< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HugenkuL7 -- 31 Ağustos 2014; 8:02:30 > |
Ders Videolarını Hızlandırma: Uzaktan EğitimKapısı'nda ve Diğer Platformlarda
Uzaktan eğitim ders kayıtlarını hızlandırmak, öğrenme hızınızı artırmanın ve zamanınızı verimli kullanmanın harika bir yoludur. İşte bunu nasıl yapabileceğiniz:
Uzaktan EğitimKapısı'nda Video Hızlandırma:
Uzaktan EğitimKapısı'nın video oynatıcısı, videoları hızlandırmanıza olanak tanır. Oynatma çubuğunun sağ alt köşesindeki dişli simgesine tıklayın ve "Hız" seçeneğini seçin. Burada 0,5x ila 2x arasında hızlar arasından seçim yapabilirsiniz.
Flowplayer Video Hızlandırma:
Bazı web siteleri ders kayıtları için Flowplayer video oynatıcıyı kullanır. Bu oynatıcının da bir hızlandırma özelliği vardır. Video oynatılırken, oynatma çubuğunun sağ alt köşesindeki hız simgesine tıklayın. Burada 0,5x ila 2x arasında hızlar arasından seçim yapabilirsiniz.
Chrome Eklentileri:
Google Chrome için "Video Hızlandırıcı" gibi eklentiler de videoları hızlandırmanıza olanak tanır. Bu eklentiler, tüm web sitelerindeki videolar için çalışır. Eklentiyi kurduktan sonra, oynatma çubuğunda bir hızlandırma düğmesi görünecektir.
Diğer Platformlar:
Cbiko ve Uzem gibi diğer uzaktan eğitim platformları da video hızlandırma özellikleri sunar. Bu özellikler platforma göre değişebilir, bu nedenle kullanım talimatları için platformun yardım merkezine başvurmanızı öneririz.
Faydaları:
- Öğrenme hızınızı artırın
- Zamanınızı verimli kullanın
- Zor kavramları daha kolay anlayın
- Tekrarlı bölümleri hızla atlayın
Önemli Not:
Videoları hızlandırırken, konuşma hızının da artacağını unutmayın. Bu nedenle, hızlı konuşma hızlarını anlayamayacak kadar acele etmemeye dikkat edin.