Şimdi Ara

Bölüm Seçmemde Yardımcı Olur Musunuz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir (1 Mobil) - 2 Masaüstü1 Mobil
5 sn
21
Cevap
1
Favori
1.083
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafikerinbiri -- 23 Eylül 2018; 15:2:38 >

• Hocam konuma yazdığınız yorumdan geldim, çok bilgim yok. Hatta neredeyse hiç yok.

Empati kurup, cevap vereceğim.

Ben olsam şunu seçerdim.

Uluslararası Ticaret ve Lojistik Yönetimi (4 Yıl)

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Geçen sene katıldığım Geleceğim Sosyal Bilimler Zirvesi’nde daha üniversitenin kapısından girmeden üniversite dersleri görmeye başladım. İstediğim iki atölyeye katılarak aslında aklımda kalan diğer bölümü de deneyimlemiş oldum. Bunun yanı sıra akademisyenlerle tanışıp sohbet edebildik bu üniversite hayatında bile nadir görülürken daha üniversiteye gitmeyen biri için cidden büyük ayrıcalık. Aynı zamanda da orada birçok aynı bölümü isteyen insanla tanıştım. Üniversiteden önce iyi alıştırma oluyor arkadaşlar. Ücretsiz olduğu için bi deneyin derim :)
  • Ribas0 kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafikerinbiri -- 23 Eylül 2018; 15:2:55 >
  • Mine Güçlü6 kullanıcısına yanıt
    ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafikerinbiri -- 23 Eylül 2018; 15:3:16 >
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafikerinbiri -- 23 Eylül 2018; 15:3:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • Hocam Dış Ticaret okudum ben de. Uluslararası Ticaret ve Lojistiğe geçiş yapmak istiyorum Dgs ile. Ama bu yalnızca bir ihtimal. Sevmediğim husus, lojistik ve dış ticaret mezunlarının çoğunluğu için iş imkanları ya Tuzla, Şekerpınar, Ümraniyenin ters mahlleleri ve Pendiğin arka mahalleleri, yada Beylikdüzü, Esenyurt, Çatalca, İkitelli, Mahmutbey filan, en iyimser Yenibosna. Gümrük firmalarının da şehir dışı semtlere taşınqcağı söylentisi var, bilemiyorum, yol İstanbulda çok yoruyor, ben daha merkezi bir semtteyim.

Ybs kulağa mantıklı geliyor ama ben ne donanım ne yazilım ne network biliyorum. Herhangi bir eğilimim de yok, photoshop bilmem, kodlama yapmamışm, web sitesi kurmamışım, bloggerlık vs. hiçbir şey yapmamışm bu alanda. Bu saatten sonra ne kadar geliştiririm kendimi, bilemiyorum. Bir parça keyifli geliyor kulağa ama, okumasını hallederim zaten, elimize diploma isimli kağıdı alınca bir parça da olsa işe yarayacak mı?

Dış ticarette çalışmıyorum daha yeni mezun oldum ama Ingilizcem olduğu için, daha önce fen-edebiyat diplomamla çalışmıştım, az çok ne yapılması gerektiğini biliyorum.

Uluslararası İlişkiler de okuması zevkli fakat yalnızca genel kültür ve atama için iyi olabilir bir nebze.

Bazen şaaak diye gidip aşçılığa kaydolup, ailemi şaşırtasım var ama bilemiyorum Altan.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-60C02BD09

Bu mesaj silindi.
    Öncelikle şunu belirteyim, ben lisans mezunu olarak, ve daha önce yaklaşık 2 ay bir firmanın dış ticaretçiliğini yapmış olarak başlamıştım bu bölümü okumaya. 2 ay sonra patronumla tartışıp işi bıraktım ve gerek referans eksikliği, gerekse de dış ticaret diplomamın olmayışı vesilesiyle dış ticaretçi pozisyonunda iş bulamayıp farklı alanlarda çalışıyorum iki yıldır.

