Şimdi Ara

LPG vs. BENZİN ;10 bin km de ne kadar kar edebilirsiniz?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
638
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Selam kendi yazdığım uygulama da yaptığım hesaba göre ;kendi aracımla 10 bin KM de; güncel fiyatlar ile LPG de yaklaşık 11 BİN TL tasarruf edebiliyorum.

hesaplama yaparken;

1. LPG tüketimini Benzin tüketiminin %20 fazlası olarak kabul ettim;
    2. Ayrıca 100 km de 1 litre benzin tüketildiğini varsaydım;

LPG vs. BENZİN ;10 bin km de ne kadar kar edebilirsiniz?

• bu arada ben halen benzinli kullanıyorum ve lpg dönüşümü yaptırmadım LPG vs. BENZİN ;10 bin km de ne kadar kar edebilirsiniz? 

• Hesap doğru....

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Uygulamayı paylaşacak mısınız hocam

• 100 km de 1 litre benzin çok olmuş, eline sağlık reis. Uzun yol yaparsın 500 - 1000 km hiç benzin tüketilmez.

• Konudan sonra 1.6 Corolla’ma LPG taktırmaya gidiyorum Prins technomax mi Atiker grand mı?

• Araç ve motor hacmi nedir?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    30 lt LPG ile kaç km Normal
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Ufuk1c U kullanıcısına yanıt

1.6 civic ,otomatik.

• Bir dönem kiralık lpg'li accent blue kullanıyordum.

Aracı lpg'de kullanmama rağmen usul usul benzinde harcıyordu yani sürekli hem benzine hem lpg'ye para harcamış oluyordum.

Bütün lpg'li arabalar böyle mi yoksa bendeki araçta mı sorun vardı bilmiyorum ama bana hiç ekonomik gelmemişti.

• sssemih24 kullanıcısına yanıt

Atmosferik benzinli araçlar lpg de benzin tüketmez, bemzin ibresi bazı araçlarda otomatik düşüyor, ancak benzin tüketmez.

• Konu çok net ve anlaşılır olmuş bu kadar basit LPG yi amorti etmek çok şükür İstanbul gibi bir yerde km'de ortalama 1 lira ile gezebilyoruz benzinde binsek 2 liranın üzerinde olacak Allah sabır dayanacak güç versin ...

• jowood1 J kullanıcısına yanıt

tüketiyorlar hocam. hatta 100 km de 3 litre tüketiyor diyen kullanıcılar gördüm ve Tucson kullanan arkadaş 1.6 atmosferik GDI motorla 100 km de 4 litre de benzin tükettiğini söylüyor lpg nin yanında. Tucson ağırlığı ve yapısı itibariyle normal araçlardan daha çok tüketimi olan bir araç ama lpg nin yanında 4 litre tüketmesi de fazla geldi ama ustası ayarı yapmak daha büyük sorun olabilir demiş.

LPG kitleri arasında da çok fark var. Normal sıralı sistemlerde % 35 taraffur vaadediliyor (lpg yanında 2-3 litre de benzin tüketiyor), sıvı sistem LPG için % 50 tasarruf (sıfır benzin, sadece lpg tüketimi) vaadederken Prinsin Vsi2Di sistemi % 45 tasarruf (sadece başlangıçta benzin sonra yolda ful lpg, ama motoru zorlarsanız ekstragüç için benzin ekliyor zorlamaya göre artan oranda, test ettim depo fulleyip, 100 km de 0.5 litre benzin tüketti) vaadediyor çünkü sıralı sistem ile sıvı sistem arası bir yapısı var. taktırma maliyeti olarak da sıralı sistem X fiyat ise Prinsin Vsi2Di sistem 2X fiyat, sıvı sistem 4X fiyat.

• 100km'de 8 litre lpg 1 litre benzin için km'de 1,14TL

100km'de 6,6 litre benzin için km'de 1,74TL

10.000km'de 6.000TL

03.06.2022

Benzin: 26,35TL

LPG: 11,00TL

• jowood1 J kullanıcısına yanıt

Burada bahsi geçen tüketim, ilk çalıştırmada lpg'ye kadar geçen süredeki tüketim

• kendi lpg ayarımı kendim yapıyorum.

kitim atiker microfast.

araç 1.2 16v palio, 80 hp, dohc 4 nokta enjeksiyon.

buji, buji kabolsu ve bobini orijinal ile değiştirdim.

en son 5 yıllık kitin regülatör diyaframlarını değiştirdim, tüm kağuçuk hortumları yeniledim.

enjektörlerim 2 ohm hızlılardan taktım.

tüm enjektör hortumlarım tam 10 cm olarak sabitledim.

uygun nozul ve basınç ayarı ile benzin ve lpg enjeksiyon sürelerini yakınlaştırdım.

4500 devirden sonra ve/veya 20ms üstü enjeksiyon sürelerinde benzine geç olarak ayarladım.

lpg-benzin geçişi 35 derece, 5 sn ve sıralı olarak ayarladım.

ince bir map ayarı ile birlikte istediğim gibi ayar yaptım.

sonuç: benzin lpg geçişlerini farketmez hale geldim. performansta kayıp hissetmiyorum. tekleme gaz kokusu saçmalama asla yok.

yazın sokaktan çıkınca lpg ye geçiyor,

kışın 2 km civarı sonra lpg geçişi oluyor.

şehir içi 9 lt, şehir dışı 6.5 lt klima açık gaz tüketimim var.

lpg 4 şeyi sever;

mükemmel ateşleme,

mükemmel ayar,

stabil regülatör basıncı, (3 yıldan sonra regülatör basınç oynatır)

stabil enjektör.

lpg 3 şeyi sevmez;

orijinal olmayan ateşleme elemanları,

kurallara uymayan kötü montaj (uzun enjektör hortumları, hatalı su bağlantısı, hatalı regülatör konumu).

yüksek devir.

• MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt
    İlk calistirmada benzin yakar az sonra sadece lpg. Kac yildir kullaniyorum. Sizin bahsettiginiz benzinle beraber lpg yakan sistemler

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • command_4 kullanıcısına yanıt

Eline sağlık hocam çok güzel anlatmissin

Parlayan yıldızımız LPG LPG vs. BENZİN ;10 bin km de ne kadar kar edebilirsiniz? 

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Onyargisiz -- 3 Haziran 2022; 15:2:20 >
  • MaDMaxiBo kullanıcısına yanıt

Sıralı sistem önce benzinde çalışır ısınınca mesela yazın 200 metre sonra kışın 1 km sonra LPG ye geçer ve sadece LPG yakar YANLİS OLMASIN 👍

• bi tylol hot içer miyiz kullanıcısına yanıt
    Takma işi espri de olsa atikerin bahsi dahi sorun sarmalaı. Brc comfort/Lovato c-obd/prins tecnomax harici bu araca sistem takmak regülatör enjektör tekleme vs sorunlarla karşılaşmanız bi kaç seneyi bulamaz

• Eco elegance bunu beğendi.
    LPG ort. 7 litre yakıyor benimki

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.