Şimdi Ara

Bölümümde mutlu değilim

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
1
Cevap
0
Favori
424
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Herkese merhabalar.Bu sene ODTÜ-Tarih bölümüne girdim.Şu an hazırlıkta okuyorum fakat henüz bölüme geçmememe rağmen hiç mutlu değilim.Gönlümde yatan bölüm Türk Dili ve Edebiyatıydı.Yıllardır hayalini kuruyordum bunun.Hatta çevremdeki insanlar bile çok şaşırdı tarih bölümünü seçmeme.Açıkçası tercihler acemiliğime ve dalgınlığıma denk geldi diyebilirim.Çevremin de etkisiyle üniversitenin adı için istemediğim bir bölüm yazdım.Açık konuşmak gerekirse ailemin ekonomik durumu pek iyi değil ve ben şu an eğitimimi sürdürebilecek kadar burs alıyorum.Bu burslar KYK ve ODTÜ'den.Aklımda yatay geçiş yapmak var fakat bunu yaparsam ODTÜ bursu kesilecek, KYK da kesilebilir.Bundan çok korkuyorum.Üniversiteye yerleştirme puanım 448 (TS-2).Ankara'da oturuyorum ve her ne kadar çok istesem de bir başka şehirde okumam imkansız.Bu puanla yapacağım en akıllı tercih TOBB ETÜ olur fakat o da yatay geçişte tam burslu almıyor.Geriye Hacettepe,Ankara DTCF ve Gazi kalıyor.Bunların puanları da benim puanımdan oldukça düşük.İstanbul'da da birçok devlet ve vakıf üniversitesi var fakat dediğim gibi şehir dışında okumam neredeyse imkansız,o masrafı karşılayamam.Oysaki İstanbul'da birçok devlet ve vakıf üniversitesi sosyal bilimler alanında gerçekten muhteşem fakat oradaki özel üniversiteler de yatay geçişte tam burslu öğrenci almıyor.ODTÜ fen bilimleri alanında çok iyi olsa da sosyal bilimlerde tahmin edebilirsiniz.Zaten istediğim Türk Dili ve Edebiyatı bölümü de burada yok.

Kısacası tam bir karmaşa ve bunalım içerisindeyim arkadaşlar.Ne yapacağımı şaşırdım.Birileri bana fikir verip yardımcı olursa çok sevinirim.Şimdiden teşekkürler,iyi forumlar..

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    3k yaptım mutlu değilim
    geçen yıl açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.