Şimdi Ara

BÖLÜMÜ İNGİLİZCE OKUMAK VE İNGİLİZCE HAZIRLIK

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
10
Cevap
1
Favori
598
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Merhaba arkadaşkar ben %100 ingilizce uluslararası ticaret ve finansman kazandım. Fakat ingilizcem iyi değil hatta 0 a yakın.Hazırlıkta ve diğer senelerde sıkı çalışılırsa geçmek mümkün mü ? Yarı burslu okuyorum ve kalarak aileme yük olmak istemiyorum.Fikirleriniz benim için önemli çünkü bayadır stresliyim ingilizce konusunda ve kafaya takan birisiyim.Forumlarda okuduğum kadarıyla 0 ingilizce varsa girmek hata gibi mesajlar gördüm, sizce de öyle mi? Şimdiden teşekkürler

• Tabikide hayir! Herkes anasinin karninda mi ogreniyor azimli sican betonu deler
  • Zorlanicagin kesin. Ama su dk dan so ra ingilizce calismayi ezber yapip sinavlarina hazirlanmak icin degil, hayat bu bicimini degistirmek icin yaparsan sen sen olmaktan cikarsin. Basarinin bu sekilde gelicegini temin ederim.
    Kesinlikle ozveri gerekiyor. Sikilmadan usanmadan, aliskanliklarindan kurtulman bile gerekebilir. Yeni hobiler edinmen de gerekebilir. Cok radikal kararlar verip kendini degisime zorlamalisin.
    Bence yapabilirsin. Ozguvenini arttirmaya bak. Bu cok onemli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • bende o azimli sıçanlardan olmak istiyorum

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reziladam -- 10 Eylül 2014; 14:16:31 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: işletimci

Tabikide hayir! Herkes anasinin karninda mi ogreniyor azimli sican betonu deler

Bende gerçekten başarmak istiyorum ama forumlarda okudum gözüm korktu baya stres oldum ve hemen yapamayacağım moduna girdim.Beni rahatlattınız teşekkür ederim size
  • quote:

Orijinalden alıntı: mgokselyilmaz

Zorlanicagin kesin. Ama su dk dan so ra ingilizce calismayi ezber yapip sinavlarina hazirlanmak icin degil, hayat bu bicimini degistirmek icin yaparsan sen sen olmaktan cikarsin. Basarinin bu sekilde gelicegini temin ederim.
    Kesinlikle ozveri gerekiyor. Sikilmadan usanmadan, aliskanliklarindan kurtulman bile gerekebilir. Yeni hobiler edinmen de gerekebilir. Cok radikal kararlar verip kendini degisime zorlamalisin.

Ben zorunluluktan değil gerçekten bu dili öğrenmek istiyorum. En ufak örnekle mesela biri ingilizce bir söz söylediğinde veya yazdığında onu çevirmek gerçekten zoruma gidiyor.Radikal kararlar derken biraz açabilir misin? Benim en büyük isteğim ingilizce kitaplar ve haberler okumak bu tarz değişiklikler mi? Öz güven konusuna değinmişşiniz ve maalesef benim öz güven konusunda sıkıntılarım var. Bir işi başaracağımı bilsem dahi bi çekingenlik oluyor ama aşacağıma inanıyorum bu öz güven sorununu

• quote:

Orijinalden alıntı: reziladam

quote:

Zorlanicagin kesin. Ama su dk dan so ra ingilizce calismayi ezber yapip sinavlarina hazirlanmak icin degil, hayat bu bicimini degistirmek icin yaparsan sen sen olmaktan cikarsin. Basarinin bu sekilde gelicegini temin ederim.

Ben zorunluluktan değil gerçekten bu dili öğrenmek istiyorum. En ufak örnekle mesela biri ingilizce bir söz söylediğinde veya yazdığında onu çevirmek gerçekten zoruma gidiyor.Radikal kararlar derken biraz açabilir misin? Benim en büyük isteğim ingilizce kitaplar ve haberler okumak bu tarz değişiklikler mi? Öz güven konusuna değinmişşiniz ve maalesef benim öz güven konusunda sıkıntılarım var. Bir işi başaracağımı bilsem dahi bi çekingenlik oluyor ama aşacağıma inanıyorum bu öz güven sorununu

