Eskisehir'de kalsam çalısma açısından çok rahat. Ama yurda yıllık 5000 lira gidiyo ve ek olarak aylık bana gelen harçlık 600 lira. Aileme söylesem herhalde izin vermezler okulu bırakmama,bıraksam bile üzerimde öyle agır bir yük olacak ki anlatamam. ''Sülale'' kavramını bilirsiniz zaten. En az 1 yıl benim okulu bırakmam konusulur,adam olmaz bundan denilir, bunlara kulak tıkayıp da çalısmak kolay,ama kazanamayınca psikolojiyi, tekrar pasa pasa işletmeye gitmek koyar.
Bugün de sınava tekrar gircek misin,bölümden memnun musun deyip durdular. Evet deyip gecistirdim. Gir bakalım daha iyi bölümü falan kazanırsan git dediler de acaba bu yılı bitirip seneye ailemin yanına mı gelsem.
Okula verecegim harç parası 1200. Yurt parası 5000. Toplam da 6200 lirayı öss masrafı,dershane masrafı olarak kullanabilirim. Ama kazanamazsam da kötü olur. En azından hazırlandıgımı bilmiyolar simdilik,2 yıl sonra sınava girip ben burayı kazandım demek çok güzel bir süpriz olur.
Bu yıl zaten büyük ihtimal kaldım. Seneye de okula gitmemeyi düsünüyodum.
Sizce ;
1- Eskisehir'de kalıp dershane olmadan tek basına çalısmak mı ?
2- Okulu bırakıp dershaneye yazılarak evde çalısmak mı ?
Dedigim gibi yurda ve okula 6200 lira gidiyo ama ne soru sorabiliyorum ne de konu anlatıyo kimse. O parayı dershaneye vererek hem konu anlatımı hem de sınırsız soru çözümü imkanım var.
Aynı durumdaydım.Aibu sosyolojiyi bıraktım şu an.Dershaeye yazılacağım..İyi düşün.
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme