Şimdi Ara

Üniversite mezunuyum işsizim (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
80
Cevap
2
Favori
4.489
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
6 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Adam pilotaj bitirmiş 4 senede anca iş bulmuş hocam bu ülkede bal gibide işsizlik var üniversite okumuş adam vasıfsız işlerde çalışmamak istememesi normal

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Mr.Mario kullanıcısına yanıt

Merhaba kardesim, bence okunacak en güzel bölümlerden birisi. Havacılık sektörü devamlı gelişmekte ve pilot ihtiyacı oluşmakta. İşsizlik oranı çok çok düşük sıkıntı çekmezsin. Bizim o kadar süre işe girmeyi beklememizin sebebi pandemiden ötürü personel işe alımı yapmamalarıydı. Üstüne ellerindeki pilotları da çıkardılar. 2-3 sene okullar mezun vermeye devam etti ve boşta olan pilot sayısı bir an da çoğaldı. Haliyle girmek zorlaşmıştı. Ama şimdi yeniden deli gibi ihtiyaçları var o boşta bekleyen pilotlar eridi. Netice olarak şunu söyleyebilirim ki; pilot eğitimi bölümü okunabilecek en güzel bölümlerden birisi.

Ben özyeğinde okudum burssuzdum. 4-5 yıl önce mezun oldum. Hazırlıkla birlikte 5 yıl sürdü. O zamanlar kurun düşüklüğü vs. gayet makul bi ücretti. Şimdi ki fiyatlar hakkında bir bilgim yok ama herşey gibi onun fiyatının da uçtuğunu düşünüyorum. Eğer üniversite sınavına hazırlanıyorsan lütfen derslerine çalış ve burslu girmeye bak, çok çok çok rahat edersin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dean_Winchester -- 27 Haziran 2023; 0:16:50 >

• Dean_Winchester kullanıcısına yanıt
    Teşekkür ederim hocam.

Merak ettiğim bir konu da uçuş ücretleri hakkında hocam.Bu ucuz ücretlerini burslu olanlar da ödüyor mu acaba?Yanlış bilgi olabilir ama sanırım thy geri ödemeli olarak karsiliyormus diye duydum.Ucus ücretleri hakkında biraz bilgi verebilir misiniz mümkünse.

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • Torpilin varsa anında bulursun diğer türlü zor
    İşletme mezunu tanıdık torpille belediyede memur oldu

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

Hocam şöyle, mesela özyeğin üni. üzerinden konuşalım. Eğer burslu okuyorsan 1 tl bile ödemiyordu benim dönemimde arkadaşlarım. Hala öyledir diye düşünüyorum.

Birde thy-pegasus gibi şirketler yetiştirmek üzere pilot alımı yapıyor. Belli şartları sağlayan veya belli sınavlardan geçen adaylardan aralarından seçip eğitime alıyor ve pilot yapıyor. Bundan herhangibir ücret ödeme gibi bir durum yok. Her bedeli şirket karşılıyor ayrıca iş garantisi de veriyor.(tabi eğitimleri başarıyla tamamlamanız lazım). Daha sonra eğitimiz bitti, şirkette çalışmaya başladığınızda maaşınızdan bu eğitim ücretlerini kesiyor

Anladım hocam bilgilendirmeniz için teşekkür ederim

< Bu ileti Android uygulamasından atıldı >
  • @Mr.Mario Tabi bunlar benim 4 sene önceki bilgilerim. Bunların değiştiğini çok düşünmüyorum hala düzen aynıdır diye tahmin ediyorum ama %100 kesin diyemem. 4 yıl önce böyleydi :)

Ne demek rica ederim. Umarım hayalinizi gerçekleştirirsiniz. Hakkınızda hayırlısı olsun. İyi geceler :)

• ben bir bilgisayar mühendisliği öğrencisi olarak ingilizcen iyi olduğu için sana yazılımı önerebilirim belki daha önce düşündün ama ne kadar sürede ne yapacağın hakkında fikrin olmadığı için adım atamadın tavsiyem udemy üzerinden popüler js eğitimlerinden birisini takip edip ardından frameworklerini de öğrenirsen ki bu süreç 1 yıla yakın sürer bundan 1 sene sonra sektöre giriş yapabilirsin tabi süreci iyi değerlendirip saatlerini bu işe ayırman gerekiyor yeni başlayanlar için udemydeki ingilizce eğitimler güzel bir temel sağlıyor js önerme sebebim ise hem türkiye hem dünyada popüler ve öğrenmesi diğer dillere göre daha zevkli olmasından dolayı go veya python da öğrenebilirsin yurt dışında çok popüler c# java c++ alaylılar için ölü yatırım olabilir ben c# ve js ağırlıklı çalışıyorum ama yeni başlayana önermem