Evet ingilizce kitap haber dergi okumak olabilir. Cok daha basit dusun kullandigin tekn. Cihazlari eng. Kullan. Not defteri bulundur yaninda aninda kaydetmek icin bilgiyi. Muzik aliskanligini degis dizi aliskanligini degis. İngilizce alt yazili yabanci dizi izle cok faydali.
    Ozguven konusu ise aslinda bu oyle kendini kasarak halledebilcegin birsey degil. Yapman gerekeni yap ve dogal akisina birak. senin dogal refleksini icinde tutmaman gerek. Bu herkesin sorunu aslinda bakarsan. İmkanlarin oldugu surece her ne yapiyorsan bu isi cozebilirsin.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: reziladam

quote:

Evet ingilizce kitap haber dergi okumak olabilir. Cok daha basit dusun kullandigin tekn. Cihazlari eng. Kullan. Not defteri bulundur yaninda aninda kaydetmek icin bilgiyi. Muzik aliskanligini degis dizi aliskanligini degis. İngilizce alt yazili yabanci dizi izle cok faydali.
    Ozguven konusu ise aslinda bu oyle kendini kasarak halledebilcegin birsey degil. Yapman gerekeni yap ve dogal akisina birak. senin dogal refleksini icinde tutmaman gerek. Bu herkesin sorunu aslinda bakarsan. İmkanlarin oldugu surece her ne yapiyorsan bu isi cozebilirsin.

Alıntıları Göster
    Not defterini hiç aklıma gelmemişti gerçekten iyi fikir. Dizi konusunda da alt yazı ingilizce mi olucak orayı anlayamadım normalde türkçe alt yazılı dizi izliyorum. Bu konuşmadan sonra gerçekten rahatladım ve akışına bırakıcam sadece okul açılana kadar yani 1 hafta gramerlere bakıcam. Doğal refleks dediğinizi pek anlamadım onu biraz açabilir misiniz ?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reziladam -- 10 Eylül 2014; 23:06:27 >

• Turkce alt yazilisini izledigin diziyi birde ingilizce alt yazili izle. Cok yarali. Bos zamanlarinda duolingo die bir prgram var. Akilli telf. İndirip pratik yapabilirsin. Gercekten yararli.
    Baskalari ne dusunur bilmiyorum ama ingilizce ogrenmek ve ya konusmanin ozguvenle cok yakindan iliskili oldugunu dusunuyorum.
    Cunku yabancilarla baska bir dilde konusmak oyle herkesib icinden gelerek yapacagi bir is degil. Bunun icin kendini egitmen ve zorlaman gerekir.
    Hangi universite de okucaksin? Orada yabanci uyruktan ogrencilerle arkadaslik kurman isine yarayacak
    Bunlar benim dusuncelerim. Bilgilerim cok net olmayabilir ama.kendi hala yurudugum yolla ilgili nacizane tecrubelerim.

• quote:

Turkce alt yazilisini izledigin diziyi birde ingilizce alt yazili izle. Cok yarali. Bos zamanlarinda duolingo die bir prgram var. Akilli telf. İndirip pratik yapabilirsin. Gercekten yararli.
    Baskalari ne dusunur bilmiyorum ama ingilizce ogrenmek ve ya konusmanin ozguvenle cok yakindan iliskili oldugunu dusunuyorum.
    Cunku yabancilarla baska bir dilde konusmak oyle herkesib icinden gelerek yapacagi bir is degil. Bunun icin kendini egitmen ve zorlaman gerekir.
    Hangi universite de okucaksin? Orada yabanci uyruktan ogrencilerle arkadaslik kurman isine yarayacak
    Bunlar benim dusuncelerim. Bilgilerim cok net olmayabilir ama.kendi hala yurudugum yolla ilgili nacizane tecrubelerim.

İzmir Üniversitesinde okuyacağım. Duolingoyu pc den takip ediyorum eğer uygulaması varsa indiririm gerçekten güzel bir site.Yabancı alt yazı için bildiğiniz bir site var mı peki ? Evde sinema kanallarında alt yazı ingilizce seçeneği var ordan da takip edebilirim.Bence de özgüven ve azim ile olmayacak şey yok. Yeter ki insan istesin. Düşüncelerinizi benle paylaştığınız için teşekkür ederim ve eminim ki birçok benim gibi kişi bu tarz yazıları bekliyor çünkü forumlarda hazırlık ve ingilizce bölümler hakkında net bir bilgi yok

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.