Şimdi Ara

Bölümümü sevemedim

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
5
Cevap
0
Favori
258
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar selamlar ben şuan da metalürji ve malzeme okuyorum bir sene zorunlu hazırlık okudum şuan da 1.siniftayim ama introduction to Material science dersine girdiğimde aşırı şekilde sıkılıyorum çalısasim gelmiyor vizesine ,bölüme karşı önyargılı girdim ve önyargimda haklı çıktım. Pek sevemedim ne yapmamı önerirsiniz bırakip yeniden sınava hazırlanmalı miyim? Yoksa zorlamali miyim ODTÜ de ve İTÜ de okumuyorum ortalama bir okuldayim ama gerçekten çok zor geliyor. Ama bırakırsam tekrar kazanabileceğimin garantisi de yok birakmazsam da mutsuz olucam çok arada kaldım biri bana öneri verirse sevinirim. Daha önce bölüm bırakmış biri beni çok iyi anlar eğer bırakırsam 1senelik hazırlık + 1.sinif i kaybedicem üstelik tekrar 1.sinif dersleriyle de uğraşmak istemiyorum ama okulla beraber yks çalışması da çok zor gitmiyor

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• ailenin durumu varsa ve anlayışlı insanlarsa pek tabi bırak. meslek damga gibi alnına yapıştı mı çıkmaz. öte yandan ailen oku eşşek gibi kafasındaysa mecbur seveceksin bölümünü. bir de okul ile iş dünyası birbirinden çok çok farklı. okul derslerini sevmesen de çalışırken yaptığın iş sana çok tatlı gelebilir. çünkü insana işini sevdiren işin zorluğu kolaylığı değil de iş arkadaşların. tatlı bir hatuna aşık olursun veya çok baba bir müdürün vardır her gün işe koşarak gidersin ama zulüm bir kadın müdürün vardır günce 30 dakika çalışmak bile sana zul gelir.

bir de o bölümden mezunsun diye aynı işi yapacaksın diye bir şart yok. az da olsa bölümüyle alakasız işlerde çalışan çok insan var. onlar da eksikliklerinin lisans eğitimini alırken sektörde gerekirse bedelsiz çalışıp kendilerini geliştirerek kapatıyorlar.

• okuldan ve aldığın eğitimden kaynaklı sorun yaşıyorsun meslekle ilgili bir durum değilki
    Bilgiye ulaşmakta sıkıntın var. Derste sıkılman dersle değil anlatımla ilgili bir şey. Tabikide her üniversitenin eğitim kalitesi aynı değil. mühendislik okunacaksa en iyi yerlerde okunmalı en kaliteli bilgiye ulaşılmalı diye düşünüyorum.

ama şayet rastgele yazdıysan geleceğe dair hiçbir hayalin yoksa meslekle ilgili çokda haklısın direk değiştir.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Eğer bölümü sevmediysen bırak bence. Ben de seninle aynı durumdayım şu an. 2 senelik Bilgisayar Programcılığı okuyodum bıraktım şimdi tekrar hazırlanıyorum

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.