< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > |
yatay geçiş hakkında sorularım var lütfen yardımcı olun
-
-
bildiğim kadarıyla ( yanlış olabilir ) ;
özel üniversiteler arasında yatay geçiş yapıyorsan, burslu olarak yapamıyorsun.
yani %100 veya %50 bursun olsun, fark etmez. Geçiş yapacaksan başka bir özele, sadece ücretli olana geçiş yapabiliyorsun.
böyle bir olay var diye biliyorum, neden var bilmiyorum. Yanlış da olabilir dediğim, çok fazla araştırmadım.
burstan feragat etme durumu da şöyle anladım hocam, eğer siz %50 bursunuz varken bırakıp farklı bir üniversiteye geçerseniz, hali hazırda okuduğunuz üniversitedeki %50 bursunuz yanmış oluyor. Bunu demek istemiş. Yani %50 burs hakkınızı kaybediyorsunuz. Bir daha geri dönmek istediğinizde, ücretli kontenjanına kayıt yaptırmak zorunda kalabilirsiniz.
benim anladığım böyle hocam.
ama arayıp sormak en iyisi gibi.
-
Sadece burssuz programlara geçme olayı doğru, yönetim kurulu eğer öğrenciyi beğenirse kendi insiyatiflerine göre belli bir miktar burs verebiliyorlar, buraya kadar açık
Tam emin olamadığım kısım, mevcut öğrencisi olduğumuz okuldaki bursumuzun ne zaman kesildiği: yatay geçiş başvurusu yapınca mı, başvuru kabul alınca mı yoksa başvuru kabul alıp ardından diğer okula kayıt yaptırdığımız zaman mı? Bu önemli bir ayrıntı çünkü başvuracağım okuldan alacağım burs miktarı başvurum kabul olduktan sonra belli oluyor, eğer yeterli olmayan bir burs alırsam bir de hali hazırdaki bursumu kaybedersem kötü olur
Okuldaki yetkililerle konuşmak gerekecek sanırım
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
öğrenciyi mağdur edecek bir şey yapmazlar bence hocam
büyük ihtimalle kabul edildikten sonra, burs vereceklerse % kaç vereceklerini belirtiyorlardır, ona göre kayıt yaptırırsınız veya yapmazsınız.
en mantıklı seçenek de bu valla
-
Neden güzelim bölümü bırakıp mimarlığa gidiyorsun ki? Zaten mimarlık istiyorduysan niye makine yazdın? Sebebini anlamadım.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı > -
Aslında özü endüstriyel tasarım istiyordum %100 burslu tutmayınca en azından mühendislik yazayım hem daha sağlam bi eğitim alırım hem sonuçta mühendis olmuş olurum dedim ki makine mühendisliği de mezun olduktan sonra çalışmak istediğim alanı kapsıyor ancak şu an dersler gözümü korkutmaya başladı 4 yılda bitirebilir miyim bilmiyorum (matematiği pek sevmem) ayrıca her ne kadar mezun olduktan sonra çalışmak istediğim alana girse de okuldaki zor derslerin pek çoğu ilgimi çekmeyecek gibi, bir de işin üniversite boyutu var, özyeğin ve yeditepe arasında tercih yapmam gerekse özyeğini seçerim her türlü, yurt dışı imkanları, kadrosu ve kampüsü daha iyi
7tepeyi yazmış olmamın şöyle bir güzelliği var hazırlık yılı özüden daha ucuz ve duyduğum kadarıyla özüde ilk yıl yeni girenlere yurt çıkmıyormuş, benim yakın arkadaş girdi özyeğine o da yurtta kalmak istiyor seneye ben de gidersem o erken kayıt yaptırıp oda arkadaşı olarak beni seçerse herhalde sorun hallolur (kendi kendime gelin güvey olmuyorum konuştuk bunu arkadaşla :D)
Şu an aklımda okula gidip hazırlığı okuyup sınava tekrar girmek var entasın %50 burslusunun taban puanı bayağı düşük kırık obp ve günde 2 saatlik çalışmayla bile rahat kazanırım (hatta belki eşit ağırlıktan girip psikoloji bile yazabilirim) bir de benim özyeğinde fazladan %25 bursum var böylece 7tepeden daha ucuz olmuş oluyor yani aslında ilginç bir şekilde yanlış tercih yaparak ekonomik olarak en karlı şekilde ve yıl kaybetmeden okumuş olacağım, tek dezavantaj hazırlığı özüde okumayacağım için millet çoktan arkadaş gruplarını kurduğunda sonradan aralarına katılmış olacağım ama çok büyük bir sorun değil sonuçta direk hazırlığı atlayanlar da var onlardan bi farkım olmayacak
Tabi daha okul başlamadı sadece ihtimalleri göz önünde bulunduruyorum bi bakalım 7tepenin ortamını falan seversem bide makineden birileriyle konuşup “yaparım ben bunu” dersem orda da kalabilirim
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
-
Tamam o zaman sen rotanı çizmişsin zaten. Başarılar dilerim.
< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X