2022 yaz dönemi mezunuyum mezun olur olmaz askere gittim,okul dönemimde toplam 7 aylık staj deneyimim oldu ingilizcem c1 segem ve bes sertifikalarım mevcut,yaşım 24 mart ayından beri işsizim başvurularıma dönüş olmuyor ege işletme mezunuyum ne yapmam gerekli sizce kafayı yemek üzereyim varmı benle aynı durumda olan. |
Üniversite mezunuyum işsizim
-
-
İşletme mezunları genelde bu durumu yaşıyor. Alanın dışında işlerde şansını denemen gerekebilir. İngilizcen varsa ve sertifikalıysa mutlaka değerlendirecek yerler çıkar, çıkmaması imkansız. LinkedIn'de vakit geçirmeni öneririm. Ben mevcut işimi oradan buldum, üstelik onlar bana ulaşmıştı.
-
Tavsiyeleriniz için teşekkürler.
-
Hocam mezun olanların çoğu sizle aynı durumda merak etmeyin,abuk sabuk yorum yazanlarada aldanmayın çoğu kişi mezun olduğunda işsiz kalmayacağını ve 70-80 bin maaş alacağını zannediyor -
Hocam ben pilotum 4 yıldır işsizdim daha yeni işe girdim.
Tam pandemi senesinde mezuna denk geldim. Hiç bir havayolu personel almadı üstüne işçi çıkardı. 4 sene beklemek zorunda kaldım, benimle aynı durumda olan bir sürü tanıdığım vardı.
Bazı kara cahillere sorsan türkiye'de işsizlik yok derler. Onların bekledikleri mühendislik okumuş adam çorbacı da garson olarak çalışsın vs. Vizyonsuzlara birşey anlatamazsın.
4 sene bekleyen biri olarak benim sana tavsiyem canını sıkma, moralini bozma. Kendini geliştirmeye ve güzel bi cv ile başvurulara devamm
-
hocam asıl sıkıntı bu işte ülkede okumuş adama ihtiyaç yok devlet 100 kişilik istihdam olan bölüme 1500 kişi alıyor sonra o diğer 1400 kişiye çorbacı ol fabrikada çalış diyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi enesbaba0641 -- 25 Haziran 2023; 13:37:59 > -
“Üniversite mezunuyum işsizim” ne alakaaa
Öncelikle şunu kavra üni mezunu olman iş sahibi olacağın anlamına gelmiyor. Hee askeri okullar veya polis okulu okusaydın o zaman mezun olur olmaz iş sahibi olabilirdin.
Üni diplomaların bir halta yaramayacağı bir döneme geçiş yapıyoruz artık. Birey olarak sen neysin ?
İkna kabiliyetin ?
Kendi pazarlama becerilerin
Pazarlama becerilerinden bahset
C1 seviyesi İngilizceyle iş bulamıyorsan kendini pazarlamayı bilmiyorsundur -
Sertifika sayın kimsenin umrunda değil -
2021 Hazirandan beri işsizim. Alanımda iş bulamayınca blockchain ve kripto paralara yöneldim. Şu an bir borsayla affiliate marketing işbirliği yapıyorum. Ara sıra social media management kovalıyorum. Kendi şansımı kendim yaratıyorum yani. Piyasa acımasız malesef eğitimli insan enflasyonu var ve paraya dönüştürülebilir bir yetenek elde etmeniz gerekiyor ve kendinizi iyi pazarlamanız gerekiyor. Bence ilk başta kendinize güzel bir İngilizce CV hazırlayın ve para eden bir vasıf kazanmaya bakın. Demek istediğim şu, mesela Türkiye'de onbinlerce bilgisayar mühendisi mezunu var ama sallıyorum kaçı veri biliminde veya Unity'de kendini geliştirmiş? Veya mimarlık okudunuz 3Ds Max veya AutoCad kullanabiliyor musunuz? Veya alanınızla ilgili bir sertifikanız vs. var mı?
