< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Guest-7311B0634 -- 12 Kasım 2023; 19:2:0 > < Bu ileti Android uygulamasından atıldı > |
.

-
-
Upy
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Up bir arkadaş soruyor
"Fark atma" kalıbını beğenmedim.
----
Sen nerede, hangi alanda çalışmak istiyorsun?
"Aşağı yukarı aynı yerler" dışında bir hedefin varsa o hedefe göre plan yaparsın, çalışırsın. Bu detay sonrası cevaplar ona göre şekillenir.
Onun dışında
-> Kendinle yarış. Düne göre bugün kendine bir şeyler kattıysan kârdasın. Bu İngilizce'de ilerleme kaydetmek olur, alanınla ilgili x konuyu araştırmak olur...
-> Network, hardwork kadar değerli
->https://www.reddit.com/r/csMajors/comments/177exsy/hot_take_luck_matters_more_than_anything/
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
-
Network için ne yapıyorsunuz? Bu benim en başarısız olduğum konu sanırım, ya kütüphaneye gidip bir şeyler okuyorum ya da eve gidip bilgisayar/ders ile zaman geçiriyorum.
Okul top tierse network sorun olmuyordur, o da ayrı bir gerçek...
-
Ankaradan sağlam bi dayı bularak
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Ben de aşırı "networkçü" sayılmam da birkaç madde söyleyebileceklerim,
- LinkedIn. Düzenli bir profil, iş ilanları, post-etkileşim-bağlantı vb.
- Öğrenci toplulukları. Şu ana kadar tanışma toplantısına gittiğim topluluklarda ortak nokta topluluk üyelerinin rahat staj bulması idi. Teknik geziler düzenliyorlar, şirketler ile iletişim kuruyorlar, fuar-sempozyum-x günleri düzenliyorlar. Haliyle belirli insanlar ile tanışıyorsun, çevre genişliyor.
- Bölümdeki diğer öğrenciler önemli. Arkadaşın Ahmet x yerde çalışmaya başlar. O x şirket de çalışan arıyordur. Seni tanıyan Ahmet seni şirkete önerir...
O sebeple "derse girdim, dersten çıktım, ben kaçar" yerine bölümden arkadaş ile 1-2 vakit geçirmek iyi olabilir.
- inzva, kodluyoruz gibi platformlar da iyi. Donanımhaber Forum gibi üst düzey forumlar, topluluklar, discord sunucuları, telegram grupları...
-
Evet " fark atma tabiri " biraz değişik oldu ama kendimi şu ana kadar rekabet motivasyonuyla geliştirdim. Önemli olan rekabette iyi ya da kötü olmam değil beni çalışmaya itmesiydi fakat üni bana çok boş gibi geldi .
Sen de bilgisayardaydın heralde hocam var mı tavsiyelerin şunu yap bunu yapma dediğin ?
Mesleki sohbetleri , toplulukları vb. seviyorum ama ünideki samimiyetsiz ve yapmacık sohbet ortamları beni bayıyor . Bu huyum da yeterince network yapmama engel mi bilemiyorum.
Spesifik bir sorunuz varsa ona yönelik tavsiye verebilirim.
Forumdaki geçmiş konulara bakmak da fayda sağlar.
Üni ortamı için
Yine de bir şans vermek beklenmedik şekilde iyi sonuçlanabilir...
İyi ingilizce yeterli olur sadece
Detaylı ve iyi tavsiyeler için teşekkürler. Ev - okul arası gidip gelmek çok zaman aldığı için öğrenci kulupleriyle çok uğraşmak istemiyorum. Top tier okul epey önemli bence bu öğrencilerle tanışma konusunda, ben elle seçip kafası çalışan ve çalışkan insanları bulmak zorundayım, ODTU Bilgisayarda gözün kapalı biriyle tanışsan bu tanıma uyacaktır.
-
Hazırlıktayım ve İngilizce harici bir şeyler yapmak istiyorum . Python öğrenmek faydalı olur mu mesela ya da başka hangi programları , dersleri vb. öğrenmek iyidir ?
CS50 dersi var. YouTube üzerinde videoları mevcut.
Bölüme giriş yapma amacıyla bu dersi tamamlayabilirsiniz. Şimdi kanalına baktım da SQL, Cybersecurity videoları da yüklemişler.
Bu dersten öğrendikleriniz üzerinden devam edersiniz.
Onun dışında elbette önden çalışabileceğiniz belirli bölüm dersleri, konuları var ama çok bir ihtiyaç olduğunu düşünmüyorum. İlginizi çekiyorsa bakabilirsiniz.
Öğrenci topluluklarına bakabilirsiniz. Hazırlık senesi bu topluluklara giriş için doğru bir zaman. Size katkıları kesinlikle olacaktır.
Teşekkürler hocam , öğrenci topluluklarından kastınız herhangi bir topluluk mu yoksa teknik topluluklar mı ?
Hangisi ilgini çekiyorsa
Görece teknik bir topluluk daha fazla fayda sağlayabilir.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X