Şimdi Ara

Hayallerimdeki üniversiteyi kazandığım halde mutsuzum

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
1
Favori
242
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu okulu kazanmak için yıllarca uğraştım ve herkesi şoke ederek kazandım.

ancak ne arkadaş ortamı ne de ilişki işleri istediğim gibi değil. sınava çalışırken 'üniye geçince her şey otomatik hallolacak' diye düşünüyordum. Üniye geçtim hayatımda hiçbir farklılık olmadığı gibi üstüne bir de hayal kırıklığı oldu. Umutlar tükendi. Gerçi daha hazırlıktayım da. bilmiyorum yani. zirvedeki yalnızlığı ve bunalımı yaşıyorum

• Bende de olmuştu ilk sene o boşluk hissi en büyük sebeplerinden biri sosyal izolasyon arkadaş edin yavaş yavaş hayatının düzene girdiğini hissedeceksin.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • William0 kullanıcısına yanıt

valla hocam ne yapacağımı şaşırdım.

sınıftakiler benden küçük. çocuk olarak görüyorum

annemden hayat boyu unutamayacağım bir kazık yedim yeni. yüzüne bile bakamıyorum

2 yıllık ciddi ilişkim bitti. 1 aydır mesaj atmıyor. her dakika mesaj attı mı diye elim telefonda. unutamıyorum

canım hiçbir şey yapmak istemiyor. üstümde bi ton yük hissediyorum

• ne bekliyordun ki dayı sosyal olmayan adam üniye gidince sosyalleşemez zaten ben yeni işten çıktım sosyalleşemiyordum şimdi 6 ay evdeyim ders çalışacağım oldu da çalıştım ve kazandım üniyi yine sosyalleşemeyeceğim bir de evde yalnızlık ile ortamda yalnızlık çok farklı ikincisi daha fena. kısacası kafama sıkacağım

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Alıntı

metni:
    zirvedeki yalnızlığı ve bunalımı yaşıyorum

Ne zirvesi? Hazırlık bitsin, etrafınızdaki diğer herkes de aynı üniversitede olduğu için o okulun bir ayrıcalığı kalmayacak, kalabalık bir sürü insandan biriymişsiniz gibi gelir yakında. Hele hocalar da insan gibi davranmıyorlarsa sanki üniye girmeden önce daha iyi bir hayatınız varmış gibi hissedersiniz.

Hazırlık olduğu için bir şey değişmemiştir, bölüm başlayınca koşturmaca, dersler, sınavlar vs derken tempo çok artar, yeni bir sürü şey görürsünüz dersler açısından, hiçbir şey değişmedi demezsiniz herhalde.

Sosyal anlamda olay size kalmış, ama mezuna kalmış olmaya kıyasla yine de katkısı olur üniversitenin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ikigai -- 29 Aralık 2024; 2:56:21 >
  • ikigai kullanıcısına yanıt

Zirveden kastım, benim için ulaşılması çok zor bir yeri kazandım, onu kastediyorum. Sınıfımdaki herkes benimle aynı bölümde olacak diye bana sıradan gelmez yine de o bölümde okumak. Bölüme başlamayı bekleyeceğim sanırım

• Badmanner B kullanıcısına yanıt
    Benim de başıma neler neler geldi buraya bile yazamıyorum her şey geçici hocam canını çok sıkacak ama geçecek. Ha dert bitmez tabi ilerde de farklı dertlerin olacak ama hayat bu :/

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

ilk 2 sene sınıf kavramı da çok yok, yüzlerce kişiyle aynı matematik, fizik dersini falan alınca çok kalabalık insan topluluğundan biriymişsiniz gibi geliyor. Hocalar saolsun insan gibi davranmayarak bunu daha kötü hale getiriyorlar. Top tier Bilkent gibi bir yerdeyseniz bu olmaz belki okulun imkanları, kalitesi ve kontenjanıyla da ilgili biraz.

Dışarıda o okula girmeden önce özel bir şeymiş gibi geliyor yani, ama o okula girince hepsi o okulun öğrencisi olan binlerce kişiden biri durumunda olduğunuzu fark ediyorsunuz.

• Sağlık problemlerin yoksa keyfine bak kankam, gerisi gelip geçici once değiştirebilecegin şeyleri degistir giden gittiysede bırak gitsin hedeflerine odaklan sosyal ort fln katıl ne kadar boş kalırsan sürekli aklına depresif düşünceler gelir

• noelbaba2024 kullanıcısına yanıt

çok doğru, boş kaldıkça aklıma daha çok geliyor. film izlemek bile oyalıyor. teşekkür ederim değerli yorumun için

• Hazırlıkta ve üninin ilk yılında bu tür düşünceler normal, ben de çok asosyaldim hazırlığın oluşturduğu boşlukla her şeyi kafaya takıp dert ediyordum, sonra bölüme geçtik ödeviydi oydu buydu diyerek o yoğunlukta boş düşünceler de geride kaldı, aynı bölümden insanlarla sürekli derslere gire gire yeni yeni çevreler oluştu vs.
    Tavsiyem (biraz mühendislik kafası ama) okuduğunuz bölümle ilgili ufak tefek işlere göz atın bu alanda kulüplere katılın boş kalan insanın aklına çok şey takılır, gün içinde odaklanacağınız bir şey olsun ve sosyalliği dert etmeyin iletişime açık olduğunuzda her türlü bir ortamda oluyorsunuz

• Leopard76 kullanıcısına yanıt

Hocam çok güzel konuştunuz. En beğendiğim üyelerden birisiniz zaten forumda. Değerli yorumunuz için teşekkür ederim

Rica ederim hocam

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.