Şimdi Ara

Yeni mezun mühendisim, işsizim, mutsuzum.

Bu Konudaki Kullanıcılar:
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
24
Cevap
2
Favori
3.737
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Şimdi ben buraya neden çıktım, niçin çıktım, inanın onu bile bilmiyorum.

Son istatistiklere göre Türkiye'nin en iyi 10 devlet üniversitesinin birinden, Elektrik & Elektronik Mühendisi adı altında mezun oldum. Mezuniyet ortalamam 3.5 civarında ve mezunlar arasında ilk üçteyim. Stajımı da çok iyi bir yerde yaptım. Hiç sınıfta kalmadım, hazırlık okumadım, üniversiteye hazırlanmadım, okula geç başlamadım. Hatta yıl sonu doğumlu olduğum için bölümün en genç mezunuyum bu sene. İngilizcem de var. TOEFL notum 100 civarı.

Alt-seviye yazılım konularında epey iyiyim. C, C++ iyi derecede, Python ortalama seviyede (elimin altında internet olduğu sürece gerçekleyemeyeceğim algoritma çok azdır), başlangıç seviyesinde C# ve java biliyorum.

Ancak iş bulamıyorum, tavsiye arıyorum.

Düzenleme: Yazının spesifik bir kısmını indandırıcı bulmayan arkadaşlar olmuş. Haklılar da. Bu nedenle düzenleme yapma gereği duydum.

Evet karşıdan bakınca ironik duruyor. TOEFL'a Ocak dolayılarında girdiğimde burs ve kredi alıyor, ayrıca özel ders veriyordum. Ancak İTÜ mülakat için 27 Haziran'da çağırdı. Ders vermeyi ikinci dönemin başında bıraktım. Ayrıca 27 Haziran ay sonuydu ama ay başında bir daha ne burs ne de kredi yatacaktı.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Principium -- 11 Ocak 2019; 21:42:15 >

• Principium kullanıcısına yanıt
    Principium demiş ki;
    Mesajı Yerinde Gör
    quote:

Orijinalden alıntı: Principium

Aslında yüksek lisans için İTÜ'den ön-kabul almıştım ancak ailemin maddi durumundan dolayı İstanbul'a mülakata gidemedim. Aynı sebepten yurtdışına gitmem de pek mümkün görünmüyor. Üniversitemi paylaşmak istemiyorum deşifre olmamak için. Yardım dilenen biri gibi görünmek istemiyorum.

@HanDar05 Evet askerliğim yok hocam.
    Kusura bakma da bana pek inandırıcı gelmedi. Gidiş geliş otobüs parası veremeyecek durumdasın ama TOEFL a para vermissin.
    Ben kendimi zorunda hissettim, burnum sürtsün diye tanıdık manıdık tikko biyere girdim asgari ücretle. Pozisyonda bildiğin joker. Ne kattı bana dersen; biraz insan tanıdım, işlerin ne kadar amatörce yapıldığı halde profesyonelmiş gibi konuşabileceğini gördüm vs vs ama bi b*ka yaramadı bence. 11 ay çöpe gitti diyebilirim. Nitekim kariyerime IT alanında devam etmek istediğim için oradaki tecrübelerimde çöp. Sözün özü; burnunuz sürtsün diye girmeyin direkt, ama en alttan başlamayı kabul edin. Hedef koyun olmak istediğiniz şeye uygun yerden başlamayı deneyin. O iş arama kısmı zaten sürttürüyo burnu, 15 aydır iş arıyorum. Lanetler ettim saçma ortamlara girip duruyorum.
  • hocam bukadar iyiydiniz niye yüksek lisans yapmadınız veya yurtdışına gitmediniz bide hangi üni mezunusunuz
  • Askerliğiniz yoktur ondan olabilir

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • mesleğini çok güze bende elektrik-elektronik teknisyeniyim işsizim uzun zamandır iş yok eş yok aş yok ne olacak bizim sonumuz .. :( :( :(
  • quote:

Orijinalden alıntı: Guest-B8EB3E99F

hocam bukadar iyiydiniz niye yüksek lisans yapmadınız veya yurtdışına gitmediniz bide hangi üni mezunusunuz
    Aslında yüksek lisans için İTÜ'den ön-kabul almıştım ancak ailemin maddi durumundan dolayı İstanbul'a mülakata gidemedim. Aynı sebepten yurtdışına gitmem de pek mümkün görünmüyor. Üniversitemi paylaşmak istemiyorum deşifre olmamak için. Yardım dilenen biri gibi görünmek istemiyorum.

