Şimdi Ara

Ders Videolarını Hızlandırma Hakkında

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
13
Cevap
2
Favori
17.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar 1 yıla yakındır ders videolarını hızlandırarak dinliyorum yavaş anlatan hocalar normal hıza geliyor :) Eskiden dinlediğim videoyu unutmazdım şimdi unutabiliyorum Siz Hızlandırıyor musunuz ? Çok dinleyince beynim bilgiyi bloke ediyor. Sıradanlaştırıyor çabuk unutuyorum . Ama kendimi iyi hissetiğimde 1.8 -2.0 hıza kadar çıkıyorum baya iyi oluyor 1 saat lik video yarım saate bitiyor Ama yan etkisi dershanedeki okuldaki hocaları dinleyemiyorum çok yavaş geliyorlar. Ne yapayım unutmamak için ağır ağırmı dinleyim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HugenkuL7 -- 31 Ağustos 2014; 8:02:30 >

• Yapay Zekanın Yanıtı

Ders Videolarını Hızlandırma: Uzaktan EğitimKapısı'nda ve Diğer Platformlarda

Uzaktan eğitim ders kayıtlarını hızlandırmak, öğrenme hızınızı artırmanın ve zamanınızı verimli kullanmanın harika bir yoludur. İşte bunu nasıl yapabileceğiniz:

Uzaktan EğitimKapısı'nda Video Hızlandırma:

Uzaktan EğitimKapısı'nın video oynatıcısı, videoları hızlandırmanıza olanak tanır. Oynatma çubuğunun sağ alt köşesindeki dişli simgesine tıklayın ve "Hız" seçeneğini seçin. Burada 0,5x ila 2x arasında hızlar arasından seçim yapabilirsiniz.

Flowplayer Video Hızlandırma:

Bazı web siteleri ders kayıtları için Flowplayer video oynatıcıyı kullanır. Bu oynatıcının da bir hızlandırma özelliği vardır. Video oynatılırken, oynatma çubuğunun sağ alt köşesindeki hız simgesine tıklayın. Burada 0,5x ila 2x arasında hızlar arasından seçim yapabilirsiniz.

Chrome Eklentileri:

Google Chrome için "Video Hızlandırıcı" gibi eklentiler de videoları hızlandırmanıza olanak tanır. Bu eklentiler, tüm web sitelerindeki videolar için çalışır. Eklentiyi kurduktan sonra, oynatma çubuğunda bir hızlandırma düğmesi görünecektir.

Diğer Platformlar:

Cbiko ve Uzem gibi diğer uzaktan eğitim platformları da video hızlandırma özellikleri sunar. Bu özellikler platforma göre değişebilir, bu nedenle kullanım talimatları için platformun yardım merkezine başvurmanızı öneririz.

Faydaları:

• Öğrenme hızınızı artırın
    • Zamanınızı verimli kullanın
    • Zor kavramları daha kolay anlayın
    • Tekrarlı bölümleri hızla atlayın

Önemli Not:

Videoları hızlandırırken, konuşma hızının da artacağını unutmayın. Bu nedenle, hızlı konuşma hızlarını anlayamayacak kadar acele etmemeye dikkat edin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynen bende hızlandırıyorum yoksa bir süre sonra bayıyor video , tekrar edersen gitmez
  • Hocam Tablet için Bs Player Hızlandırıcı var . Pc için Gom player Youtubeden izliyorsan genelde hızlandırma yeri var sağ altta. Sadece tekrar için hızlı dinleme , vakit kazanıyorsun ,daha iyi kalıp kalıp anlıyorsun ,sıkılmıyorsun

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HugenkuL7 -- 31 Ağustos 2014; 7:56:39 >
    < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Up editlendi

• Gom player nerden hızlandırıyorsunuz?

• swadzee S kullanıcısına yanıt
    Gom player c tuşu hızlandırır x yavaşlatır. Artı ,eksi, sıfır , oktuşları büyüklüğü ayarlar, ctrl +e ekran görüntüsünü belirli dosyaya kaydeder kullandığım hepsini yazayım dedim

• hızlandırarak ders mi dinlenir yahu.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: adivar

hızlandırarak ders mi dinlenir yahu.

Hocam git Mehmet Karaağaçı aç hızlandır adam Normal hıza geliyor hızlandırınca.. Yavaş Yavaş Eziyet Çekmemek lazım
  • quote:

Orijinalden alıntı: BASPOWER

quote:

Orijinalden alıntı: adivar

hızlandırarak ders mi dinlenir yahu.

Hocam git Mehmet Karaağaçı aç hızlandır adam Normal hıza geliyor hızlandırınca.. Yavaş Yavaş Eziyet Çekmemek lazım

:))
  • Ben de hızlandırıyorum ama 1.5x i sadece bildiğim yerlerde geçiyorum. En fazla da 2.0x yapıyorum. Aslında video dershaneden daha avantajlı. Anlamadığın yeri geri sarabiliyorsun, bildiğin yerleri atlıyorsun falan...

• Çok yavaş anlatan hocaların yerine alternatif bulmayı dene mat'da Behzat hoca yeteri kadar hızlı gidiyor bence ücretli olmadan önce Nejdet Kirpi yerine onu izlerim artık Nejdet hocamızı izliyorum Allah razı olsun kendisinden. Zamanında güvendik Behzat hocaya bu adam kaldırmaz dedik indirmedik! Kimseye güvenmemeyi bir daha öğrenmiş oldum. Millet şimdi o videolarla adamların para verdiği videoları takas etmeye çalışıyor vay arkadaş!
    Kısacası tavsiyem; eğer bilgi hızlı uçmaya başladıysa bi' hızları dene uzun süre bilginin uçmayacağı bir hız bul kendine böyle devam et. Katlanılmaz olsa da dinleyeceksin artık.

• quote:

Orijinalden alıntı: deptura

Ben de hızlandırıyorum ama 1.5x i sadece bildiğim yerlerde geçiyorum. En fazla da 2.0x yapıyorum. Aslında video dershaneden daha avantajlı. Anlamadığın yeri geri sarabiliyorsun, bildiğin yerleri atlıyorsun falan...

Aynen sonuna kadar katılıyorum anlamadığım yeri yavaşlatıyorsun .geri alıyorsun dershane soru çözümü dışında boş

• quote:

Orijinalden alıntı: Psyche of Batman

Çok yavaş anlatan hocaların yerine alternatif bulmayı dene mat'da Behzat hoca yeteri kadar hızlı gidiyor bence ücretli olmadan önce Nejdet Kirpi yerine onu izlerim artık Nejdet hocamızı izliyorum Allah razı olsun kendisinden. Zamanında güvendik Behzat hocaya bu adam kaldırmaz dedik indirmedik! Kimseye güvenmemeyi bir daha öğrenmiş oldum. Millet şimdi o videolarla adamların para verdiği videoları takas etmeye çalışıyor vay arkadaş!
    Kısacası tavsiyem; eğer bilgi hızlı uçmaya başladıysa bi' hızları dene uzun süre bilginin uçmayacağı bir hız bul kendine böyle devam et. Katlanılmaz olsa da dinleyeceksin artık.

Hocam bnde nejdet kirpinin videolarını aldım.Sence işe yarar mı? pdflerini çıkarıp ordan dinliyorum bu sene ygs onunla halletmem istiyorum.Sana göre iyi mi yapıyorum bir de dershane gidiyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.