambaşka bir şey, ismi falan da kesinlikle açılım değil.

Bu yukarıda akp+mhp yetersiz falan demiş. Yani demi ve diğer partileri bilerek görmezden geliyor çünkü bunu yapmasa "karşılıksız teslim olacaklar" algısı yapamaz. Bu yaptığını da siyaset olarak görüyor malum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • 0zkanK. kullanıcısına yanıt

Bak şöyle anlatayım ;

Erdoğan'ın seçimde aday olmaktan başka pek şansı yok. Çünkü eğer aday olamazsa ya ülkeden ayrılır ya da muhalefet kazanırsa eğer onu yargılarlar.

Erdoğan erken seçim istemiyor aslında 2028'e kadar süresini kullanmak istiyor, ama şu aşamada anayasa değişikliği olmadan bir daha aday olamayacak, zaten seçilme şansı da düşük. Hem tüm süremi kullanayım, hem de aday olayım diyor, belki yine kazanırım hesapları yapıyor.

İş eğer eksik vekillere kadar gelirse, onu bir şekilde çözerler, satılık o kadar çok vekil var ki. Adam İyi parti'den milletvekili, istifa edip Akp'nin belediye başkan adayı oluyor, Akp karşıtı kurulan İyi partideki milletvekili yapıyor bunu.

Gelecek partisi, Deva, İyi parti, Refah, hatta Saadetteki bazıları, bir sürü vekil istenirse bulunur iş oralara gelirse eğer.

• Çok uzağa gidip bir arayışta bulunan chp partizanları

Sözde Atatürk ün partisi başkanı olan Özo kuzu kuzu dinliyordu bir ay öncesi

DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan, Özel’le aynı otobüste ‘Seyit Rıza, Şeyh Sait ne yaptıysa, Kürt halkı da onların yaptığını yapacaktır.’ dedi.

Muhalefet her olayı bu seviyeye çekecekse işimiz var.

Her olaya aman Erdoğan tekrar aday olur aman Erdoğan anayasayı değiştirir diye mi bakacaksınız ?

Muhalif partiler Adam gibi muhalefet olsun aday yaptırmasın veya seçimi kzandırmasın ? Şöyle muhalefeti saf cahil veya aciz görmekten vazgeçin artık. Açıkçası muhalefet gram siyaset bilse Erdoğan ben Aday olmuyorum dese bile karşısına aday yaptırmaya çalışmalı aslında. ( Çünkü anca böylece gerçek kazanmışlık hissi olabilir. Yoksa ERdoğan hiç seçim kaybetmeden 25 yıl ülke yönetmiş ve gitmiş bir lider olur. Hiç seçim kaybetmeyen lideride sen yargılayacağını flan mı iddia ediyon ? Ayrıca iktidar olan CHP'nin her yanlışında insanlar Reis gel bizi kurtar bunlar beceremiyor moduna girer öyle bir kazanmada.

Muhalefet azcık syiaset bilse bu kadar kötü ekonomide bu kadar olumsuz şartlarda düzgün muhalefet yapar ve Erdoğan'ı özellikle karşısına isterki yenip destekçi kitlesini kırabilirisn. Yoksa orada sabit yüzde 30 larda AKP yüzde 10 larda MHP dururken sen aday bile olmayan ERdoğan'ı geriye doğru yargılayabileceğini mi sanıyorsun ? Erdoğan'ı da yenip seçim kazanacak ki muhalefet seçmen ERdoğan yenildi yapacak bir şey yok önümüze bakacaz diyebilsin.

Anayasa değişikliği dediğim gibi mecliste olacak ve Mecliste 400 vekili buluyorsan zaten anayasa taklalar attırır sıfırdan yazarsın gerekirse. Mecliste ki 600 vekilin 400'ü ülke zararına karar alacak hali yok bu kadar da olmayın. Siz oldu olacak demokrasiyide komple inkar edeceksiniz... Milletin seçtiği 400 vekil kafayı yedi ülkeyi satacak yıkacak flan mı sanıyorsunuz harbi harbi !

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 4 Ocak 2025; 23:41:36 >

• İsrail bir senede Haması haritadan sildi.

Müzakere etmedi.

Terör elebaşlarını tek tek avladı.

600 vekile güveneceğime 85 milyona güvenirim. Vekillerin çoğu genel başkanlarının ağzına, maaşlarına bakar. Referandum olsun daha iyi

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 4 Ocak 2025; 23:43:36 >
  • Peacifullord kullanıcısına yanıt

Ben muhalefeti biraz tanıyorsam referandum sonucunada güvenmez :D Halk saf halk cahil moduna girer...