• yeni mezunlara tavsiyem otuna çöpüne bakmadan buldukları ilk işe girmeleri, çalışırken iş bulmak daha kolay, işsizlik psikolojisi zordur.

ne bulursan başvur dostum, misal:
    kariyer.net
    Vestel A.Ş. Elektrik Elektronik Mühendisi İş İlanı - Kariyer.net
    https://www.kariyer.net/is-ilani/vestel-a-s-elektrik-elektronik-muhendisi-2164411

• Askere git hocam. Şu yeni 3+6 aylık sistem geldiği zaman hem onu aradan cikarirsin hem de biraz para biriktirmek imkanı doğar. Sonra kaç kurtul buralardan... Yurtdışında bulabilirsin bence teknik olarak layigini.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Yeni mezun maaş
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Hocam askerliğin yoksa hiç zorlama,direk yazıl askerliğe derim çünkü firmalar askerliği olmayan adama sıcak bakmıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HanDar05 -- 28 Aralık 2018; 20:2:30 >
  • quote:

Kusura bakma da bana pek inandırıcı gelmedi. Gidiş geliş otobüs parası veremeyecek durumdasın ama TOEFL a para vermissin.

• Boş durma beleş çalış tabiri vardır hakikaten yerinde bir söz bende 1 seneye yakın boş gezdim tabiki sağdan soldan baskı oluyor seni gören iş durum nedir , çalışmaya başladın mi vs iş beğenmemezlik etmemek lazim elinizden geliyorsa her iş yapmaya hazır olmak gerek.Misal asgari ücretli bir işe girdiniz o arada kendi mesleğinizle ilgili araştırmalara devam edebilirsiniz.

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: cahil muallim

Boş durma beleş çalış tabiri vardır hakikaten yerinde bir söz bende 1 seneye yakın boş gezdim tabiki sağdan soldan baskı oluyor seni gören iş durum nedir , çalışmaya başladın mi vs iş beğenmemezlik etmemek lazim elinizden geliyorsa her iş yapmaya hazır olmak gerek.Misal asgari ücretli bir işe girdiniz o arada kendi mesleğinizle ilgili araştırmalara devam edebilirsiniz.
    boş gezme beleş çalış sözüne ben katılmıyorum usta ...
    zamanında tecrübe ettim bizzat hem 5 kuruş para vermediler hemde ne iş öğrettiler nede birşey ayak işlerinden başka hiçbirşey yapmadım 2 yerde çalıştım17 -18 yaşındaydım o zaman bilgisayar işlerineçok meraklıydım bilgisayar sektöründe çalıştım deyyuslar hiç birşey öğretmediler..

yaşamak istemeyen herkese gelsin bu parça...

https://www.youtube.com/watch?v=LegkMLms4BY&list=LLMpQ-unnIzuss736XRjsxnA&index=2&t=0s

• Doğrusun kardeşim bu durumu suistimal edenler var hem de çok behsettiginiz duruma örnek çevremde gördüm.Bölümünüz güzel hemen olacak diye bir kaide yok gençlerde işsizlik oranı fazla yüzde 20 üzerinde sizde bundan nasibinizi aliyorsunuz en iyisi kendi işinizde bir başlangıç yapmam ama boş durup stres depresyona girmektense cuzi de olsa helalinden kazanmak bana daha mantıklı geliyor.Ben işsizlik yaşadığım donemde iskurdan tutun olmadik yerlere başvurdum en sonunda asgari ücretle kısa süre çalıştım emin olun eğer yaptığınız işi seviyorsanız gerisi teferruat.İnsallah temennim o ki güzel bir iş sizi bulur siz onu bulmadan