Bunu ukalalık olarak algılamayın, tecrübelerimi aktarıyorum. Dümdüz mezunum diplomam var deyince kimse sizi işe almaz. Ben bölüm derecesi yaptım hiçbir halta yaramadı bu konuda. Ama çok fazla kişide olmayan bir özelliğiniz varsa veya sosyal yetenekleriniz varsa veya kendinizi iyi pazarlarsanız şansınız artar. İşletme alanını bilmiyorum onun için yorum yapamayacağım fakat benim alanım biyomedikal mühendisliği. Biz sadece ders çalıştık bir şey yaparız sandık ama son sene kendine iyi bir staj koparıp tek bir makinenin kalibrasyonunu ve kurulumunu iyi öğrenen aynı yerde çalışan 3 tane arkadaşım var. Spesifik bir konuda iyi bilgi sahibi oldukları için iş buldular şak diye. Veya teknik makale yazmayı bilip iş bulan arkadaşlarım da var. Siz de böyle bir şey yaparsanız daha iyi olur diye düşünüyorum. Sadece tavsiye
-
Hocam alanımda 3 tane sertifikam var segem bes ve spk 1 çoğu mezunda bunlar yok ama giremedim bir türlü işe
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi perfect3 -- 25 Haziran 2023; 16:45:29 > -
hocam kesinlikle haklısınız bimde kasiyer ol falan diyolar,bimde kasiyerliği okumadanda olurdum alanımda iş istemek hakkım diye düşünüyorum.
-
Millet 1 sene bekliyor anca iş buluyor. Daha erken sizin için karalara bağlamayın. Yeni mezunlar için hayat cehennem.
Kendinizi geliştirmeye devam edin. Gerekirse size iş öğretecek firmalara düşük ücretle dahi çalışma şansını kaçırmayın.
Yıl geçtikçe yükseleceksiniz. Tecrübesiz birini işveren tercih etmek istemiyor zira.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi vittorioo -- 26 Haziran 2023; 10:51:15 > -
İş zaten genellikle daha okuldayken bulunur
4. Sınıfta yarı zamanlı çalışmaya başlarsın mezun olunca da ya devam edersin oradan veya daha iyi bir teklif alıp geçersin başka firmaya
-
Hocam uzun dönemli stajım başlamıştı 7.ayda pandemi çıkınca mecbur devam edemedim lütfen bilip bilmeden konuşmayalım aynı durumları sizlerde yaşayabilirsiniz sanki ülkede çok iş imkanı varda.
-
Hocam ben askerliği saymazsak 1.5 senedir işsizim daha kötü bi vaka mıyım :(
-
banka sınavlarına girsen kazanırsın c1 ingilizce ile kesin alınırdın ya yalan söylediklerin ya da sen işe nasıl gilir bilmiyorsun
-
Hocam merhaba başvuruyorum bankalara ama hiç dönüş almadım hiç siz ne mezunusunuz acaba ?
En Beğenilen Yanıtlar
Tüm Yanıtları Genişlet
Hocam ben pilotum 4 yıldır işsizdim daha yeni işe girdim. Tam pandemi senesinde mezuna denk geldim. Hiç bir havayolu personel almadı üstüne işçi çıkardı. 4 sene beklemek zorunda kaldım, benimle aynı durumda olan bir sürü tanıdığım vardı. Bazı kara cahillere sorsan türkiye'de işsizlik yok derler. Onların bekledikleri mühendislik okumuş adam çorbacı da garson olarak çalışsın vs. Vizyonsuzlara birşey anlatamazsın. 4 sene bekleyen biri olarak benim sana tavsiyem canını sıkma, moralini bozma. Kendini geliştirmeye ve güzel bi cv ile başvurulara devamm |
İşletme mezunları genelde bu durumu yaşıyor. Alanın dışında işlerde şansını denemen gerekebilir. İngilizcen varsa ve sertifikalıysa mutlaka değerlendirecek yerler çıkar, çıkmaması imkansız. LinkedIn'de vakit geçirmeni öneririm. Ben mevcut işimi oradan buldum, üstelik onlar bana ulaşmıştı. |
Benzer içerikler
- zedprex kullananların yorumları
- eczanede satılan müshil ilacı
- bursa"da sevgiliyle gidilecek yerler
- ekte nasıl yazılır
- ders alinacak gerçek hayat hikayeleri
- türk çay emojisi
- black friday ne zaman 2024
- yeşil nasim
- telegram indirim kanalları
- elektrikli bebek arabası
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X