Not: Bu arada ben mecliste 400 vekil bulunabileceğine inanmıyorum. Düz mantık birileri sayıları topluyor çıkarıyor ama iş oylamaya geldimi öyle olmaz o işler. Herkesin siyasi geçmişi var siyasi vicdanı var. Haa 360 bulunur ama ona inanıyorum. Zaten 360 oldumu mecbur Halka gidiliyor. Referandum oluyor. Ama 400 çok zor en iyi ihtimalle 380 lerde kalır. ( Haa CHP birden sapıtır bende destek veriyorum der flan diyorsa birileri bilemem ama şuan ki CHP'nin bu ülke için elini taşın altına koyacağını gram sanmıyorum.) Onlar sadece körlemesine eleştirir geçer. Çözüm sunmaz çözüme katkı sağlamaz.

siz işinize geldiği gibi görüyorsunuz

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Peacifullord -- 4 Ocak 2025; 23:54:35 >
  • Peacifullord kullanıcısına yanıt

Benim işime gelmesi veya işime göre görme ne alaka ?

Demokrasi zaten sayıları bulma sanatı şuan ki sitemlerde.

İktidar 301 imzayı bulamazsa hiç bir yasayı geçiremez. Hiç bir kanunu yapamaz bütçesini bile onaylamayamaz.

Muhalefet 360 imzayı bulsa hükümeti düşürür ülkeyi seçime götürür.

Hükümet 400 imzayı bulsa referandumsuz anasaya değiştirir.

Bunun gibi liste uzar gider. Muhalefet 150 imza ile meclisi acil toplayabilir. Veya bir partiye kapatma davası açtırtabilir vb bir sürü işlevi var meclisin her şey sayılar ile oluyor.

Muhalefet gerekli adımları atsın bulsun bulamıyorsa seçimde bu sayıları yakalamaya çalışsın ama iktidar bir şeyleri başarıp sayıları buluyorsa bu suç değil demokrasinin politikanın veya siyasetin mantığı bu zaten.

Peki sana şunu sorayım ;

Terörist başı Abdullah Öcalan silahları bırakın dediği zaman, pkk ile birlikte ypg de silah bırakacak mı? Abd buna izin verecek mi?

Zaten pkk bitti deniyor, o zaman neden bitti denilen şeyle uğraşılıyor?

Bırakır bırakmaz süreci görecez. Bırakmazsa kendileri belir. Cumhurbaşkan her fırsatta ya silahları gömerler yada silahları ile gömülürler diye boşuna demiyor. Olaylara böyle bir bakış olabilir mi ! YPG silah bırakmaz ben o zaman kategorik olarak karşı çıkayım mı denir.

YPG silah bırakıp Suriye'ye dahil olmazsa oraya çok büyük operasyon gelecek bu aşikar.

ABD ikide bir bizim ARtık Suriye'de işimiz yok çıkacaz orada boşuna duruyoz sesleri yükseliyor. Trump bakalım son dakika yamuk atmazsa orada bizim lehimize işler olacak gibi.

Biden tarafı gider ayak yok oraya askeri üst kuracaz yok asker sayısını arttıracaz yol daha fazla silah yollayacaz haberleri yaymaya çalışıyor ama Trump hiç oralı değil gibi.

YPG ile Türkiye Cumhuriyeti bir baş başa kalsa. Üstüne Suriye'de ki Özgür Suriye orduğu ve Colani ile birlikte İHA-SİHA ve F16 ile 1 hafta sürmez oranız temzilenmesi.

Not: Bu ülkede halen daha 6 milyon oy alan bir DEM var ! Bu anlayışı bu zihniyeti yıkalamadıktan sonra ne terör bitmesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi 0zkanK. -- 5 Ocak 2025; 0:15:36 >

Abd izin vermeden biz hiçbir şey yapamayız, elimiz kolumuz bağlı. O yüzden bu 2. çözüm süreci sadece bir oyalama ve Dem partiyi yanına çekme operasyonudur.

NOT : Kapatacaksın o zaman partilerini, daha önce de söyledim. Siyaseti yasaklayacaksın adamlara başka partide siyaset yapamayacaklar öyle terörle ilişkili şekilde. Ama akpnin de işine geldiği için uzatıyor işi.

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.