Şimdi Ara

2 günde bir LPG sigortası atiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
5 Misafir (2 Mobil) - 3 Masaüstü2 Mobil
5 sn
13
Cevap
0
Favori
4.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Araç çalışırken LPG de problem yok. Gün içinde mars esnasında LPG gostergesinde elektrik olmadığını görüyorum. Aynı amperde yeni sigorta taktigimda problem çözülüyor. Kastamonu'da ikamet ediyorum. Buradaki ustalar sistemin eski olduğunu arızanın bulunmasının zor olduğunu söyledi. Komple sıfır sistem takalim diyorlar. Tesisatta veya ECU da problem olabilirmiş. Kit Atiker fast sistem 4 silindirli
    Getz 1.3 2004 modelde takılı. Arıza ışığı dahi bugüne kadar yanmadi. 2009 yılında takılmış.kontrol amacıyla exuyu soktum. Problem gözükmüyor gibi. Tecrübeli abilerim ve kardeşlerindem yardım bekliyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• Yapay Zekanın Yanıtı

LPG Sigortası Attığında Ne Yapılmalı?

LPG sigortası, araçlardaki LPG sistemlerinde elektrik akımının kontrolden çıkmasını önleyen bir güvenlik önlemidir. LPG sigortasının atması, LPG sisteminde bir problem olduğu anlamına gelebilir.

LPG Sigortası Neden Atar?

LPG sigortası, genellikle aşağıdaki durumlarda atar:

• LPG sisteminde aşırı akım çekilmesi
    • Ana kablo tesisatındaki gevşeklik veya kısa devre
    • LPG enjektörlerinde arıza
    • LPG regülatöründe arıza
    • LPG tankındaki gaz basıncının yüksek olması

LPG Sigortası Kaç Amper Olmalı?

LPG sigortasının amper değeri, aracın LPG sistemine göre değişir. Genellikle araçlarda kullanılan LPG sigortaları 15 amper veya 20 amperdir. Doğru amper değerinin belirlenmesi için aracın kullanım kılavuzuna veya yetkili bir servise başvurulması önerilir.

LPG Sigortası Nerede?

LPG sigortası, genellikle aracın motor bölmesinde, akü yakınında bulunur. Sigorta kutusu üzerinde "LPG" veya "LPG Fuse" yazısı olabilir.

LPG Sigortası Attığında Ne Olur?

LPG sigortası attığında, LPG sistemi çalışmaz hale gelir. Bu durumda, araç LPG ile çalışamaz. Sigortayı değiştirmeden aracı çalıştırmamalısın. Aksi takdirde, LPG sistemine daha büyük hasarlar verebilirsin.

Attıran LPG Sigortasının Değiştirilmesi

Attıran LPG sigortasını değiştirmek için şu adımları takip edebilirsin:

1. Aracın motorunu kapat ve el frenini çek.
    2. Sigorta kutusunun kapağını aç.
    3. Arızalı LPG sigortasını bulun ve çıkarın.
    4. Yeni bir LPG sigortası takın.
    5. Sigorta kutusunun kapağını kapat.
    6. Aracını çalıştır ve LPG sisteminin düzgün çalıştığını kontrol et.

Önemli Uyarılar:

LPG sigortası ile ilgili işlemlerde, kendi güvenliğin için mutlaka araç kullanım kılavuzuna uymalısın. Elektrikle ilgili işlemlerde uzman değilsen, yetkili bir servisten yardım alman önerilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Kesicilere bakin ilk sorun onlarda cikiyor

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Kesicilere bakin ilk sorun onlarda cikiyor
    Teşekkür ederim yorumunuz için ancak buradaki ustalar nedendir bilmiyorum o parçalarda sorun olabileceğini kabul etmiyor. Hepsi ağız birliği etmiş gibi yeni kit takalim diyor.bu kesiciyi ben alsam takabilirmiyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: cihanabana

Teşekkür ederim yorumunuz için ancak buradaki ustalar nedendir bilmiyorum o parçalarda sorun olabileceğini kabul etmiyor. Hepsi ağız birliği etmiş gibi yeni kit takalim diyor.bu kesiciyi ben alsam takabilirmiyim.

Alıntıları Göster
    Yaniltmis olmak istemem ama benim aracta yasamistim boyle bir sorun ama gaza geciste ilkinde yapmiyorsa ikincisinde kesin yapiyordu. Sorun tankin uzerindeki kesicide cikti. Eger sorun yoksa degistirmeniz bosa maliyet olacak

• biz hangi parçada sorun olduğunu söylesek de : sonuçta işi yapacak kişi yeni kit satmak isteyen usta.

Eski sisteme elini sürmek istemiyor.

Elektrik tesisatında şase yapan bir yer olabilir, kablo tesisatı yenilenmesi sorununuzu çözebilir. Gaz kesicilerde kısa devre olabilir arkadaşın dediği gibi. -ki bu en çok olan olay. LPG kabloları bir yerde su almış ve korozyona uğramış olabilir.
  • quote:

Orijinalden alıntı: M_aTRa_X

Yaniltmis olmak istemem ama benim aracta yasamistim boyle bir sorun ama gaza geciste ilkinde yapmiyorsa ikincisinde kesin yapiyordu. Sorun tankin uzerindeki kesicide cikti. Eger sorun yoksa degistirmeniz bosa maliyet olacak

Alıntıları Göster
    Anladım teşekkür ederim

• quote:

Orijinalden alıntı: mr.big

biz hangi parçada sorun olduğunu söylesek de : sonuçta işi yapacak kişi yeni kit satmak isteyen usta.

Eski sisteme elini sürmek istemiyor.

Elektrik tesisatında şase yapan bir yer olabilir, kablo tesisatı yenilenmesi sorununuzu çözebilir. Gaz kesicilerde kısa devre olabilir arkadaşın dediği gibi. -ki bu en çok olan olay. LPG kabloları bir yerde su almış ve korozyona uğramış olabilir.
    Dediğiniz gibi sanırım yeni kit taktirmakta fayda var. Akl nasıldır acaba 1800 TL imiş. Araç 1.3 Getz

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • cihanabana kullanıcısına yanıt
    Düzgün montaj ve düzgün ayar yapıldıktan sonra hiç bir sorun yaşamazsınız.
  • Kartın fotoğraftaki kısmını yakından çekebilir misiniz ?

Gördüğüm kadarıyla kartın o kısmında bi sıkıntı var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi maivesiyah -- 10 Nisan 2019; 11:48:50 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

Kartın fotoğraftaki kısmını yakından çekebilir misiniz ?

Merhaba ecuyu dün kapatmıştım, LPG beyni olmadan araba çalışmıyor nedendir bilmem. Şimdi sanayiden geliyorum şanzımanın üstünde LPG kablosu aşınıp şase yapmış dediler. Bantla sarip düzelttiler. Bir daha problem olmaz dediler.

• quote:

Orijinalden alıntı: maivesiyah

Kartın fotoğraftaki kısmını yakından çekebilir misiniz ?

Eğer tekrar sigorta atarsa bu kart tamir olurmu. Şu anda LPG sistemi aktif olarak çalışıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cihanabana -- 10 Nisan 2019; 12:11:48 >
  • Kartın tamiri tabiki olur
    Yeterki işini bilen bi kart tamircisi bulun

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.