Beni özellikle muhasebe, sosyoloji ve dış ticaretin finansmanı ve teşviki dersleri zorladı. Benim gibi örgün eğitimde kasmış biri için, işte çalışırken aynı zamanda derslere çok kasmadan da geçebildim genelde. Muhasebeden kaldim mesela, hala daha da bilmiyorum tam olarak, çıkmış soruları hatmedip girdim, birkaç tane de salladım tuttu.

Diğer dersleri de mantık yürüterek ve biraz da sallayarak geçtim. İleride dış ticaretçi olarak çalışmaya başlarsam, kesinlikle bir kere kitapları okurum gibi geliyor. Ama öyle aman aman bir çalısmada bulunmasan bile, bir parça göz atmak gerekiyor.

Dış ticaret için çok iyi ingilizce dil yeterliliği şart. İnan bana 4 yanlış 1 doğruyu da götürse geçersin, seni zorlayacak olan dildir.

Mısırlının aksanını, Hintlinin aksanını, Yunanın, İspanyolun filan aksanlarını anlamaya çalışırken, bir de ana dili Ingilzce olanları anlamaya kasacaksın. Patronun senden, fuarlarda filan birebir tercümanlık yapmanı bekleyecek. Hem tercümanlık gibi ağır bir işi yapacaksın, pazar arayacaksın ki bu da kolay iş değil, aynı zamanda üretilen ürünlerin içeriklerine hakim olman lazım, terimlerin Ingilizcelerini öğreneceksin, sorun çıkmaması lazım çünkü yurtdışı işi, aman yanlış oldu, yollayın geri olmaz. Çok teferruatlı, bence zevkli ve zor, aynı zamanda iş bulması da oldukça zor bir iş. Bir de yukarıda belirttiğim gibi daha osb lerde çalışmak durumunda kalmak geriyor beni, yada Sultanbeyli, Sancaktepe gibi evime uzak yerlerde çalışmak yoruyor.

İngilizce olayında da bazen çok basit intermediate seviyesi ile hallettiğin de çok durum oluyor, enseyi karartmadan çalışmalı. Bir keresinde Türkiyede çalışan Amerikalı bir hocam, Türkiyedeki dış ticaretçilerin çoğunun Ingilizcesinin kötü olduğunu belirtmişti, artık beni motive etmek için mi bunu söyledi, gerçek mi buydu, bilemeyeceğim.

Tanıdık varsa, direk dış ticaret departmanında yada bir gümrük firmasında filan operasyon elemanı olarak filan çalış. Yoksa da seni neyin karşılayacağinı bil. Anlatıldığı kadar çok iş alanının olmamasının bir nedeni de işsiz dilcilerin, bu alana yönelmeleridir. Halbuki git Ingilizce ögretmenliği yap, değil mi?! En basit "dil bölümü mü seçsem" videolarında, YouTube'da denk gelebilirsiniz şöyle sözlere: "ileride bir firmada dış ticaret departmanında çalışabilirsiniz."

Amaç sadece diploma ise, bence çok kötü bir ögrenci değilsen, o kağıt parçasını en kötü ihtimalle 3 senede alırsın.

Başarılar.

• quote:

Orijinalden alıntı: Guest-60C02BD09

Bu mesaj silindi.
    Rica ederim. Her şey gönlünüzce olsun.

• ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafikerinbiri -- 23 Eylül 2018; 15:3:47 >
  • 10 tane bölüm bitirsen yaptığın işe ne katkısı olacak onu bir türlü anlamadım.. aöf okuyanların çoğu askerlik ve kamu için okuyor.
  • ...

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi grafikerinbiri -- 23 Eylül 2018; 15:4:1 >
  • Selamlar.

Yönetim bilişim sistemlerini öneririm.Bilgi birikiminizle doğru orantili bence.bende örgün olarak okuyorum

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.