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben kendimi zorunda hissettim, burnum sürtsün diye tanıdık manıdık tikko biyere girdim asgari ücretle. Pozisyonda bildiğin joker. Ne kattı bana dersen; biraz insan tanıdım, işlerin ne kadar amatörce yapıldığı halde profesyonelmiş gibi konuşabileceğini gördüm vs vs ama bi b*ka yaramadı bence. 11 ay çöpe gitti diyebilirim. Nitekim kariyerime IT alanında devam etmek istediğim için oradaki tecrübelerimde çöp. Sözün özü; burnunuz sürtsün diye girmeyin direkt, ama en alttan başlamayı kabul edin. Hedef koyun olmak istediğiniz şeye uygun yerden başlamayı deneyin. O iş arama kısmı zaten sürttürüyo burnu, 15 aydır iş arıyorum. Lanetler ettim saçma ortamlara girip duruyorum.

• quote:

Orijinalden alıntı: cahil muallim

Doğrusun kardeşim bu durumu suistimal edenler var hem de çok behsettiginiz duruma örnek çevremde gördüm.Bölümünüz güzel hemen olacak diye bir kaide yok gençlerde işsizlik oranı fazla yüzde 20 üzerinde sizde bundan nasibinizi aliyorsunuz en iyisi kendi işinizde bir başlangıç yapmam ama boş durup stres depresyona girmektense cuzi de olsa helalinden kazanmak bana daha mantıklı geliyor.Ben işsizlik yaşadığım donemde iskurdan tutun olmadik yerlere başvurdum en sonunda asgari ücretle kısa süre çalıştım emin olun eğer yaptığınız işi seviyorsanız gerisi teferruat.İnsallah temennim o ki güzel bir iş sizi bulur siz onu bulmadan
    o şekilde beni bedava çalıştıran para vermeyen deyyusların Allah belasını versin iki yakası bir araya gelmesin onların eğer onlara bir bardak çay verdiysem o bile haram zıkkım olsun... hakkımı asla helal etmiyorum...
    iş konusuna gelirsek işkurdan medet umma işkur çaresizlerin kapısı nerden angarya işler var hepsi işkurda torpilin olmadan hiç bir iş olmuyorbu ülkede...

• quote:

Orijinalden alıntı: AnotherPlanet

Alıntıları Göster
    Evet karşıdan bakınca ironik duruyor. TOEFL'a Ocak dolayılarında girdiğimde burs ve kredi alıyor, ayrıca özel ders veriyordum. Ancak İTÜ mülakat için 27 Haziran'da çağırdı. Ders vermeyi ikinci dönemin başında bıraktım. Ayrıca 27 Haziran ay sonuydu ama ay başında bir daha ne burs ne de kredi yatacaktı.
  • Valla bende aynı durumdayım yolun sonu kötü

• Gençlere ders vermehye nasıl başlayabiliriz? Ben boşboş otururken küçüklere ingilizce matematik neyin öğretiyim istiyorum

• Kardeşim işini bilmiyorsun o kadar net.

3 üstü ortalamanın varsa ve ilk 10 unideysen savunma sanayideki malum şirkette staj yapmissindir.4.sinifta aday mühendislik için başvuracaktır alacaklardı.sonra 6 bin maaşla iş başı.

3.5ortalama+TOEFL 100 +ilk on üni

Bana pek inandırıcı gelmedi.ya da sen işini bilmiyorsun

Başvuru bile yapmadın hiçbir şirkete

He üni urap sıralamasına göre ilk 10daysa Erciyes Fırat ilk 10 gösteriyor.oralardan mezunsan iş bulamazsın tabii ilk on falan hikaye

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • Çağrı sen misin?

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Alioreh

Gençlere ders vermehye nasıl başlayabiliriz? Ben boşboş otururken küçüklere ingilizce matematik neyin öğretiyim istiyorum
    Telefonuna letgo uygulamasını kurup orada ilan verebilirsin. Müşteri çıkabilir.

Aşağıdaki siteye de ilan verebilirsin.

www.sahibinden.com
    sahibinden.com Hata Sayfası
    https://www.sahibinden.com/kategori/ozel-ders-verenler

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.