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bupartideyalnizsin -- 27 Haziran 2023; 0:59:13 >
  • Aynen kanka millet bimde kasiyer olmak için 16 sene okul okuyor zaten

Merhaba hocam. Yetiştirilmek üzere pilot olarak alındık diyelim. Eğitimi başarı ile tamamlayamazsak bizden herhangi bir tazminat isteniyor mu? Thku pilotaji bırakmak zorunda kaldım. Uçuşlarda çok fazla mobbinge uğradım. Psikolojim bozuldu ve beni pilot olamayacağıma ikna edip uçuşlarımı kestiler. Psikolojimin düzelmesi 2-3 senemi aldı. Bazı parçaları sonradan oturttum. Bana mobbing yapan kendi uçuş hocamdı. Daha sonra bütün öğrencileri ile sorun yaşadığını, o yüzden de thku'dan atıldığını öğrendim. Hatta benim gibi kafayı bozmak üzere olan bir öğrenci hoca değişikliği isteyerek bütün uçuşlarını başarıyla tamamlamış. En son THY'den kabul almıştı. Ben bunları okulu bıraktıktan çok sene sonra öğrendim. Yine de THY akademiye vs başvurup kabul aldıktan sonra "acaba uçuş eğitimi sırasında yapamayacağım bir şey olur mu" diye düşünüyorum ama pek de ihtimal vermiyorum. 30 yaklaşık 30 saat civarı uçtum. 6 sorti, 5 saat de yalnız uçtum. Hatta bı ara hoca değiştirir gibi oldular, 2 saat başka hocayla uçtum. Hiçbir problemimin olmadığını söylemişti. Ama mobbing yapan 2 hoca mahfetti beni. Kafam çok karışık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi brktmr -- 28 Haziran 2023; 1:6:3 >

• Sertifikalardan anladığım kadarıyla bankacılık düşünüyorsunuz, merak ettiğiniz bir şey varsa DM'den yazabilirsiniz.

İçinizi karatmayın bende sizle aynı yaştayım, yeterliliğinizi kanıtlarsanız finans sektöründe güzel maaşlar kazanırsınız.

• ressi1 kullanıcısına yanıt

Hocam merhaba siz ne iş yapıyorsunuz acaba

• brktmr B kullanıcısına yanıt

Hocam sağlığın yerindeyse(yani sağlık lisansı alabiliyorsan) yapamayacağın hiç bir şey yok. Kendini yapamam diye düşünme sen kötü hocaya denk gelmişsin. Benzer şeyler yaşayıp, okuldan ayrılıp başka yerden pilot olup şuan havayollarında uçan çok tanıdığım var. O yüzden kendini o şekilde hırpalama. Kesinlikle yaparsın rahat ol. Başarısız olursan illa ki tazminatı vardır sonuçta sana bi masraf yapıyorlar. Ama başarısız olma ihtimalin bence 0. Özgüvenli ol, sadece şanssızmışsın kötü hocaya denk gelmişsin. Okuldan nasıl ayrıldın bilmiyorum ama durum anlattığın gibiyse hukuki yollara bile başvurabilirsin. Bir avukatla konuşmakta fayda var. Okula geri iade ve tazminat vs. konular için.

EDİT: Tazminat konusunda emin değilim fikrimi söyledim yanıltmak istemem.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dean_Winchester -- 28 Haziran 2023; 3:52:29 >
  • perfect3 kullanıcısına yanıt
    Bankacıyım(legal reporting).

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ressi1 -- 28 Haziran 2023; 12:15:26 >
    < Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • İngilizce felan bildigin yok. İngiliCe iyi bilsen önün açık olur

• nasıl o kadar yükselebildiniz merak ettim ? KPSS den yüksek mi aldınız?

• enesbaba0641 E kullanıcısına yanıt

Bu işler kısmet hocam biraz da. Siz iş başvurularını günlük bakın cv niz güncel olsun. Udemy vs kurs ekleyin ki cv niz boş gozukmesin. Ve girdiğiniz ise de sıkı sıkı sarılın. Maaşı çok önemsemeyen. Zira basamak olarak kullanın orayı. Calismazken iş bulmak zor ama moralinizi bozmayın. Sizin gibi kaç milyon işsiz var zira.

• vittorioo V kullanıcısına yanıt

Sağolun hocam teşekkür ederim  

• 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.